Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Citoyenne

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pán Péter-szindrómás bumeráng fiatalok habzsi-dőzsiznek a papabank támogatásával a mamahotelben. Egyre többen vannak, akiket érint a jelenség, és egyre kevesebben vannak, akik még csodálkoznak ezen. Mégis, időről időre az arcunkba tolják a legfrissebb felméréseket. Megvan rá az okuk. Ez is egy…..
Citoyenne 2017.03.25 12:06:15
@CyberPunK: A 80-as évek végén vagy a 90-es években még sokkal nehezebb volna lakást bérelni vagy bennió, mint ma, mégis hamar elköltöztünk otthonról. Nem azért, mert olyan baromi sokat kerestünk, hanem azért, mert ha úgy szerettünk volna élni, ahogy nekünk tetszik, akkor el kellett költözni. Akkoriban ugyanis nem volt divat, hogy anyuka és apuka a saját lakásában reggel kerülgeti a fürdőszobában az épp aktuális barátot/bartátnőt, vagy a 30 éves "gyerekére", ne adj Isten annak a barátjára is mos, vasal, főz stb.
Ma viszont ezt simán meg lehet tenni, hiszen azért van az a hülye szülő, hogy még 10 évvel az egyetem elvégzése után is házicselédként funkcionáljon, és ezért nehogy már ármit is merjen kérni cserébe. És hát a lakbérre kifizetett összeget lehet adzőteremre, bulikra, utazásra, divatos cuccokra is fordítani, ha meg lakbért vagy törlesztést kellene fizetni, akkor valamiről le kellene mondani, az meg olyan kellemetlen... Különben is, a társadalom, a Fidesz, az örgeek... a hibásak, hogy ma egy 24 éves pályakezdő nem keres annyit, hogy abból könnyedén úgy éljen, ahogyan egyébként 20 évnyi sikeres szakmai karrier után szoktak élni mondjuk Nyugat-Európában is...
Összefoglalva: nekem ez az írás pusztán arról szól, hogy minek költözzünk el, nyomorogjunk többen egy albárletben, ha kényelmesen lehetünk otthon is, hiszen a hülye szülők úgyis kiszolgálnak, nem szólnak semmiért, a fizetés meg elég zsebpénzre.
Citoyenne 2017.03.25 16:22:13
@kvadrillio: Hány éves vagy? A 80-as években gyakorlatilag már nem lehetett tanácsi lakást "kapni", magánbérlemény meg szinte nem volt, mert mindenkinek egy lakása lehetett, ergo csak azt az tudta bérbeadni, amit esetleg örökölt, és történetesen nem volt tanácsi lakás. Leginkább szobát lehetett bérelni, baromi jó volt... A 80-as évekre leállt az állami lakásépítés is, ami még inkább hozzájárult a lakáshiányhoz, 89 után pedig az amúgy is kevés magán bérlakás bírleti díját a nagy számban megjelenő külföldiek pénztárcájához szabták. A 90-es években annyi volt egy 2 szobás, 55 m2-es lakás bérlti díja Budapesten, mint egy mérnök teljes havi fizetése. A bérleti díjak a 90-es évek végén kezdtek csökkenni, hála a nagyarányú lakásprivatizációnak, a magánbefektetéseknek, a csökkenő demográfiai mutatóknak és a lakásépítési "hullámnak". Nem kellene bedőlni a bezzeg a szocializmusban minden milyen könnyű volt, nekünk meg minden olyan nehéz dumának...
Citoyenne 2017.03.25 16:27:35
@WiteNoir: Már miért? Csak a másik oldalról közelítettem meg a problémát. Az itt panaszkodó és szüleiken élőskődő túlkorosokból (nem a valóban szegényekről beszélek,persze) mintha a felmenőik iránti minimális empátia is hiányozna, kizárólag csak a a saját kis egójuk és kényelmük foglakoztatja őket. Jaj, csak nehogy le kelljen mondani valamiről, jaj, csak nehogy meg kelljen küzdeni valamiért...
A kereszténység misztikusnői bátor és gyakran radikális életet éltek. Megfeszítették testüket a túlélés végső határáig, társadalmi normákat kérdőjeleztek meg, olykor életüket adták hitükért. Lázadók és renegátok voltak, akik közreműködtek abban, hogy a kereszténység azzá váljon, ahogyan azt…..
Új – ezúttal ellenzéki – törvényjavaslat hódol be az Charlie Hebdo-támadás után felerősödő bevándorló-ellenes sztereotípiáknak. Az LMP indítványa alapján néhány, különösen súlyos bűncselekmény elkövetése esetén kötelezően visszavonnák a magyar állampolgárságot azoktól, akik 20 éven belül váltak…..
Citoyenne 2015.01.23 15:08:36
Miért ne lehetne egyes különösen súlyos esetekben szankcióként megvonni az állampolgárságot egy kettős állampolgártól, aki az állampolgárságát honosítással szerezte (kizárólag magyar állampolgártól nyilván nem lehet)? Aki kéri a magyar - vagy más - állampolgárságot, attól elvárható, hogy elfogadja jövendő hazája törvényeit, és különösen az, hogy ne forduljon az adott ország ellen. A befogadó ország ellen elkövetett terrorcselekmény egyenértékű a hazaárulással. És amint az előbb Gera megjegyezte, velk szemben kivitelezhető ez a szankció. Azaz sokkal olcsóbb megoldás egy ilyen személyt - magyar állampolgárság hiányában - örökre kitiltani Magyarországról, mint évekig vagy évtizedekig etetni a börtönben. A cikkíró nem veszi figyelembe, hogy a büntetés egyik célja a társadalom védelme a bűncselekmény ismételt elkövetésétől, ebből a szempontpól tehát aligha van biztonságosabb módszer, mint eltávolítani az illetőt az ország területéről. Mindez persze feltételezi, hogy ezt az eszközt valóban céljának megfelelően használják. Ezzel együtt szerintem Magyarországon nem sok értelme van egy ilyen törvénynek, hiszen nem minket fenyeget leginkább a terrorizmus vagy a harmadik világbeli bevándorlás veszélye (hacsak az LMP nem az egyszerűsített honosítással állampolgárságot szerzett orosz, ukrán stb. bűnözőkre gondolt a javaslat kidolgozásakor).

Ja, és kedves cikkíró, olyan nincs, hogy valaki európainak születik, európai állampolgárság ugyanis egyelőre még nincs. Lehet születni Magyarország, Franciaország stb. állampolgárának, vagy Európában, de európai állampolgárnak nem lehet születni.
A Facebookon ígértem, hogy megemlékezem a Lidl franciaországi jelenlétéről - nos, eljött az ideje. Amikor az ember megérkezik valahova, első dolga felfedezni, mi merre van, mit hol érdemes megvenni. Szerencsémre nem messze van egy Lidl - gondoltam, beugrom, és az alapvető dolgokat…..
Egyre több a magyar kisdiák Ausztriában, olyannyira, hogy egyes osztályokban (és nem csak a határmenti településeken, vagy éppen Bécsben, hanem Salzburgban vagy Grazban is) már a gyerekek egyharmada magyar. A következmények beláthatatlanok. Egy igencsak érdekes cikket találtam…..
Citoyenne 2013.08.09 00:32:37
@capacete: Szerintem te azt veszed észre, ami beleillik a teóriádba, és minden mást figyelmen kívül hagysz. Semmi mást nem teszel, mint kinyilatkoztatott igazságokkal - amelyek szerinted vitathatatlanok, nyilván azért, mert te mondod őket - bombázol mindenkit.

A kultúránkat pedig többek között azért kell objektívan nézni, amiért objektívan kell néznünk a gyerekünkre, a párunkra, sőt saját magunkra is, és amiért másoktól is elvárjuk ugyanezt. Senki sem szereti ugyanis a másik részéről az indokolatlan elfogultságot. és azért is, mert adott esetben a párunknak más a kultúrája, a közös gyereknek pedig kettős identitása van, és semmi ok nincs rá, hogy a miénket felsőbbrendűnek tekintsük pusztán azért, mert véletlenül abba születtünk bele. Persze nyilván te ezt sem érted, ezért fölösleges minden további vita.
Citoyenne 2013.08.09 10:39:51
@capacete: "Az én álláspontom - amit szerinted megfellebbezhetetlen igazságként kinyilatkoztatok - az, hogy minden nyelv, és a vele együtt járó kultúra, gondolkodásmód stb. érték, amitől nem szabad megfosztani egy gyereket."

Én ezt ugyanígy gondolom. Csakhogy ennek eléréséhez nem feltétlenül arra van szükség, hogy szerencsétlen külföldi házastárs minden körülmények között magyarul tanuljon, vagy hogy kizárólag magyarul beszélj a gyerekeddel egy olyan társaságban, ahol rajtatok kívül senki sem beszéli ezt a nyelvet - de akár otthon, ahol a házastárs nem ért magyarul, és ő is ott van -, ezért a gyerek kellemetlenül érzi magát.

Aki ebben a kérdésben olyan szélsőséges álláspontot képvisel, mint Te, az lehet, hogy kimondatlanul, de bizony felsőbbrendűnek tekinti a magyar nyelvet és kultúrát, és még olyan áron is erőltetné, ami a gyereknek nem feltétlenül jó, nem is hasznos, mások számára pedig sértő.
Citoyenne 2013.08.09 14:23:07
@Evain: Ha elolvastad volna, amit korábban írtam, látnád, hogy nem úgy döntöttem, hogy nem viszem tovább, sőt. Mindössze azt mondom, hogy nem kell feltétlenül erőltetni, hogy a gyerek első nyelve a magyar legyen, különösen akkor nem, ha záros határidőn belül nem akartok hazaköltözni, és nem feltétlenül ez a legelőnyösebb megoldás a számára.

Azt viszont javasolnám, hogy tölts el egy vacsorát, mondjuk csak két órát úgy, hogy mindenki más olyan nyelven beszél előtted, amit Te nem értesz, és csak ülsz ott, minr egy kuka. Aztán képzel el, hogy milyen lehet ez 10 éven keresztül.
És sok olyan dolog is van egy családban, amit az emberek többsége nem szívesen oszt meg még az ismerőseivel sem.

Azzal is érdemes lenne tisztában lenni, hogy az állítólagosan kétnyelvű gyerekek esetében is az egyik jóval erősebb, mint a másik, bár mindkettőn folyékonyan beszélnek, legalábbis ez a kívülállók számára így tűnik.

Egyébként tényleg süketek párbeszéde folyik egy ideje - elég nehéz úgy kommunikálni, ha olyan állításokat tulajdonítotok nekem, amit soha nem mondtam, no meg ex katedra kijelentésekkel sem lehet mit kezdeni -, így inkább abba is hagynám ezt a témát, és szép napot kívánok mindenkinek!
Pézsma Most menjek vagy maradjak?! 2013.02.25 15:27:16
Sorkatonaként abban az időszakban voltam határőr, amikor a keletnémetek fegyver helyett bőrönddel indultak meg nyugat felé. Előszeretettel Magyarországon keresztül: zöld határon, hamis útlevéllel, páneurópai pikniken, majd ’89 novemberétől szó szerint a falat ledöntve, mindent…..
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
  A magyar gazdaság kritikus helyzetben van: veszélybe került az európai centrumhoz való felzárkózás álma.   2012-ben Magyarország a recessziójával az Európai Unió egyik legrosszabb növekedési eredményét mutatta fel. A magyar foglalkoztatási adatok is lényegesen…..
„...nincs gazdasági válság, hiszen az OECD prognózisa szerint jövőre már meghaladja a 3 százalékot a növekedés, az államháztartás közeledik egy egyensúlyi helyzethez és a forint erős árfolyama sem azt mutatja, hogy bizalomvesztés tapasztalható a magyar gazdaság…..
A Demokrácia és Dilemma Intézet szerint „Minden új párt mindig szétszakad": Ezt példákkal illusztrálják, bár levezetésük a Fidesznél és a Jobbiknál megbicsaklik. Az ellenpólusnak leírt MSZP-nél aztán önnön paródiájába fordul: a DeDi felkent szakértői nem veszik észre,…..
Citoyenne 2013.01.29 09:58:28
@dadddd:

Ezt attól az 55 százaléknyi LMP szavazótól kellene megkérdezned, aki így gondolja. De két tippem azért van:
- azért, mert LMp szimpatizánsok ugyan, de úgy látjákm hogy nincs akkora különbség az E14 és Bajnai, valamint az LMp elképzelései között, bajnait viszont alkalmasabbnak tartják miniszterelnöknek,
- már 2010-ben is "Bajnaira szavaztak volna", ha indult volna, de mivel nem indult, jobb híján szavaztak az LMp-re.
Citoyenne 2013.01.29 10:02:43
@dadddd:
Meg is lehet fordítani: ha egy párt tagja úgy érzi, hogy már nem képes képviselni a választók akaratát, akkor lépjen ki vagy mondjon le. Választók nélkül ugyanis párt sem lenne, mert nem lenne pénz sem, következésképpen a párt tagjai is hoppon maradnának.

Persze a választók és a tagok akarata valószínűleg közelebb áll egymáshoz egy olyan pártban, amelyik esetében világos, hogy mit akar. Én ugyanis úgy látom, hogy az LMP sokáig nem feltétlenül ugyanazt kommunikálta a válazstók, mint a tagok felé. A platformisták kilépése is azt bizonyítja, hogy az LMP-nek tulajfdonképpen nem volt világos és egységes álláspontja egyes kérdésekben.