Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Filmbook

116 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondj egy kibékíthetetlenül sztereotip, de alapvető ellentétet az állatvilágból. Ugye, hogy a kutya és a macska jut eszedbe? Na és akkor mondj egy hasonlóan frappáns, civakodásra, egymás agyára menésére, de egyszerre egymáshoz vonzódásra is képes párost úgy en bloc a bolygón? Hát persze: a férfi és…..
Filmbook Legeslegjobb barátok 2024.02.22 06:00:00
Barátság. Fantázia. Valóság. Csótány...
Tudni akarod mi fán terem az igazi sci-fi? Gyere el a HungaroConra! Egész napos sci-fi tematikájú rendezvény az Avana Egyesület szervezésében. A rendezést segíti a Szkeptikus társaság. Az időpont: 2023. október 14. A helyszín: FMK – Ferencvárosi Művelődési Központ (1096 Budapest, Haller u. 27.)…..
Nem fog senkit váratlanul érni, hogy ha azt mondom, hogy a Tíz nap anyu nélkül 2. című francia családi vígjáték a Tíz nap anyu nélkül című film folytatása. Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor az ilyen alkotások az Újabb tíz nap anyu nélkül, Megint tíz nap anyu nélkül majd a Még mindig tíz…..
30Y, Elefánt, Parno Graszt, Follow The Flow, Ivan & The Parazol, Palya Bea – csak néhány név az idei Kerekdomb Fesztiválról, ahol ezúttal is minden a zenéről, irodalomról, színházról és a finom borokról szól majd, ugyanis az ősz legjobb színeit és ízeit hozza el idén is a Kerekdomb Fesztivál…..
Gyerekkoromban, ahogy sok lánynak, nekem is volt Barbie-m. Gyárilag egy kis rózsaszín koktélruhát viselt a dobozban, de úgy gondoltam, hogy túlságosan elüt a többi játékomtól, szóval hamarosan kapott egy bő Garfieldos melegítőt, s onnantól abban nyomult. Úgy éreztem, hogy a Garfield-mintás…..
Teljes a 32. Művészetek Völgye programja, az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján 2000-nél is több lehetőség közül válogathatnak a látogatók: új és megújult zenei helyszínek, még több színház és gyerekprogram, irodalom és kiállítás tölti meg élettel július 21. és 30. között Kapolcs,…..
Életem első Superman-filmje, amire emlékszem, az 1978-as verzió, amelyben a Christopher Reeve alakította hős olyan gyorsan repkedi körbe a Földet, hogy visszapörgeti az időt. Teszi mindezt azért, hogy megakadályozza Lois Lane halálát. Megragadó volt a kép. Sokszor megfordult miatta a fejemben, hogy…..
Az Elemi a Pixar legújabb egész estés rajzfilmje romantikus és vicces, és bár nem ez lesz a legnagyobb mérföldkő a stúdió életében, egy nyáresti mozizásnak megfelel...
Filmbook Ilyen lesz a KAFF (2023) 2023.06.17 10:00:00
Jövőhéten, egészen pontosan június 21-én nyitja meg kapuit a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, rövidebb nevén a KAFF. Idén már 16. alkalommal nézhetjük tágra nyílt szemekkel a hazai és külföldi filmek sokszínű felhozatalát...
Tudtad, hogy az első magyar képregény 150 éve született, Jókai Mór szövege alapján? És hogy a Bogyó és Babócát és a Kuflikat megalkotó KEDD stúdió immár 20 éves és több mint ezer keddet töltöttek munkával? Június 21–25. között Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjén, a 16. KAFF-on az ő…..
Nagy, kék, nyúlánk, természetközeli, spirituálisan fejlett őslakosok egy Pandora nevű bolygón, akiket csúnya, szívtelen földi katonák támadnak meg, felégetve békés otthonukat. Ismerős a történet? Akkor te is láttad az Avatar első részét. Ha tetszett, akkor nyugodtan vegyél jegyet a másodikra, mert…..
A Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast, a Budapest Bár és Caramel is fellép többek közt szeptember 16-18. között a Kerekdomb Fesztiválon. Ilyenkor három napra zenével, irodalommal, színházzal, különleges borkóstoló programokkal telnek meg Európa mértani középpontjának, Tállyának a…..
Július 22. és 31. között több, mint 2000 programmal csalogat a Balaton-felvidékre a Művészetek Völgye. Nagyszínpados koncertek, mesés panoráma, színház, újcirkusz, kortárs irodalom, izgalmas produkciók, beszélgetések, workshopok, kiállítások várnak idén is mindenkit az ország legnagyobb…..
Küldöm ezt az élménybeszámolót mindenkinek, kivéve aki lehallgatta, amikor anyukámnak elmeséltem telefonon. Ma már senki nem olvas cikkeket. Én pedig nem gondoltam arra, hogy írjak egyet egész addig, míg be nem szálltam a Művészetek Völgyére tartó Oszkár járatba, ahol rögtön nekem szegezték a…..
30. Jubileumát ünnepli július 23.és augusztus 1.között a Művészetek Völgye! Sok-sok könnyűzenei koncerttel, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programmal, valamint biciklis, gyalogos túrákkal és a megszokott Völgyhangulattal tér vissza az ország legnagyobb összművészeti…..
Filmbook Némaság 2017.03.24 06:00:00
Martin Scorsese munkái mindig valami különlegeset és magasztosat jelentettek számomra. Egészen más élmény az ő filmjeit és hangulatteremtő erejét átélni, mint bármilyen más művet megtekinteni. Különösen igaz volt ez a Krisztus utolsó megkísértése c. filmjére, amely számomra, mint a vallás és…..
Filmbook A homár (2015) 2017.03.16 06:00:00
Mindig is fura volt a viszonyom a disztópiákkal kapcsolatban. Nagyon tetszett az a gondolat, ami a művek alapvetését adja, azonban irodalmi téren nem igazán tudtam beleélni magam egyetlen olvasott mű atmoszférájába sem, egyszerűen idegennek éreztem az egészet. Aztán jött a…..
Filmbook Teljesen idegenek 2017.03.13 06:00:00
A címhez hű módon teljesen idegenként érkeztem a moziba. Összes információm annyi volt, hogy egy olasz filmet fogok látni, kevés szereplővel. Mindössze ennyit futottam át a sebtében keresett első szócikk bevezetőjéből. Semmilyen elvárásom nem volt, mindössze a minimális…..
Filmbook Arany 2017.02.28 06:00:00
Matthew McConaughey az elmúlt néhány évben az egyik legkarizmatikusabb és legkarakteresebb szereplője lett minden egyes alkotásnak, amiben csak szerepelt. Számomra a True Detective sorozat ikonikus és mélyen filozofikus első évadjában Rustyként nyújtott alakítása, egyszer és mind…..
Idén, azaz 2016. december 30-án, Pénteken 18 órától, csak egyetlen egyszer ismét vetítésre kerül A Jó, a Rossz, és a Csúf digitálisan restaurált változata a Pannonia Entertainment és az Uránia Nemzeti Filmszínház jóvoltából. Az Uránia Nemzeti Filmszínház (1088 Budapest, Rákóczi út 21.) dísztermében…..
A Fantasmania online játékbolttal közösen újabb nyereményjátékot hirdetünk! Részletekért kattints a Tovább gombra!..
Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi mind a fehér-, mind a rozé- borokét. A kínálatban fontos szerepet játszanak a klasszikus bordeaux-i szőlőfajták, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot. Ezek aromagazdagsága, potenciálja gyakran komplex, különleges minőségű tételekben…..
Esküszöm, ez az utolsó cikk a Saul fiáról, utána pihentetjük a témát. De hát most mit csináljunk, nem minden hétvégén nyerünk Oscart?! A filmről már van két kritikánk: itt olvashatjátok a mozibemutatókor született írásunkat Lisztes tollából, itt pedig Scal verzióját,…..
A Fantasmania,hu online játékbolttal közösen újabb nyereményjátékot hirdetünk! Részletekért kattints a Tovább gombra!..