Regisztráció Blogot indítok
Adatok
montroyal ( CAN qc)

0 bejegyzést írt és 4956 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az, hogy mennyi pénzt juttatnak haza a határátkelők, nagyon sok mindenről árulkodik. Túl azon, hogy láthatjuk, milyen családokban a leginkább jellemző életstratégia a külföldi boldogulás, kiderül az is, mi ösztönözte a magyarok jelentős részét a határátkelésre...
A kérdést többször felvetődött már, legutóbb ebben a posztban, most Eszter írta meg Dániából, hogy mi az, amiért ő Magyarországra költözne – illetve talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy mi tartja vissza a hazatéréstől. Neked mi kellene ahhoz, hogy hazaköltözz? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
montroyal ( CAN qc) 2019.09.02 14:52:17
@négyzet: a magyar korhazak ellatasarol ... csak olvastam ugyhogy nem okoskodok DE allitolag az osszes (?) korhazak ellatasat elelmezeset stb egy Meszaroshoz kotodo cég kontrolalja ... ha igaz tobbet nem kell mondani miert nem mukodnek es hova megy a pénz ...
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Úgy tűnik, tovább folyik a vita arról, mi történne, ha hazaköltöznének a külföldön élő magyarok. Ma Endre véleménye következik, amivel persze megint lehet vitatkozni (nyilván fogtok is…), de ez nagyon hasznos is lehet. Válaszát a 10 év után hazaköltözött Orsi írása inspirálta. Szerinted mi…..
montroyal ( CAN qc) 2019.08.19 14:35:25
@desw: Mocskos Kurcsány és bankok!) ugye ez ironia ... ert a deviza hitel Orban es Jarai alatt lett kitalalva ... Gyurcsanynak semmi koze hozza ..
montroyal ( CAN qc) 2019.08.19 15:24:08
@desw: ja mint az elmultnyocév .... vagy mar 9?
montroyal ( CAN qc) 2019.08.19 18:47:36
@shakti rom: nalunk magyar pic-nic volt aug 20ra ettunk ittunk dumcsiztunk .. csak én voltam antibiotikumon .. milyen szerencsetlenseg ..
Meglehetősen nagy port kavart a minap az a poszt, melyben arról beszélgettünk Bandirepublickal, mi lenne, ha hirtelen hazaköltözne félmillió magyar. Nos, Orsi egyike azoknak, akik hazaköltöztek (ő ráadásul 10 év külföld után), tapasztalata tehát nagyon érdekes. Szerinted mi történne, ha…..
montroyal ( CAN qc) 2019.08.14 16:59:31
@Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos: ugye ezzel mindenki tisztaban van hogy nem valasztottak meg oket 4 oras lezart commandoval korulvett valasztasi hivatalban a programozok hoztak ki az eredmenyt ... sajnos legkozelebb csak egy kattintas kell es meg lesz a ketharmad ..
Milyennek látszik a magyarországi korrupció Észak-Amerikából nézve? Vajon Kanadában és az Egyesült Államokban is van-e és ha igen, akkor milyen természetű? Ezen elmélkedett el a már több évtizede Kanadában élő Steve (korábbi írását itt olvashatjátok). Szerinted mi történne, ha hazaköltöznének a…..
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
montroyal ( CAN qc) 2019.08.10 17:00:03
@fhdgy: vagy a Jaouu napot! forgalomellenorzes jogositvanyt forgalmit ... na ilyen sincs normalis orszagban . csak ha szabalytalansagot kovettel el allithatnak meg ... es fizetni fogsz .. de nem az iratokkal egyutt adott pénzzel .. ha semmit nem kovettem el akkor az zaklatas . ilyent nem csinalnak a rend orei ... ha kijelolt barrage van alkohol ellenorzesre akkor ott mindenkit megallitanak ...
Kanada egyike a világ „bezzegországainak”, ami persze nem jelenti azt, hogy minden tökéletes lenne. Most kivételesen nem a határátkelők benyomásai érdekeltek, hanem az, hogy mit gondolnak magukról a kanadaiak? Hogyan látják az országukat, mi az, amiben a legjobbak és mi az, amiben a leggyengébbek –…..
montroyal ( CAN qc) 2019.07.30 18:08:10
@gabors: nyugdij ...ami engem erint ugye maszek vagyok semmit nem fizetek év kozben sehova- év vegen az adomba benne van nyugdij, egeszsegugy, kozlekedes, gyerekesanyak ,stb tamogatasa ... de ezzel egyutt ha jol intezem a vegen visszateritest kapok !! :-) 60tol kapunk elonyugdijat- en koszonom elfogadom, mert buntetni vagyis kevesebbet adni 65 utan nem tudnak, mert a minimumhoz is nyugdijkiegeszitest kell hogy adjanak .. ennyi ami ram vonatkozik ..
montroyal ( CAN qc) 2019.07.30 18:28:02
@Bredpitt Monika: ja kertem a GRCtol erkolcsit ujlenyomatokkal es ujra megprobaltam az USAba jutni .. ugyan az a tortenet a bodéna ( nem felreallitva) stop the cs ad ide a kulcsot szallj ki kirerok bekisertek .. 2 ora vizsgalat ujlenyomatok kerdesek elmondtam hogy valoszinuleg valaki hasznalja az eltunt szoc kartyamat vegul a vamos no azt mondta nem mondhat semmit de nem egyezik szuletesi datum .. es persze az ujjlenyomat sem egyezhet ... szoval beengednek nem én vagyok a kriminal DE ezt minden belepeskor megkaphatm mert nem tudhatjak én vagyok én vagy a masik .. szoval ido es turelem ...
montroyal ( CAN qc) 2019.07.30 18:31:00
@montroyal ( CAN qc): rosszul iro tudom de a portol kosztol ragadnak a betuk ..
Úgy utazunk ma el a Karib-tengerre, hogy közben maradunk az Európai Unión belül. Ez úgy lehetséges, hogy a Kis-Antillák részét képező Martinique jogilag Franciaországhoz tartozik, ennek minden előnyével (és gondolom, hátrányával is, de most mi koncentráljunk az előnyökre…).…..
montroyal ( CAN qc) 2019.05.16 14:18:11
hat ha valaki hianyolna gyorsan feltoltok képeket hogy én itt (is) jartam :-)
a konyvtar Martiniqueben ..

keptarhely.eu/view.php?file=20190516v00pw3qqv.jpeg

és St Lucia a Pitonok

keptarhely.eu/view.php?file=20190516v00pobbou.jpeg

igaz hajoval de mivel 3 hajoval voltunk 5 cruiseon mindkét helyen 2x voltunk taxival korbejartunk majdnem mindent kb 100? volt egesz napra ..
montroyal ( CAN qc) 2019.05.16 15:52:51
@Hari Seldon 2: foleg hogy abban az évben 35 caribi szigeten voltunk :-)
Igazán egzotikus a mai kínálat, hiszen járunk majd Tajvanon, aztán (újra) vezetni tanulunk Ománban, végül megnézzük, milyen az élet az arab sivatagban...
montroyal ( CAN qc) 2019.05.12 19:21:55
@densha.blog: nem lehetetlen mert 119 helyen jartam 75 orszagban ... gyors meg nem vagyok mert régebben hozzaszologattam de mar nem sok minden érint igy 31 év utan .. de latom érdekel itt van a HA-n :-) :-)
hataratkelo.blog.hu/2016/06/04/ket_magyar_a_vilag_korul
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
Steve lassan 50 éve él Kanadában és az ország egészen érdekes pontjaira is eljutott munkájának köszönhetően. Dolgozott olyan indián rezervátumban is, ami tényleg nagyjából a világ végén van…..
Furcsa egy hely Írország, erősen vegyes tapasztalatokkal – legalábbis Márk szerint, aki összeszedte azt a tíz dolgot, amit a legjellemzőbbnek tart az írek kapcsán a pontosság szinte teljes mellőzésétől kezdve egészen a finoman szólva sem világhírű gasztronómiáig.  Írd meg…..
montroyal ( CAN qc) 2019.04.15 15:32:35
Miként lehet átadni a magyarságot a külföldön született gyerekeknek? Az idő teltével (és azzal, ahogyan egyre több gyerek születik külföldön, az elmúlt három évben már közel 56 ezer, ami azt jelenti, hogy minden hatodik magyar külföldön látja meg a napvilágot) egyre több…..
A németekkel kapcsolatos sztereotípiákat szerintem mindenki kapásból sorolja (precízek, humortalanok, az autópályákon megy a száguldozás, stb.), más kérdés, hogy ezekből mennyi és hogyan igaz. Legutóbb azt néztük meg, mik azok a dolgok, amiket Spanyolország tanít meg a…..
montroyal ( CAN qc) 2019.04.09 22:07:34
@Fradista Utazó: Mo-on pedig amikor ezt mondanad a taxisofornek amikor a Parlament elott haladtok el - o azt mondana - hat ez meg mi tegnap még nem volt itt .... na hol gyorsabb.?
. :-)
Bevallom, mindig voltak bennem kérdőjelek az észak-amerikai építkezéssel kapcsolatban, például nem nagyon értettem, miért olyan ritkaság a téglaház az Egyesült Államokban és Kanadában. Nos, a családjával másfél éve Dél-Ontarióban élő Ákos posztja azért sok mindenre…..
montroyal ( CAN qc) 2019.04.04 18:37:34
@kék madár: ja most intézem a papirokat ... most vettem 3 papir lottoszelvényt ...:-)
montroyal ( CAN qc) 2019.04.05 22:15:01
@Shaktee: nem .. Town of Mont-Royalbol ... Cote ST Luc-be koltozom.. Cote Des Neiges-be van a muhelyem ...
„Vágyakozom egy másik életre, de ahhoz másoknak meg kell halniuk” - írja Detti, és sajnos egyáltalán nem túloz. Nekem valami azt súgja, hogy nincs is egyedül, sokan járhatnak hasonló cipőben...
montroyal ( CAN qc) 2019.04.02 19:27:25
@Shaktee: nem tudom de naponta jottek tobb ezren illegalisan .. na az lelassult ... itt nalunk tobb segelyt kapnak mint az itteniek ..... igaz most 3 honapig a nyaralasomon nem neztem a hireket es utana is sikerult ezt megtartanom ...
montroyal ( CAN qc) 2019.04.02 19:39:23
@Shaktee: nekem mindegy csak ne az én adombol .... jaaa én tulajdonképpen visszatéritést kaptam . de ez még megmaradt Mo-rol?
.. megoldjuk okosba .. :-)
montroyal ( CAN qc) 2019.04.03 04:02:57
@Shaktee: miert? lehet visszatéritést kérni ? :-)
Határátkelő A nagy lelépés 2019.03.26 06:30:00
Sokan vágyunk arra, hogy lelépjünk – hosszabb vagy rövidebb időre magunk mögött hagyva a hétköznapokat. Aztán persze sokaknál ebből nem lesz semmi, de vannak, akik megvalósítják álmaikat. Utóbbiak közé tartozik Nikolett is, aki hat éve már írt ide, akkor még Finnországból.…..
montroyal ( CAN qc) 2019.03.26 20:52:44
@Arthamyr: @Zsuzsi65: ja roszindulatu vagyok es nagyon irigy is .. na csak ezert szeretnék nonek szuletni legkozelebb .... de ez csak az én véleményem és inkabb ironizalok mert szerintem konnyebb a noknek ... csak kivulrol latom igy mert még sose voltam no ... :-)
montroyal ( CAN qc) 2019.03.27 14:03:39
@thekaleidoscopecat: olyan munkát szeretnék találni, ami napi pár óra elfoglaltság mellett finanszírozza az utazásaim teljes költségét (including szállás, étkezés, halpedikűr, dzsungelszafari,

igaz csak talalgatas a 2-3 ora de ha 7 orat dolgozol most gondolhatok arra hogy joval kevasebbet szeretnél pl 2-3 orat ... egyébbként legyen jo Neked es jojjon be ... :-)
Borzalmas dolog történt Új-Zélandon, nem is lehet szó nélkül elmenni mellette, pláne egy olyan magyarnak, aki az országban él. A christchurch-i mészárlás után azért talán némi fény is látszik már... (Fotó: pixabay.com)..
Rengeteg magyar dolgozik külföldön munkaerő-kölcsönző segítségével és míg semmi okunk feltételezni, hogy ezeknek az ügynökségeknek a többsége ne lenne tisztességes, azért nem árt, ha az ember óvatos, mert csúnya dolgokba futhat bele...
montroyal ( CAN qc) 2019.03.23 16:05:43
@CyberTroll: meg aki sexoldalra ramegy .. mert olyan levelet is kaptak hogy a cameremmal felvettek amikor sexoldalt néztem es elkuldik a feleségemnek es az osszes ismeroseimnek ( na itt jon be a FB) ... de nem fogok tobbet hallani roluk ha 900$ elkuldok persze mint ajandekutalvanyt mert igy a rendorseg nem tudja kovetni oket ... na csak irom aki nem tudja mik vannak milyen scamok .... amugy nincs cameram meg nem is érdekel az egész de valszeg ezert szaltak ra aFB oldalamra is mert nem kuldtem pénzt torlom az idiotasagukat .. ja es az oldalak teljesen hivatalosnak neznek ki kivétel hogy a cim elott par osszevissza betu van ...
montroyal ( CAN qc) 2019.03.23 18:05:47
@CyberTroll: :-) !!
montroyal ( CAN qc) 2019.03.24 16:37:55
@Golf2: nalunk olyan gazolajos nincs is sokat nem tudok de én most vettem egy toyota félét .. benzines és 3.5 literes rx350 lexus :-)... ja ... dicsekszem ... mert azelott is ugyanez volt csak 2007-es ... :-)
Vannak a világon olyan ikonikus helyek, ahová az ember legalább egyszer szeretne ellátogatni. Bizonyos értelemben ilyen valamelyik Disney park Amerikában, ahová úgyszólván „muszáj” elmenni egy ott élő családnak. Így aztán Viktorék (aki korábban szuper posztot írt az amerikai…..
Határátkelő Ahol már 2119 van 2019.03.19 06:30:00
Szingapúrban természetesen ugyanúgy 2019 van, mint mondjuk Magyarországon, más kérdés, hogy a városállam sok szempontból úgy néz ki, mintha 100 évet előreugrott volna az időben. Legalábbis ez Balázs tapasztalata, aki ázsiai körútját Thaiföld és Vietnám után itt folytatta...
Az alábbiakban egy egészségügyi (szerzője, Márti szerint) „élménybeszámoló” következik Hollandiából. Nem kevés megpróbáltatáson mentek keresztül a családjával, így aztán volt alkalmuk alaposan kitapasztalni a holland rendszer működését...
A hosszabb időt külföldön töltők közül sokan szokták felhozni azt, mennyire meghökkenti őket a magyarok feszültsége. Mások szerint ez nem igaz, mert külföldön is hasonló a helyzet. Természetesen nem akarhatunk igazságot tenni (talán nincs is, hiszen minden ember másként éli…..