Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cziránku Péter

198 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az apostolok által megfogalmazott kérés egy másik ismert kérésüket is felidézi, amely az előbbire hasonlít: „Urunk, taníts minket imádkozni!” Úgy látszik, hogy a Mesterben ez fogta meg az apostolokat a vele való mindennapos együttlét alatt: a mélységes hite, az Atyával való nagyon bensőséges,…..
„Mester, melyik a legnagyobb parancs a törvényben?” Ő azt felelte neki: „»Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.« Ez a legnagyobb, az első parancs. A második hasonló ehhez: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.« Ezen a két parancson alapul az egész törvény…..
Mert így szól az Úr Isten: Íme, én magam keresem fel juhaimat és viselem gondjukat. Amint a pásztor gondját viseli nyájának azon a napon, amelyen elszéledt juhai között van, úgy viselem majd én is gondját juhaimnak, és kiszabadítom őket minden helyről, amerre elszéledtek a felhő és a sötétség…..
Jézus arra buzdít, hogy „belefáradás nélkül” imádkozzunk. Mindannyiunk életében vannak időszakok, amikor elfáradunk és elcsüggedünk, főleg, amikor imánk hatástalannak tűnik. Jézus azonban biztosít minket: Isten késlekedés nélkül meghallgatja gyermekeit, még ha ez nem jelenti is azt, hogy akkor és…..
"Bizony, bizony mondom nektek: Amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Eddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen." Jn 16,23b-28  Jézus arra biztat, hogy ne szégyelljük kívánságainkat, bátran tárjuk őket az Atya színe elé,…..
Barsi Balázs atya konferenciabeszéde nagyböjt I. vasárnapján.     Barsi Balázs atya konferenciabeszéde nagyböjt II. vasárnapján.   Barsi Balázs atya konferenciabeszéde nagyböjt III. vasárnapján.   Barsi Balázs atya konferenciabeszéde nagyböjt VI. vasárnapján.     Barsi Balázs atya…..
A jézusi élet teljessége kifelé éppen abban mutatkozik, hogy minden kiüresedésünk, szolgálatunk, megalázódásunk ellenére, sőt inkább ezeken belül érvényesül bennünk a jézusi jóság és szeretet. Ma nem csodás jelekre várnak a tömegek, nem rendkívüliségre, hanem pusztán az emberséges emberre. Mert ez a…..
Az ember, aki hallani akar és látni, aki nem zárja el szívét, az kérdéseire magától Istentől kap választ, és meglátja őt, aki az Igazság. Betelik a Szentlélekkel és az ő szócsöve lesz, nem emberi szavak és szándékok közvetítője többé.forrás:  Barsi Balázs - Magasság és Mélység..
Barsi Balázs atya konferenciabeszéde advent első vasárnapjánBarsi Balázs atya konferenciabeszéde advent második vasárnapjánBarsi Balázs atya konferenciabeszéde advent harmadik vasárnapjánBarsi Balázs atya konferenciabeszéde advent negyedik vasárnapján forrás: Bonum…..
Dalolj, Sion leánya, zengj éneket, Izrael! Örülj és ujjongj egész szívedből Jeruzsálem leánya!Nem hajtja végre rajtad az ítéletet az Úr, elűzte ellenségedet, Izraelnek az Úr a királya, ne félj többé semmi rossztól!Azon a napon így szólnak majd Jeruzsálemhez: „Ne félj,…..
Az eredendő bűntől mentes emberi természet csodálatos volt, de összehasonlíthatatlan azzal, a mit Isten nekünk adott Krisztusban.  Elmondhatjuk, hogy Isten azért engedi, hogy eltörjön a csontunk, hogy Ő maga helyrehozza azt, és ez által nem csak erősebb, de törhetetlen is lesz.…..
Ha Jézus Krisztus semmiféleképpen nem szenvedne jelenleg, hogyan kellene értelmezni a szívét körbefonó töviskoszorút? Talán kizárólag szimbolikusan értendők az Úr Szent Pálhoz intézett szvai: >Én vagyok Jézus, akit te üldözöl< ? Említettük, hogy Jézus nem szenved…..
A Biblia nyelvhasználatában alázatos az, aki elismeri, hogy mindent Istennek köszönhet és mindent csak tőle vár.Alázatos az, aki Istentől való teljes függőségi viszonyban él, csak benne bízik, nincs más vágya és nem leli örömét másban, mint Isten szüntelen keresésében és…..
Krisztus tanítványaiként mi állandó exodusban vagyunk. A keresztények mindig vándorló nomádok maradnak Isten keresésében egy nehéz, de gazdag zarándokúton. Az a fontos, hogy készségesek maradjunk Isten akaratára. Akárcsak Ábrahám, gyakran mi sem tudjuk, merre vezet Isten. Mi egy…..
Amikor Krisztus belép egy ember életébe, kimozdítja őt és átalakítja tetőtől talpig. Új irányt és új erkölcsi igazodási pontokat ad neki. A kereszt fizikai megtapasztalása feltétlenül szükséges kegyelem a keresztény hitünkben való növekedéshez, és ugyanakkor a Krisztushoz…..
Szent Pál gyakran arra buzdít bennünket, hogy állandóan imádságban és könyörgésben éljünk: „Esedezzetek szüntelen könyörgésekkel és imával a lélekben. Legyetek éberek és állhatatosak az összes szentekért mondott imádságban” (Ef 6,18). Ugyanakkor képtelenségünket is…..
A keresztény fejlődése Krisztus méreteire nem  elsősorban aszketikus erőlködés eredménye. Nem  csupán küzdelem  és állandó önmegtagadás, jóllehet enélkül nincs Krisztuskövetés, de ez csak első  feltétele, nem pedig maga a szentség.  Mi pedig mindnyájan, miközben…..
Az Isten iránti bizalom ugyanis nem vakmerő, a következményekkel mit sem törődő. Benne van az üdvös félelem attól, hogy elronthatjuk a jót, amit Isten bennünk és rajtunk keresztül akar művelni a világban.A kereszténység az itt és most szentségére hív.Körülményeink…..
A lélekben, szívükben szegények a legnyitottabbak Isten és Isten nagy tettei iránt. Szegények, mert szüntelenül készek elfogadni azt a magasból származó ajándékot, amely magától Istentől jön. Szívükben szegények azok, akik annak tudatában élnek, hogy mindent Isten kezéből…..
A nagy katasztrófák nagy tisztulást is hoznak azok életében, akik Istenben bíznak. Amikor lelki értelemben mi is átéljük a keserű rabságból való szabadulást, első dolgunk a szentély újjáépítése legyen, a régi helyén, saját szívünkben. Nem szabad hátranézni, hogy mi…..
Embertársainknak nem csak a mi pusztán emberi szeretetünkre van szükségük, hanem arra a közösségre, amely bennünket Istennel összeköt.Barsi Balázs.. ..
Ha rossz természetedet alárendeled isteni kezemnek, Én mesterművet alkotok belőle. Csak hagyd Rám magad! Úgy, mint a megtaposott szőlőszemek, melyek az átalakulás után borrá lesznek, és ebből lesz Szent Vérem. Te is az Én Szent Véremtől ittasulsz meg, de csak akkor, ha előbb…..
Nem nagy dolog ma szentnek lenni, ha Istenben, és Istennek élünk! Kellenek a tornacipős szentek, akik a gyermekei e kornak,akik időt lelnek egy imára, az Istenhez a szívükkel szólnak! Szükségünk van a lelki emberekre, akik kalapácsot, vagy tollat fognak,vagy akik egy modern irodában…..
Akik minden gondjukkal az egyetlen Atyára hagyatkoznak, azok élete kivirágzik és gyümölcsöt terem Krisztusban. Akik minden sebzettségükkel együtt felkarolják és hordozzák egymást, megízlelik a békességet, amely „sebből csordul alá” (Vasadi Péter).Legyen bármilyen emberi…..
Az emberi szív minden nyugtalansága,  az érzékek zűrzavara a rendetlen kívánságból és a fölösleges félelemből származik. Nem is tart sokáig a kívül keresett békesség,  ha igaz alapot nem vet neki szíved állapota.  Azaz, ha énbennem nem gyökerezel: változhatsz,  de meg…..