Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Határbíró

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1970. Nyárköszöntő "Midsommar" fesztivál Svédországban..
Határbíró 2023.06.26 10:25:36
@gintonic.azigazi: Ez a népesség növekedés, amit bemutattak ebben az 50 évben nagyságrendileg megegyezik azzal, amit Magyarország bemutatott a 20-s évektől a 70-s évekig. Ráadásul a svédek ezen időszakát se világháború, se nácizmus, se bolsevizmus nem terhelte meg.
Ráadásul, ha világ viszonylatban nézed akkor ez nem is jelentős növekedés. Nigéria közel megnégyszerezte a lakosság számát, Peru 2,5X, Chile 2x, Izland 1,8x ebben az 50 évben. Svédország növekedése kb annyi, mint Kubáé
Persze Svédország nyilván egyik fő célpontja a világ migrijeinek (nekem is van több ismerősőm, aki Magyarországot Svédországra cserélte), csak azt akartam jelezni, hogy "belső erőforrásból" is kényelmesen összejöhet ilyen szintű népesség fejlődés. Sőt ennek a többszöröse is.
Két évvel a III. kerületi TVE NB III-as bajnoki címe után ismét bajnokot avattak a Kalap utcában, de sajnos nem azon a pályán és nem abban az osztályban, ahol én szerettem volna még a szezon elején...
Határbíró 2023.05.23 15:19:05
A húzósabb zápor semmi nem volt ahhoz a sokkhoz képest, amit a pályán láttunk a Mór ellen...
Határbíró 2023.04.05 20:16:25
@pörgeszurkol: A Győr meccseket kivettem a "képletből" pont amiatt, mert az még télen volt, a 9 meccs az mind 2023 tavaszi.
Ha az "élcsapatok" elleni tavaszi meccseket nézzük 1 győzelem ,2 döntetlen, 1 vereség, úgy, hogy ebből 3 meccs hazai pályán volt, ez se az az eredménylista, ami a bajnoki címekhez szokott vezetni.
Reméljük, hogy a Mór ellen "csak" egy komoly kisiklás volt és nem az van, hogy tavasszal előbb beindul az ősszel tapasztat pontszórás a gyengébbnek mondott csapatok ellen(ZTE2, Balatonfüred, Budaörs). Vasárnap Bicske, hazai pályán elég jók az eredményeik, bár legutóbb pont kikaptak a Budaörstől, de előtte az összes hazai meccsüket nyerték a tavasszal, március elején a Tatabánya is kikapott ott.
FTC-Telekom–Olimp Riga 3-1 Fodor Szabolcs: – Nagyon közel jártunk a továbbjutáshoz, ahhoz, hogy a két évvel ezelőttihez hasonló csodát vigyünk véghez. Három nullnál öt a három ellen támadhattunk, négy nullal biztos továbbjutók lettünk volna, sajnos nem tudtuk kihasználni. Lehet, hogy holnap…..
Határbíró 2021.10.26 14:57:55
@DominiKing: Az ukrán csapat fájóan nagy sebesség különbséggel tudott játszani a Fradihoz képest. Amúgy szerintem ez a Fradi gyengébb, mint az, amelyik Rittenből tovább ment.
A Jegesmedvék nem indulnak az Extraligában..
Határbíró 2021.07.28 09:00:01
@fenderbass: Erre van valami hivatalos forrás is? Ahol egy miskolci vezető vagy mjsz vezető azt mondja, hogy a szövetség nem engedélyezi a Miskolc indulását?
Magyarország U19–Szlovákia U18 2-9..
Határbíró 2021.04.01 09:41:02
@Antibes: mennyiség!= minőség. Ráöntöttek egy halom pénzt a sportra, úgy, hogy semmit nem vártak el cserébe. Rengeteg szövetség/beruházás csak kifizető helyként szolgál a sport csak sokadlagos. Emiatt persze sok helyen a haver került pozícióba, a valódi a sportot szerető, ahhoz értő embert jobb esetben csak háttérbe szorítva, rosszabb esetben elkergetve a sporttól. Ráadásul az ingyen pénz már önmagában is nagyon sok esetben káros. Ezek együttes hatása vezetett a jelenlegi helyzethez. Nem csak jégkorongra jellemző jelenség ez.
Újra kell játszani a 4-2-es Vasas–FTC-Telekomot..
Határbíró 2021.01.09 21:38:11
@freddyD:
"-Miért nem 3:3-tól játsszák újra?"
Van erre lehetőség, van ilyen szabály?

"-Egy igazi szar szabály, amely megérdemelne egy reformot"
Valahol meg kell húzni a vonalat, hogy meddig néznek vissza, a jégkorongnál ezt így húzták meg. Nem tudom, hogy lehetne ezt jobban/szerencsésebben definiálni. Szerintem a videózgatás mindig kérdéseket vet fel, nem is kedvelem emiatt. Pedig jégkorongban ez egy kiforrott dolog, szemben a focival, aminél teljes agyrém a dolog. Én csak a bent volt/nem volt bent kérdésben használnék videót.

"Pitiánerek "

Egyrészt, másrészt meg a szabály az szabály. Az is érdekes, hogy senki nem ismerte a szabályt a meccsen? Se a bírók, se a zsűriben senki? A Fradi egyből jelezte, hogy ez gond, vagy utólag jöttek rá valamiből?
Marco Rossi három évre aláírt a Minnesotához..
Határbíró 2020.10.27 19:03:54
@essze: Hát igen Dubai is tele van pénzzel és kiváló jégkorongozókkal.
A fizetések messze vannak a havi 1 millió forinttól..
Határbíró 2020.06.11 16:56:47
@KCs: Valószínűleg letörné a magyar játékosok árát, azáltal, hogy kikerülnének a valódi piacra.
Viszont szerintem az lenne, hogy a klubok ugyanezeket a pénzeket költenék el bérekre, csak éppen külföldiekre. A bajnokság szintje emelkedne, mert több és minőségibb légiós lenne, viszont elvétve lenne benne magyar. Nekem nem tetszene.

Persze ez a mostani helyzet sem jó, sőt.
Such György–Szuper Levente 176-19..
Határbíró 2020.05.29 16:44:14
@freddyD: A jégkorong egy termék, amit el kell adni profi módon. Fel kell építeni és ki kell vinni rá az embereket. Képes bevonzani a nézőket ezt rengeteg helyen folyamatosan bizonyítja.

Budapesten rengeteg alternatíva van, de ugyanakkor rengeteg ember is. Ez minden nagyvárosra igaz.

A Fradi 400 nézője pedig leszámolt egy régi legendával. Nevezetesen azzal, amit éveken át magam is hallgattam, hogy azért vannak kevesen a Fradi meccsein, mert gyenge a csapat. Most van jó, sőt remek csapat szurkolók viszont nincsenek. Az aktuális mantra az, hogy majd, ha lesz saját csarnok, akkor lesznek. De, akkor se lesz lóf*sz se a jelenlegi mentalitással.

Persze Újpest se lehet büszke a saját számaira ezen a téren.
FÉLBEMARADNAK AZ ERSTE LIGA KÜZDELMEI..
Határbíró 2020.03.11 22:58:57
@freddyD: az igaz lehet, hogy a szövetség zártkapus meccseket akart, de azt az Újpest nem fogadta el?

A Fradi-Újpest párharcot szerintem végig kellett volna vinni zártkapuval és így a bajnokságot a jégen lezárni.

Persze érthető, hogy a kluboknak/játékosoknak nem hiányzottak a nézők nélküli meccsek. Senkinek se élmény, ráadásul a pénzt is viszi.
Határbíró 2020.03.12 14:21:08
@Borish: 100 fő felett lenne egy korong meccs hivatalos létszáma? Én ezt soknak érzem, hogy jön ez ki?
A két csapat összesen 44 játékos (20+2 játékos nevezhető csapatonként). Csapatonként még max 6 fő hivatalos személy nevezhető, ez eddig 56 fő. Van 4 játékvezető+1 ellenőr, ez 61. 7-n ülnek a versenybíróságban, ez 68.
Maradt 30 ember technikai személyzetnek, rolbásnak, mentősnek meg egyébnek ami nem jut eszembe hirtelen. Szerintem a 100 fős határba belefér egy korong meccs.
FTC-Telekom–UTE 3-1 Fodor Szabolcs: – A küzdés előtte is megvolt, de a végére azt a kis pluszt is megtaláltuk, amit addig nem. Ha így küzdünk, ekkora Fradi-szívvel, annak ez az eredménye. Nem vesszük el Duschek érdemeit, ám jobban is megnehezíthettük volna a dolgát, például, ha keményebbek…..
Vasárnap indul a Fradi - UTE bajnoki döntő..
Határbíró 2020.03.06 15:45:55
@21 ezer Ft: Mindjárt gondoltam, hogy a Fradi vezetői semmiben sem hibásak!

Amúgy milyen kérdés és mikor ment el a szövetséghez? A bérletesek "kárpótlására" is a szövetségtől várnak választ?
Határbíró 2020.03.07 09:29:07
@21 ezer Ft: A bérletes dolgot elfelejtették, ezt egy illetékes mondta.

A rendezésre pedig szabályok vonatkoznak, az a világon sehol nem működik, hogy 3-4 nappal az esemény előtt akarsz helyszínt váltani.

Ebben a sztoriban csak és kizárólag a Fradi vezetése a hibás, persze én megértem, hogy Felétek meg elvárás a sz*r elkenése.
Határbíró 2020.03.09 10:08:55
@21 ezer Ft: Van egy világos versenykiírás, ott egyértelműen le van írva, hogy 14 nappal előtte kell jelezni. Erre a Fradi vezetősége képtelen volt.

A focinál miért volt pályacsere? Előre tudható szitu volt, vagy vis maior helyzet? Mert ugye rohadtul nem mindegy.

Amúgy a szakosztály felé többször jelezve volt, hogy be kéne vinni meccseket a tüskébe, mert jót tehetne a nézőszámnak, de csak a szokásos sírós válaszok jöttek. Elnyomott szegény üldözött Fradi, nincs pénz, szövetség úgyse hagyná, szemét mac/kanada/újpest/bárki.

De mondhatnám azt is, hogy több mint két hónapja beszedtek pénzt mezekre és azóta se sikerült a szurkertársnak megkapnia a már kifizetett mezeket.

Az állampárt lenyomott a szakosztálynak egy halom pénzt meg valahogy megtalálták Fodort, aki érti a szakmáját, és a sport része a felnőtt csapat esetében rendben van.
De minden más esetben, ami egy profi klubhoz hozzátartozik továbbra is totális dilettantizmus/nemtörődömség/amatörizmus jellemzi a szakosztályt. Nulla előrelépés van. Szerencsére a szövetség pár dolgot megcsinált(netes jegyvásárlás), de ezt leszámítva semmi előrelépés.
FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 2-4 Fodor Szabolcs: – A Fehérvár az elején nagyon jó százalékkal használta ki az előnyeit, ami meg is pecsételte a sorsunkat. Nem volt elég a negyvenperces küzdés, a maradék húsz percben volt meg a harci szellem, amellyel meccset lehet nyerni. Játékostól edzőig…..
Fehérvári Titánok–FTC-Telekom 5-6 Kiss Dávid: – Büszke vagyok, olyan hozzáállással léptünk pályára, ahogy kell. A sok felesleges kiállítás felőrölte az energiánkat, de vissza tudtunk kapaszkodni, ám sajnos egy szerencsétlenül megpattanó koronggal kikaptunk.Fodor Szabolcs: – Nagyon örülök,…..
Határbíró 2020.02.28 21:27:45
Határbíró 2020.02.27 06:09:58
@celebesz: Persze, de azért jelenleg szerintem igen jó esély van arra, hogy összejön.
Sokkolhatta a Gyergyót az első meccs végjátéka..
Határbíró 2020.02.25 22:45:00
@manga2: Csodálatos hozzáállás. Igazából jó lenne elengedni már ezt az erdélyi vonalat és továbblépni valamiféle európaibb irányba.
DEAC–FTC-Telekom 8-6 David Musial: – Ez őrült meccs volt, de azt hiszem, remek hírverése a jégkorongnak, különösen úgy, hogy a televízió is közvetítette. Az első harmad után, kétgólos Fradi-előnynél azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy ne foglalkozzanak az eredménnyel, mindent adjanak…..
Megvannak a sorok a britek elleni mérkőzésre Rajna Miklós (Arany Gergely) Stipsicz Bence, Pozsgai Tamás – Szirányi Bence, Scott Macaulay – Garát Zsombor, Kiss Dániel – Szabó Bence Erdély Csanád, Hári János, Sofron István – Papp Kristóf, Nagy Gergő, Galanisz Nikandrosz – Terbócs István,…..
Határbíró 2020.02.09 21:21:51
Majoross: Hibázási lehetőség tulajdonképpen nincs..
Határbíró 2020.02.04 22:12:15
@DominiKing: Nem értek egyet. Ha Majoross valóban ennyire megosztó személyiség, akkor ezt ki kell mondani, nem sunnyogni.

Az érintett játékosoknak megy a bajnokságuk, korábban ha ütközött a klub és a válogatott programja, akkor jöttek?

Amúgy az nhlsek meg az olimpiára nem mennek, Ovecskin is mit összepofázott, aztán mégis fontosabb volt a Capitals, mint Oroszország. El kell fogadni, hogy a játékosoknak a klubjuk az első. Igazából azon kellene dolgozni, hogy a bajnokságokban egyszerre legyen szünet, első lépésként legalább Európában, és akkor nem lenne ilyen gond.