Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss

0 bejegyzést írt és 698 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Az új tulajdonos 2008.03.27 08:00:00
Ez a topik az itt nyüzsgő tőzsdecápák, -pontyok és -teknősök eszmecseréjének helye. Tippek, jóslatok, eeekkora shortot fogtam!, satöbbi.Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc azt találta ki, hogy részvényhez juttatja a magyar lakosságot, mire az gyorsan bepolgárosodik, felismeri a…..
w Az Online Alkony Program 2008.05.20 03:30:00
Boldog békeidőket élünk. Ennek egyetlen aspektusáról lesz szó: arról, hogy létezik és szinte bárkinek elérhető az internet. Ami egy csoda, még akkor is, ha észben tartjuk, hogy hazabeszélek, hiszen a IV. kerületi internetben dolgozom.Nem kell fetisizálni, vagy akár magyarázni,…..
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.05.20 08:01:57
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.05.20 10:56:28
w A nyolcadik utas 2008.05.13 08:00:00
Hiába már a felháborodás, a dühödt kiátkozás. A vak is látja, mi folyik itt. Magyarországon működik egy alig mérhető, idegenszerű törpepárt, amely fikarcnyisága ellenére arcátlanul, gátlástalanul próbálja a többségre kényszeríteni az akaratát. Ez az akarat ráadásul nem…..
w Cigányút 2008.05.16 05:00:00
                                          Késő éjjel kopognak az ablakon.              …..
w Salo, avagy 2008.04.29 05:00:00
Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb ígérete a pártfinanszírozás kifehérítése volt. Reménytelenségbe fulladó, dögletes egyeztetések után a miniszterelnök forradalmi újítással állt elő. Puch László államtitkár lett. Ha megváltoztatni nem tudod, állj az élére. Minden…..
Egy koccanásos balesetnél csak egy rosszabb dolog van: ha kiderül, hogy a károkozó kötelezője a MÁV biztosítónál van. Most, hogy megtörténtek az első letartóztatások, végre a MÁV ügyfelei is aggódnak. Sikkasztás, felfüggesztés, visszavonásig nincs több…..
w Fuss el véle 2008.04.25 05:00:00
A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat. Illetve nem ért véget, csak az MTV leadta az utolsó részt; ettől még, ahogy eddig is, az egész széria megtekinthető online, mert modernek vagyunk. Eddig is így volt, csak hát elszánt kutatónak kell lennie…..
w Lopótökök 2008.04.17 05:45:00
Most már bevallhatom, az MSZP kataton agóniáját, a koalíciós szakadást, a nyúljellegű, dermedt reflektorbabámulást értetlenkedve figyeltem eddig. Oké, beszopták a népszavazást, tövig. A nép úgy foglalt állást, hogy ha már így kérdezik, nem szeretne fizetni, illetve…..
w Tanár úr, kérem! 2008.04.14 10:00:00
Árnyékkormány kell, árnyékkormány kell ide!..
w Tégy a gyűlölet ellen 2008.04.11 06:30:00
Valami Charta-féleség bújt elő a héten, a jóérzésű polgárok kimennek az utcára, és demonstrálnak a fasizmus ellen. A társaság egészen szívderítő: fideszesek, liberálisok, szocialisták állnak ki együtt, mert bár alig valamiben értenek egyet, de most mind veszélyben érzik…..
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.04.14 08:44:46
www.fn.hu/vallalkozas/20080411/arampiaci_nyitas_se_szamla_se/

"Nagyfogyasztónak áll a világ

A lehetőség persze szigorúan csak elvi, ugyanis az áramszolgáltatóknak nem kötelező árajánlatot adniuk (kötelező ellátási területüket kivéve).

S nem is nagyon adnak, ha nem nagyfogyasztóról van szó. Bokor Tamás, a MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. értékesítési üzletágvezetője szerint éves 30 millió forint villanyszámla alatt nem valószínű, hogy több ajánlatot be tud gyűjteni az olcsóbb áramra sóvárgó, legalábbis egyelőre. A szolgáltatók - emberi erőforrás és felkészültség hiányában - inkább a nagyfogyasztókkal történő üzletkötésre fordítják erőforrásaikat"

Eddig jó.
Hasonló történt Kaliforniában.
A kisfogyasztók egyre drágábban kapták az áramot - mivel a közvetítők szartak rájuk, a nagyfogyasztók meg egyre olcsóbban - értük versenyeztek, mire az állam kierőszakolt egy olcsóbb kisfogyasztói árat, nehogy a lekvár tegye el nagymamát, vagyis az ipari fogyasztás éles árversenyét ne a lakosság és a kisebb cégek finanszírozzák.
Természetesen az árverseny miatt _semmilyen_ infrastrukturális fejlesztést nem csináltak meg, az állam meg joggal mondta, hogy ő már eladta az erőműveket és magáncégeknek inkább nem akar támogatást adni, ha lehet.
Erre a hülyék természetesen becsődöltek.
:)

Ez egyébként a piac szégyene, amikor egyre több (piacot szabályzó) kiegészítő pontot kell kreálni ahhoz, hogy a dolog _egyáltalán_ működőképes legyen.
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.04.14 21:54:07
w Legyünk inkább barátok 2008.04.02 06:00:00
Kilencedike után tizedike jött, és tizenegyedike. Aztán harmincegyedike lett, és hipp-hopp megszűnt a kormánykoalíció.Mi folyik itt? Összeesküvés-elmélet van bőven, és nem is indokolatlanul. Hiszen 2004-ben hasonló dráma játszódott le egy SZDSZ-es miniszter felmentése ürügyén.…..
w 2010: Az Úr odüsszeiája 2008.04.04 06:00:00
Milyen lesz az élet 2010-ben? Efféle kérdéseket gyakran tettem fel magamnak huszonvalahány éve, kisgyerekként. Mágnesvasutakat, robotokat, és űrhajókat láttam magam előtt, politikával nem foglalkoztam. Hogy ez a nagy modernizáció a szocializmuson belül valósul meg, vagy annak…..
w Hörömpő cirkusz, világszám! 2008.03.19 06:00:00
Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law. A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt…..
w Isten is megsegít 2008.03.17 08:00:00
Szuperforró téma lett a szolidaritás. Állítólag nyerésben is van, meg abból lesz a jövő nagyobb kenyere. Tekintsük meg ezért közelebbről, mi is volna ez. Odáig rendben, hogy az embernek megesik a szíve a nála szerencsétlenebbeken; a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot,…..
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.03.18 22:05:15
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.03.18 22:20:51
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.03.16 17:43:24
simon

"Szerintem az adózó nyugdíj (felbruttósított bevezetéssel) nagyon életképes ötlet."

Az, de van egy óriási probléma!
Ezt egy tervezett járulékcsökkentés előtt nem cészerű meglépni. (Ugyanis akkor még több pénz fog hiányozni a bevételi oldalról)
Majd utána, egyszer, talán.


subprime (Szerencsére 2-3 ember hozzászólt a témához a forradalmi hangulatban is, ennek örülök!)

A likviditásnövelés természetesen nem közvetlen segély a lakástulajdonosoknak, de a további veszélyben lévő tulajdonosok fellélegezhetnek, és egy életre megjegyezhetik, hogy az állam előbb-utóbb segít hiába rémisztget ellenkezőjével az elnök.
Ha hamarabb kezdik el folyósítani a heti 200 milliárd $-t (nem kis pénz), akkor még ennyi áldozata sincs a válságnak. Az újracsomagolt termékek továbbra is megmaradtak (sőt, új instrumentumok keletkeznek), és csak egy apró pofon lett a feledékeny befektetőknek. (A recesszió már egy nehezebb probléma!)
Most a legnagyobbat azok szopták, akik bedőltek Bush szavainak (itt nem lesz segély), és ajándékba odaadták a kötvényeiket a piacnak, mondván ennek sajnos vége lett, ahelyett hogy berakták volna a fiókba, és addig húzzák a bírósági procedurát, amíg csak lehet, azaz nem nyomott áron adják el az ingatlant és a kötvényeket.
Ezek a szerencsétlenek az általános iskolában már azt tanulják, hogy a pénzt be kell fektetni tőzsdén. Ők a profik és az állam tanácsai szerint jártak el.
A likviditás beindulása után (amit akár az első jelnél lehetett volna folyósítani 2007 nyarán és elég lett volna heti 20 milliárd a 200 helyett) az eladhatóvá vált kötvényekből simán visszavásárolhatták volna az elárverezett házukat, ha egyáltalán sor került volna az árverezésre.
Ki szopott megint? A hiszékeny, és még csak az sem biztos, hogy a szegénysége miatt!
Van ugyanis egy másik genyóság is az ügyben. Akik tartották a hitelkonstrukciót, akár hetente megfigyelhettek a kivonaton 'értékbecslés' címén plussz költségeket, amik tovább tolták őket az adósságcsapdába. (és mit mondott erre a bank - illetve a még nagyobb genyó közvetítők: ez benne van a szerződésben, neki sajnos naprakészen tudnia kell, hogy mennyit ér a fedezetként felajánlott ingatlan.)
Képzeld el azt a helyzetet, hogy tulajdonképpen lenne pénzed fizetni tovább a hitelt még akkor is, ha a subprime kötvényed eladhatatlan, mert jómódú vagy.
Miután Bush bejelenti hogy szopás lesz, és a bankok is arcátlanul szivatnak, butaság-e úgy döntened, hogy inkább sietve megszabadulsz a hitel-kötvény párostól? Szerintem ezt nevezhetjük akár racionális döntésnek is. Utóbb pedig pont az derült ki, hogy nem volt racionális, tartani kellett volna mindent.
Problémát jelentett egyébként még a minősítések "feljavulása" is, amikor a subprime termékeket egy bank összecsomagolta más termékekkel.
Nem csak a kapzsik szoptak!


malacka

"Tudod ebben a blogban soknevű (samenick.blog.hu) mondtahott olyat, h "apád rothadó kukiját szopogasd, attól megnyugszol","

Honnan tudod, hogy ezt mindenki olvasta? Azért mert én írtam? Hízelgő.
Egyébként feltételes módban kaptad (és konkrétan neked ment, nem egy egész brancsnak!), keresd csak vissza! Ráadásul hosszú küzdelemmel érdemelted ki!
De inkább imádkozzunk az Úrban, soha ne feledd, hogy már én is Fideszes vagyok, ráadásul szerető felebarátod! Néhány napja fényt kapott a szemem és megtértem.
Ha Orbán Viktornak lehetett pálfordulni, akkor nekem is lehet. Egyetértünk? Az én blogról kitiltásom egy újabb rúgás lenne a jobb oldalba. Tényleg ezt akarod? Hát neked már semmi se szent?
És ne járasd le a mieinket kérlek, inkább védd meg őket akár hazugságok árán is! (2010-ben GYŐZNÜNK KELL, különben mindennek vége!!!)

"A realitás az, h Orbán nélkül nem lehet leváltani Fletót,"

Attól még sajnos hulladék, de a célunk szentesíti az eszközt, ezt már én is beláttam! ORBÁNT AKARUNK! ORBÁNT AKARUNK! MOST!

Minden jót kívánva melegen Ölel Testvéred, régi Barátod: FUL8ER
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
Előszor is bocs a tegnapi csálé bejegyzésért. Az történt, hogy teljesen váratlanul csörrent a szerdai StartUP konferencia közben a telefonom, és derült ki, hogy kiutazhatok Svájcba, megnézni a Google új irodaházát. Mivel a gép hajnalban indult csütörtökön, aludni nem maradt…..
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.03.09 21:10:43
hírbehozó

"Persze ez triviálisan hangzik a Google esetében, de mégis, a fejlesztőknek nagy nyugalmat és magabiztosságot adhat, hogy tudják, számtalan vasat lehet tolni az alkalmazások alá."

Nem lehet hogy felvesznek egy csomó eszesnek látszó lúzert, azok a játszótéren csinálgatnak ezt-azt, mindenki a padtársának a vezetőfejlesztője és aki beválik azt előbb-utóbb kiviszik erről a "nagy közös" játszótérről?
Vagy egyszerűen sztornózzák azt a megoldást, ami lassú, persze ezt nem vágják hozzá a kiagyaló fejéhez hogy ezért húzták ki, hátha egyszer pont ő fog gyorsabbat csinálni.
Mindenesetre ez az egész felépítmény (talán akarata ellenére) nem tűnik egy szabad rendszernek. Ilyen szintű titoktartás nekem már egy kicsit gyerekes, és úgy vettem észre, hogy a profik ezeket a kritériumokat nem is nagyon tűrik.

A google sikerének kulcsa az volt, hogy a pagerank elképzelést alacsony szinten, hatékonyan tudták "leprogramozni".
Erre épült rá a sok pénzt hozó adsense, ami már messze nem igényelt újabb trükkös technikai megoldásokat. Természetesen nincs kizárva a további innováció, és a szintentartáshoz erre szükség is lesz. Az eredmény hamarosan ki fog derülni, én még nem nagyon látom.

"Ők naponta csinálnak kis forradalmakat, nem akarják egyetlen nagy dobással megváltani a világot. A fejlesztők jobban fogják érteni, ha azt mondom: kifejezetten rühellik az inkrementális fejlesztést."

Ezt nem értem, de érdekelne a jelentése. Ki tudná valaki fejteni? Mi az az inkrementális? És a forradalmi az naponta teljes felforgatást jelent?

"a harmadik meg telepakolta a zsebét csokikkal. A Google alapfilozófiája, hogy éhes vagy szomjas alkalmazott rossz alkalmazott."

Ez is jó nagy baromság. Legalább cukormentessel tömik a népet?

tnsnames.ora

"Még az állásinterjúk konkrétumairól is volt megosztott információ. Az egyik jelöltnek szegezett feladat még kisebb vihart/flame-t is kavart... :o)"

Mi volt ez? Amit az első részben írt le valaki? (Mátrixban megtalálni egy részt? Esetleg gyors becslés egy nem hétköznapi mennyiségre?)

"Én értem, hogy vannak, akik felvásárolnak, de vannak _akiket_ felvásárolnak és vélhetőleg azért, mert tudnak valamit, mert esetleg letettek valamit az innováció terén / annak folyományaként."

A felvásárlók elsősorban piacot vesznek!
Innovációhoz nem kell az egész pereputty, elég pár húzó ember.
w Vissza a kályhához 2008.03.03 09:00:00
  Nem a Nabuccón múlik az orosz függés, hanem magunkon. Gázáremelést!  Enyergijáról korábban: Magyar atom..
w Egyetért-e Ön? 2008.03.02 19:42:33
Felhívott a géphang. Osztjónapot kíván, és mondja, hogy ő az Attitűd közvéleménykutató vállalat nevében közvéleményt kutat. Gondoltam, a szokásos yes-no-cancel kérdésre megy rá, de nem. Ilyet szól:- Sajtóértesülések szerint a kormány 1000 forintra fogja emelni a vizitdíj…..
BirnbaumFeuersteinKrauszMeiselsMosesWeiss 2008.03.04 00:07:09
w Új rend 2008.02.28 07:30:00
Megy a Híradó, háttérzajnak, úgymaradva, macizok a kisgyerekkel, önfeledten. A híreket úgyis tudom már. Csak magamtól nem mindig teszem őket egymás mellé. Újságolja a rendőrség büszkén, hogy már kilencszáz autóstól vették el a jogosítványt azonnali foganatosítással,…..
w Színház az egész világ 2008.02.25 10:30:00
Két hét sincs már a népszavazásig, ideje ezért legalább azt eldönteni, miről is szavaz, aki elmegy egyáltalán. Eredetileg és szó szerint arról, hogy akarunk-e vizitdíjat, napidíjat és tandíjat fizetni. Dehogy akarunk. Naná, hogy nem, ez így a világ leghülyébb kérdése…..
w Iskola a határon 2008.01.11 06:45:00
Meséli a taxis – autókról beszélgetünk, mint rendesen -, hogy ő Szlovákiába hordja szervizbe a Skodát. Harminc- vagy valahányezer kilométerenként átbumlizik Szlovákiába, és ott végzik el a kötelező karbantartást. Emberünk nem Komáromban él és dolgozik, hanem Budapesten.…..