Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arzén Vendel (törölt)

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slovensko, do toho! Pszeudomagyarok 2012.08.20 13:02:00
Az ősmagyarok megérkezése a Kárpát-medencébe és Szent István államalapítása történelmünk egyik legjelentősebb eseménye. Ennek ellenére még csak annyira sem ünnepeljük, mint Cirill és Metód szlovákiai látogatását, még ennél is rosszabb: azt gondoljátok, a győri vagy a…..
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
Valamikor a 90-es években, ha valaki felvetette, hogy a hunoktól származunk, kiválasztott ázsiai nép vagyunk, szelíd sajnálattal átitatott megértéssel néztünk rá, mint egy injekciós királypártira, sejtettük: a közelben MIÉP-gyűlést tartanak. Manapság a szittyák a Kurultájon…..
Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos…..
Ellenzéki kerekasztal összehívásáról beszélt az LMP december 23-i tüntetésén felszólaló Szolidarítás-elnök, bő egy héttel később pedig már a demokratikus ellenzéki pártok és civil szervezetek széleskörű összefogásával rendezték meg az alaptörvény megünneplésével…..
Arzén Vendel (törölt) 2012.01.06 10:48:17
@piefke: A kép amit festettél a működő államról természetesen nem blabla, csak azt nem tudja senki hogyan lehetne ebből az siralmas A-ból abba a kívánatos B-be eljutni. Az addigi folyamat a nagy kérdés nem az állapot ahová el szeretnénk jutni...
Roppant megnyugtató érzés, hogy külföldön is vannak hülye politikusok. Kettő biztos, rögtön a szomszédban. A történet a következő: A hagyomány szerint az EU soros elnöki tisztét ellátó ország feladata, hogy feldíszítse az Európai Unió Tanácsa brüsszeli székházát, a…..
Naszóval itt az Artisjus válasza a főként a MAHASZ-t ért támadásokra: Július 7-én „Miért maffia az Artisjus?” címmel jelent meg poszt a Homáron egy névtelen „szakmabeli olvasótól”. A poszt több ponton (2., 4., 5., 6.) azt hiszi az Artisjusról, hogy ő a…..
Arzén Vendel (törölt) 2010.07.12 13:08:01
@Goompah: Rohadtul nem korrekt! Ha nem találják meg a szerzőt, akkor ne a többinek utaljanak többet, hanem küldjék vissza annak aki befizette. Ha adott jogtulajdonost nem találnak meg, akkor milyen alapon adják másnak a beszedett pénzt? A 19% admin költség ilyen nagyságrendnél meg akkora vicc hogy még egybites kommunikációs köcsögként sem merném lenyilatkozni...
Arzén Vendel (törölt) 2010.07.12 14:09:03
@Goompah: a lottó nyereményt ne nagyon keverd ide, mert egyszerű szabályként a nyerő szelvényre fizetnek a lottóban, ha nem nyersz nem kapsz semmit akár van ötös akár nincs. Ez a szabály, mindenki érti, mindenki így vesz szelvényt. Az artisták meg beszedik a pénzt boldog-boldogtalan után és aztán szépen szétosztják a regisztráltak között akkor is ha nem az ő jogdíjuk után járó pénz. Plusz a nem kért munkát (értsd nem jelentkezik/nem regisztrál/nem létezik a jogtulajdonos) még 19%-ért faszán leadminisztrálják. Zseniális...
Arzén Vendel (törölt) 2010.07.12 14:18:09
@Goompah: Oké, jogos... Figyelmetlen voltam...

A lényeg azonban akkor is az hogy jogosulatlan pénzhez jut az egyesület is és a többi jogtulajdonos is a nem lehívott jogdíjakból.
Vukovich Gabriella a KSH új elnöke nem járatlan a politikában. Nemcsak a Fidesz 2006-os Fehér könyvének elkészítésében vett részt Orbán Viktor felkérésére, hanem a Nézőpont Intézet szakmai tanácsadójaként is feltűnt. (A pártNézőpont Intézet nemcsak hazudozik, de…..
Arzén Vendel (törölt) 2010.06.29 08:38:36
@belekotty: Minden kormány takarít, amelyik nem teszi annak meg az a saját maga ellensége. A vezető állami pozíció nem hitbizomány, ha fordul a politikai széljárás, akkor söprik a másik oldal embereit. Nemcsak nálunk, hanem a miénknél szerencsésebb politikai klímájú országban is. Egyébként pedig Vukovich-ot Mellárral együtt a 2002-es kormányváltás után nem sokkal szintén lemészárolták a hivatalban, úgyhogy ha most ez diktatúra, akkor eddig is abban éltünk. Azt pedig mi már nem fogjuk megélni, hogy az ország statisztikai hivatala az éppen aktuális kormánytól valóban független legyen, úgyhogy ebben a posztban nem sok hírérték volt. Ha buknak Orbánék, akkor ezeket az embereket egy új kormány szintén habozás nélkül le fogja cserélni, mert le kell cserélnie...
A foci politikai jelentősége túldimenzionált. A focisták már inkább sztárok, nem hősök: a hősre lehetett politikát építeni, a sztárra már csak üzletet lehet. (Fotó: Telegraph/Paul Grover) Sokakat meglepett, hogy a francia állam és politika a legfelsőbb szinten reagált a…..
w Ahogy tetszik 2010.06.17 04:45:00
Beindultak végre a vuvuzelaszűrők. Engem ugyan alig érint, mert magát a meccset is kikapcsolom, ha nálam van a távirányító, viszont a kultúrsokk, az mindig izgalmas. A vuvuzela ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy érdekes és tipikus reakciókat hozzon elő a nyugati emberből. A…..
Az indoklás nélküli kirúgás jogszabályi lehetősége óriási kísértést jelent. A magyar politika pedig soha nem tudott ellenállni egyetlen kísértésnek sem. (Fotó: Huszti István/Index) Nem osztotta meg a közvéleményt az államigazgatásban dolgozó tisztviselők indoklás…..
Arzén Vendel (törölt) 2010.06.16 11:44:25
@Chicken leg: Volt ahol megpróbálták bevezetni a teljesítményértékelési rendszert, az eredmény rengeteg felesleges adminisztráció, valamint új szervezeti egység, és új szakértők a rendszer működtetéséhez. Ilyen modern sallangokkal lehet még tovább hízlalni a jelenlegi hiperhatékony bürokráciát.
Arzén Vendel (törölt) 2010.06.16 14:53:47
@Vitéz Kőbányai Világos: A közigazgatás legtöbb területén nem mérhető objektíven a teljesítmény. A közszolgák teljesítményértékelése utópia, de kétségtelenül jól hangzik.
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
w Szép új világ 2010.06.09 05:45:00
Nagy kő esett le a szívemről, ki tudja, hol áll meg. A világraszóló balfaszkodás után Orbán Viktor szót kér az Országgyűlésben (eleve!), és az évtizednyi sötét parasztvakítást félretolva értelmesen kezd beszélni. Amit mond, annak csekély köze van persze ahhoz, amivel…..
Arzén Vendel (törölt) 2010.06.09 15:00:46
@mavo: Majd a törvény alapján matekozz, addig felesleges hergelned magad.
Kettős Mérce 29 csapás 2010.06.08 18:15:00
Nem szeretnék a javaslat gazdasági részével foglakozni mivel azt nálam sokkal hozzáértőbb emberek fogják kielemezni.  Maga a benyújtott javaslatcsomag nekem nem tetszik, de egy konzervatív szociálpopulista párttól teljesen jó teljesítmény. Nekem nem tetszik a sarcpolitika és…..
"Hogyan tegyük tönkre a gazdaságot két hónap alatt?" - tettük fel a kérdést egy hónapja.Hát így. Vagy így.Jean-Claude Trichet és Ben Bernanke, az Európai közponi Bank és a Fed elnökei  És még van egy hónapunk tököt vakarni is.Ez a forintblog történetének…..
  A magyar törvényhozás tegnap rábólintott a kettős állampolgárságra. A szlovák parlament órákkal később cserébe elfogadott egy törvényt, melynek értelmében azok, akik felveszik a magyar állampolgárságot, elveszítik a szlovákot. Ismét kiderült, hogy a felvidéki…..
Arzén Vendel (törölt) 2010.05.27 12:37:54
@pg2:

www.origo.hu/ingatlan/20100311-pwc-kevesebb-toke-jott-a-regioba-szlovakia-demjan-cegenek-koszonheti.html

"A régióban egyetlen kivétel Szlovákia, ahol 55 százalékkal emelkedett a működőtőke-befektetések értéke, de ez jórészt egyetlen ügyletnek, a Demján Sándor magyar üzletember vezette ingatlanfejlesztésekkel foglalkozó TriGranit-csoport tavaly bejelentett 2,3 milliárd dolláros beruházásának köszönhető. Ez adta a teljes tavalyi szlovákiai tőkebeáramlás több mint 40 százalékát - áll a PricewaterhouseCoopers elemzésében."

A Demján-féle kisvállalkozás is átvitt pár forintot Ficóéknak, hogy aztán nácimagyarozzon a félkegyelmű.
Arzén Vendel (törölt) 2010.05.27 14:25:41
@freebiker: kenesur valószínűleg nem tud kitörni a zorbán-szőlő-bánya végtelen rutinból. van ilyen...
Arzén Vendel (törölt) 2010.05.27 14:34:03
@kenesur: kérdezni természetesen van jogod. nekem meg van jogom értetlenkedni azon, hogy mi a jó francért kezdesz masszívan orbánozni amikor arról folyik a társalgás hogy végre a határon túliak megkaphatják az állampolgárságot. nem kell a blogot szétoffolni az aktuális fájdalmaiddal.
Fico a kettős állampolgárság megadása mellett egy másik durva szlovákellenes lépést is felfedezett Orbánék tevékenységében: az új miniszterelnök első hivatalos útja Lengyelországba vezet.  Hogy mi ezzel a probléma? Hát az. Az, hogy Orbán ezzel azt sugallja, hogy nem is…..
fordítógép Aranybulla reloaded 2010.05.26 11:39:07
Kedves Olvasó! Eddig bírtam. Ez a poszt nem fog különleges konklúziókat tartalmazni, nem fog törekedni a világmegváltásra. Arról szól csupán, hogy nem értem a világot. Arról szól, hogy akkor most mi is történik, és arról szól, hogy ez csak nekem tűnik fel, vagy csak nekem…..
  Április 25-én végleg lezárult egy korszak Magyarországon. Korszakfordulót élünk meg, és nagyon fontos lenne értenünk, pontosan mi is zajlik le most. Sokan kimondták már, hogy több mint kormányváltás, ami most történt. Kis rendszerváltás lenne, vagy most történik meg az…..
Arzén Vendel (törölt) 2010.05.21 13:19:57
@is:

"8 év pedig egy emberélet több, mint 10%-a. hadd ne köszönjem meg."

Ez a két félmondat sok választó fejében ott motoszkált a szavazófülkében. Nagyrészt ebből lett a 2/3.
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
Gulyásdemokrácia Fico-Orbán 2010.05.13 12:24:19
Robert Fico egy népnemzetieskedő populista barom, és ezen a tényen nem változtat az sem, hogy egyébként Orbán Viktor is. Ez azonban önmagában még nem lenne baj, csak éppen tehetséges politikusok mind a ketten, akik tudják, mi kell ahhoz, hogy sokan szeressék őket a maguk…..