Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SAndrás

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zoltán garanciális mikrofonja továbbra is jól működik, ám a hozzá tartozó, azzal együtt használt állvány már kevésbé. A kereskedő segítőkész, de a nagyker szervize nem tud mit kezdeni a problémával. Sőt, szerintük a törésre nincs garancia sem, úgyhogy továbbküldtük a levelet a fogyasztóvédelmi…..
SAndrás 2020.04.02 01:03:57
@FDToth: Az agyam képes javítani a leírt szöveg hibáit.
Egy ideig.
Megtennéd kérlek, hogy megpróbálsz magyarul írni?

Félre ne érts!
Nem kell nagyon magyarul, csak egy kicsit!
Légyszi, lécccci!
Gyerekkorunk naiv etimológiáinak egyike – talán nem túlzok azzal, ha többes számban általánosítva írom le – egy mezőinket beborító, törékeny, kecses gyógynövényhez fűződik. A magyar népnyelv nemcsak, sőt talán nem elsősorban az Anthemis növénynem tagjait, hanem az orvosi székfűt, vagyis a kamillát…..
SAndrás 2019.11.05 22:35:14
@Feri188:
"Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a közlés módja által hordozott jelentéstartalom. Az irónia eszköze lehet a szokásostól eltérő kontextus, kiejtés vagy más akár nem verbális gesztus is. (...)

Az ironikus jelentés nem feltétlenül magától értetődő, néha tragikus, néha humoros jelentést ad az eredeti közlésnek. Richard Rorty amerikai filozófus szerint az ironikus gondolkodás használata segít megőrizni a képességünket a szabadságra, a megújulásra"

Forrás:
hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia
SAndrás 2019.11.07 00:59:10
@'it's cool to know nothing':
Pierr Kardán hozzászólásában véltem felfedezni iróniát. És ezen benyomásom vetülete a vikipédiás idézet.

Olvasatomban egy poénkodós hozzászólás érkezett a cikkre, amire szakértő választ kapott. Ennek
mentén gondoltam azt, hogy idézek. Egy olyan oldalról, aminek valóságtartalma megkérdőjelezhető.
Ezzel folytatva a mókázást.

Újra átolvasva a bejegyzést, és a hozzászólásokat

Látszik, hogy itt szakmai vita zajlik, amiben nem vagyok kompetens.

Köszönöm, hogy reagáltál, és ráébresztettél erre.
Oké, egy fapados légitársaságtól az ember nem vár extra komfortos utazást, de azért a kánikulában a napon aszalódni nulla információval ellátva, az nagyon nem oké, pláne, hogy számos visszajelzés és saját tapasztalat alapján is teljesen általános jelenség a Wizz Airnél. Ujabb wizzair…..
Gábor rém dühös, de ki ne lenne az a helyében? Egy csomó pénzért nem csak szexi, de működő gépet is remél az ember, és bár nem kevés, de bőven nem elég, ha az IStyle munkatársai udvariasan kommunikálnak vele, ha a Macbook megállás nélkül fura tüneteket…..
SAndrás 2016.06.26 18:40:32
@The Good Boy !: Nincs semmilyen Apple termékem, de akármim tönkremegy, azonnal azt veszek! Tudom, hogy 3-szor többe fog kerülni, de több, mint 3 évig fogom használni!
A számok nem hazudnak olvasónk szerint. Meglátjuk, mit mond a gyártó. Üdvözlöm!  A képen szereplő termék (Iglo - Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsa 450g) nettó súlya nem 450g, mint ahogyan az a csomagoláson is fel van tüntetve. Valójában kiolvasztás után alig több mint 273g...
SAndrás 2016.06.26 18:08:48
De szerencsére itt van nekik jó példának egyből dán partnercégük, a Királyi Posta. A sztori tanulságos, olvasónk, András ráadásul nagy megkönnyebbülést okozva egyáltalán nem akart belefolyni a rettenetesen közhelyes "na tessék, itthon minden szar, bezzeg nyugaton"…..
Azt gondolom minden rendszres Homár olvasó kívülről fújja, hogy hibás termék esetén 3 napon belüli csere jár a vásárlónak. Ezt sikerült egy kicsit meghekkelnie a Vodafone-nak. Tisztelt Vodafone Hungary! Tisztelt Samsung Magyarország!  A problémám a…..
Az éppen zajló foci Eb-n elképesztő  magyar focifeltámadás tanúi lehetünk épp, amitől akkora focilázban ég az ország, hogy még a tudjukkik is képernyőre tapadnak esténként. Mivel a szurkolás abszolút közösségi élmény, nem csoda, hogy minden valamire való kocsma beüzemelt magának egy tévét, és…..
SAndrás 2016.06.24 21:08:08
@atpijkamo109: Úgy írjuk, ahogy mondjuk! :)
www.youtube.com/watch?v=L91iuh1SeYQ

"A smittpali egy elvtelen takonygerincű szarkupac. (Elnézést minden szarkupactól!) De legalább saját maga szerkesztgette a doktoriát, bár hozott anyagból dolgozott. Foglalkozott vele, nem is keveset. A gyurcsányi féle fénymásolástól emeletekkel van feljebb. " Akkor a plagizálásról Gyurcsány tehet! Ő húzott egy alsó határt, Schmitt Pál pedig megemelte azt.

@További magyar hang: én még biztonsági őrt sem engednék be! Mosolygós, vékony ember vagyok, PET-palack alkattal (na jó, pocakkal, de az öltöny jól takar), de még csak kétszer mertek ellentmondani nekem.

@Reactor: Ha a negatívumokat nézem, igazat kell adjak, mert van rossz tapasztalatom! Szívesebben emlékszem arra, amikor a reggelimet adtam egy nőnek és gyerekének, és annyira hálálkodott, hogy inkább angolul beszéltem hozzá, majd elrohantam.
Zsaru magazin olvasása nem szerencsés. Immunissá válhatsz, majd elfogadod normál viselkedésként az ott olvasottakat. Később - az időskori demencia hatására - , akár tudattalanul meg is teheted azokat!

@Pasztel: Te mit keresel itt?

@Treff Bubi: "egy helybe utazni" képtelenség. A helybe benne vagy. Az értelmezést rád bízom.
Idén 25 éves a Quimby. Emiatt aztán sűrű évük lesz, például megjelenik egy új nagylemez is, illetve egy hatrészes élő stúdió sessiont is kiadnak. Ebből a Tükrök olcsón és a Heaven Goes To Hell után a harmadik debütál most itt a Lángolón Méznyaló címmel, ami talán a legőrültebb a friss szerzemények…..
SAndrás 2016.06.22 22:50:34
A hétköznapi egymással parasztkodás rémesen felesleges és lehangoló sport. Az meg végképp elkeserítő, ha valaki egy amúgy is hendikepes  embertársába rúg jó nagyot. Mi lehetett például itt a sofőr fejében, amikor turbósebességgel zárta az ajtókat egy kerekesszékes…..
SAndrás 2016.06.14 23:50:04
@atpijkamo110: Ez a siker bizonyította, hogy még 97 stadiont kell építeni!
SAndrás 2016.06.14 23:55:44
@kiskár: A buszvezető ballibsikomcsijobbikosfidesznyik kollaboránsávósnácifasiszta volt! Mostésmindörökké!
SAndrás 2016.06.14 23:59:48
@Dávid András: Most van ok!
40 éve nem kaptunk gólt EB-n!
... ittasan bántalmazta barátnőjét. Közhely a drogok elleni fellépés kapcsán, hogy a legális drogok legalább annyi problémát okoznak, mint az illegálisak. A bort, a sört vagy akár az Unicumot, pálinkát betiltani pedig illegális lenne. Az orosz börtönökben irreálisan sűrű fekete teát is tudnak…..
Egy haláleset sok szomorú kötelességet ró a valószínűleg amúgy is rossz állapotban lévő családtagokra, így különösen szerencsétlen ügy, ha ilyenkor bénázik valamelyik hivatal. Ez történt szegény Ádám a "néhai" Vénszivar.(míg te azzal ki nem tiltottál! esetében, aki hiába tett eleget bejelentési…..
Az elmúlt évek gasztroforradalmához kapcsolódóan generációváltás is zajlik a hazai vendéglátós szakmában. Ennek kapcsán egyre inkább úgy tűnik, hogy a minőségi, igényes, kézműves és dizájn szavak mentén alapított új egységek általában fiatal, gyakran más szakmában már sikeres tulajdonosainak nemcsak…..
SAndrás 2016.05.25 21:37:17
OFF
Újabb történet jutott eszembe a vendéglátós múltamból. (Előre is elnézést, ha ezekkel fárasztok bárkit!)
Széchenyi Fürdő. Ültetett állófogadás. Megrendelt létszám 120 fő, levesből csak 80 adag. A rendezvény napjának kora délutánján (13:52) módosítva 150 főre, de csak ülőhelyben, plusz ételt nem kér. A rugalmasan működő bútorbérlőkkel lezsíroz, megterít. Evőeszközök, tányér 250, kanálból 160, mert ők nem tudtak újabb szállítmányt küldeni.
Vendég érkezik 17 órakor, teljes létszám 112 fő. Fogadóital száraz és édes pezsgő. Problémás vendég (végig ugyanaz az ember, a későbbiekben legyen Károly!) félszárazat kér. Hátramegyek, kétharmad száraz, felöntve egyharmad édessel. Elégedetten távozik az aulából.
Vacsora indul. Károly meglátva engem, sérelmezi, hogy nincs elegendő kanál, hozzak neki. Elsétáltam a svédasztalhoz, és mosolyogva a kezébe adtam.
Jártamban-keltemben Károly elém penderül, hogy kevés az ülőhely, hozzunk még egy asztalt!
Elég fejlett a mimikám (jujj, de szépen fogalmaztam! :D ), így a döbbenet kiült az arcomra, és el kellett mondanom, hogy 112-en vannak, és 150 ülőhely áll rendelkezésre. A válasza az volt, hogy ne okoskodjak, hozzam az asztalt:
"- Máris hozom!"- mondtam. Szavaimat tett követte! Elmentem dohányozni egy kávé és a hinterlandos (informatikus) társaságában.
ON
Kutyával érkező vendég a teraszon helyet foglalhat, amennyiben a környezetében étkezők nem jelzik allergiájukat, illetve a munkavégzésben nem akadályoz, vizet is viszek a kutyának. Amennyiben a kutya akadályoz a munkavégzésben, panaszkodik egy vendég a kutyára, ha a kutyát a földről etetik, esetleg odapiszkít, azonnal felkérem a vendéget az egység elhagyására. Természetesen a megrendelt, vagy részben elfogyasztott ételeit becsomagolva megkapja.
SAndrás 2016.05.27 00:27:39
@Ádám: Feltételezem, hogy infarktus érte aznap éjjel! Több ismerősöm jelezte, hogy a hajnali páraködben időnként megjelenik a medencék mellett egy nagydarab csokornyakkendős férfi és hörögve kérdi:
- Mikor hozzák az asztalt?
SAndrás 2016.05.27 20:15:46
@Manyecs: Tényleg magas labda, le sem ütöm! (mert 32 perce gondolkodom, hogyan hozzam össze a cuppogást a labdával, vagy az ütéssel :) )
"Azt mondta az LG-s, hogy ... ők kijelzőhibával adták el ezt típust az Emagnak, és hogy ezt ők hibátlanként árulják, az nem az ő bajuk."  Hogy mi van? És vajon miért nem cserélik ki a rosszul kitöltött garancialevelet? Pláne, miért nem küldenek újat?  Sziasztok! Black Friday akcióban vásároltam…..
SAndrás 2016.05.11 20:01:26
@atpijkamo121:
Volt (!) egy kedves ismerősöm, aki anno rém büszkén újságolta, hogy vett egy fullHD tévét. Kicsit letörtem azzal, hogy a fullHD igazából HD, csak jól hangzik a megnevezés. Ezért aztán ki is zárt a barátságos ismerősök köréből.
Másoktól megtudtam, hogy ki volt borulva, hogy a TV-adás erősen pixeles, és a DVD filmek is kockásak.
Észt adni nehéz ám! Megtanultam, hogy nem is kell!
Együtt-érzünk, sajnálkozunk, pacsizunk. Magunkban meg röhögünk, mert megint valaki bedőlt a reklámoknak.
SAndrás 2016.05.12 19:44:28
SAndrás 2016.05.12 20:19:53
@Humpfrey: Köszönöm a kiegészítést! (Ahogyan már írtam, imádnék észt osztani, de nem leszek tőle népszerű. Inkább sztorizok. Akinek van füle a szagláshoz, érti. Akinek nincs orra a látáshoz, annak nem simogatják a fehér botját.)
A jelenség nem új keletű persze. Rég megszoktuk a 90 darabos 100-as zsepit, és gyakorlatilag felnőtt egy generáció, mely már nem látott  2 decis tejfölt. A nép néha még bosszankodik egy sort a fogyatkozó egységeken, de általában  keserű beletörődéssel konstatálja,…..
SAndrás 2016.05.11 21:21:58
@Peti817172M: Engem meg szívatnak a standolásnál! Külön örülök, hogy a fanta megromlik, mire eladhatnám.
Burger Blog Balkán Bistro, Érd 2016.04.20 06:01:27
Mindig nagy izgalommal tölt el, ha ki tudok mozdulni Budapestről, és vidéken keresni valami jó kis kajás helyet. Nos, Érd inkább agglomerációnak számít, és bár sokan mondják, hogy egy alvó város, az biztos, hogy ha ébren vagyunk, egy helyen bizony nagyon jókat lehet enni...
SAndrás 2016.05.05 06:19:40
Nos, tegnap bementem. A hölgy azonnal jelezte, hogy legalább fél órát kell várni. Mivel hely nem volt, feldobtam a kiszállítási lehetőséget, ami meghiúsult, mert a házi hamburgerbuci elfogyott.
Ma korábban tértem be, egy durva zivatar után, csak egy elviteles rendelésre vártak.
Most egy úr állt a pult mögött. Hamburgert akartam ismét, kaptam egy "lottószelvényt" és egy tollat, meg némi magyarázatot a kitöltésére.
Gondolkodtam a Juicy Lucy-n (ott: sajttal töltött dupla hús ). Végül szimplát választottam ketchup, mustár, majonéz, jégsaláta, paradicsom, jalapeno, cheddar sajt cuccokkal (így 1140 ft volt).
Amikor elkészült, fizetni akartam, mire az úr azt mondta, hogy a következő rendelést készíti, így nem akarja tapogatni a pénzt, majd később rendezzük (ezért nagy pirospont!) .
Kaptam egy óriás burgert éppen átsült hússal (nem well done, de nem is medium), jól pirított - nem édes- buciban, szószokkal és zöldségekkel.
Az éppen készített gyros-rendeléseket is jól megfigyeltem (szakmai ártalom). A nagy gyros tál számomra értelmezhetetlen mennyiségű étel, a gyros pitában nevezetű bizonyára mennyiségében elfogadható lenne számomra, de kiemelném a látványt! Azzal foglalkoztak, vazze!
Mire megettem a burgert egymás után jöttek a vendégek, fizettem, majd hazaindultam. Kb 300 m-nyire lakom, úgy pihegtem közben, mintha 200 gyorsot úsztam volna.
Legközelebb tuti bevállalok egy kis (!) gyrostálat !
Látta már Pintér Sándor rendőrségét akcióban? És akkor, amikor nem igazoltatnak, vagy nem a trafi mögött ülve mérik rendőrautóból a sebességet, vagy amikor nem Felcsút környékén drónozó újságírót igazoltatnak, vagy amikor nem plakáttépő politikai aktivistát állítanak elő az utcán?  Most itt a…..
SAndrás 2016.05.03 21:44:49
@paszmazo: Oké, bele lehet kötni a "Nem volt agresszív." mondatomba. A többit tartom.
(Durva beszólásokra számítottam ezért, egyébként.)
Tudod, van néhány normális rendőr ismerősöm és van néhány részegen túlérzékeny ismerősöm. Az előbbiek sajnálkoznak, nyugtatnak és hazaküldik a "felforgatót". Utóbbiakhoz tartozom én is. Igaz, hogy én ilyen esetben mindenkitől elköszönve elindulok haza, nem kurv@@nyázok, maximum elbőgöm magam.
.. és mielőtt megkapnám: nem vagyok liberális, nem vagyok "illiberális"(WTF?) !
SAndrás 2016.05.03 22:00:28
@kavezacc: Visszavonulót fújok! Nem olvastam, csak videót néztem.
Ha néha bekényszerülök a sarkunkon lévő CBA-ba, már meg sem állok a zöldséges saroknál, mert az embernek nem vacsora, hanem öngyilkossági gondolatai támadnak a valami teljesen érthetetlen koncepció miatt eleve csak és kizárólag II. osztályú, kornyadozó almák, krumplik, répák és egyéb…..
SAndrás 2016.05.02 21:51:43
3 dolog jutott eszembe:
1, @cmx85s : a dm-ben a biztonsági céggel úgy kötnek szerződést, hogy az garantálja - ellenőrizhetően -, a piaci árnál magasabb fizetést (természetesen idő kell, hogy kiszűrjék az oda nem valókat) ,
2, a posztolónak: az idénynek megfelelő zöldségekről/gyümölcsökről érdemes tájékozódni úgy általában! Most pl. orgonaszörpöt készíteni kell ... , a tengeri halak meg leginkább fagyasztottak hazánkban,
3, a Lázár testvérek is tulajdonosok a CBA-ban, jó arcok (Vili különösen) ! Igaz, nem hasonlítanak egymásra... .
+ 2 sztori: a CBA-ban festékes ruhában, utcai öltözetben vagy öltönyben szoktam megjelenni.
1. történet:
Utcai ruha, rózsadomb, pizzasütés. A táskámban (24 órás, 8 óránként átgyúrt) kelt tészta, konyhakész alapanyagok, csak ásványvíz hiányzik a buliról. Helyismeret nélkül bolyongok a boltban. Egy polc félretolása után előbukkan a biztőr, akitől megijedek (nem gondoltam, hogy mozgatható a telepakolt polc) . Pénztár után táskavizit, majd sűrű elnézéskérés.
2. történet:
Festékes ruhában álldogálok a csemegepult előtt, döntésképtelenül. Az eladó próbál ajánlani, de egyik sem tetszik. Végül:
- Alapvetően nem eszem dögöt! - mondom.
A válasz:
- Balra tetszik találni a halkonzervet és azon túl vannak a zöldségek!
Úgy röhögtem, hogy legszívesebben a hónap dolgozójának javasoltam volna!

Ha öltönyben megyek, csak a pénztáros köszön vissza.
A robbanásszerűen terjedő közösségi szolgáltatások használata során egyre inkább a háttérbe szorul a borravaló intézménye. Mivel itt eladó és vevő között nincsen közvetlen pénztranszfer, a vevők nem igazán szorgalmazzák a plusz juttatást, az eladók pedig gyakran el sem fogadhatják – írja az…..
SAndrás 2016.04.20 20:53:19
Előrebocsátom, hogy mindig vendéglátósnak sőt, pincérnek (!) tartom magam, hiába csinálok mostanra másból pénzt.
A fogalmakat kell(ene) helyretenni.
A felszolgáló (a szakmán belül) egy képzetlen ember vagy tanuló, aki kiviszi a szakács által elkészített ételt az asztalhoz. Ismérve, hogy nagy mellekkel rendelkezik, és mosolyogni tud, de még köretet sem tud ajánlani, a két keze maximum két tányért képes egyszerre vinni. Ezáltal viszonylag izmos a vádlija, és lépcsők esetén a feneke is.
A pincér képzett ember, aki kiviszi a szakács által elkészített ételt az asztalhoz. Ismérve, hogy akár négy tányért is ki tud vinni az asztalhoz, az ételről tud néhány szót tud mondani (- kérdésre), köretet javasol, ismeri a hozzá ajánlható bort, aperitívet (- amennyiben a vendég igényli), elbeszélget a napi hírekről (- amennyiben a vendég igényli), megkérdezi mennyire ízlett az étel, szeretne-e desszertet, vagy egy jó kávét.
(Mivel már nem a vendéglátásból élek így elmondhatom:
- ismerem a whiskey és whisky közti különbséget,
- tudok "aperót" és "didzsesztívet" ajánlani,
- tudom, hogy milyen jellegű ételhez milyen köretet kínáljak,
- tudom, hogy milyen cognachoz milyen szivar "illik",
- tudom, mi a különbség a brandy és a cognac közti különbség,
- tudom, hogyan tereljem a vendéget a legjobb választás felé, a saját érdekében(!). )
Mit vár a vendég?
- kaját 10 perc alatt,
- nagy ciciket,
- sok és jó kaját,
- olcsót,
- mosolygó, kedves kiszolgálót.
Mi az ellentmondás?
- jó étel nem 10 perc alatt készül,
- jó étel nem olcsó alapanyagokból készül,
- a kiszolgáló bérébe a tulaj beleszámolja a jattot.
Mi a megoldás jelenleg?
- hozzá nem értő személyzet, ezáltal
- alacsony bér, ezáltal
- olcsó árak, ezáltal
- igényes, de fillérb@szó vendégek, ezáltal
- olcsó alapanyagok.

És a kör bezárult!

Mucikáim! Ha jó alapanyagból készült ételt kedves, készséges szakácsoktól, pincérektől kívántok, akkor fizessétek meg! Tessék menni oda, ahol körbeugrálnak négyszer annyiért!
Balázs Budán ügyintézett. Hogy ott mi a helyzet, kiderül a leveléből. Mi tegnap a Lehel piacról nemrég a Teve utcai Kormányablakba integrált Okmányirodában próbáltunk lakcímkártyát szerezni. Elmesélem. Az internet szerint nem kell időpont hozzá. Oké.  9:15-kor bent zsezsgő tömeg, a bejáratnál…..
SAndrás 2016.04.14 22:29:31
@FDToth: Baxszus! Egy ideig azt hittem, hogy a kedvenc közvetlen kollégám vagy! Még be is szólogattam neki néha, hátha felfedi magát. Most kiderült, hogy van ékezet a billentyűzetén, és telefonon használja a netet.
Pitsába!
Mit csináljunk, ha a hibás terméknek nincs meg a doboza? Megtagadhatják a cserét vagy a pénzvisszafizetést emiatt? Lehet, hogy a blokk mellett a csomagolást is őrizgetni kell?  Kedves Homár! A lenti levelet küldtem ma a fogyasztóvédelem felé,  hálás lennék,  ha esetleg Ti…..
SAndrás 2016.04.13 22:03:51
@Dikusz: Malajziát kihagytad! :)
10 éve vágyam egy Tisza cipő, csak a színösszeállítás nem összeegyeztethető velem. Előbb veszek egy Vass cipőt.
SAndrás 2016.04.14 19:31:50
@Dikusz: Köszönöm az infót!