Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koniorczyk Bori

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MUTATÓ A hídmester irodája 2013.02.12 14:26:25
Korunk gyermeke percenként új eseményekről, lehetőségekről, kipróbálnivalókról értesül, olyannyira, hogy egy kicsit talán bele is fárad. A gyakran kéretlen információ dömping teszi népszerűvé a rejtőzködő urbanizmusokat. Telefonfülkékből nyíló, a 20-as évek hangulatát…..
MUTATÓ Filmek és városmítoszok 2012.12.13 13:51:33
Carrie Bradshow és barátnői nyugodtan szaladgálhatnak pántos miniruhában New York fényesen kivilágított utcáin, Rachel és Monica pedig mindig látványosan széthagyja a cuccait a Central Perkben, mintha tolvajok a világon sem lennének. Ezzel szemben Tom Cruise már a Mission impossible…..
Két tűz közé kerültem. Az egyik oldalon az emberek hatásszünetet tartanak, aztán jelentőségteljes homlokráncolással azt mondják: Széll Kálmán tér. A másik oldal pedig minden alkalommal felhorkan, amikor a négyeshatos nem a Moszkvára érkezik. forrás: bors.hu A tér- és…..
A Széll Kálmán térrel minden budai gyereknek viharos a kapcsolata. Reggelente átverekedjük magunkat a tv shopppppos melltartót áruló nénik tömött során, este pedig töprengünk, hogy elinduljunk-e a Majorka, vagy újabban az Átrium irányába, vagy maradjunk a Nemdebárban. Jóllehet…..
A szocialista iparvárosok rendszerváltás utáni lehetőségei nehéz, ám annál izgalmasabb kérdések elé állítanak bennünket. Hogyan definiálja magát újra egy olyan város, amelynek ideológiai alapjait ma már elutasítjuk? Mit kezdjünk a történelem, az urbánus hagyományok…..
MUTATÓ Lakatlan terek dicsérete 2012.12.11 09:57:45
Gondolatok a KÉK őszi előadássorozatáról Az üres kirakatokról, elhagyott irodaházakról és lakóházakról legtöbbünknek csupa szomorú gondolata támad: a kiskereskedő becsődölt, a multi pedig kivonult az országból. Ugyanakkor némi fantáziával az üres üzlethelyiségből…..