Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erhardt von Rheindars

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vége van. Vége. Ennyi volt. A kurvaéletbe! Pedig mennyi mindent megpróbáltam. Mennyit tettem, mennyit gürcöltem. Mennyiszer elmondtam, hogy kettős mérce. Hányszor ordíttattam a Hankiss Ágnest hiába. Akkor már a párttól is megkaptam, hogy: "A kétharmados demokratikus többség…..
Erhardt von Rheindars 2013.07.04 09:34:46
@irógép: Vége van a reggeli párt meetingnek? :D Szólj már odabent hogy nagyon uncsi ez a kettős mérce, ballib dolog, mert ezt már csak az olyan agymosottak hiszik el mint te vagy :D
Erhardt von Rheindars 2013.07.04 09:50:33
@irógép: Kitartás, az ápolók már úton! :D
Erhardt von Rheindars 2013.07.04 09:58:52
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Neki csak nyugtatót visznek :D
Larának sikerült hűtőben megrohasztania a teszkós salátamixét egy nappal a rányomtatott dátum előtt. Kínkeservesen visszaszerezte az árát, bár egy megmondásra jogosult alkalmazott szerint erre igazából nem jogosult, mert 24 óra a friss termékek eltarthatósága. Szeretném…..
Erhardt von Rheindars 2013.05.08 17:16:16
@atörökk: nagyot tévedsz barátom a teszkónak van az egyik legszigorúbb beszállítói feltételrendszere, olyannyira hogy a legtöbb magyar cég képtelen azokat teljesíteni. a termelői áruval is szívhatsz ugyan úgy mint a teszkóssal.
Erhardt von Rheindars 2013.05.08 17:21:32
@Fejesrob: a teszkó nem átbaszni akar mert érdeke hogy a pénzed ott költsd el, és visszamenj máskor is. a közértes is ezért cserélte be neked. ő is keres rajtad,és sokszor nála is hulladékot vehetsz. sajnos a multinál dolgozók tesznek rá hogy ilyenkor a panasszal foglalkozni kell, ezért kitalálnak/ mondanak baromságokat,de ez nem tescos álláspont.
Erhardt von Rheindars 2013.05.08 18:30:44
@atörökk: Akkor is szívhatsz a termelőivel ha jól megnézed a külsejét, a piacon megveszel olyat ami ki tudja mennyit volt permetezve, a mikotoxin és a peszticid tartalma ismeretlen, lehet mérgezni magad ezzel is :D A házi termesztésű dolgoknak is megvan az előnyük de a hátrányuk is. Am nem nagyon szoktam teszkóban vásárolni csak dolgoztunk velük, sajnos.

A bio dolgoktól óvakodjatok, az az igazi átverés.
A kormány maga sem gondolta volna - bár ki tudja, lehet hogy valójában ő fizetett érte -, hogy váratlan reklámot kap. A CIB Bank bejelentette, hogy fontolgatják, kivonulnak Magyarországról. Az ok: Magyarország a bankoknak rémálom! Ébredjetek devizahitelesek! Itt a ti kormányotok,…..
Vastagbőr Mi az Alaptörvény? 2013.03.11 09:31:00
Mi az Alaptörvény? "Az Alkotmány az állam alaptörvénye, a legmagasabb szintű jogi norma, amely tartalmazza az állam felépítésével és működésével kapcsolatos legfontosabb szabályokat. Az Alkotmány a legmagasabb szintű norma Magyarországon, így nem lehet olyan jogszabályt…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.11 19:58:35
@Jani haverjának albán haverja: Én most is elfogadtam a többség akaratát. Szívtam az "elmúltnyolcév" alatt és szívok most is, és egyre jobban tele van a tököm.

Én azzal az állításoddal vitatkoztam hogy a benzin árát főleg a világpiaci ár határozza meg. Viszont ha már így benne vagyunk a témában akkor a benzinár növekedésében nagy szerep jut az elk@rt kormányzati intézkedéseknek amiknek következtében a forint értéktelenedett. ;)
Erhardt von Rheindars 2013.03.11 22:38:58
@Jani haverjának albán haverja: "Az értéktelenedés az nem csak a intézkedéseink miatt van hanem mert a pénzügyi és külföldi politikai körök folyamatosan Viktort és a Fidesz támadják aminek oka hogy nem tetszik nekik az az út amerre ö vezet minket mert az nem nekik jó."

Tipikus fidesz propaganda, Milyen útra vezetett téged Viktor? Szembementek a kapitalizmus elveivel, egy kapitalista világban. Hugyozhatsz te széllel szembe, csak visszavág. Amiben ti hisztek azt szocializmusnak hívják.

"Egyébként ha ennyire nem a világpiaci ár határozza meg az árat akkor mi a magyarázat arra hogy mindig azt mondják hogy az áraink már Európaiak csak a bérek kevesek?"

Maradjunk akkor a benzinnél, mert vannak kivétel árucikkek. Az áraink úgy lehetnek európaiak hogy az állam tartja olyan szinten őket. Mehetnénk európai szint alá ha az állam csökkentené az áfát (17%), vagy a benzin jövedéki adóját (literenként 120ft) Ez esetben kevesebbet kellene fizetni érte, de az állam zsebéből egy rahedli pénz kiesne. (ez például az egykulcsos szja bevezetésekor is előjött, kb sikerült 1000 milliárdos lyukat ütni a költségvetésen) A bérek pedig amiatt kevesek mert keveset termelünk. Ha majd többet termelünk több lesz a bérünk is.

"Tehát ha így van akkor külföldön hogy hogy ilyen magasak az árak mikor ott sokall kisebbek az állami elvonások és sokkal jobb a gazdasági helyzet elvileg?"

Amit leírsz nem feltétlenül van összefüggésben. Egy jól teljesítő gazdasággal a háta mögött is vethet ki adót az állam a benzinre ahogy ez máshol is működik. Hiszen olyan cikket kell megadóztatni amit sokan rendszeresen vásárolnak.
Erhardt von Rheindars 2013.03.11 22:53:37
@Jani haverjának albán haverja: Még annyit: A benzinárhoz ezen az oldalon találhatsz egy jó kis diagramot. Remekül szemlélteti az arányokat

www.fertopart.hu/rovataink/gazdasag/2250-50__folott_van_az_uzemanyag_adotartalma__
Talán még soha nem láttam ennyire kiakadva Orbán Viktort. A parlamentben beszélt, s magából teljesen kikelve rángatózó arccal, önmagára láthatóan nagyon nehezen nyugalmat erőltetve adott hangot felháborodásának. Miért is?Mert az utcán tinédzserek tüntetnek a hatalma ellen? Mert…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.11 21:04:42
@Balibgeczyk: Fingod sincs az egészről, inkább maradj csöndben.

Am szarok a homokosokra, engem nem ez zavar a módosításban... Miért nem sorolod a többit?
Erhardt von Rheindars 2013.03.11 21:07:30
@Balibgeczyk: Sorold már fel nekem az elmúlt 3 év sikereit kérlek!

Amiért te úgy szereted a fideszt. Biztos megérte Neked Őket támogatni!
Erhardt von Rheindars 2013.03.11 21:09:02
@komplikato: Ez nem kérdés ne haragudj :D Akikkel eddig is! ;) (természetesen a nem megszorítások megszorításainak elszenvedőire gondolok)
Orbán Viktor most már nemcsak az alkotmánybíróság ellen harcol, hanem a bíróságok ellen is - ha bármelyik fórum akárcsak első fokon olyan döntést hoz, ami nem tetszik neki és kormányának, akkor hipp-hopp egy újabb törvényjavaslat elfogadásával már meg is oldják a helyzetet.…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.11 19:03:06
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: úgy írsz mint egy mocskos komcsi.

Ráadásul fingod sincs az egészről csak tapsolsz bután a vezérednek.
Már most olyan érzésünk lehet, mintha már 3 hét lenne a választásig, nem pedig még egy hosszú év. Hiába vezet utcahosszal a közvélemény kutatók szerint a Fidesz, úgy gondolják, hogy csak egy démonizált ellenséggel lehet mozgósítani a híveket, talán éppen a háttérből…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.10 15:14:51
@Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/: Kár hogy a hangorgánumát a kép nem tudja visszaadni, azzal együtt elbűvölő. Jól nézzétek meg, talán az egyik legelső fidesz által tisztára mosott agy. Nincsenek kétségek, csak hit,bizalom,engedelmesség és az egyet nem értők irányába nagyfokú agresszió.
Erhardt von Rheindars 2013.03.10 15:45:54
@peterd127: "azt se tudod miiről beszélsz, igaz?:D"

Mire gondolsz? :D
Erhardt von Rheindars 2013.03.10 17:20:40
@Zuckerbrot: valamint feltornászta a forintot 292ről 300ra. Ez is teljesítmény :D
ProgBlog Narancsőrség 2013.03.09 21:27:53
„Madrid határán állunk a vártán,Állunk tűzözönben minden poklon át.Őrködünk a vártán, Madrid népe álmán.Álljuk vad hadaknak minden ostromát.” Komját Aladár és Arma Pál: Madrid védői - 1936   Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója drámai hangú felhívást…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.10 16:27:45
@gavar csaba: Persze az ellentüntetőkből csak úgy sugárzott a szeretet! :D
Erhardt von Rheindars 2013.03.10 16:32:18
@sjános: Most hogy írod tényleg! :D

Szerintem ők ilyen szabadúszók, volt egy alap kiképzés hogy mit kell írni/mondani, csak az idő meghaladta ezt, és önállósodni kellett. Hiszen az nem lehet hogy Dicső Vezérünknek és pártjának ne legyen valamiben igaza.

Lehet hamarosan a fidesz is felméri hogy kifogyott a nafta az illetőkből és kell majd egy gyors felvilágosítás/agymosás a választási kampányban.
Először két Wikipedia-szócikk, aztán egy mai hír: Az SA Sturmabteilung (rohamosztag) a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt paramilitáris szervezeteként működött és kulcsfontosságú szerepet játszott a nemzetiszocialisták hatalomra jutásában, hiszen a párt gyűléseit…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.10 13:46:25
@Vidéki: "A saját portámon nekem IS jogom van rendet tenni. Nem feltétlenül kell rendőrt hívnom.”

A jogászok már régóta ismerik a „jogos önvédelem” fogalmát."

Ez pont nem a jogos önvédelem. Esetleg az ott dolgozóknak volt/van joguk jogos önvédelemre, de odacsődíteni a híveket és nem a rendőrséget hívni, no ez már az önbíráskodás határait súrolja. Arról nem beszélve hogy ez gyűlöletkeltés.
Erhardt von Rheindars 2013.03.10 13:48:40
@légügyi megfigyelő: "a jogos önvédelem nem lehet a támadásnál nagyobb mértékű"

Én úgy tudom már nincs ilyen, de ettől függetlenül igaz amit írsz. (persze tévedhetek is)
Erhardt von Rheindars 2013.03.10 14:10:48
@Drehás: A cél szentesíti az eszközt. (Ősi dakota közmondás, vagy fidesz cinizmus)
Bár sokan mondják, hogy az embereket alapvetően nem érdeklik az olyan fogalmak, mint például a jogállamiság, a fékek és ellensúlyok rendszere, vagy az alkotmányosság, most mégis úgy tűnik a kormány eljutott egy olyan szintre ezek semmibe vételével, ami már átlépi a…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.09 10:24:27
@hot-spot:

Amit írsz részben igaz, de ne felejtsd el hogy Gyurcsány is áfa trükker volt! Arról nem beszélve hogy az a sok elbukott program, árulkodik a bénaságáról. Lehet hogy jó üzletember, de országot vezetni nem tud.
Erhardt von Rheindars 2013.03.09 10:34:53
@hot-spot: Ebben tényleg ügyes volt, ő -ellentétben a jelenlegi Vezérünkkel- felfogta hogy egy kis ország vagyunk, nem döngethetjük a mellünket féltéglával (mert hogy mi mekkora magyarok vagyunk), és nem szarhatunk szembe más országokat csak azért mert "mi jobban tudjuk". Tény hogy a mai globális világban egy ilyen országnak, mint amilyen a mienk, ügyeskednie kell a nagyok között.

Egyetértek, aki ennyit tudott összeszedni úgy hogy nem kapták el, tényleg nem hülye :)
Erhardt von Rheindars 2013.03.09 10:37:58
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem szoktam veled egyetérteni, de igen, aki a 100 millás villájából indul éhségmenetre, az számomra ugyan olyan hiteltelen mint aki napi 47000ftos keresetével állítja hogy meg lehet élni egy hónapban ennyiből.

Tényleg nem ártana egyébként szétnézned ebben az országban, mert vagy nyugdíjas vagy, vagy csukott szemmel jársz.
Selmeczi Gabriella ma reggel a szolgálati tévében kijelentette, ők rendületlenül hisznek a demokráciában. Mert ugye a demokrácia nem arról szól, hogy üvöltözök, agresszív vagyok. Azt pedig a tetteivel is illusztrálta, hogy őszerinte a demokrácia agresszivitás, üvöltözés…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.09 09:52:18
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Látom nem tudsz túllépni az MSZP/Bajnai szövegen. Képtelen vagy elhinni hogy vannak szép számmal akiknek nem tetszik a rendszer, és nem tartoznak egyik párthoz sem? :D
Valóra vált végre György egyik álma, hétfőn fehér lovon vágtathat be álmai intézményébe, a jegybankba. Ő az első, akinek összejött a pénzügyminiszteri, a gazdasági miniszteri és a jegybankelnöki pozi is, ami önmagában jól mutatja az itthoni állapotokat: e posztok egyikén…..
Erhardt von Rheindars 2013.03.04 12:58:53
@Erhardt von Rheindars:

és állj le a nyuggerozással, ne felejtsd el, a Vezérük védi őket! ;)
Ahhoz, hogy Magyarország sikeres legyen, meg kell tanuljuk a teljesítményünket reálisan értékelni. Sem rosszabbul, sem - sokkal - jobban. Ebben nem segítenek az olyan csacsiságok, amiket a hvg bírt elkövetni. Stílusosan szerző nem jegyzi a cikket. Inkább égetik a cégért, mint a…..
Vastagbőr Nem értik 2012.12.13 14:51:00
A legszomorúbb ebben a felsőoktatási "reformban" hogy a döntéshozók (szokás szerint) szándékosan vagy alapból egyszerre hülyék és cinikusak, össze-vissza hazudoznak és halvány fogalmuk sincs, hogy miért is fontos a felsőoktatás a fiataloknak. Ennél még az is jobb lenne, ha…..
Erhardt von Rheindars 2012.12.14 07:59:20
@Cormorant:
Ez működne nyugaton de nálunk nem. Ha nagyon kis rétegnek adsz állami támogatást akkor kizárod a szegényeket a felsőoktatásból. A diákhitel nem megoldás, én ha most kezdeném az egyetemet tuti nem venném fel, a jelenlegi körülmények között nem akarok 15 évre eladósodni, úgy hogy közbe éljek meg, neveljem a gyerekeimet, tartsam el a szüleimet akiknek jó eséllyel nem lesz nyugdíjuk. Az a felháborító hogy az állam benyel tőlem egy csomó adót, cserébe semmit sem kapok jóformán. Finanszírozhatom a képviselőinket, szuper. Ha önköltséges öneltartó felsőoktatást akarunk javaslom a kormánynak hogy maguk is alkalmazzák ezt az elvet, csak jól járnánk.

Am igen az állam 11 félévet fizet, és egy diplomát. A bukott tárgyakért pedig államin fizetni kell, szóval aki 8-10 éve ott teng leng, annak súlyos pénzekbe kerül, de nem az államnak. 8egy diploma úgy számolódik hogy alap + mester képzés

Ne menjünk nyugatra? Akkor javaslom a kormánynak hogy tegye élhetővé ezt az országot és tegye lehetővé a cégeknek a normális működést és a fejlődést. (vagy lesünk 3 millió közmunkás országa, akkor meg dózeróljuk el az egyetemeket és hintsük be sóval a helyüket. Anno mikor élelmiszermérnökire mentem olyan szakot akartam amivel el lehet helyezkedni van értelme és értéket termel. Jah h sikerült tönkre vágni az élelmiszeripart, bocs. Mivel nincs munka kénytelen leszek külföldre távozni. Nem azért mert hálátlan vagyok hanem mert nincs más lehetőség. Adj munkát, kiszámíthatóságot akkor maradok, és örömmel visszafizetem adóban és megtermelt értékben a tanulmányaimat.
Erhardt von Rheindars 2012.12.14 08:45:37
@Cormorant:
A hitel nem egyenlő a felelősséggel, de kényszerítő tényezőnek jó. A hitel fel nem vételéhez is kell felelősség hogy felmérd, a jelenlegi körülmények között bajos lesz ezt az összeget visszafizetni. Ha olvastad a teljes kommentem akkor már tudhatod, hogy az egyetem ellébecolása súlyos pénzekbe kerül annak aki ellébecolja. Az állam egy tárgyat egyszer fizet ki, a többit neked kell. Én, bár az alapdiplomámmal nem csúsztam, fizettem kreditnemteljesítési díjat az elbukott és újra felvett tárgyaim után. A gond akkor van ha valaki fogja és otthagyja az egészet a felénél, mert azon az utolsó félév díját már ne lehet bevasalni. Am általános tapasztalat hogy aki nem való oda az nagyon hamar kirostálódik az első két félév bukó tárgyain, ha pedig 15 kredit alatt teljesít átkerül fizetősre. Én ezzel egyetértek. Nem a léhűtőket akarom védeni, valóban csak az menjen egyetemre aki akarja, csinálja, ne pedig az aki a bujtatott munkanélküliségi programban akar részt venni. DE amit írtál azzal nagyon sok olyan elemet is kizársz a felsőoktatásból akik átlagosak, de jó szakember lehetne belőlük.

A szoci időkről nem tudok nyilatkozni mivel nem éltem akkor. Véleményemet kizárólag a jelenre tudom kifejteni, az akkori időkre nem. Mindazonáltal nem mindenki akar külföldre menni és itthon bajos eleve adóssággal kezdeni az életed.
Nagyon sajnálhatja Varga Mihály, hogy még nem sikerült tető alá hoznia azt a gyakran emlegetett megállapodást, mert a felsőoktatási keretszámcsökkentést simán az IMF-re lehetne fogni. Balog Zoltán az Este című műsorban csodálkozott egy sort. A "humán csúcsminiszter" úgy vette…..
Erhardt von Rheindars 2012.12.13 17:28:39
@veracity: Megkapom a hitelt kurva jó,majd nyögöm 12-15 évig, mellette tegyek félre a nyugdíjra, Édesanyám Édesapám lássam el,neveljek 2 gyereket minimum h ne fogyjon a magyar,és éljek meg...de tényleg fasza a koncepció
Erhardt von Rheindars 2012.12.13 17:42:35
@sudribunkó: miért gondolod h nem olvasták?
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
Erhardt von Rheindars 2012.12.05 22:28:47
@KG2000:

Te bolond vagy :D Egy százalékot nem hasonlíthatsz össze konkrét értékkel! Amit te beidéztél az azt mutatja hogy 77,04 milliárd euró államadósságunk van, és az általad fentebb idézett számhoz képest bizony ez magasabb.

Erős országokat tényleg nem döntött be, mert Ők erős országok, mi nem vagyunk azok! + Fletó nem tudta kezelni a válságot, Bajnai viszont már jó felé indult el.

Szerettek a múlttal foglalkozni de a jelenben élünk. Kérdem én: Mi van most veletek Fidesszel? Miért nem teremtettetek munkahelyeket? Miért dobjátok ki az emberek pénzét az ablakon? Miért raktok az emberekre újabb terheket? Miért nehezítitek meg hogy éljek alkotmányos jogommal a szavazással? Miért kell napról napra félnem attól hogy mit fogtok kitalálni amivel még jobban kihúzzátok a lábam alól a talajt? Miért nem vagytok képesek elviselni ha valaki nem osztja a nézőpontotokat? Miért csak akkor vagyok Magyar, ha Fideszes vagyok, kokárdát hordok? Miért hazudtok az embereknek az IMFről, a világról? Miért van az hogy lassan hatodrangú állampolgárnak érzem magam a hazámban? Miért van az hogy bár szeretem a hazám, kényszerűségből kifele kell tekintgetnem? VÁLASZOLJ NAGY FIDESZES! SZAROK A MÚLTRA, AZT MONDD EL AZ ELMÚLT 2,5 ÉVBEN MIÉRT VAN EZ!