Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt)

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bear Grylls napjaink talán legismertebb extrém sportolója. Egy évvel azután, hogy magyarul is kiadásra került túrázós-táborozós kézikönyve, A vadon törvényei, már önéletrajzi kötetét is beszerezhetjük, mely a Tűzön-vízen át! címet viseli. Számunkra persze a fontos…..
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10 18:10:10
@Don Quixote de la Ferko: azt ugye vágod, hogy a stábja sokkal keményebb fazonokból áll, mint ő maga
mert ők felszereléssel mászkálnak jeges vízben

arról már szót se ejtenék, hogy nem kell nekünk jobb, hitelesebb műsorokat csinálni, mert már a piacon vannak... csak mivel nyugisabb, nem hisztis, nem macsós, ezért nem vonzza a csinos pofijú túlélő celebre éhes közönséget

Szerinted mindenki csak azt kritizálhatja, aminél jobbat tud alkotni? Mert lényegében ezt mondtad...

akkor gyakorlatilag senki nem kritizálhat semmit, pl. egy autós újságíró egy Ladát se szólhat le, mert nem tud helyette jobbat összedobni a sufniban

@allen99: webbing az a hevederöv és társai, amin a tártáskák, egyéb tatyók vannak
teherhordó hevederöv, derékszíjszerelék, málhaöv...

Personal Load Carrying Equipment – személyi málharendszer
itt a blogon is volt már szó róla

@wmiki: ha nem tekintjük húsnak azt a sok állatot, amit a műsorokban, leharapja a kamera előtt a béka fejét, bezabál egy döglött tevéből és élve eszi meg a halat is... ez a tipikus vega viselkedés? :)
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10 20:30:04
@Deansdale: megsúgom, hogy a Mount Everestre combnyaktöréses 80 éves japán nyugdíjasokat is feltuszkolnak, ha fizetnek...

nem akkora szám, mint amilyennek beállítják
nagyon drága, sok időbe telik az akklimatizálódás, meg kell várni az időjárási ablakokat, mert rossz időben egy Superman sem tud felmenni, amikor meg kitisztul az idő, akkor szó szerint egymás sarkát tapossák a mászók, a csúcson nem is nagyon tudsz olyan képet csinálni, amin a háttérben ne lenne még nyolc amerikai, német, kínai, orosz mászó

Bear Grylls a túlélőshowkban megalkotta azt, amit Frei Tamás a "tényfeltáró" újságírásban: a túlhype-olt gagyit, amit a saját kétes nevére épített
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10 22:35:51
@Monty H.: ha másztál már életedben pár csúcsot, akkor tudhatnád, hogy technikailag, fizikailag, egyébként sem a Mount Everest a legnehezebb
egyszerűen jó időjárás és akklimatizáció, meg sok pénz kell hozzá

a három törött csigolyát úgy emlegeted, mintha azok élete végéig eltörve lennének az emberben
tudod katapultálás, ejtőernyőzés közben is összeroppanhatnak a csigolyák, ami katonai szolgálatra alkalmatlanná teszi az embert (mert ez az előírás), de nem lesz nyomorék
összeforr meggyógyul
ennyi erővel egy combcsont töréses ember is örök életére sajnáltathatná magát, hogy ő béna és mégis futni képes... hagyjuk már ezt a csacsiságot!

a Mount Everestnél sok nehezebb csúcs van a világon, nem kell 6000 fölé se menni, hogy találj nehezebben mászhatót

ha bajba kerülsz, rossz az időjárás, akkor még európai csúcsokon is ottmaradsz, ha meg jó az idő, akklimatizálódtál, sok pénzed van, akkor felmész az Everestre is

a csigolyaroppanás és a hegymászás misztifikálása kissé erős számomra

a törött csigolya az addigra összeforrt, vágod?
ahogy egy törött karú ember is pár év alatt képes a nagy teljesítményekre

Bear Grylls számomra bizony egy jó showman, ahogy Frei Tamás is a saját műfajában, az más kérdés, hogy se ezt a két embert, se a stílusukat, műfajukat nem csípem, irritálóak, nagyzolnak, misztifikálnak egyszerű dolgokat, butának nézik a nézőt

túlélő témában sokkal jobb, hitelesebb emberek vannak, akik mellé még csak nem is majomkodnak
BRÉKING! A Hallgatói Hálózat, az Oktatói Hálózat, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), a Hálózat a Tanszabadságért (HAT) és a Szülői Hálózat hallgatói által rendezett Hallgatói fórumon épp most döntöttek egy hídfoglalásról. Néhányan a…..
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10 21:52:26
@Sárga Király: igen, alapjában igazad van, akármennyire is próbálsz köcsög módon ironizálni
más országokban nincs ingyen bölcsőde...
se normális iskola

és emellett alacsonyak az adók

igen, én is ezt támogatom

a hitelt meg visszafizeted, ha szerzel jó állást
igen, ha hitelből tanultál, akkor nem vagy röghöz kötve és hamar megkeresed a hiteltörlesztés összegét külföldön

érdekes, amikor a droidok felvették a devizahitelt, hazardíroztak, spekuláltak, akkor nem sírtak, hogy jááááj, a VW Passat 10 éves hitelét hogy fogjuk kifizetni, meg villát építettek maguknak hitelből, plazmatévé karácsonyra hitelből
az volt a legnagyobb hibája a kormánynak, hogy ezeket a pénzügyi analfabétákat kihúzták a szarból az én pénzemen

csak a kölykeik jövőjére, tanulmányaira sajnálják a pénzt a magyar köcsögök, annyira jellemző
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10 21:56:30
@Sárga Király: egyetértek, az adókat csökkenteni kell, ne legyen ingyen bölcsőde, egyetem
csak óvoda, általános és középiskola

és ne legyen kib@szott stadionépítés sem!
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10 21:57:10
@elkeseredett.polgar: de, egyetemet végeztem, meglepődnél, ha tudnád milyen szakon :)
Az auschwitzi haláltáborban elkövetett iparszerű népirtás folyamatáról értelemszerűen kevés helyszíni fénykép készült. A ritka kivételek egyike az a négy fotó, melyet 1944 nyarán a Sonderkommando, a nagy mennyiségű holttest megsemmisítésével megbízott foglyok egy kis csoportja készített egy…..
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10 16:54:57
Szomorú, hogy a holokausztipar pont annak a pár százezer tényleg megölt zsidónak az emlékét gyalázza meg, akik valóban odavesztek a háború alatt.
Beindult a propaganda és már mindenki túl akarta licitálni a másikat, természetesen mindenkinek a saját, saját népe fájdalma, gyásza a legnagyobb, de pont a legyőzötteket fosztották meg a gyásztól, amikor letagadták a drezdai terrorbomobázást, a délvidéki magyarirtást, a csehországi németek lemészárlását.
Mert gyásza csak a győztesnek lehet, csak az ő sérelmeik emlegetése szabad.

A holokauszt biznisz leginkább a zsidógyűlöletet táplálja, de ez a zsidóknak meg is felel, hiszen így legitimálja a propagandájukat.

Az az igazság, hogy tucatnyi szörnyűbb népirtás volt a történelemben, mint a második világháborúban a zsidók elleni attrocitások. Gondoljunk csak Oroszországra, ahol Sztálin több ember haláláért felelős, mint Hitler... Ukrajna, Baltikum, Tatárföld, Lengyelország...
Magyar nők tízezreinek, német nők millióinak módszeres, szisztematikus megerőszakolása a szovjet állatok részéről nem bűncselekmény, senki nem ítéli el.
Vagy a japánok Kínában miket követtek el. De nem, nekünk csak a zsidókat szabad sajnálni, hiszen ők a nyertesei a háborúnak.

Kitalálni olyan ostobaságokat, mint emberbőr lámpa és emberzsír szappan... komolyan, ez a legdurvább propaganda.
A propaganda persze egy szovjet zsidó nevéhez kötődik Ilya Ehrenburg, akiről érdemes olvasni, hogy építette fel a gyűlöletgépezetét, ami milliók halálát okozta. A gyűlöletkeltés igazi mestere volt, ahogy a zsidók általában. A propaganda az igazi hatalom, amit ma médiának hívnak.
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 23:27:28
Azért arra sem vennék mérget, hogy a Sarki Fűszeresnek nincs valahol egy előképe a világban... mondjuk tőlünk nyugatabbra elég élő koncepcióról van szó, tehát mi számít eredetinek?

A nő elé tesszük le a kaját először? Mert ez a szokás, így illik? Máshol meg a nők külön ehetnek csak a férfiaktól, megint máshol pedig meg is sértődik a nő, ha így megkülönböztetik, hogy elé kerül először a tányér.

A stílus sznob, hepciáskodó, kivagyi, okoskodó, modoros. Nem baj, erre a gasztro világában van közönség. Mostanában úgyis mindenki gasztroban nyomul, mindenki hozzáértőnek véli magát.
A Fromage tulaja kissé paraszt volt, de szerintem megteheti, hogy megkéri az embert egy ilyen blogbejegyzés után, hogy ne járjon oda többet, legfeljebb eggyel kevesebb lesz a vevője.
Voltam olyan francia kis étteremben, ahol konkrétan leordított a séf egy külföldit, aki fikázta az ételt :) Ha nem látom, nem hiszem el.

Meg egy magyar teázóban pár éve kértem valami idióta nevű zöld teát és nem úgy ittam, ahogy azt tulaj elképzelte és ki is oktatott. Hát komolyan nem szartam magam össze tőle, fatálisnak sem éreztem. Ő így sznob, neki ez a heppje, hogy a zöld teát így meg úgy kell inni... a nagy jólétben emberek elfelejtik, hogy ezek csak kaják, amiket 12 óra múlva a fajanszban látunk viszont.

A magyar gasztroblogger tényleg egy külön állatfaj, máshol azért ennél igényesebbek a gasztro jelszóval befutni akaró valakik.
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.10 00:06:44
A magyar felsőoktatás, a mostani- és leendő hallgatók, családjuk, az oktatók és minden érintett hadüzenetet kapott a kormánytól: nincs vége az eddig is súlyos elvonásoknak - jövőre soha nem látott nemmegszorítás indul, nemtandíjjal és nemröghözkötéssel párosítva. Ha…..
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 18:27:18
@Bicepsz Elek: teljes mértékben egyetértek
az oktatás, egyetemi képzés hatalmas biznisz itthon, sok semmirekellő, haszontalan, munkaerőpiacon esélytelen embernek állást is ad (adminisztráció, oktatók, PPP beruházásokból lecsípett pénzek, közbeszerzések okosságai, plusz állami fejpénz)

a felsőoktatás bizony befektetés a jövőbe, ha valaki okosan fektet be, akkor jól jár, ha rosszul, akkor elúszik a pénze
nem lehet mindent az államtól várni, felelősséget kellene vállalniuk a szülőknek a gyerekeik jövőjéért
ahogy a nyugdíj, úgy a diploma is elsősorban az egyén érdeke, neki kell rá összekaparni a pénzt
az állam ebben nem éppen jól teljesít

a tandíj+diákhitel kombó bizony jó dolog
sose értettem azokat a takony fiatalokat, akik azt nyilatkozták a médiában, hogy ők nem akarják 1.5-2 milliós hitellel kezdeni az életüket... hát ezek mit hisznek, hogy majd a házukat egyben ki tudják fizetni, ha még a diplomát sem tudták?

nincs ingyen ebéd!

diplomásokra szükség van, de nem mindegy, hogy milyenekre (szociológia, üzleti kommunikáció stb. szarokra nincs) és elsősorban az ő érdekük, hogy diplomát szerezzenek, tanuljanak, levizsgázzanak, elvégre ők akarnak elhelyezkedni magasabb bérért, mint a prolik
ez szimpla befektetés, pénz, idő befektetése a jövőbe, a saját jövőjükbe

a hisztit azért sem értem, mivel nyitva a határok, lehet menni világgá, tanulni, dolgozni
akkor miért itt verik a seggüket a földhöz?
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 18:33:04
@timargabor: Orbán "pay no attention to what I say to get elected" Viktoron?

Annyira aranyosak a fiatalok, hogy elhitték, hogy itt nem lesz tandíj semmilyen formában, ez is mutatja, hogy közgazdasági, közpénzügyi ismereteik a béka segge alatt vannak. Csak reménykednek, bíznak a népvezérekben, hisznek, buliznak, kokárdával vonulnak, kifütyülik Bokrost és leszavaznak a 2/3-os, nevében még fiatal pártra.

ahelyett, hogy felmérnék a vágyaikat (diploma) és a hozzá vezető reális utat (pénz+idő) és tennének a sorsuk jobbra fordulásáért

a magyar ember az anyatejjel szívja magába a populizmus, államszocializmus, demagógia, tündérmesék mixtúráját, ami rögtön születése után elkezdi lebontani az agysejtjeit, így 18 évesen már annyira zombi, hogy elhisz bármit és bárkire szavaz, aki nagyobb kolbászt, kisebb adót, nulla tandíjat ígér neki
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 21:36:27
@quendelapo: nem, ez egy hatalmas ostobaság lenne
a pénzügyi ismereteket otthonról, blogokból, józan észből kellene hozni, megismerni, mert hétköznapibb jelenségek, nem olyan elvontak

a kémia, fizika az olyan, amit iskolában kell tanítani mert hihetetlenül fontosak
szerintem a kémia, fizika, biológia, matek pöppet fontosabb, mint a pénzügyi ismeretek oktatása iskolákban

a pénzügyi józan ész, ismeretek más forrásból jöjjenek... azokat akár szabadegyetem szerűen is meg lehet tanulni azoknak, akik csak a mindennapi ügyeikben szeretnének tisztábban látni
a fizika, kémia meg megteremti annak lehetőségét, hogy jól kereső mérnök, orvos lehess a jövőben és legyen értelme pénzügyi kérdéseket felvetned :)

a pénzügyi, gazdasági ismeretek (mint társadalomtudományok) kiegészítő jellegűek a természettudományokhoz képest
A mostani radikális keretszám csökkentés, a maga 10.500 államis hallgatói férőhelyével, a röghöz kötés mellett, meg fogja semmisíteni az általunk eddig ismert egyetemi rendszert, ezt szinte minden érintett elismeri. Ennek tükrében egészen felfoghatatlan, hogy a hallgatói…..
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 17:41:12
@Lui_00: igen, a HÖK egy maffia, pont olyanokból áll, mint akik a Fideszt anno létrehozták
kis ex KISZ-es, törtető, akarnok, Napoleon komplexusos, könyöklő, helyezkedő, felfelé nyal, lefelé tapos típusú emberekből, akik jól élnek a semmiből
aztán ha kiöregedtek a bölcsész szakból (5 éves szak 10 év alatt elvégezve), akkor átnyergelnek a nagypolitikába
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 19:45:19
@Komjaga: na pont ezért kellene mindenkinek magától befektetni a jövőjébe, mert abban egyedül ő érdekelt, senki már
a manyup mellett, helyett, után is van élet
egy keserű, de fontos tapasztalat, hogy magadra számíts, ne az államra

"más egyetemén akkor tanuló ismerősömtől tudom, hogy szerencsés kivétel voltunk" - tehát te is elismered, hogy a HÖK csak kivételes esetekben tisztességes, köz iránt elkötelezett szervezet, amúgy meg egy sóhivatal, ahol a következő generációs politikai elit neveli ki magát, képzi magát tovább aljasságból, mutyizásból, lenyúlásból, sajnos tudom, barátaim belefolytak a mocskos játszmába, onnantól már nem tekintettem magamat a barátjuknak

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: az a baj, hogy értelmes gyerek már nem megy pl. szakmunkásnak, mert a csórót is benyomják a főiskolára, ha máshova nem tanítóképzőbe
aztán a szakiskolák tele vannak magatartászavaros, drogos, bűnözőpalánta, idióta gyerekekkel
mondjuk a csóró, de értelmes gyerek próbálhatna szakmát szerezni... abból megélni és felemelkedni
a cigányokkal is az a baj, hogy a gyerekeiket vagy megasztáros énekesnek, rappernek, vagy kisebbségi jogvédő jogásznak, politikusnak, vagy rendőrnek (és ebben sajnos partner az állam is) akarják adni
mert csak ezeket a "szakmákat" ismerik, semmit, amivel vállalkozhatna, termelhetne
hogy hegesztő, CNC-s, buszsofőr kétkezi munkás legyen, az nem divat
diploma (ha az állam fizeti) vagy pedig semmittevés, ez a két opció lebeg a szemük előtt
át akarják ugrani a felemelkedés szakmunkás szintjét, mert az nekik gáz

ez a csórókra sajnos igaz, prolik nem akarnak lenni, csak diplomások vagy segélyezettek

@kerek négyszög: a zsidózásra hörgés nagyon jó arra, hogy eltereljék a lényegről a figyelmet, ez egy ősi trükk arra, hogy aki tabu témáról beszél, azt diszkreditáljuk, lejáratjuk, többé nem vesszük figyelembe
aki zsidókról, cigánybűnözésről beszél, az még lehet értelmes, felkészült szakember
de szerintem meg kellene nézni, hogy a nagy libsi gondolkodók, akik sose dolgoztak a közszférán kívül, mennyit tudnak hozzátenni a fejlődéshez... persze ők szalonképesek, mert csak az elismerés hangján szólnak a zsidókról, cigányokról (többnyire megélhetési okokból persze)
hogy mellette ostobák, semmihez nem értenek, az nem számít, de legalább szalonképesek
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 21:14:59
@Komjaga: szerintem nem sokkal bonyolultabb ám befektetni magadnak a pénzecskédet, gondoskodni a jövődről, mint amit anno a manyup csinált

és ők még vastagon meg is kérték az árát, olyan működési költségeket számoltak el, hogy beszarás
na ez ellen fel kellett lépni, persze nem az einstand lett volna a megoldás

nem kell csak és kizárólag forintba fektetni, párnacihába varrni a tízezreseidet, vannak állampapírok, van euro, dollár, arany, ingatlan, műtárgy, részvények, kötvények
aki ezekben forgatja pénzét, nem hiszem, hogy rosszabb hozamot fog elérni, mint anno a manyup-ja tette

ugyanígy az államra számítani, hogy majd ő kitaníttatja a gyerekeidet, egyetemig, diplomáig: ostobaság
lehet, hogy igen, lehet, hogy nem
ahelyett, hogy eggyel nagyobb autót vettek volna az emberek hitelből, azt a pénzt költhették volna a gyerek jövőjére, aki konkrétan támogatni fogja őket öreg korukban
nem az állam, meg a nyugdíjrendszer, hanem konkrétan a gyerek, mert ugye egyes társadalmakban ez a szokás, hogy amíg a gyerek fel nem nő, addig a szülő támogatja, majd visszakapja idős korában
ez az élet körforgása, amiről az államszocializmusban hívő mai emberek, fiatalok elfeledkeznek
mert aki az államtól kapja a diplomáját "ingyen", az nem hálás érte a szüleinek, tartsa el az öregeket is az állam
ha a szülő fizeti, spórolja össze a gyerek diplomájára a pénzt, szeretetben neveli, a gyerek hálás lesz és támogatja az idős szülőt

amint levesszük az emberekről a felelősséget a saját életükkel kapcsolatban, rögtön hülyén kezdenek viselkedni, dedós módon tartják a markukat nyugdíjért, ingyen diplomáért, ahelyett, hogy egy család családként, gazdasági egységként működve kitermelné a jövő generációk anyagi feltételeit is

hülyeségre, plazma tévére, sms szavazásra, eggyel nagyobb autóra előbb költött a magyar ember, mint a gyereke továbbtanulására, ez a szomorú igazság
Mire a végére értem, rájöttem, hogy Gábor mai posztja voltaképp egy szerelmi vallomás Párizs (még csak nem is Franciaország) felé. A baguette-ről, a fennhéjázó nőkről, a gasztronómiáról és még sok minden másról. Jó olvasást nektek is! „Kicsit rendhagyó poszt lesz.…..
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 19:27:44
A fennhéjázó, öntelt nők kinek jönnek be? Drágaság, sok turista, szerintem kicsi a történelmi városmag, ezért számomra turistáskodni sem volt annyira nagy élmény.

@
www.aonang.hu: Te amúgy milyen végzettséggel nyomulsz kint? Én is gondolkozok Dél-Kelet Ázsia felfedezésén, de nem tudom, hogy mire mennék ott magyar diplomával. Neked milyen végzettséged van? Diplomádra egyáltalán kíváncsiak ott?
Te biztonságban érzed magad ott? Ezzel arra célzok, hogy a külföldiek egy része nem éppen törvényes életvitele miatt vándorol oda..
Erős Pista, a magyar szuperhős (törölt) 2012.12.09 19:51:36
@bestpixel: hát ja, kicsit olyan ez a poszt, mintha egy magyar csóró írta volna, aki megkapta az első fizetését az ír marhavágóhídon
lével a zsebben Párizs, New York, Moszkva, Barcelona, Isztambul és Tokyo is király helyek

de továbbra sem értem, hogy miért jó, ha valahol pökhendiek, beképzeltek az emberek, pláne a nők
ennyi erővel a magyar pökhendiség is vonzó lehetne...