Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pabeschitz Virág Orsolya (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon elfogadható-e az a szülői igény, hogy a köznevelés világi ága (magyarul az állami iskolák) ne kerüljenek világnézetileg elfogult irányítás alá? A többség véleménye valószínűleg egy határozott "igen". Eddig is, ha valaki egyházi iskolába akarta íratni gyermekét,…..
Pabeschitz Virág Orsolya (törölt) 2012.12.08 12:37:24
Nem mondtam, hogy nincs jogom templomba járni:)Nem kell kiforgatni a szavaimat
Nem mondtam, hogy hátrányok érnének, előnye sem, szerintem ennek semmi köze sem a munkámhoz sem semmihez. Nincs rámírva, hogy na én pedig:)Ez az én ügyem.

Szerintem olyan nincs, hogy világnézetileg semleges oktatás. Mindenki szavaz valahová és ha nem, az is vélemény. Nincs semleges ember.Ez egy olyan utópia, ami nincs.Minden történelem tanár egy bizonyos szempontból tanítja a történelmet,mert úgy tudja elmondani. Az ateisták is egy ideológiát követnek. Olyan dolgot szeretnétek, ami nincs. Az egy másik kérdés, hogy az szerintem is normális dolog, hogy tiszteletben tartom a gyerek neveltetését és ha otthon mondjuk a zsidó hitet gyakorolják, akkor nem kezdek el neki a krisztusi megváltásról papolni. De én nem hiszem, hogy ez fenyegetne bárkit is. Értelmes emberek vagyunk, akik képesek ezt kezelni. Biztosan lesznek rossz példák, mint mindenhol, de ettől még ne akarjuk már kitiltani a vallásos embereket a tanfelügyelőségből:)

Kiegészítő normatív támogatás pedig nincs:) nem tudom kik kapják, de anyukám iskolája tuti nem. Sőt azt, amivel az önkormányzat hozzájárul a saját iskolák fenntartásához, azt ők már évek óta nem kapják.Pedig egy nagyváros legjobb általános iskolája, ahol helyi gyerekeket oktatnak. Sőt, amikor a gyurcsány kormány idején nem fizettek ki nekik egy csomó mindent (amit az államis gyerekek után igen) már bíróság mondta ki, hogy meg kellett volna kapniuk és nem kapták azóta sem. Ez nem kamu, édesanyám vezető pozícióban csak tudja:) És szerintem az sem volt jó, amikor én gimnáziumba jártam és utánam az iskola kevesebb fejkvóta pénzt kapott, mintha államiba jártam volna...miért értem én kevesebbet az államnak? Az, hogy utána az egyház még esetleg rak bele pénzt az egy dolog. De ez ugyanúgy iskola, mint egy állami suli. És én ugyanolyan diák vagyok, mint a többi. Ugyanannyival támogassa igenis a tanulásomat. Nem kell többel, de ugyanannyival.Az én szüleim ugyanúgy fizetik az adót stb stb.