Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valaki senki

0 bejegyzést írt és 375 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjegyezzük: a nagy magyar valóságot jól bemutató bicskei fotókat készítő Szilágyi László, Bicske Száron élő  polgármesterjelöltje fényképezhette volna a bicskeiek adóforintjaiból épülő játszóteret a bicskei civilek által felújított térbe, a megújult hajdani…..
Lassan nyilvánosságra kellene kerülnie a jövő évi költségvetésnek, azonban Lázár módosító indítványának köszönhetően erre nagy valószínűséggel csak október végén kerül sor, amikor már bőven lezajlott az önkormányzati választás. Nem véletlen a nagy titkolózás:…..
valaki senki 2014.09.25 17:15:36
@István Tamasi: Ez igaz, mer' egy lélek sem maradt ott, aki látott volna már költségvetést egyben :( Elég gáz az, hogy volt olyan év amikor 12-szer azaz tizenkétszer nyúltak hozzá, mégsem sikerült tartani! Sajnos, bűvész pálcával szakértelem helyett, nem fog menni! Most meg már eltolcsy állítólag szakkönyvet is ír??! Szegíny leendő gazdászok abból fognak tanulni kötelelzően a VALÓSÁG helyett? Az jó lesz! Így el lehet majd érni, hogy akár 100 évre konzerváljuk a butaságóceánt!
Reágáló Mindennapi fasizmus 2014.09.24 02:39:04
Elég fölszállni a közösségi közlekedés bármelyik járművére, hogy megértsük, mi formálja, mi hozza létre, és mi fogja fönntartani a kialakuló totalitárius rendszert. A mindennapi fasizmus kultúrája. Nyilván könnyed legyintéssel lehetne napirendre térni az egymást…..
valaki senki 2014.09.24 18:58:07
@Kövér Lajos: Így van, ez a teendő. És az sem baj, ha széllel szemben, még a gyerekeinket is erre neveljük.Döbbenet, de működik! Igaz, keveset BKV-zek vagy K-zok, de ha igen, előzékeny vagyok, és mosolygok is az emberekre. És láss csodát! Működik! Néhas van "furcsálkodás" de többnyire egy megálló alatt, legalább két mosoly begyűjthető. Érdemes/ érdekes kísérlet de ha sokan elkezdjük, talán megfordítható valami....
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Véletlenül se higgye, hogy maga miatt jöttem el. Kevés maga ahhoz. A jelenség miatt jöttem el, amellyel ön súlyosan visszaél. S hogy miért tartom mégis fontosnak mindezeket "Tisztelt Miniszterelnök Úr!" megszólítással leírni? Így talán jobban…..
valaki senki 2014.09.15 20:17:12
@enpera: Á, dehogy! Az ilyenek meg sem halnak, az csak az embereknek jár!
Szerdán, ahogy a cc is beszámolt róla, Bródy János azt írta a Facebookon, hogy bár a köztévé teljes terjedelmében levetítette Koncz Zsuzsa emlékkoncertjét, egy dalt valahogy mégis kifelejtettek belőle. Valahogy kimaradt a műsorból az Ezek ugyanazok című dal, holott Bródy…..
valaki senki 2014.09.11 18:45:13
Éppen ma olvastam, hogy itthon az emberek 20%-a funkcionális analfabéta. A kommentek egy része meggyőz a számok valódiságáról, pedig itt a blogok világában az igazán perifériára szorultak, még csak nincsenek is jelen.... Nyilvánvaló, hogy számukra, az irónia értelmezhetetlen, hiszen ennél egzaktabb szövegekkel sem tudnak mit kezdeni! Ha valaki tényleg nem érti akár a blog, akár Bródy mondanivalójának a lényegét, és azt, hogy minden egyes ilyen lépéssel milyen mértékben sérül a demokrácia, az emberek objektív tájékozódáshoz való joga, amely a vélemény alkotáshoz szükséges, az vagy nem élt az ú.n. átkosban, vagy úgy véli, az volt minden idők legboldogabbika. Az, hogy ismét virágnyelven kell fogalmazni, hogy a szakmaiság helyett ismét a mi kutyánk kölke, az ostoba és fennhéjázó, arrogáns bunkóság érvényesül, hogy ismét 250.000 emberrel több felel a bürokrácia útvesztőinek kialakításáért, tragédia. Az új jogrendszer, és művelői, tragédia. Nem azért mert rossza, hanem azért, mert rosszabb mint volt! Nem azért, mert a régi alkotmány/PTK/MT/stb jogszabályok jók voltak, hanem azért, mert ezeken csak rontania sikerült. Tudatosan-e, vagy ostobaságból, az akár mindegy is lehetne, ámbár az én nézetem szerint, nem az. A "köztévé" nyalonc lett. L. simonsenkik fenyegetőznek, immáron a Hír TV-nek is, mert kiesett Lali a kegyekből, most Árpi a menő srác... Az egész világot kikiáltották ellenségnek, és most, a szokásos rtörténelmi menetrendnek megfelelően, elkezdődött a "belső ellenségek felszámolása " is. Rákosi elvtárs eszköztára, ugyan nagyobb volt, ő még kivégeztethetett Horthyékkal egyetemben ellenzéket, azt ma nem "illik" de csak ennyi a különbség.. Az már más kérdés, hogy van -e egyáltalán olyan ellenzéke ennek a torzszülött rendszernek, amire érdemes lőniük, hiszen önmagának a legnagyobb ellensége a jelenlegi ellenzék. Ettől még, a jobbikul kommunikáló MSZMP KB-ul viselkedő Fidesz, igazán kitakarodhatna a fenébe innen, elég lóvét loptak ahhoz, hogy már ne kelljen dolgozni még az ükönokáiknak sem, és nem ft-ben, nem itthon áll a lové, részükről nyugodtan elszárnyalhat a ft akár 350/€ -ig is...
Bródy János maga írta a Facebookon, hogy bár a köztévé teljes terjedelmében levetítette Koncz Zsuzsa emlékkoncertjét, egy dalt valahogy mégis kifelejtettek belőle. Valahogy kimaradt a koncertből az Ezek ugyanazok című dal, holott Bródy János maga énekelte el ezt a dalt az…..
Nyílt sisakos ütközetig jutott az Orbán - Simicska háború. Talán köszönhető ez annak, hogy a sajtó minden szereplője foglalkozott már a dologgal, Kocsis Máté is elismerte  ha nem is a belháború, de a konfliktus tényét, nem szükséges úgy tenni, mintha véletlenek sorozatán…..
Bajnai Gordon is a KISZ-ben kezd politizálni, Gyurcsány Ferenc innen ismeri. "a helyreigazítási perek nem a lényeget érintették, valóban voltak öngyilkosok"Ferenczi Krisztina (2012. november 13.), a millamédia alant megtekinthető interjúja bajnaival   A bajnai gordon-féle Haza és…..
valaki senki 2014.09.04 18:01:07
@tesz-vesz: Kedves Tesz- vesz: Az állam a Bábolnába a mi pénzünkből beletolt vagy 8-10 Mrd Ft -ot, mégis kifeküdt, mint a Hajdú- Bét, igaz, a sok betolt lé miatt kicsit később. Jelenleg is elmondhatjuk, hogy az állam az egyik legnagyobb jelentős késedelemben lévő adósa a legtöbb beszállítónak. Teszik ezt egyébként tök tudatosan. Igaz, mikor be kell fizetni az Áfa-t az állam felé, "nem tudja a NAV" hogy azért nincs pénze befizetni az Áfa-t a vállalkozónak, mert az állam nem fizette ki a számláját, amit mellesleg a mi adónkból tesz.. Szóval, hogy is van ez? Ha az állami pénzen kitömött cég elherdál egy csomó adót és csődbe megy az OK, ha magáncégnél ugyanaz az iparág behány, akkor bűnös, mert bár nem ő a tulaj, de miért nem fizette ki..... kettős mérce, szimpátia alapon, ráadásul szerintem, magánzsebbe nyúlni fájóbb, mint a közösbe. Küldönösen ebben az országban, ahol mindenki aki csak hozzáfér, a közös fazékban kotorászik, hogy megteljen a magán fazék És az egész politikai játszma erről szól egy jó ideje! Régen azt mondták, a mindenkori kormány 70, az ellenzék 30%-ot lop. Ma ez már egyébként tényleg nincs így, mert Magyarosrzág jobban teljesít, és még a statisztikához is értünk, így a kormány már 500%-ot tud ellopni! Csak így tovább, a lenini úton! :(
Hitelből és a más nemzetek szellemi és társadalmi fölényéből idepotyogó morzsákból. A bankokból, az EU-ból és az Audiból. Meg egy kicsit az időjárásból. Úgy megemberesedtünk, mondja a miniszterelnök, hogy a Fradi stadiont is fel tudtuk húzni. Fájdalmas, cinikus hazudozás.…..
valaki senki 2014.08.18 16:47:18
@high up!: Egyébként echte magyar is él itthon vagy 50... Ezt az országot a történelme során nagyjából 100 évet leszámítva folyamatosan megszállták. Járt erre tatár, török, német, sógor, orosz, olasz, farancia, betelepítetteke cigányokat, és zsidók is jöttek. Ebben a katyvaszban csak hamisított pedigrével lehtene azt a 100 magyart is összeszedni. Mint tudjuk, 10- ből egy gyerek még ma sem az apjáé, csak hiszi... Hát még anno! Szóval akkor szerinted, ki is a magyar? Mert én úgy gondolom, mindazok magyarok, akik ezt a hazájuknak érzik, vállalják, ide dolgoznak, adóznak, szeretnek, gyarapítják a népességet vagy az országot és ide dobog a szívük! És ez, nem rassz kérdése. Ha ezt te nem így gondolod, sajnos, attól tartok, nem vagy magyar:(
valaki senki 2014.08.20 09:57:44
@Blogger Géza: Több az! 600 E munkaválló, + azok a családok, akik utánuk mentek! Nem két olyan családot ismertem, ahol az egyikük kapott melót, aztán lépett az egész család, további 2-4 fő ( gyerekszám függően) Ők majd biztos visszajönnek mi? ahogy azt móricka elképzeli!
valaki senki 2014.08.20 09:59:10
@s: Jó Lesz! Versenyezzünk kínával abban, hogy hol lehet MÉG OLCSÓBB A MUNKABÉR ! Az de jó lesz:(
bircahang Euroatlantista fenevadak 2014.08.16 08:08:00
Nagy háború készül. Véres háború.   A marxizmus megadta magát, akadt egy Gorbacsov, aki belülről szétzúzta a marxista államszervezetet és feltartotta a fehér zászlót. Ehhez kellett az a fontos előzmény, hogy a marxista vezetők is belássák: rendszerük nem…..
A Nyugat fölényét egyetlen robusztus elv adja: az (egoizmustól megkülönböztetendő) individualizmus. Más néven, a szabadság. A szabadság képes létrehozni egyfelől a rend (hol éppen romló, hol javuló, dinamikus) állapotát, másfelől a legkreatívabb, a legnagyobb hozzáadott…..
A piac szempontjából értékes egyén önkiteljesítésére és az összesség maximálisan elérhető szabadságára épülő nyugati társadalom az emberi együttműködés évszázadok során kialakult optimális állapota, amelynek lehetnek kudarcos és kiugróan sikeres fázisai, de közben a…..
valaki senki 2014.07.05 19:23:31
A TASZ jelenti Holokamu 2014.07.04 12:25:30
P. Péternek rossz napja volt július másodikán. A Pesti Központi Kerületi Bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve. Na de mit követhetett el emberünk? Lopott? Sikkasztott? Áfát csalt? Egyik sem. Péter felragasztott egy matricát az autójára, majd ugyanezzel az autóval hajtott fel…..
valaki senki 2014.07.04 16:44:16
Érdekes kérdés. Miközben kétségem sincs afelől, hogy volt holokauszt, és hogy hozzávetőleg 6m ember szisztematikus legyilkolást értjük ezen, én sem így oldanám meg a kérdést. Szomorú, hogy mivel képtelenek vagyunk feldolgozni a témát, és foylmatos történelemhamisítók próbálják önigazolásul gyűjtögetni a politikai megrendelés alapján rendszerezhető tény- morzsákat, egyszerűen nem tudunk ezzel becsületesen foglalkozni! Itthon nem volt jelentősen nagyobb rasszizmus, mint KKE-ben általában, és az a történelmi tény, hogy Trianon miatt is a németek mellé álltunk.. Az is tény, hogy nincs ellenpróba, mi lett volna másképpen, ha másképpen döntünk.. Az is tény, hogy állatok módjára viselkedett a hadseregünk mind Ukrajnában, mind Szerbiában. Az is tény, hogy amikor fordult a kocka, ők is állat módjára viselkedtek. Az is tény, hogy itthon a hülyítés addigra már elérte azt a szintet, hogy elhanyagolható számban fordult elő, hogy egy nem zsidó segített volna egy zsidónak. Az is tény, hogy ez 600 E halottat jelentett. Az is tény, hogy közben cca ugyxanenniy katona-és egyéb polgári áldozat is lett. Az is tény, hogy ma az ostobák részéről ugyanúgy feltámadt az antiszemitizmus, saját kisszerűségüket elfogadni képtelenek részéről. AZ is tény, hogy ez egyre "elfogadottabbá" válik. De hogy ezt miképpen lehet büntetéssel "kezelni"? Semmilyen módon! Értelmes beszélgetések, és a valóság megismerése segíthetne, de ahhoz azt is fel kellene vállalni, hogy egyszerűen sodródtunk mint őszi falevél abban az időben, és már rég semmilyen irányítás nem volt a kezünkben, mint ahogy történelmünk során is csak néha- néha... Ha meg mégis, akkor többnyire a személyes érdekek érvényesítése került előtérbe, rendre az ország érdekével szemben. Most is zajlik, és nem tetszik. Nem büntetni, értelmesen beszélgetni, tanítani!
valaki senki 2014.07.04 17:17:25
@sanyix: 1M halottat Auswitzh "termelt". A másik 5 milliót a többi tábotr, az azonnali kivégzések, a szállítások stb. Nem csak ízléstelen tehát ennek a "tagadása" de természetesen, ostobaság is. Ízléstelen továbbá, amikor h. túlélők 70 évvel később a MÁV-ot perlik, hiszen azon túlmenően, hogy valahol jogutódja a mai MÁV az akkorinak, teljesen marhaság ezt összemosni, ezen "haszna" a MÁV-nak nem keletkezettm még azt is kétlem, hogy a költségeit kifizették. De ha jobban belegondolok, azon gyárosokat, akik a munkatáborból gazdagodtak, már nem csak jogilag, de erkölcsileg is megértem, hogy perelték. Ennyi. Fel kéne dolgozni, és túllépni az egészen. Lehet megemlékezni, mementóként tanítani az iskolában, de pl a mostani emlékmű állítás is jelzi, hogy érdemes lenne értelémesen hozzányúlni a témához. MOst őszintén: a "szoivjet felszabadítási emlékmű" mellé kell ez nekünk egyáltalán? Béke kéne, meg nyugalom nem csak ebben a témában...
A bizarrnál szalonképesebb szót nem sikerült találnom nekem sem a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervére, amelynek nyilvánosságra hozatala idején már feltettem magamban a kérdést: vajon mennyi idő telik el addig, amíg a kormány ráharap, érdekesnek és…..
valaki senki 2014.07.04 13:16:10
@Reformista Pista: Kedves Reformnista Pista! Én ismerek jó néhány szülő - kedvű nőt / családot, 3-6 gyerekkel is, mind szép fehér, értjük úgye. Ez az ő döntésük. Me, ritka a vallási indíttatás, de nem is kizárólagos. Ez az ő döntésük. Kapnak érte családi pótlékot, adókedvezményt és tiszteletet is, egészségükre. De azt gondolni, hogy ott, ahol egy gyermek van, valami önzés/ lustaság / egyebek a meghatározó ok, ez nem csak avitt gondolkodásra vall, de a valóság minimális ismereteit is megkérdőjelezi. Mert ahány ház, annyi válasz születhetne arra, miért is egy a gyerek! Az egészségi állapottól, a kortól, a körülményektől, az anyagi gondokig, de akár a Föld túlélőképességétől egyéb elvi okokig, sok minden, vagy ezek valamiylen egyvelege a válasz. Ez tehát ismételten egy olyan téma, ahol 70 éves vén f&szok szeretnének döntést hozni az ivaérett korú hölgyekről, noha azok nem kis számban, már nem is ITTHON fognak szülni. Tehát nem csak tapintatlan ostobaságról, hanem direkt egysejtű gondolkodásmódról tesz tanúbizonyságot, aki e mellé oda tud állni! Persze értem én, hogy vakkomondoros gondolkodásúaknál az asszonynak a konyhában/ és a szülőszobán a helye, de azon kultúrkörökben, ahol emberként veszik számba, az önrendelkezés kérdése a gyxermekvállalási hajlandóság, és persze egy olyan szociális, társadalmi probléma, amit legfeljebb pozitív diszkriminációval igyekeznek befolyásolni,semmiképpen nem szankcionálnak!
Tisztelt Állampolgár! A rezsidíj csökkentése nélkül Önt ebben az elszámolási időszakban a következő fizetési kötelezettség terhelte volna: 0.Ft A rezsidíj csökkentésének eredményeképpen az Ön megtakarítása ebben…..
Úgy tűnik, némelyek szemében az lett a sajtószabadság fokmérője, hogy ki írta bele egy hír címébe, hogy „Orbán leszopta Putyint”, és ki nem. Pedig a lehallgatott lengyel beszélgetésben egyáltalán nem ez a legfontosabb információ, hanem, hogy – miként azt eddig is lehetett…..
Vannak emberek akikből a legrosszabbat hozza ki, ha valami hatalmat kaptak. Addig csak viccesek voltak, míg Kádár Janó önkéntes rendőr címmel sorozta őket rendszerszolga alakzatba, de mikor államtitkár majd miniszter lesz a típusból, akkor már csak mérsékelten vicces, ha mindenkibe…..
valaki senki 2014.06.15 07:26:02
@Benjamin Eisenberger: Orvos mit mondott?
Ha magyar vagy, nagyon nehezen lehetsz önmagad a nyilvánosságban, mert a magyarok legtöbbje nem autonóm személyként tekint a másikra, hanem egy kollektívum vagy csoport tagjaként, és hiába szeretnéd magadat adott esetben kivonni ez alól, ha (1) mások nem adják meg a lehetőséget,…..
valaki senki 2014.04.24 07:29:28
Évek óta ezen dolgoznak, hogy elvegyék őlünk a gondolatszabadságot, sőt, a gondolkodás szabadságát is... Konzerv magyarázatokkal traktálnak, nem tényeket hallani hanem a tények magyarázatát még a híradók zömében is. Az iskolákban tényeket bifláztatnak, anélkül, hogy a segítenének összefüggésekben gondolkodni tanítani... Nem beszélve, a csoportmunka hiányáról, ahol meg lehetne tanulni azt is, hogy a különböző emberek kissé különböző látás módja érték, a nagy egész több lesz tőle, mintha mindenki ugynazon a szemüvegen keresztül látná a világot! Szóval, a gyerekkorig, az oktatás poroszos jellegéig visszanyúlik a probléma. Az intelligencia, a tolerancia egymással releváns összefüggésben van. Ha egymás elfgadása ilyen messzire kerül- egyre távolodik- az bizony komoly hiányosságot feltételez az IQ és EQ terén egyaránt! Ha azon alapvetést elfogadjuk, hogy az egyes emberek szabadsága addig terjed, amíg azzal más ember szabadságát nem korlátozzák, akkor kijelölésre kerültek a határok, már csak be kellene tartani! Ez, vonatkozik a gondolatokra is. Az akol melege, úgy tűnik, vonzóbb sokak számára, mint felvállalni önmagát, saját véleményt alkotni, kiállni mellette, és másokat is meghallgatni, tolerálni... Ez szomorú, és sokat elárul az emberiség gyengéiről. A németek, oroszok, kínaiak, stb. minden diktatúra bizonyítja, hogy nem magyar sajátosság, hanem a körülmények hatása a meghatározó. Mivel magyarországon újra az ú.n puha diktatúra felé indultunk el, a szólás, sőt a gondolkodás korlátozása- néhol önkéntesem is, a beidegződött félelem alapján- már rég megkezdődött...