Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Acman

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Tegnap nekiálltunk ismét bodzát keresni a környéken. "Sajnos" Túrkeve nem túl jól ellátott ezzel az általunk oly annyira kedvelt növénnyel, bár a régiek szerint valaha sok volt belőle. Mára sokat kiírtottak, és hírmondóban maradtak csak példányok, de…..
Acman 2014.05.05 21:15:23
Acman 2014.05.05 21:24:41
@BEFŐZDE: Szerintem nem mondtad :) A GPS-re vevő vagyok mondd mikor
Befőzde Ültetések 2014.04.15 07:47:30
Sziasztok! Minden elvem ellenére kísértésbe estem. Azt mondtam, hogy nem fogok az ország legszárazabb pontjára áfonyát ültetni, mondván minek. Alacsonyan is vagyunk neki, a víz is kevés, úgysem marad meg. Aztán tegnap csak úgy alakult, hogy vettem pár tövet vörös és fekete…..
NimfeaBlog Betétdíjas termékek 2013.09.06 19:03:48
A Humusz egy remek összefoglalót (adatbázist) a betétdíjas (többutas) csomagolásban forgalmazott italokról (sörök, borok és egyéb italok) készített. Tanácsadáshoz, környezettudatos vásárlás témájú cikkekhez jól jöhet. http://www.humusz.hu/betetdij..
2013. Szeptember 4, Túrkeve - A Humusz Szövetség és tagszervezetei nyár elején indították el az év végéig tartó országos Nulla Hulladék Turnét. A turné következő állomása a Túrkeve Város Napja (Túrkeve), ahol 2013. szeptember 6-8. között a Nimfea Természetvédelmi…..
Június 21-én pénteken egy fészekből kiesett kuvik (Athene noctua) fióka került az Oktatóközpontunkba, aki néhány nap voilerben eltöltött idő alatt megtanult biztosan repülni, így nyugodt szívvel engedhettük a szabadjára, az éppen az oktatóközpontban tartózkodó gyereksereg…..
NimfeaBlog Gólyamentés májusban 2013.06.27 09:22:59
Fehér gólya   2013.05.15.-én telefonos megkeresés érkezett Szász Béla kollégánkhoz, hogy Túrkeve határában a Hímesdi laposon egy lógó szárnyú fehér gólyát találtak, de nem tudják megfogni. Molnár Géza és Szász Béla kollegánk 15-én délelőtt kiment és a leírás…..
A Pro Vértes Közalapítvány 2013. május 27-én elindította az első olyan madármegfigyelő kamerát Magyarországon, amellyel egy nagy kócsag család életét követhetjük nyomon.     A bekamerázott kócsag pár három pelyhes, hófehér, sárga csőrű fiókát nevel, melyek a…..
Nagy madártani szenzáció helyszíne volt a Hortobágyi-halastavon működő Hortobágyi Vonuláskutató Állomás 2013. május 27-én. Az ún. CES madárgyűrűzési program keretében a tavaszi madárállomány monitorozását végezték el a szakemberek az Állomás területén felállított…..
A MAVIR honlapján LIFE-pályázat keretében megfigyelt fészekbe, márciusban megérkeztek a kerecsensólymok (Falco cherug). Időközben a kikelt az első fióka. A fészket a nap 24 órájában a nyár végéig a következő linken lehet megfigyelni. http://www.mavir.hu/web/mavir/elokozvetites1..
Egy ritka égi eseménynek lehetünk tanúi a mai (csütörtök) este. Egy rövid, kismértékű holdfogyatkozás lesz, amely 22 óra 07 perckor lesz a maximumon, de akkor is csak a Hold alig két százalékát takarja ki az árnyék. Ennek ellenére érdemes lesz rápillantani az égboltra ugyanis…..
A Natura 2000 védettség tulajdonképpen azt jelenti, hogy az adott terület része az Európai Unió által kijelölt ökológiai hálózatnak, így az ilyen területeken olyan természetvédelmi szemléletű gazdálkodást vagy kezelést kell folytatni, amely segít a biológiai sokféleséget…..
NimfeaBlog A gólyák és a hideg 2013.03.25 16:00:04
Egyesületünk számos bejelentést kapott az elmúlt napokban megérkező gólyákról, hogy megbirkóznak-e kitartó téllel. A gólya, bár költöző madár, de képes arra, hogy kibírja a hidegeket, sőt akár arra is, hogy hazánkban teleljen át.A hidegben a gólya rászorulhat a figyelmes…..
Sorozatos személycserék, gyanakvás, a szabályok negligálása, valamint sűrű államtitkári beavatkozások jellemzik az országos zöldhatóság működését. Bár kormányrendelet írja elő a fontosabb ügyekben kiadott határozatok közzétételét, az Országos Környezetvédelmi,…..
NimfeaBlog Zöldinfolánc 2013.03.13 11:30:05
Frissült a környezeti információkat hivatkozásokat tartalmazó Zöldinfolánc honlap, amely oldalain sok hasznos adatot talál, melyet hatósági eljárások során, lakossági panaszok kapcsán saját jogai érvényesítéséhez hasznosítani tud, vagy ha kíváncsi a környezet állapotára.…..
Valamennyi Japán atomerőmű megbukott azon a vizsgán, amelyet az ország atomenergetikai hatósága végzett el és fő célja, az volt, hogy megvizsgálják, mely erőművek felelnek meg a biztonsági előírásoknak.* Az ügyet feltáró napilap az erőműveket üzemeltető tíz…..
Elindult a Zöldkalauz portál, melynek célja alapvető információk összegyűjtése az ország értékes, közcélú zöldterületeiről – beleértve a városi parkokat, játszótereket, köztereket, botanikai érdekességeket, egyes természetvédelmi területeket is – valamint azok…..
A mindenki által tejcsarnoknak nevezett épület egyike a város legimpozánsabb gazda-polgár házainak. Ennek ellenére magáról az épületről írásos feljegyezések nincsenek, így történetét csak a helyiek elbeszéléseiből lehet összeállítani. A tejcsarnok épülete a mai Petőfi…..
NimfeaBlog Vendég a téli erdőben 2013.01.11 07:33:15
Tegnap egy fekete harkály vendégeskedett a Fekete István Oktatóközpont körüli erdőben, minden bizonnyal ebédelni jött ugyanis olyan 11.30-tól 13.00 lehetett megfigyelni, miközben bőszen kopácsolt. A messzeségből még 1-2 másik harkály hangját is lehetett hallani, de őket nem…..
A Natura2000-es területek, sőt még a Life-pályázattal érintetett területek esetén komoly problémát okozhat a nem megfelelő pontosságú földtulajdoni nyilvántartás, amely sok esetben akadályozza az eredményes munkát. A Pásztói-legelő esetén felmerülő egyik legsürgősebben…..