Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandit81

53 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sunseaty Khyber 2023.09.11 10:11:00
Továbbra is alakulóban a szegedi gasztro-kínálat, sőt lassan már nem is igazán érvényes ez a bevezetés, mert úgy tűnik, ez egy örök folyamat. A 2010-es évek streetfood robbanását, a hamburgerek étterembe költözését, a jó minőségű pizzák térnyerését és a kávézók minőségi ugrását az egzotikus konyhák…..
A leggyakrabban hamburgeres blogként emlegetnek minket, pedig egy jó ideje már teljes képet próbálunk mutatni Szegedről. Igaz, hogy most a Famous új, országosan is ritkaságnak számító steakburger kínálatát vettük górcső alá, így visszatértünk az alapokhoz, de mégis megújulva tettük mindezt. A mi…..
Sunseaty Alabárdos, Szeged 2023.02.10 09:51:14
Egy szülinap volt az aprópója annak, hogy szűkebb családi körben, hárman ellátogattunk a Michelin vonatkozásban frissen a térképre került szegedi Alabárdosba. A tavalyi év vége egyik helyi szenzációja volt, hogy két szegedi étterem is (Katkó Krisztina Alkimistája és a mai látogatás helyszíne, az…..
Sunseaty Grgic's Grill Szeged 2022.06.03 11:40:26
Vannak olyan nemzetközi ételek, amiket sokan magukénak gondolnak. Ilyen a csevap és a pljekeszkavica is, rengeteg változatban és néven találhatjuk meg őket Délkelet-Európában. Ha nincs egy szentírásként létező recept, akkor mégis hogyan lehetnek sokak kedvencei? A hasonló ételek nagyszerűsége mindig…..
Alapvetéssé vált, hogy Szeged a gasztronómia élvonalába tartozik, felvettük a főváros fordulatát, és egyedi helyekkel is gazdagodtunk az elmúlt pár évben. Erre felfigyeltek máshol is sikeres vállalkozások, így jutott most el hozzánk a pécsi Prézli Simple Kitchen is...
Sunseaty Rudi & Fickó 2018.10.11 18:37:04
Nehéz belekezdeni a szélesebb portfólióval rendelkező helyek leírásába. Számos oldalról megközelíthetőek, a koncepció sem darabolható szét tárgyilagos leírással. Mégis kell valamilyen sorvezető, legyen ez most az idő múlása. Reggel kávé, péksütemények  Délelőtt egy komolyabb késői reggeli. Ebédre…..
Sunseaty Balaton-felvidék 2017.10.18 07:31:15
Úgy alakult, hogy Apa kávéfőzője a Balatonnál maradt egy korábbi kirándulás alkalmával, és el kellett ugrani érte augusztus végén. Most, október közepén megint nyár van, így az időjárás segít képzeletben visszarepülni pár hónapot. A Balaton gyerekkori szerelmem, szinte az összes nyarat ott töltöttük…..
Sunseaty Csalódás Kecskeméten 2016.02.08 10:57:30
Közszolgálat ez valahol, amit csinálunk, csak eddig a kellemesebb oldalát mutattuk, ha voltak árnyékos részek is. Ahogyan az nemrég "ismertetésre" került, van legalább 5-10 hely, melyeket figyelünk, szeretnénk írni róluk, de valamiért még nem áll össze a kép. Lehet szólnunk kellene, hogy mitől…..
Bandit81 2017.06.19 23:04:24
@selbst: Üdv, nem nem lehet, csak nem volt kedvem egy ilyen negatív cikk után még egyet rúgni beléjük. Amúgy a korábbi hozzászóló már megfejtette.
Amikor megnyitott a Gyro, örömmel újságoltuk a Facebook-on, hogy több szempontból autentikus gyrost lehet végre kapni Szegeden. Hogyan lehet valami autentikus, ha százféle létezik belőle? Ehhez vissza kell gondolni a görög emlékekre, miért is szeretem ott a gyrost?..
Sunseaty Bock Bisztró (Pest) 2017.03.20 19:32:22
Február közepén ismét Pesten volt dolgom munkaügyben, és bár tudtam, hogy nagyszerű szendvicsekkel fognak minket várni, az ebédszünetet ismét máshogy képzeltem el. Rutinosan előre megnéztem a foodmap.hu-t, de valamilyen sugallattól vezérelve nem a street-food kategóriában válogattam - ami egyébként…..
Sunseaty Vinny's Szeged 2016.12.23 12:34:25
Lehet valami különleges hatása az 1-es villamos vonalának, hiszen számos burgeres történet fűződött már fel rá itt Szegeden. Persze, átszeli a várost, de a lényeg, hogy amerre jár, ott jó étkekre bukkanhatunk. Így van ez a Hősök kapuja, és a Nagyállomás között kb félúton elhelyezkedő Vinny's…..
A Flyerz Magazin szervezésében idén újra meghirdetésre került a Street Food Éjszakája, amelyhez a főváros mellett egyetlen vidéki városként Szeged is csatlakozott. Az eseményt december 8-án rendezték meg, és bár az időpont érthetetlen módon nem hétvégére esett, mégsem hagyhattuk ki, hiszen egy…..
Bandit81 2016.12.12 13:38:14
@Bandit81: Na, a shitake gombát még ki is hagytam a YouTube receptismertetésből!
Bandit81 2016.12.12 13:57:44
@Jancsa Jani: Kedves Jani, Lajos összetevőkre bontva, tálakon aznap négy újonnan bevezetendő fogást mutatott nekünk. Utána hátravonult a konyhába, ami a vendégtérrel egybe van nyitva, és a szemünk láttára elkészítette, megcsinála, legyártotta, megalkotta magát a burgert. Ha ez a megfogalmazás (amit egyébként nem én, hanem G követett el) a Bambára és az SK-ra való egyértelmű hivatkozás mellett rossz érzést keltett Benned, és eszedbe juttatta szegény, sehol sem említett Amcsi Blogger, hát... my bad? Alkotott nekünk csirke szendvicset, még egy burgert, meg egy hot dogot is Lajos, nem hinném mégse, hogy bárki azt hinné, Ő találta fel ezeket, ha írunk róla.
Bandit81 2016.12.12 14:22:22
@Jancsa Jani: Kicsit lazítok a szószon: van három gyerekem, hidd el, a megalkotás nem egyenlő a születéssel...
Sunseaty Zing: Wagyu Burger 2016.11.04 09:52:58
Vannak olyan szerencsés napok, amikor az ember munkaügyben keveredik jófelé. Így történt ma is, amikor Pesten a Dob utcába vitt a kötelesség. Szerencsére csak 500 méterre a Szegedre már "hazajárónak" számító Zing egyik Király utcai üzletétől. G-nek meg is írtam a találós kérdést, mit is fogok…..
Sunseaty Anyám tyúkjai 2016.10.28 07:11:43
Nyár közepén nyílt meg a nagy vendéglátós múltú épületben a Széchenyi téren az Anyám tyúkjai "Háztáji éléskamra és kifőzde" elnevezésű egysége. Örvendetes volt önmagában, hogy egy olyan ebédmenüs hellyel gyarapodott a belváros, ahol naponta új tételek kerülnek elénk, biztosítva, hogy akár egy héten…..
Amint azt már tudjátok, munkánk alapvetően Szegedhez köt minket, de vannak olyan szerencsések, akik sokat utaznak szerte a nagyvilágban, és emellett a miénkhez hasonló szenvedéllyel és lelkesedéssel hódolnak mindennek, ami Street Food. Milán ezentúl rendszeresen jelentkezik majd, és beszámol nekünk…..
Bandit81 2016.08.29 21:23:39
@junkri: Igazán örülünk neki, de egyben irigykedve olvasunk, hiszen Te kipróbálhattad, míg mi "csak" teret engedtünk neki!
Nem lehet újdonság senkinek, hogy szívesen járunk át Hódmezővásárhelyre, legyen szó akár egy jó kis ebédmenüről, vagy egy nagyobb családi rendezvényről, hiszen Istvánék Kispiacában nem csalódtunk eddig sosem. A legjobb dolog az egészben talán az a folytonos változatosság, ami az előbb említett napi…..
Bandit81 2016.08.29 21:21:12
@tom656: Szerencsére, holnap is van nap!
G szerencsére "világot látott" ember mellettem, így amikor tavaly a második "Kispál életmű koncert" miatt ellátogattunk Orfűre, örömmel vettem, hogy nem csak én vagyok elájulva a hely varázsától, Ő a Sziget, SZIN (tudom, nem egy kategória a kettő) és egyéb fesztiválok ismeretében is azt mondta,…..
Sunseaty Jamie's Italian Budapest 2016.06.01 07:50:29
Szimpatikus figura Jamie Oliver, hiszen amellett sikerült megőriznie eredeti arcát, hogy nagyjából 15 év alatt világsztár lett belőle. Készített mindenféle tematikus műsort, kiadott megannyi könyvet, sajátmárkás termékei jelentek meg, és az étteremláncai is sikeresek. Az eredeti vonal pedig tetten…..
Bandit81 2016.06.02 18:12:47
@szevabá: Igen persze, de nemcsak a kaját fizették, hanem a benzint, autópálya díjat, parkolást, buszozást a várba, sőt még az ikeás bútorokat, és a gyerekülést is... Most komolyan, megírta Őket a városban.blog, foglalkozott velük a Forbes, írt róluk az index a címlapon, de nem volt elég, Jamie könyörgött, hogy írjunk róla, pénz nem számít, mindenképp ott akart lenni egy szegedi kis blog oldalain is!

Komolyra fordítva a szót, még nem írtunk (nem is fogunk) olyan ételről, amiért nem fizetünk, és amiről nem tudjuk biztosan, hogy akármikor, akárki ugyanazt kapja a bemutatott helyen.
Bandit81 2016.06.02 18:51:04
@GöTi: A Fifteen nevű étteremláncra céloztunk, ami az eredeti londoni mellett Amszterdamban, Cornwallban, és Melbourne-ben is megnyitott (utóbbi bezárt a pontosság kedvéért). Nem volt szó arról, hogy hazai munkanélkülieken segítene, három mondatban összefoglaltuk a munkásságát, egyébként pedig "legendának" tartom a gasztronómiában épp az első bekezdésben foglaltak miatt. Nem sok ilyen emberke mászkál a világon.

www.fifteen.net/apprentice-programme/

"Set up in 2002, Jamie Oliver’s Fifteen is a social enterprise that uses the magic of food to give unemployed young people the chance at a better future. Every year the restaurant recruits 18 people aged between 18-25 and trains them to become professional chefs through its unique apprentice programme."

Évente 18, 18-25 év közötti munkanélkülit tanítanak ki profi séfnek.

További részletek:
www.jamieoliver.com/news-and-features/features/the-apprentice-programme-is-about-to-get-even-better/#gLhhoGSvyBtGUuX8.97
Bandit81 2016.06.02 22:29:23
@vuvuvu2: Valamilyen információ félrevezethetett ebben a "magyarosch italian" témában. Az összes Jamie's Italianban ugyanaz az étlap. Az étteremről szóló cikkek épp arról szóltak, hogy olyan séfet kerestek, aki Jamie receptjeit tudja tökéletesen megcsinálni. Elképzelhető egy-egy helyi beszállítótól függő napi ajánlat, kisebb eltérések, de a Dubaitól az Indonéziai Jamie's Italianig mindenütt ugyanaz az étlap gerince. A ricottás bruschettát (és a többi fogást) mindenütt így adja a hely, Braziliától Indiáig.
www.jamieoliver.com/italian/
Válassz egy tetszőleges országot a zászlók alapján, a honlap jobb felső részén, és nézd meg a menüket.
Az pedig, hogy nem Italian restaurant a neve, hanem Jamie's Italian szerintem nem arra utal elsősorban, hogy övé a hely, hanem arra, hogy olasz konyhát kapunk, Jamie elgondolásában.
Sunseaty Meat&Sauce 2016.04.21 21:27:22
Egy hete zajlott Szeged idei gasztro-fesztiválja, ami a résztvevőkkel folytatott beszélgetés alapján elsöprő sikert aratott. Olyannyira, hogy... de erről később. G-vel megállapítottuk, hogy egész jó munkát végeztünk, hiszen olyan hely, amiről nem írtunk eddig, csak egy akadt idén az állandó…..
Ahogyan hozzászokhattunk az elmúlt években, vagy főzdefeszttel egybekötött Street-food selection alkalmával, vagy aug. 20-ai ünnepség idején ellátogatnak városunkba a hazai Street-food élet válogatott szereplői, hogy a helyi kínálatot kiegészítve megörvendeztessenek minket. Idén sincs ez máshogy,…..
Sunseaty Szeged NOVA 2016.04.04 09:58:44
Faszénen sült vastag hús, cheddar, bacon, hagymalekvár az egyik serpenyőben. A másik oldalt, amitől nem egyértelmű mégsem, merre billen a mérleg nyelve, elmesélem. Talán egy helynek sem adtunk ennyi esélyt még, legalább öt alkalommal mentünk vissza G-vel az elmúlt hónapokban, mivel az első mondatban…..
Sunseaty Canelloni 2016.03.14 11:07:10
Volt a Facebook oldalunkon találós kérdés egy képhez, amin egy lábosnyi mártás, és egy tölcsér látszik. Ebből persze senki sem találta ki, hogy mi készül, pedig volt már egy-két elmebeteg ötletünk. A lényeg tehát, hogy a konyhai eszközöket mindenféle módon felhasználjuk versenyben szeretnénk egyre…..
Őszintén megvallva nem a kedvenc ünnepem ez a Valentin-nap, nem sok értelmét látom a rá épülő ajándékiparnak. Más tészta, ha valami hétköznapi tevékenységet lehet kicsit "megvalentinozni". Egy jó vacsora bármikor kellemes élmény lehet, egy 2m-es plüss szívvel ellentétben. Éppen ezért keltette fel az…..
Sunseaty Kispiac Étterem 2016.01.23 12:44:48
Bár ritkán adódik az alkalom, amikor egy étterem, és a street food találkozásának örülhetünk, mégis időről időre előfordul egy-két ilyen szerencsés eset. A vásárhelyi Kispiacot nyitása óta figyelem, mondhatni rendszeresen járunk át, mind nagyobb megelégedésünkre. Sikerül az étteremnek azt az új…..
Bandit81 2016.01.23 17:43:53
@tom656: Remek!
November eleje óta G viszi a hátán a blogot. Legutoljára a facebookra írtam egy kis szülinapi megemlékezést magunkról december közepén, és akkor már egy kicsit érzelgősebb volt a hangulatom a szokásosnál. Nos, mindez annak volt köszönhető, hogy a blog december 14-es szülinapját két nappal követte…..
Bandit81 2016.01.21 08:26:13
@Silbermann: Hidd el, megéri! A blogunk alcíme legfelül "Szeged hamburger" így mi inkább azt szoktuk hangsúlyozni, ha nem szegedi helyről írunk. De legközelebb kiírjuk, mert ha olyan szerencsések vagyunk, hogy címlapon a cikk, mindenfelől jönnek az olvasók.