Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holoda Attila

17 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a koronavírus (COVID-19) okozta világméretű járvány gyakorlatilag blokkolta a fejlődő és a fejlett országok gazdaságát egyaránt, aminek a tényleges hatását még inkább csak sejtjük, mintsem pontosan ismernénk, eközben az energiaipar további kihívásokkal kell, hogy szembe nézzen. Az…..
Miközben a koronavírus (COVID-19) okozta világméretű járvány gyakorlatilag blokkolta a fejlődő és a fejlett országok gazdaságát egyaránt, aminek a tényleges hatását még inkább csak sejtjük, mintsem pontosan ismernénk, eközben az energiaipar további kihívásokkal kell, hogy szembenézzen. Mondhatnánk,…..
The #HungarianHammer anchors M200MR to a 2nd place finish - 1:23.74 #WarEagle #SECSD16 pic.twitter.com/ZdnIGbIOhJ — Auburn Swim & Dive (@AuburnSwimming) 2016. február 17...
Minden évben, december 4-én ünnepeljük Szent Borbála napját, akit a 14 védőszent közül a bányászok választottak védőszentjükké. 1945 óta hazánkban a bányavállalatok és az OMBKE hagyományápoló tevékenysége ellenére, majdnem visszafordíthatatlanul elsorvadt a…..
Amikor egy változást forradalminak neveznek, abban benne van annak a felismerése, hogy a minősített változás nem csupán egy új termék, vagy eljárás bevezetését jelenti a termék-, vagy szolgáltatáspalettára, hanem egyúttal olyan hatással bír az addigi rendszerben résztvevő…..
Az Energiapolitika 2000 Egyesület meghívására, a palagáz forradalomról, a világ palagáz potenciáljáról és szerepéről a közeljövő gázkereskedelmében tarthattam előadást, az ún. EnPol Hétfő Esték sorozatban. A szervezők feltették az előadás szerkesztett változatát a…..
Sokan kérdezik tőlem mostanság, mondjam már meg, mit gondolok én arról, hogy sok-e ez a 360 milliárd forint ezekért az E.On-os tárolókért, vagy sem, mert például Mártha Imre energetikai szakértő azt nyilatkozta, hogy csak 90 milliárdot érnek… (Mielőtt a konkrét kérdésre is…..
Aktuális kihívások a hazai energetikában és bányászatban   ..
Holoda Attila 2013.06.07 17:13:09
@András Madarasi: Köszönöm András a segítséget, azóta már én is utánanéztem a dolognak, hogy miért éppen ezt a talányos "450 Scenario" nevet kapta. A dolog érdekessége még az, hogy amikor a dinoszauruszok kihaltak, akkor nem a mostani 280-450 ppm-es szintről beszélhettünk, hanem 2-3000 közötti értékekről (azaz egy nagyságrenddel magasabb értékek!), tehát élet van akkor is a Földön, igaz, egyáltalán nem biztos, hogy az ember, mint homo sapiens képes annyira mutálódni és alkalmazkodni, hogy elviselje... Na, de a Föld története csak az utóbbi 5-6000 ezer évben szólt az emberről, a többi közel 5 milliárd éveb egészen jól elvolt nélkülünk is. :-)
Ettől függetlenül, és a félretéve a tréfát azt mondom, hogy a cél érthető és sürgető is lenne, kár, hogy a nemzetállamok energiatudatossági szintjén ez még szinte sehol nem jelenik meg, csupán a környezetvédők szeretnék elérni!
Minden foci szerető olvasó megnyugodhat végre, megoldódott annak a problémának a kezelése, miként tudnánk ismét visszaállítani „régi dicsőségünk” korábbi fényét. Az unortodox játékos-edzőnk egy igen „ötletes” húzásával feltárta a titkot, hogy ismét bérelt…..
Kapacitásfejlesztés a Nemzeti Energiastratégia és az Erőműfejlesztési Cselekvési Terv tükrében. 2012. októberében tartott előadásomat osztották meg az BME Energetikai Szakkollégium Jubileumi konferenciájának szervezői. Akit érdekel, szánjon rá 50 percet...…..
Szinte mindegy is, hogy mit gondolunk a palagázról, az mindenesetre elég gáznak tűnik, hogy nemzetközi találkozókon a magyar kormányt ugyanaz a személy képviseli, aki a hét többi napján vagy a legnagyobb Magyarországon tevékenykedő palagázas cég képviselője, lobbistája. A…..
Holoda Attila 2013.02.16 09:58:23
Ez a bejegyzés azért született, hogy a mostanság sokfelé, mindenfajta sajtóorgánumban, internetes hírportálokon  és személyes blogokon megjelenő palagáz-mizériáról és a környezetvédők indokolatlan riogatásairól, szakmai szemmel, de a szakmán kívüliek számára…..
Közismert tény, hogy hárman-négyen ugyanazon cél érdekében, de külön-külön munkát párhuzamosan végezve, közel sem tudnak annyira hatékonyak lenni, mint egy ugyanennyi főből álló, szervezett csapat, azaz a régi film címét idézve, „2x2 néha 5”. Olyan sokszor…..
Osztom magam... Unortodox foci 2013.02.08 16:44:31
Ha már állatorvosi lónak titulálta a Véleményvezér szerzője a magyar központosítás „sikertörténetét”, maradjak én is egy „állati” hasonlatnál: eltaláltátok szarva közt a tőgyét ezzel az írással. Kicsit csodálkozom is, hogy még egyik felkért és nagy tudású…..
Osztom magam... Vízügyeinkről... 2013.02.08 16:32:01
Nézzünk szembe az igazsággal (Galamus.hu írása) Ideje lenne végre szembenézni a tényekkel, a Duna szabályozását, hajózhatóságát és energiatermelő képességét megakadályozó Duna-kör politikai hozadékán túl csak kárt és behozhatatlan hátrányt okozott az országnak,…..
Kádár népe továbbra is szívesen játssza az álságosság és a „nem veszünk tudomást a piaci realitásokról” össznépi játékát, s ebben a nagy összekacsintós játszmában egyetlen politikai erő sem elég képzett és karakán ahhoz, hogy az olcsó látszat-megoldások helyett…..