Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fókusz

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tud valaki olyn embert, aki készít méretre harmónika kihuzatot?..
http://ourstyle.hu/magazine/2010-junius/az-utolso-kalligrafus ..
Szia ! Egy darabig nem látogatom most a blogodat. Így egy darabig nem is írok bele. Nem megfutamodás ez. Inkább rádöbbenés. Rádöbbenés arra, hogy az élő szó mennyivel másabb. És ebben a MÁSABB-ban benne van minden. Jó volt veled, veletek több mint két órán át…..
Igen messze áll tőlem (finoman fogalmazva) Pap Elek, be kell vallanom, 46 országban 480 díjat szerzett különböző nemzetközi zsűrizett szalonokon, szóval azt gondolom, minden tekintetben az ellenpontom. De nagyon büszke vagyok, hogy egy magyar fotós, ezeket a dolgokat elérte, és…..
Mivel nem titkolt szándékom, hogy a gépet a későbbiekben gyártsam, óckodom a barkács megoldásoktól, alapvetően. (csak ha szükséges). A mai történet. Hogy gyártassunk? Paraszti ésszel, mi kell hogy végleges késztermék legyen egy mattüveg?  üveg beszerzése - méretre,…..
Fókusz 2013.06.01 18:33:15
Talán az a bibi, hogy mindenáron egyedül akarjátok elkészíteni. Értem én, hogy kihívás, meg egyediség, manufaktúra, küldetés, megélhetés stb., de ez így nem fog menni. Rendre hallani ilyen-olyan próbálkozásokat, melyek döntő többsége már az indulásnál azonos sorsra jut. Pedig lelkesedés, anyagismeret, design, kapacitás, igényesség ezeknél is van/volt.
Úgy gondolom, hogy a mintadarab elsődlegesen nem a tervezés zsenialításának, a rajzoló/mintázó kézügyességének a szobra, hanem a hétköznapi gyárthatóság KÉZZELFOGHATÓ példája. A mai 3D nyomtatók világában (apropó, most olvastam, hogy spéci porokból már ténylegesen ehető ételeket is képesek nyomtatni) egy dolog a monitoron megjelenő terv, és egy másik a mai reális anyagválaszték, elérhető beszerzési háttér, megfizethető gyártástechnológia.
Ezek tükrében én megfordulnék a lovon.
Tudom, hogy egy hazai/nemzetközi beszállítói pályázat bonyolult, jóval több munkát, időt igényel, mint egy szimpla beszerzés, de a végén sokkal nagyobb hasznot is hoz. Stratégiai fontosságú ez a terület - már itt elbukhat a dolog.
Az új, fordított rend alapján célozz meg egy Szerinted reális szériaszámot (pl.: 2.000 db/év), és ezt meghirdetve keres minősített + ár-, anyag-, minőségi- stb. garanciákat vállaló beszállítókat. Tehát kivételesen a hegy megy Mohamedhez… Itt Te diktálsz. A velük való alku során kérhetsz bevizsgálásra ingyenes(!) mintadarabot, még feszesebb határidőt, olcsóbb/igényesebb alapanyagot – bármit. Mindezt annak okán, hogy a Te fejedbe és asztalodon áll össze a project.
Az első beérkező számok alapján már tudsz GYÁRI árat számolni, amit (hangsúlyozottan piackutatási céllal) már irányárként kiajánlhatsz az angol, arab, amerikai, japán viszonteladóknak. Ők cserébe majd mondanak egy részükről kb. vállalható darabszámot.
Tehát: van már terved, beszállítód, gyártód, forgalmazód, árad, darabszámod.
Aztán mindezzel + pár táblázattal a kezedben bekopogsz az első hazai(?) startup céghez. Én komolyabb összegben fogadnék arra, hogy komoly partnerként fognak veled tárgyalni. De ez már egy másik hozzászólás.
Szóval, egyedül nem megy!
Fókusz 2013.06.05 21:12:46
@Romanee Conti: Isten ments! Én kifejezetten kérem, hogy írj a munkáról!
Külön köszönet érte, hogy legalább így virtuálisan részese lehetek egy ilyen nem mindennapi gép megszületésének. Viszonzásként természetes, hogy bármiben segítek. (Gondolom, mindezt írhattam volna a többi "fénybetyár" nevében is!)

A magam részéről tehát várom a folytatást!
Nagyon kecsegtető megoldás, a boroszilikát mattüveg megrendelése méretre, de a realítás a házi barkács. Ami mondjuk még jó megoldásnak is tűnik, de nem találom hol lehet ilyen csiszolóport beszerezni. Valakinek van ötlete? (megtaláltam, vettem, cím a bejegyzés alján) Maga a…..
http://www.westlicht-auction.com/index.php?id=62..
Ismét köszönöm Salikónak a segítséget. Zseniális ez a Titarenko, na! www.alexeytitarenko.com ..
Érdemes megnézni. http://www.kickstarter.com/projects/ondu-/ondu-pinhole-cameras..
Ma sikerült megtalálnom, és megosztható formába tenni, zseniális korkép. https://www.dropbox.com/sh/p58j2eocvcu619k/cXDOIyh8_w/ofotert1971.pdf ..
Fókusz 2013.05.17 06:25:21
inphoto.blog.hu ZB kérdez [1] 2013.05.14 05:45:56
A segítségedet szeretném kérni, 127-es filmet keresek, lehetőleg fekete-fehéret, egy Kodak Brownie Bull's eye-ba kellene. Nem baj ha lejárt, mindenképp ki szeretném próbálni ezt a gépet. Hátha a blogod olvasói tudnak segíteni. Bocsánat, hülyeséget írtam, 620-as film kell a…..
Igaz, egy index cikken keresztül mondok véleményt, ami nem nyerte el a tetszésemet, nem is kell hogy elnyerje, nem vagyok célcsoport,  de valahogy ez a kiállítás sem sikeredett első blikkre jól. Nem irok semmit, mert nem akarok úgy járni mint Kutasi Kovács miattam, mert voltam…..
Fókusz 2013.05.13 20:09:28
@Voxx: Kincses digitális elleni kirohanásra gondolsz?
Elsőre valóban ütős gondolat: van a fotóművészt (értsd: analóg) és van a digitális. Nem vagyok egy digimániás, de feltételezem, hogy erre pár (igen neves) alkotó agya ledobta a szíjat.

Visszatérve a felvetésedre, érdekes, hogy a filmiparban jóval zökkenőmentesebb volt a váltás. Egy fesztivál megnyitón sem hallani, hogy bárki feszegetné a digi vs. film kérdéskört. Kíváncsian várom, hogy minderre mit válaszol másik oldal. Hogyan védi meg magát a digitális alkotóközösség.
Fókusz 2013.05.13 20:56:17
@ragyás: Tudja a kánya… Az utóbbi mondatoddal lehet, hogy vitatkoznék – de nem teszem, mert ez a gumicsont már az én torkomon is megakadt párszor. :-)
Fókusz 2013.05.10 06:12:41
@macskafaraok: Szerény véleményem, hogy gyere 5-10 perccel nyitás előtt. Ilyenkor még lehet nyugodtan nézelődni, van miből válogatni. Később már megtelnek a termek, jön a tolongás. Az eladók is fáradtabbá válnak...
Itt végig olvasható, nagyon jó! http://kutasikovacszoltan.wordpress.com/2013/04/24/ma-ezt-a-hulyeseget-olvastam/..
Gondoltam elkuldom az enyem is, hatha befér a blogba. Nikon F5 + 50/1.8D fotozva a masik kedvencemmel, a D800-zal, illetve a legujabb dragasagommal, egy 200mm-es Nikon makroval. :) Koszi, udv: VASEDENY1..
Kaptam egy emailt, gondoltam megosztom, és indítok egy sorozatot, amíg ki nem fullad, Kedvenc gépem címmel. Ez a gép, az objektívvel kimeríti ezt a kritériumot. Ha Marykutya szeretné megosztani a gép megszerzésének történetét, megosztom a nagyérdeművel, ha nem, akkor is…..
Fókusz 2013.05.08 17:36:19
@marykutya2: Találkoz(z)unk!
:-)
Fotó: Kováts Zsófia Én nem mondok semmit, a videón a lényeg az igényes kollekció mellett  a 4:47 másodperctől! ..
Fókusz 2013.04.07 19:30:39