Regisztráció Blogot indítok
Adatok
argab

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux uhd bd4k: bejelentve! 2014.09.06 09:25:00
Egyelőre nem vagyunk sokan, de érzésem szerint egyre többen meresztjük a szemünket a boltokban egyre-másra feltűnő UHD, azaz 4K-s felbontással rendelkező tévékre, viszont arra a kérdésre, hogy ezeket milyen szoftverrel lehet megetetni, a viszonteladók többnyire csak vonogatják a…..
argab 2014.09.06 11:23:51
Az UHD otthoni felhasználásának én továbbra sem látom igazán értelmét. ~50"-nál van az a méret, ami felett már látható ténylegesen az előny egy tévénél. Persze, hogy a végletekig optimalizált 4K demóanyagok jól mutatnak boltban ha az ember <1 méterről nézi. De más a helyzet szerintem ha valaki leül kényelmesen 2-2.5 méterre a tévéjétől. De erről igazán értelmesen akkor lehetne véleményt formálni, ha ugyanabból a masterből készített 4K és 1080p anyag menne egymás mellett két ugyanakkora tévén. Egy előnye van az UHD kijelzőnek, pixelhelyesen lehet felskálázni 720p és 1080p-ről is.
A magasabb framerate meg köszi, nekem egyszer elég volt a Hobbitnál, többet nem kérek belőle filmeknél.

A fizikai adathordozó nehéz kérdés. Egyrészt a BD eléggé visszafogottan szerepel, sokaknak nincs meg rá az igényük, elég nekik a DVD is vagy a streaming ahol igénybe vehető. Másrészt azért van egy elég jelentős közönség, akik továbbra is igénylik és veszik őket. A streaming szolgáltatások minősége azért eléggé elmarad egy BD-től, igencsak erőteljesen tömörítenek. Persze én se haboznék előfizetni hogyha végre jönne hozzánk eg Netflix mondjuk, de biztosan nem váltaná ki a vásárlást, inkább csak a torrent alapú "kölcsönzést". Egyszerűen még a mai naping sincs elég sávszélesség a jó minőségű streameléshez. Szerintem még legalább egy évtized lesz mire képes lesz olyan szintre fejlődni mint a mai zenestreamelők, ahol tényleg nem kötsz kompromisszumot már.

A régi BD lejátszók biztos hogy nem lesznek frissíthetőek. A lemez valószínűleg fizikailag sem lesz beolvasható, a méret alapján valószínűleg BDXL alapú lesz, amit jóformán senki nem támogat most a lejátszóiban. De ha mégis, akkor hardveresen kevesek a mostani lejátszók a 4K dekódoláshoz, illetve az új H.265 kodeket sem ismerik. Tehát aki UHD-t akar otthonra, annak tévé, lejátszó és ha van akkor erősítő csere is kelleni fog.
Talán szembetűnő dolog lesz, talán nem, de egy jelentős eltérés mindenképpen akad majd a Marvel moziverzum korábbi opusai és A galaxis őrzői között szinkrontéren: ezúttal ugyanis nem a Mafilm Audio Kft. készítette a magyar változatot. Chris Pratt – Miller Zoltán. Az…..
argab 2014.07.27 10:58:59
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
Jövő héten Neill Blomkamp a sci-fi újabb körzetébe kalauzolja el a magyar nézőket, s ehhez a nyelvi korlátok áthidalása is megtörtént. A következőkben fel lehet készülni az eredményre. Matt Damon – Stohl András. 'nuff said.Jodie Foster – Kubik Anna. Nem mondhatni, hogy…..
argab 2013.08.13 07:04:15
@Takács Máté: Úgy néz ki csak OV-t vetítenek ott is. :-(
Ha a képregényrajongók idegrángást kaptak a Vasember 3. egyik kulcsfigurájának átértelmezésétől, ettől Az acélember pletykától hosszabb szanatóriumi beutaló is képbe kerülhet. Tulajdonképpen az is lehet, hogy a Warnernek illene orvost biztosítania az első néhány vetítésre,…..
Naiv ügyfél bekajálta az "akár 100 ezer forint jóváírás" reklámszöveget, amiből még 15 ezer forint kedvezményt sem kapott meg már 7. hónapja: Ösztöndíj-diákhitel óta vagyok Erste-ügyfél. Ugye emlékeztek a talán most talán már nem futó akciójukra, miszerint munkabér,…..
Pár hete még úgy volt, hogy június közepéig kell várnunk a Sötétségben: Star Trek hazai bemutatójára, de aztán némi vérre menő vitát egyeztetést követően a forgalmazó elérte a Paramountnál, hogy a stúdió itthon is engedélyezze a világpremiert. Túl későn lenne a május…..
Nem egészen egy hónap és kiderül, mennyire is tett mély benyomást a magyar közönségre a Star Trek négy évvel ezelőtt. Szinte biztos, hogy nézettségi szintlépés következik be, aki pedig benne volt a 70 ezer jegyváltóban 2009-ben, azt nem fogják meglepni a következő…..
Igaz, hogy a VFX-ipar döglődik Hollywoodban, de ez nem akadályozza meg a mesterembereket abban, hogy halottakat támasszanak fel - ezúttal Audrey Hepburnt, aki egy csokireklámban tér vissza CGI-formában. Hogy hogyan, arról itt olvashattok részletesen. Sajnos maga a reklám területkódos…..
argab 2013.03.02 22:36:56
@Dr. betonfelhő Ph.D.: szerintem nézz meg pár jelenetet Audrey Hepburnről, különös tekintettel az általad kifogásolt pislogásra. Szerintem egyszerűen elképesztő amit összehoztak.
A Django elszabadullal először forgalmaz az InterCom Tarantino-filmet, s ezzel egy időben először kerül a mozikba szinkronizáltan egy Tarantino-film. A siker enélkül is garantált volna, így viszont még nagyobbra lehet számítani: QT művészetét nagyon csípik a Kárpát-medencében…..
Gandalf úgy véli, Zsákos Bilbó lehet a legmegfelelőbb jelölt arra, hogy a tizenhárom fős törp-kommandóhoz  csatlakozva segítsen visszaszerezni a törpök birodalmát, ahonnan Smaug, a sárkány űzte ki őket. Igen, kilenc év után végre újra Középföldén…..
Ide kattintva letölthetitek A hobbit első trailerének 48 fps-re felhúzott, "feldemózott" változatát, méghozzá HD-ben. Sajna az én laptopomat kifekteti, de kíváncsi lennék azok véleményére, akik combosabb géppel rendelkeznek, akiknek nem megy át fél másodperc után kockásba a…..