Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balázs_anna

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kossuth Lajos utca és Belső-Erzsébetváros lakatlan ingatlanjairól már sokfelé szó esett. Mi a helyzet a körút másik oldalán? A Lakatlan Fesztivál második napján a workshop résztvevői Külső-Erzsébetváros fákkal övezett utcáin jártak a KÉK alternatív ingatlanhasználatokat…..
Hétfő reggel fiatal szakmabeliek kis csoportja gyülekezik a Müsziben, álmosan a kávéjukat kortyolgatva. A szakma leginkább építészeket jelent, de mellettük geográfusok, tájépítészek és szabadúszó urbanisták is érkeztek, hogy válaszokat keressenek a lakatlanul álló épületek…..
Három kiállítás a budapesti építészeti központban egy messzi országról, ahol alig több mint egy millióan élnek? Vajon mi az a sok minden, amit érdemes elmondani a házaikról és városaikról? Ha körülnézünk a FUGA észt kiállításain, hamar kiderül, hogy Tallinnban nem csupán…..
A KÉK által az elmúlt hétvégén ötödik alkalommal megrendezett Budapesti Építészeti Filmnapok keretében egy különleges expedícióra invitálták a közönséget. Bár nem ez az első alkalom, hogy lehetőség nyílik az érdeklődőknek bepillantani az épülő négyes metró tereibe,…..
Köztér. Ugye ismerősen cseng? Ha igen, nem csoda, hiszen a szó mostanában olyan gyakran elhangzik, hogy rögtön eszünkbe juthat: csak arról beszélnek ennyit, amiből hiány van. A városkutatás  és a mindennapi tapasztalat egyaránt alátámasztják ezt a sejtést: elég kimenni…..
Mindig is szerettem volna házat foglalni. A squat a városi lét egyik legizgalmasabb jelensége: a tér újrahasznosítása, a titkos sarkok felfedezése, kivételes helyzet, amikor egy pillanatig a hatalom tekintetétől szabadon alakíthatjuk a várost. De most szombaton kifejezetten azért…..
Néhány hete Koniorczyk Bori konferenciabeszámolójában már felvetette a „szocialista városok” kérdését: helyek, melyeknek szellemét mindannyian jól ismerjük, akár egy salgótarjáni lakótelepen nőttünk fel, akár még ki sem tettük a lábunkat Budapestről, hiszen a szocialista…..
(kép: fortepan.hu) "Jó dolog a szocializmus, de sűrű ködben, a városokban mégis jobb a kapitalizmus!" Hogyan lehetséges ez? A régi kabarétréfa szerint legalábbis úgy, hogy a kapitalista nagyvárosban minden sarkon más boltot hirdetnek a fényreklámok, így ködben nehezebb…..
MUTATÓ Újragondolt békeidők 2012.12.10 07:30:00
Mi történhet ma egy üres üzlethelyiséggel a belváros közepén? A kereskedő és a vevő közötti személyes kapcsolat a vásárlás lényegtelen eleme, vagy igenis van rá igény? Megéri száz forinttal többet költeni a paradicsomra, ha a valódi élet ízét kapjuk hozzá? A Lumen…..