Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zebralany

22 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt még tartott az iskolszünet, de fiam már nagyon ki volt éhezve egy kis gyerektársaságra. Megbeszéltük, hogy áthívjuk az egyik barátját játszani, róluk tudtuk, hogy nem utaztak haza a szünetre. Szülő felhív, randi lebeszél, jön a válasz, hogy szuper, küldik a gyereket a cseléddel... Erről eszembe…..
Szingapúr egyik nagy előnye, hogy sok sziget van a környéken. Szingapúr egyik hátránya, hogy sok sziget van a környéken. És ezek egyike sem túl jól szervezett.... Az állandó nyárban mindig örülünk ha kicsit fúj a szél. Kivéve, ha füstöt hoz magával...  (Tudom, nekem semmi sem elég jó!) De sajnos…..
zebralany 2016.08.26 14:40:41
@peteror: Igen, sokszor nehéz adatt szerezni, nem mindenkinek érdeke hogy nyilvános legyen. Gondolom Indonéziában is "tisztább" a levegő...
A linket köszi, hétvégén rendelek párat. Ha már viselni kell, legalább legyünk menők! ;)
zebralany 2018.08.28 02:21:36
@Lamia86: Szia! Valóban lakást találni egyszerű, munkát kevésbé. Mindenképpen érdemes már külföldről elkezdeni. Ha valami speciális a területed akkor célirányosan érdemes a cégeket megkeresni, úgy talán jobb az esélyed. Sima fizikai meló nem játszik (mosogatás, takarítás...) azokra itt vannak a balgladesiek, Fülöp szigetekiek... akik fillérekért megcsinálják. Sok sikert!
Karácsonykor sok mindenen elgondolkodik az ember. Ilyenkor eszünkbe jutnak régi ünnepek, ajándékok, és persze látjuk azt is, ami körülvesz minket. Móni is így van vele, és elhatározta, segíteni próbál a rászorulókon. Karácsony első napján következzen hát az ő ünnepi…..
zebralany 2017.12.26 04:42:38
@Bredpitt Monika: Ha nagyon nem akarod eladni a lakást, akkor add ki a lakást diákoknak, így nyáron, karácsonykor, iskolaszünetekben üres lesz... Ha ingatlanos cégen keresztül intézed akkor neked nem lesz túl sok bajod vele. A bevételt pedig eladakozhatod...
Iránnal kapcsolatban minimum kettős érzés bujkál a legtöbb emberben, hiszen egyrészt egy fantasztikus múlttal és kultúrával rendelkező országról van szó, másrészt a jelenkori történelme nyugati szemmel finoman fogalmazva is ellentmondásos. De milyen az ország testközelből?…..
Rengeteg adat kering arról, vajon hány magyar él és dolgozik külföldön, pontos számot nem nagyon tudott még eddig senki mondani, és nem is úgy néz ki, hogy a közeljövőben mondani tud. Ám legyen szó 300 ezer vagy 570 ezer emberről, mégiscsak elég nagy szám ez, hogy felmerüljön…..
A kérdés rengeteg alkalommal előkerül, és sok évvel a határátkelés általánossá válása után is sokszor az az ember érzése, hogy rengeteg bizonytalanság van körülötte. Úgyhogy úgy gondoltam, ideje tiszta vizet önteni a pohárba...
zebralany 2017.08.12 13:00:47
@vándor madár: Köszi az infót. Ha netán orvos kellene tuti magándokihoz megyek, inkább csak az érdekelt hogy akkor kinek az egészségéért fizetek....
Lassan hagyomány, hogy ilyenkor, április környékén a 35 év alatti kalandvágyó fiatalok beélesítik a gépet, és megpróbálnak lecsapni az új-zélandi working holiday vízumra, ami elég komoly lehetőség arra, hogy az ember egy évet töltsön a kiwik földjén. Túl sok feltétel nincs, de a gyorsaság…..
A kétnyelvűség alapvetően nagyszerű dolog, aminek a hétköznapi előnyeiről nem is nagyon kell (pláne ezen a blogon) hosszan értekezni. Kétnyelvű gyereket nevelni viszont már sokkal összetettebb, mint azt gondolná az ember, pláne, hogy elég sok a félreértés és a téveszme körülötte. Nektek milyen…..
zebralany 2017.03.24 16:17:09
@blackhairlady: Angol suliba jár, nehéz lenne az angol írást olvasást magyarul gyakorolni. Illetve sok új dolgot tanulnak amit nem is tud magyarul... De a házi feladatok kívül én nyomom neki a magyart, ő meg úgy válaszol ahogy éppen kedve tartja.
A határátkelés egyik veszélye, hogy ha nem figyel oda az ember, akkor könnyen belefuthat egy-két nagyobb pofonba, ami megfelelő előkészületek híján még jobban is fájhat. Nagyjából így járt a mai poszt szerzője, Gábor is, aki egy hollandiai álláskeresés során fázott…..
Rita lassan egy éve dolgozik cukrászként egy angliai szállodában, és talán emlékeztek még rá, hogy pár hónapja megírta a beilleszkedés (elsősorban magának szánt) 10+1 pontos listáját. Akkor többen kértétek, hogy írjon a hétköznapokról, a munkájáról is, most ez…..
zebralany 2017.01.11 11:25:42
Péter egészen fiatalon, egy családi örökség segítségével vágott neki a nagyvilágnak, és azóta nem aprózta el, hiszen az Egyesült Államok mellett élt és dolgozott Indonéziában és most a Közel-Keleten is. Ráadásul elég gyakran jár haza Magyarországra is, amit most már más…..
Ha már Magyarországon immár hagyományosan szeptember elseje az iskolakezdés napja, arra gondoltam, megnézhetnénk, milyen döntéseket kell meghoznia annak, aki külföldön szembesül ezzel a kérdéssel – ebben az esetben is erősen számítok a tapasztalataitokra, és véleményetekre…..
Sok minden kellene ahhoz, hogy lehessen egy Magyarország 2.0, a mai poszt szerzője, Kishableány 7 pontban foglalta össze, mik lennének ezek. Persze a változás nem történne egyik napról a másikra, inkább évtizedekben mérhető, de minél később kezdődik, annál tovább tart. (A…..
zebralany 2016.08.30 10:53:31
@CrazyLali: Régen én is így gondoltam, aztán jött Trump....
Ideköltözésünk egyik (fő) motivációja az volt, hogy kicsit beutazzuk Ázsiát, mivel errefelé korábban csak üzleti úton jártam. Azok pedig jellemzően csak az iroda/gyár, szálloda, reptér háromszöget fedik le.... Mikor végre eljött az ideje az első itteni nyaralásnak, sokat gondolkodtunk merre is…..
Egy ideje nem írtam már, de bevallom számítottam erre. Ez minden költözéskor így van. Először minden új, érdekes és egzotikus. Még a bevásrlás a közeli boltban is. Viszont ahogy telnek a napok, elhalványulnak ezek és a mindennapok részévé válnak. Néha-néha eszmbe jut, hogy be kéne jelentkeznem, de…..
Szerintem a legtöbben legalább egyszer eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen lenne olyan munkát végezni, ami nem köt helyhez, amit bárhol a világban végezhetünk – és ha ez megvan, akkor nekivágni kicsit (vagy nagyon) a világnak. Persze a legtöbben maximum a gondolatig jutunk…..
Határátkelő Öt év 2016.08.16 06:45:00
Ma öt éve, hogy elindult a Határátkelő. Az öt év alatt rengeteg minden történt a bloggal is, meg persze a világgal is körülöttünk, mást ne mondjak, sok százezer magyarból lett határátkelő. A születésnapok kapcsán azt szokás mondani, hogy az ember kicsit számot vet az addig…..
Még mindig érkeznek írások az Egy napom… sorozatra (aminek nagyon örülök, mert nekem a kedvencem), ezúttal nem is akárhonnan, egyenesen Szingapúrból. Szerzője, Zebralány egyfelől nagyon régen velünk van, másfelől viszont nemrégiben költözött a városba, így aztán még…..
zebralany 2016.03.08 01:09:34
@Mirjam2: Het 5 nap a munkaidő, 40 óra. A túlóra cégtől és munkakörtől függ. Nekem pont Ugyanez volt otthon is, nem fizetnek túlórát de úgy osztom be a napom ahogy akarom. Sokszor utazom, de sokszor nem megyek be az irodába, otthonról dolgozom. Beteg még nem voltam, de másik simán elmentek betegszabira, nem volt gond. Megjegyzem ez multicég, lehet helyinél más a helyzet, arról ninca tapasztalatom. Nekem egyik főnököm francia, másik angol. Van kínai is, de nem sokkal többmint indiai, vietnámi, Fülöpszigeteki... Az éves alapszabadság 15 nap, ezt lehet feltornázni céges évek számával meg gyerekkel.

Az iskola szintén 5 nap. Fiam előkészítő osztályba jár, most lesz 5. Én meglepődtem, hogy már ebben az évben megtanulnak írni meg olvasni. Viszont játékosan tanítanak, nincs osztályozás és házi feladat. És perszeverés sincs... Mindenki a maga ütemében halad, ha jól emlékszem harmadik osztályra kell ugyanarra a szintre felérni mindenkinek. 25 gyerek van az osztályban ehhez 2 tanítónéni jár. Ebből egyik kínai, hogy a napi mandarinórák meglegyenek. Itt minden nap van egy lecke, de még csak beszélni tanulnak, gondolom az írás és olvasás majd akkor ha az angol jól megy. Gyereknek azt hiszem jól megy (sok szót tud), de ellenőrizni nem tudom :) A fentiek magániskolára vonatkoznak, államiba külföldiként elég nehéz bekerülni.
zebralany 2016.03.08 01:16:35
@piskóta007: Csak neked: Az út kocsival 10-15 perc. Tömegközlekedéssel 50, mivel háromszor kell átszállni. 2 busz, 2 metró.
zebralany 2016.03.08 07:40:36
@Mirjam2: Köszi!
Melegebb éghajlat... Szigeteztünk 2016.03.02 15:00:49
Az úgy volt, hogy J, búvártanfolyama keretében elutazik a hétvégére, az egyik környékbeli szigetre. Hirtelen felindulásból, pár nappal előtte megkérdeztem, hogy mi miért is nem megyünk vele? Tényleg, miért is nem? Nem volt semmi ami indokolná távolmaradásunkat, így azonnal el is dőlt, hogy…..
Szeretem azokat a posztokat, melyekből szinte süt, hogy a szerző nagyon jól érzi magát ott, ahol éppen van, legyen az valamelyik európai ország, vagy akár olyan egzotikus hely, mint a mai poszt helyszíne, Indonézia. Mint jó hosszú posztjának végén Indani írja is, ez élete legnagyobb kalandja, és…..
Miközben Európában némi túlzással lassan már nem lesz tél, a világ más részein azért még elég kemény hidegek vannak. Például az Egyesült Államok északi részén, ahonnan most Gabriella küldött jó sok téli képet (utólagos kérésemre pár sorral fűszerezve). Vacogjunk…..
zebralany 2016.02.27 09:03:01
Melegebb éghajlat... Az eleje 2015.11.07 16:36:23
Hol is kezdjem? 5 napja érkeztünk Szingapúrba, de sokkal többnek tűnik. Valahogy olyan természetes hogy itt vagyunk.  A repülőúton nem volt semmi gond, azon kívűl, hogy nem sikerült olyan sorba ülni ahol van extra hely a lábnak. Ez főleg Jnek okozot gondot, mi elvoltunk. Doháig…..
zebralany 2015.11.08 07:18:39
@Ujvári Erika: Köszi! Élmény az biztos, főleg az elején mikor minden új. Tuti lesz olyan dolog ami pár hónap múlva részemről már említésre méltó sem lesz, annyire megszokom...
zebralany 2016.02.11 14:40:46
@NewUser: Örülök, hogy tetszik a blog. Sajnos a dél-afrikai élményekről nincs blog, akkoriban ez még nem volt annyira elterjedt.
Az utazások mostanában cégesek, eleinte én kerestem a lehetőségeket, most már engem találnak meg... Pontosan emiatt sosem tudom meddig maradunk, de én azért reménykedem hogy legalább 2 évet, mivel nagyon tetszik itt. (És még sok helyet meg szeretnénk nézni a környéken)
Reménykedve abban, hogy páran kedvet kaptok erre kirándulni, elkezdem bemutatni a turistalátványosságokat. Mivel hétköznap iskola, munka rohanás van, hétvégenként próbálunk pihenni és valami családi programot szervezni. (Legalább az egyik nap) Ilyenkor átkapcsolunk mi is turista üzemmódba és…..
Noha az egyik mai ajánlott írás szerzője határozottan állítja, hogy semmilyen belső információja nincs a Volkswagen-botrányról, azért pár érdekes dolgot mégis megtudhatunk a wolfsburgi hétköznapokról, főleg, hogy Edit férje a gyárban dolgozik… Aztán megnézzük, tényleg…..
zebralany 2016.02.07 14:02:50
@fhdgy: Nokia él és virul, de jelenleg főleg hálózatot gyárt illetve navigációban erős. (ezt nem sokan tudják róluk) Ha lesz telefonja, akkor azt nem ő fogja gyártani, csak a nevét adja hozzá...
zebralany 2016.02.07 16:21:37
@M. Péter: Jogos, látod Ennyire elfelejtették a Nokiát mióta nem gyárt telefont....
Melegebb éghajlat... Mi mennyi? 2016.01.17 16:16:29
Többen kértétek, hogy írjak az árakról, illetve valaki elküldött egy cikket, miszerint 2015-ben (ismét) Szingapúr volt a világ legdrágább városa... Ebben a listában az alapvető megélhetési költségeket hasonlítják össze (fogyasztás cikkek, utazás, szolgáltatások...) Érdekes módon az iskoláztatás és…..