Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hun Félix

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi cikk a ChurchPOP oldalon jelent meg. Szó szerinti fordításban közöljük. A Biblia teljes mértékben központi helyet foglal el a katolicizmusban – akkor miért övezi olyan sok tévhit? Íme, az öt leggyakoribb tévhit a Bibliáról és a katolikus egyházról. Első tévhit: a katolikusok nem…..
Hun Félix 2018.01.06 17:16:15
Márpedig a katolikusok nem becsülik kellőképpen a Bibliát. Idézek a katolikusvalasz.blog.hu/2017/10/26/muller_biboros_a_reformacio_forradalom_volt_a_szentlelek_ellen c. oldal alatti hozzászólásokból:

- Kovács Petronella: "Luther és Kálvin hamis alapdogmákat állítottak fel, mint pl. csak a Biblia vagy csak a kegyelem."

- Borsányi Zsolt: "Jézus nem a Bibliából meríti tekintélyét. Ellenkezőleg: a Biblia van Neki aláredelve" (Az Ige két féle megjelenésének szembeállítása)

- Buci Manó: "Kedves protestáns testvérek! A "csak a Biblia" alapdogma hamis állítás." "A protestáns „csak a Biblia” alapdogma totálistévedés". "Teljesen mindegy, minek nevezzük a „csak a Biblia” elvét valló nemkatolikus közösségeket, szektákat."

Ugyanígy a többi pontra is lehet katolikus példákat idézni, de nincs türelmem hozzá. Mindenesetre a cikk szerzője jobbik esetben annyira tájékozatlan, hogy az már beteges, rosszabbik esetben jó nagy hazug, mint Gyurcsány.
A német Gerhard Müller bíboros szerint a protestáns reformáció nem "reform" volt, hanem "a katolikus hit alapjainak teljes megváltoztatása". A Hittani Kongregáció előző prefektusa a La Nuova Bussola Quotidiana olasz weboldalon fejtette ki a reformációval kapcsolatos gondolatait. A bíboros szerint a…..
Hun Félix 2017.12.23 16:20:47
@főpilóta: A teremtésben Isten mindent tökéletesnek teremtett, ahogyan mondod. Ez igaz, mert a Biblia írja. Azt viszont nem kellett volna írnod, hogy a bűneset óta minden egyformán rossz, vagy csak rosszabb lenne. Ugyanis a Biblia ír Istennek tetsző királyokról és istenfélő uralmukról, ami előrelépés a korábbi pogánysághoz képest. A Biblia alapján az emberiség története hullámos, és nem egyenletesen lejtő. Itt tehát nem az igazságot mondtad, vagyis vétkeztél Isten előtt. Mert mást mondtál, mint ami a Bibliában van. Aki pedig eltér Istentől bűnös. Ha ezt a bűnödet nem rendezed Istennel, akkor bűnbocsánat nélkül nem kerülhetsz Isten színe elé. Bűnbocsánat nélkül csak az ördöghöz kerülhetsz. Vagyis térj meg, és máskor vigyázz mit beszélsz, a saját érdekedben.
Ott is gonosz vagy, hogy a pápaság és a katolicizmus reneszánsz-kori romlottságát nem nevezed bűnnek, de az azt elítélő és kijavítani hivatott - Isten által elindított - reformációt az emberiség hanyatlásának nevezed. A Biblia erre azt mondja, hogy jaj annak, aki a jót rossznak, és a rosszat jónak mondja.
Hun Félix 2017.12.23 16:24:47
@főpilóta: Ott is buta vagy, hogy a mai világgal összetéveszted a modern Európát. Már rég nem abban élünk. Azt mondják már a postmodern-en is túl jutottunk. A modern Európa a protestáns országokban (ez a valamikori "Nyugat") a középkor végéhez viszonyítva minden téren előrelépést hozott: az emberi jogokban, az anyagi jólétben és a szellemi életben. Igen a technikai civilizációban is, de ezt önmagában nem tartom fejlődésnek. Legalább is nem az ember fejlődése.
Egy: tiszteletem minden lovagkeresztesnek, különösen azoknak, akik megérdemelten kapták a díjat, bármilyen területen is értek el eredményeket. Kettő: minden kitüntetett azt csinál a lovagkeresztjével, amit akar. Kitűzheti a kandalló fölé, feltűzheti az öltönyére, berakhatja a széfjébe avagy a…..
Nemrégen betévedtem egy tankönyvboltba és a polcokat böngészve megpillantottam azt a rémregényt, amely annyi szenvedést okozott a középiskolai történelemórákon. Nem vitás: ha csak Walter Mária tankönyvén múlt volna, most generációk gyűlölnék a történelmet. Ezt a célját…..
Ki gondolná, hogy a római levél végén, egy teológiailag semleges, személyes üzenetben, egy köszöntésben, azzal a (nemcsak) teológiailag izgalmas kérdéssel találkozunk, hogy volt avagy sem női apostol az ősegyházban? Bizonyos szempontból és bizonyos körökben már maga a kérdés feltevése is…..
(Segítség balliberális értelmiségieknek)Aki nem tudná, mostanában botrányt kavart egy hatodikos általános iskolai tankönyv, amely szerint "a lányok állítólag könnyebben tanulnak meg olvasni, mint a fiúk többsége, de matematikában inkább a fiúk ügyesebbek." Balliberális…..
Két hónappal a parlamenti választás után ma megalakult a harmadik Orbán-kormány. A régi-új miniszterelnök az áprilisi választás másnapján azt állította, hogy szinte észre sem lehet majd venni a változást, ám ehhez képest korábban szinte elképzelhetetlen események kísérték…..
Hun Félix 2014.06.07 12:11:35
@déjá vu39: Köszönöm a hozzászólást, de félreértettél. Nem arról írtam, hogy melyik párt mondja egységesnek magát. Szerintem mindegyik. Hanem arról írtam, hogy melyik párt egységes. A kettő között ég és föld a különbség. Annyira belülről nem ismerem a Fideszt, de a Fidesz az egyetlen párt, ahol látszólag nincs is hatalmi harc. Vagy azért, mert olyan jelentéktelen a mértéke, hogy az még nem nem éri el nyilvánosság mértékét, vagy azért mert a legkulturáltabb párt, és nem a nyilvánosság előtt tárgyalják meg az ellentétet.
Ezzel szemben áll az összes többi párt. Az MSzP-t már említetted. De súlyos példákat tudunk említeni a Jobbikból is, pedig ott ugyan csak erős az egy személyű vezetés. Aztán az LMP majdnem tragikus végű kettéválásáról te is tudsz. A libás pártjának egyik része szintén a kiválás mellett foglalt állást, legújabb hírek szerint Gyurcsányhoz pártolnának. Gyurcsány pártja - na, látod - az egyetlen kivétel az ellenzékben, de ott is volt az országos választási vereség után kilépés. Pedig Gyurcsány pártja a leginkább vezérelvű, és csak utána következik a Jobbik.
A Fidesz mindig is egységes volt 2002 óta Orbán Viktor vezetésével, és a miniszterelnök úr határozza meg a pártot. Látszólag, de ez csak a látszat. Annyi az igazság belőle, hogy nem tudják nélkülözni ezt a ritka tehetséges embert, mert Orbán Viktor vezeti győzelemre a pártot már 2007 óta minden választáson. Amikor pedig nem kormányoz a Fidesz, a (volt és leendő) miniszterelnök úr a biztosíték arra, hogy a párt a szavazóit a vereség ellenére is megtarthatja. A Fideszben tehát nem tudják nélkülözni Orbán Viktort.
Viszont tévedsz, ha azt hiszed, hogy a színfalak mögött nem nagy a nyomásgyakorlás rá, és nem fordul elő még semmibe vevése is a párt első számú vezetőjének. A Fideszben ugyanis vannak beépített tagok a balliberális tábort is működtető pénzügyi körök embereiből. És a Fideszbe beépített ügynökök megbízói sokszor erősebbnek bizonyulnak a miniszterelnök úrnál, még így is, hogy kormányon vannak. Persze, ez nem látszik a nyilvánosság előtt.
Egyébként, ha kicsit gondolkoznál, te is megcáfolhatnád magadat: egy győztes, 2/3-os pártban nincs elégedetlenség :-) Orbán Viktor pártelnök nagyon ügyes abban (jó "politikus"), hogy a választások előtt (pl. 2-3 évvel) tárgyalással megegyezést alakítson ki a személyi kérdésekről, amikor még nincs forró helyzet. Mire meg választások lesznek, már rég nem kérdés semmilyen hatalmi harc. Na, ezt nem tanulja meg a balliberális ellenzék, és azt, hogy a személyi ellentéteket ne tárják a nyilvánosság elé. Persze az is igaz, hogy ha volnának személyi ellentétek a Fideszben, egy bizonyos mérték felett már nem lehetne eltakarni a nyilvánosság elől itt sem. De vagy nincsenek személyi ellentétek, vagy azok túlságosan kicsik ahhoz, hogy hírek legyenek.
Ezért igen csak erőltetett és mesterkélt (fából vaskarika) a fenti cikk. Nem létező ellentétekről beszél úgy, mintha azok léteznének, nyilván azzal a hátsó gondolattal, hogy ártson a Fidesz jó hírnevének. Hát, ez bizony több mint elfogultság. Ez az ellenzék harca a kormánnyal szemben Török Gábor politikai elemző személyén keresztül.
törökgáborelemez HV - A kihívó 2014.02.09 15:44:18
Mesterházy egy amatőr politikus, aki még egy rendes lejáratókampányt sem képes végigcsinálni – nyilatkozta a napokban Kövér László, a parlament elnöke. A szocialista politikushoz egészen mostanáig meglehetősen ambivalensen viszonyult a kormányoldal. Bár az MSZP elnöke már…..
Hun Félix 2014.02.11 19:42:17
@László56: Ámen.
Kár erőlködni, a közvélemény nem fog felháborodni, bármennyire is szeretnék, nem lesz hatása az ellendrukkereknek, az emberek nagyon is jól tudják, mi az érdekük, Magyarországon az atomenergia a nyerő – írta ma egy rendszeresen kommentelő Fidesz-szimpatizáns a blog fb-oldalára.…..
"Bevezetés" a román őstörténetbeA román őstörténet bizonyos értelemben egyedülálló dolog a történettudományban, ugyanis amellett hogy központi szerepet játszik a román nemzeti identitásban, szigorúan tudományos érvekkel könnyedén megcáfolható az összes eleme.…..
Hun Félix 2013.09.14 19:39:20
@Landauer Szilárd: Hát ez a magyarellenes jól felháborított. Honnan veszi azt a szemtelenséget, hogy magát egy általa gyűlölt, rossz jelzőkkel illetett nép tagjának mondja teljes cinizmussal. Ha valaki oláh, úgy az legyen. Az egy nemzetiség. Ha valaki román, az már baj, mert ugyanolyan ideológia, mint a kommunizmus, vagy a nácizmus. L. S. esetében egy ideológiától megfertőzött román magyarellenessel van szerencsétlenségünk ezen a honlapon szembesülni. De honnan veszi a szemtelenséget, hogy magát az általa "fenhéjázókhoz" sorolja, miközben magas lóról kioszt nekünk, mint egy veszett, akinek rohama van. Hát, ez felháborított. Még, hogy ő magyar? A szemtelen...