Regisztráció Blogot indítok
Adatok
provagy

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész márciusban kezdődött, akkor jöttem rá, hogy mennyire óriási változások előtt áll a kamerák sorsa, akkor még tweeteltem is erről a katyvasz helyzetről. Valahogy ott kezdődött az egész, hogy fényképezőgépekkel kezdtünk el videózni. Amik, ügye, nem arra vannak. Csak…..
Egy repjegyfoglalás két perc, szállás három, tudjuk, mikor hova nyúljunk. Több száz utazás után az ember hajlamos rutinból szervezni a következő kiruccanást. Aztán jól ráfázik. Persze jó, hogy ha feltűnnek az olcsó jegyek, tíz perc alatt kész a londoni kanyar repjeggyel,…..
provagy 2015.08.31 12:17:46
@ComLo: jó felvetés, a válasz valószínű az, hogy a százat csak azért írta a cikkíró, hogy szemléltesse, hogy sokszor utazik. Évi 5-8 is sok például, és így pár éven belül el lehet jutni európa országaiba meg néha eu-n túl is dubai egyiptom stb... és hogy ennek a mennyiségét szemléltesse valószínű ezért került elő a 100as szám. Én ezt tudom elképzelni.

Apropó, EU országok, azért egy jó kis kocsis körutazás 1-2 hónapos is jó lehet, és akkor nem kell a wizz csomagkorlátát nézni plusz az autóbérlés is megvan. Ez az igazi fapados, ár/értékben verhetetlen kombó, még benzinárral is.
Pro vagy! Drónosok 10 parancsolata 2015.08.24 13:35:44
Már egy ideje megfogalmazódott bennem néhány dolog a drónos videózással kapcsolatban, amiket most összegyűjtöttem nektek. Ezekre érdemes figyelni felszállás előtt: 1. FényekLehetőleg ne délben repüljünk, mert akkor a kontraszt az árnyékok és a napos részek között a…..
Nagyon sok féle lánykérős videó terjed a neten, közülük is a kedvencem egy magyar PÉLDA. Ezeket a videókat dobja fel ez az új találmány. Eddig a nagy kérdés felvétele profi videós felkeresésével, barát megkérésével, vagy rejtett kamerával volt kivitelezhető. Azoknak, akik…..
Pro vagy! GoPro Hero 4 2014.09.29 14:57:33
Pletykák helyett végre itt van az új GoPro 4 Black Edition: 4K felvételt már 30 fps-sel is fel tud venni, 2,7K-t 50, FullHD-t 120 fps-sel tud rögzíteni. Én eddig vagy 1080/60-at használtam, ha lassítani szerettem volna, vagy pedig 2,7K/30-at, hogy ha vágni kellett a képből (drónnál…..
Elgondolkodtató videó, emellett nagyon ügyesen és PROfin lett megszerkesztve. ..
Pro vagy! 3000 kép Brooklynról 2013.04.10 15:27:19
Természetesen stop motion videóba rakva: És az Így készült videó: Biztos sok energiát fektetett bele a projectbe, de szerintem abszolút megérte...
Pro vagy! Phantom Flex 4K 2013.04.08 18:53:41
1000fps 4K felvétel mellett, brutál! Pont, mint az ára: $140,000. Nem semmi gép.  ..
Pro vagy! Blogajánló 2013.03.18 19:41:32
Egy kis GoPro-s cikk egy nagyon jó HDSLR-es honlapról ..
Pro vagy! PRODUB™ effekt FCPX-hez 2013.02.21 23:48:28
Az előző videóhoz kapcsolódva itt van egy jó kis -dubstep- effekt, ami nem csak különböző filtereket pakol rá a videóra, de ezt még ütemre is teszi. A fenti videó tökéletesen bemutatja helyettem is ezt az effektet, ami 30 dollárba kerül itt. ..
Tudom, hogy mostanság nem raktam ki semmit az oldalra. Nem célom magyarázkodni, úgy hogy ezt a részt átugrom. Lényeg, hogy nyártól kicsivel több cikk lesz (érettségim után). Persze igyekszem most is kirakni dolgokat, mint például ezt a fenti videót. Szerintem így kell Time-Lapse…..
Pro vagy! Slider Plus XL 2013.02.10 07:28:15
Az elődjéről már írtam, a kis csodaszerkezet viszont idő közben kapott egy bátyjat is. A 499 dolláros Slider Plus + (plusz plusz, nem tudom, hogy ezt átgondolták-e) mellé ugyanis mostmár rendelhető a másfélszer nagyobb Slider Plus XL. A plusz 17 centiméter hasznos lehet, ugyanis ez…..
Szerintem mindnyájunk nevében beszélek ha azt mondom, hogy ki nem állhatom az unalmas és elcseszett esküvői videókat. Persze, ez egy külön "szakma", de azért lehetne ezt normálisan is csinálni. Nos, ezt az esküvői videósok nem veszik figyelembe. Százalékot most nem mondok, de…..
Miután az ember társas lény, így elkerülhetetlen, hogy munkája során emberekkel találkozzon. Ha ez így van, akkor biztos, hogy egy-két névjegykártyát már mi is kaptunk, vagy kiosztottunk már. Ez nem csak a rajta lévő információk miatt fontos, hanem azért is, mert erről is…..
A RØDE-nál állandóan keresik az utat, hogy hogyan tudnának minden PROfinak a kedvében járni. Legújabb termékükkel például az iPhone és az iPad tulajdonos (HDSLR) videósokat célozták meg. A Január 8-án bejelentett iXY egy iPhone-ba dugható sztereó mikrofon, ami kiváló…..
Első látásra fegyvernek (Canon és cannon, angolul még hasonló is - a szerk.) is tűnhet, de nem az, hanem a világ leghatalmasabb, 5200mm-es SLR lencséje. Igen limitált széria, csak 3 darab készült belőle, mind a három Japánban. 30-50 km-re lévő dolgokat is simán le lehet vele…..
Pro Vagy: Kezdetek - Hogyan kezdtél el videózni? Jimy Jameson Hollywood: Egy Tankcsapda werk film volt az első munkám, amit feleségem vizsgafilmjéhez forgattam, mint rendező s operatőr, és Galler András Indián rendezőről szólt, aki később a mentorom lett, amit ezúton is…..
A Slider újrafeltalálva nem hangzik olyan jól, úgy hogy inkább maradok annál az angol szónál, amit 3 napja már láttam. Mégpedig egy ilyen rejtélyes képen: Sikerült felkeltenie az érdeklődésemet az, hogy vajon miben tud az edelkrone újat mutatni? Hát csupán abban, hogy ez a kis…..
Pro vagy! 7 RED érdekesség 2012.12.12 12:12:00
 1. A RED egy kis cégként nem kis céllal indult. Létre akartak hozni egy olyan digitális képrőgzítő eszközt, amelyet akkoriban a szakemberek még csak elképzelni sem tudtak (felbontást, színmélységet, szenzort és a felbontást tekintve...).  2. Hasonló tudású…..
A repterek elég forgalmas helyek. Főleg most, a karácsony előtti időszakban. Kaptam is egy mailt egy ebayes eladótól, hogy valószínűlek késni fog az áru a kínai repterek terheltsége miatt. Viszont ritkán gondolkodunk el egy dolgon. Azon, hogy pár óra alatt milyen rengeteg repülő…..
Pro vagy! WanSen W160 2012.12.05 16:15:14
Egyik ismerősöm megkeresett azzal a kéréssel, hogy legyek szíves ajánlani pár LEDes fényt a kamerájához. Én persze egyből mondtam neki, hogy nézze meg ebay-en, de ott igazán nagy a kínálat. Nehéz kiválasztani a jót. Én sem fogom megmondani, hogy melyik a legjobb, viszont…..
Pro vagy! (ÉN)Márkaépítés 2012.12.04 15:21:27
Kell-e nekem 2012-ben? Ha igen, hogy csináljam? Aki a filmezéssel szeretne pénzt is keresni, annak nincs épp könnyű dolga. Viszont ahhoz, hogy jobban menjen az üzlet, fontos tisztában lenni azzal, hogy hogyan kell felépítened a Brand-edet. Énmárka, socialbrand, branding... Sok…..
Pro vagy! Inspiráció Canon módra 2012.12.02 12:56:30
Nekem nagyon bejön ez a reklám. Egyszerű de nagyszerű a koncepciója: a nagy része az alkotói munkát mutatja be, majd a végén az eredményeket. Még is azt az üzenetet sugallja, hogy a belefektetett kreatív munka megéri, hisz csak így készülhetnek lélegzetelállító fényképek vagy…..
A DJI Phantom az első olyan légi filmezéshez való Quadcopter, ami egyből - bárminemű konfiguráció nélkül - működik. Nem csak szép és ergonómikus, de olyan technológiák vannak benne, mint a Naza-M robotpilótarendszer, ami a GPS-szel társítva igazán folyamatos és stabil…..