Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pbgáz

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A téli szezon népszerű eseménye a disznóvágás, amelyhez elengedhetetlen kellék a PB-gázpalack és a pörzsölő. Annak érdekében, hogy a művelet csak a disznó számára legyen végzetes, be kell tartani néhány biztonsági szabályt. Elsődleges, hogy csak zárófóliával ellátott, szabályosan töltött palackot…..
A gáz ma már nélkülözhetetlen energiaforrás az állattenyésztésben és a mezőgazdaságban. Miután a tanyákon, mezőgazdasági területeken általában nem érhető el vezetékes gázszolgáltatás, az egyetlen racionális megoldást a tartályos PB-gáz jelenti. A költségek jól kalkulálhatók, ugyanis nincs készenléti…..
Ahol nincs kiépített földgáz-hálózat, vagy a fogyasztó úgy dönt, hogy számára – biztonsági, vagy pénzügyi okból – megfelelőbb a PB-gáztartály telepítése, ott számos körülményt kell megvizsgálni, hogy eldönthessék, melyik tartály a megfelelő. Az elsődleges a méret kiválasztása, valamint az, hogy…..
A gáz nélkülözhetetlen energiaforrás az állattenyésztésben. Miután a tanyákon, mezőgazdasági területeken szinte soha nem érhető el vezetékes gázszolgáltatás, az egyetlen gazdaságos alternatívát a tartályos PB-gáz jelenti. A gazdálkodóknak elsődleges a biztonság, hiszen akár néhány órás kimaradás is…..
Bár a kerthelyiségek csak elvétve vannak nyitva, az előrelátó vendéglátósoknak, nyaralótulajdonosoknak most érdemes gondoskodnia a teraszfűtők beszerzéséről. Több vendéglátóhelyen tapasztaltuk, hogy a dohányos vendégek az udvaron cigarettázhatnak, ahol teraszfűtővel védik őket, hogy ne fázzanak meg…..
Rángatni fog-e az autó, ha éppen átkapcsolok benzinről gázüzemre? Kevesebb, vagy több gázfröccsöt kell adagolni ugyanahhoz a sebességhez? Meg kell-e változtatni a vezetési szokásaimat, ha átszerelik a kocsit gázüzemre? Csupa olyan kérdés, amelyek izgatják azokat, akik szeretnék, ha gazdaságosabban,…..
Feléledhet a kempingpalackok korszaka Új kempingpalackot fejlesztett ki, és hozzá országos cserehálózatot hozott létre a Prímagáz, amellyel megoldódik a túrázók régi problémája. Eddig ugyanis a kempingpalackok újratöltése nehézségekbe ütközött, ezentúl azonban mintegy 30 helyen lehet töltöttekre…..
Számos olyan település van, ahol nem elérhető a vezetékes gázhálózat. Ennek oka lehet, ha a szolgáltató nem tartja gazdaságosnak a vezetékek lefektetését. Ezeken a területeken a fűtés legbiztonságosabb módja a tartályos PB-gáz. Egyszerre nagy mennyiség tárolható, nem kell attól tartani, hogy a…..
A szénmonoxid-érzékelők létjogosultsága és hasznossága nem kérdőjelezhető meg. Gyakorlatilag minden helyiségben indokolt az elhelyezésük, ahol gázzal működő készüléket használnak. Ugyanígy ott is, ahol természetes körülmények között keletkezhet veszélyes anyag, például bányában, vagy borospincében.…..
Autógáz tankolásakor Magyarországon egyelőre mindenhol igénybe kell venni a kútkezelő közreműködését. Annak ellenére így van ez, hogy a feladat nem sokkal bonyolultabb, mint a benzines, vagy a gázolajos autók töltése, és veszélyesebbnek sem mondható. Nyugat-Európában egyre inkább jellemzőek az…..
Az éghetőség magában hordozza a robbanásveszélyt, mivel tüzet és robbanást az éghető gáz/gőz és a levegő elegye okozhat. A gázok számunkra másik legfontosabb jellemzője a koncentráció, mivel annak mértéke döntő a gáz megjelenését követő intézkedések meghozatalához. Hozzá térfogati mértékegység…..
Az elsősegély-felszerelések beszerzése korábban nem volt könnyű feladat. A hagyományos, B-típusú csomagot minden autóvezető is jól ismeri, de sok olyan tevékenység létezik, amelyekhez speciális csomagok szükségesek. Ilyen lehet például a vadászat, vagy a motorozás. Másfajta doboz kell a munkahelyi…..
Új élményekkel gazdagodhat, aki külföldre indul gázüzemű autójával. Főleg nyugatabbra jellemző, hogy önkiszolgáló a tankolás, ellentétben a magyar kutakkal, ahol csak a kezelő töltheti az LPG-t. A magyar autós ilyenkor azt sem tudja, hol a beömlőnyílás, és hogy néz ki a szelep, hiszen sosem kellett…..
A piaci bevezetés után röviddel kipróbálták a Propán Plusz palackokat a professzionális vágással, lángvágással foglalkozó Totál-Gép Kft.-nél, és úgy döntöttek, semmiképp sem használnának mást a továbbiakban. A cég szóvivője a Propán Plusz előnyei között említette, hogy tisztán lehet vele dolgozni,…..
Szénmonoxid-riasztó mentette meg egy család életét június elején Sopronban. A szakemberek azt állapították meg, hogy a kazán környékén keletkezett a szivárgás. A híradások szinte minden héten beszámolnak hasonló esetről, és nemcsak akkor, amikor a téli szezonban megnövekszik a gázfelhasználás és…..
A vendéglátás az az ágazat, amelyben a tartályos gáz használatának összes előnye világosan megmutatkozik. Ebben a szegmensben kiemelten fontos az energiaellátás biztonsága, hiszen az esetleges kiesés hatalmas presztízsveszteséget és jelentős bevételkiesést okoz. A PB-gáz felhasználása sokrétű a…..
  Környezetbarát technológia és jelentősen olcsóbb, mint a hagyományos üzemanyagok. Az autógyárak is építenek gázüzemű autókat. LPG gázt gyakorlatilag bárhol tankolhatunk, hiszen a kúthálózat országos lefedettsége jó. Mennyire biztonságos az LPG és mennyire befolyásolja a hatótávot?LPG…..
A grillezés kedvelőinek széles választékot kínál a PrimaNet webáruház a szezon kezdetén. A Barbecook termékek profik és kezdők igényeit egyaránt kielégítik. Gázgrillek, valamint faszéntüzelésű kerti grillek, grillező eszközök, lávakövek, füstölők, illetve kiegészítők szerepelnek a kínálatban.  A…..
Veszélyes időszak a tavasz a melegházat működtető gazdálkodók számára. A primőr termények iránt nagy a kereslet, ezek jó része melegházakban nevelkedik. A változékony, tavaszi időjárás azonban kárt okozhat, ha a hűvös hajnalokon és estéken károsodik, netán elfagy a termény. Ezt azonban kis…..
Miután beköszöntött a meteorológiai tavasz, egyre többen választják a kiülős, teraszos vendéglátóhelyeket, éttermeket. Az esték azonban még hűvösek, a késő estig nyitva tartó egységek vezetőinek célszerű gondoskodniuk teraszfűtésről, ha nem szeretnék, hogy a vendégek idő előtt távozzanak. Ugyancsak…..
Közismert, hogy a PB-gáz nélkülözhetetlen az állattenyésztésben, mert a ritkásan lakott területeken, tanyavilágban általában nem érhető el a vezetékes gázszolgáltatás. A gazdák a PB-gázt palackos és tartályos tárolóból is szívesen használják. A propán-butánt fűtésre, vízmelegítésre, aggregátorok…..
Több ezer PB-gázpalackot vásárol vissza a lakosságtól a Prímagáz. Ezzel a kezdeményezéssel illegális üzemek helyett a biztonságos, ellenőrzött piacra jutnak vissza a háztartásokban felesleges palackok, amelyek a tartós állás miatt veszélyessé is válhattak. Bár 2010 óta visszafogadják a szolgáltatók…..
A szakácsfáklya, gasztrofáklya, vagy más néven flambírozó pisztoly, a cukor karamellizálásához nélkülözhetetlen, de számos egyéb praktikát is végrehajthatnak vele. A créme brulée készítése mellett pillanat alatt készülhet vele sült fagyi, habcsók, de például a csirke vagy a hal bőre is ropogósabb…..
Pálinkával és csokival ünnepelte Patay Zoltán és csapata, hogy ők arattak győzelmet a Príma Főzőverseny V. fordulójában. Kadarkúton, a Gesztenyés napon főztek le mindenkit, amiért a PrimaNet.hu online műszaki webáruház kupon mellé meghívót kaptak a Rákóczi Pálinkaházba és a Csokimúzeumba. Az öt…..
Még mindig népszerűek a Siesta kályhák, amelyek olyan helyiségek fűtését tudják megoldani, ahol nincs vezetékes gáz. Összegyűjtöttünk néhány praktikus javaslatot a használatukhoz. Talán már kevesen tudják, hogy a Siesta elnevezés a Kádár-korszakból maradt ránk. Ugyan ma már számtalan gyártó készít…..