Regisztráció Blogot indítok
Adatok
isuzu

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden idős embert az isten mentsen meg ezektől, mert itt csak 60-70 éves korig ember az ember.  Tisztelt Praxis!   93 éves édesapámat fulladásos panaszokkal vitték be a PTE I. sz. Belgyógyászati Klinika sürgősségi részlegére, immár harmadszor. Minden alkalommal legalább 6-8…..
isuzu 2015.02.28 20:27:38
Ez nagyon durva, amit lelejtettetek. 1-2 hozzászólót leszámítva ki lehet jelenteni, hogy szégyelljétek el magatokat, de nagyon! Ami az indító hozzászólás, és ami erősen hibáztatható a kialakult dialógusért, az userresu0328 hsz-a, olajat öntött a tűzre, de úgy tűnik, hogy ez sok "szakembernek" igen csak tetszett. -- userresu0328: "nyilván az a beteg kerül akár óhatatlanul előnybe, akinek távlatos életesélyei vannak és megmentésének nagyobb társadalmi haszna van, .." Na menjél kedves a jó .....! Szerinted az a gyógyász, akinek elkezdenie sem lett volna szabad emberekkel és gyógyítással foglalkozni, annak van társadalmi haszna? Nem rájuk kihegyezve a kérdést, ugyan ki mondja meg, hogy a jövőben kinek mekkora társadalmi haszna lesz? És, ha az ellátás vezérfonala ez, akkor a sok szerencsétlen, "haszontalan" embertől mekkora pofa kell elvárni, elfogadni a hálapénzt? -- "...ez sajnos egy gyakorlatias kiválasztódás az aránytalan terhek ellenében."- Kinek képzeli magát egy orvos, hogy kiválasztást eszközöl ő egyedül és/vagy munkatársai társaságában? Annyit talán tudnak, hogy bármennyire is Istennek képzelik magukat, oda fogják elhantolni, mint bárkit, a föld alá. Szóval életükben az embereknek, még az eü-i dolgozóknak is, emberként kellene viselkedniük ahhoz, hogy tiszteljék és megbecsüljék őket. A posztoló története épp erről szól. Az embertelenségről. Bár, ehhez diploma sem kell, hogy valaki megértse.
ködpiszkáló magyar nanocsoda 2014.12.12 07:50:26
Bullshit. A szó jelentése: hülyeség, süketelés, buta beszéd, blöff. Nem tudom, miért, de ez jutott eszembe, amikor a blog több olvasójának javaslata alapján elkezdtem utánanézni a Lavylites terméknek. Néhány oldal átolvasása után pedig rájöttem, nem is a termék a lényeg:…..
"A savas pH rossz. Értem? Ezért lúgosítani kell, de mégis hogyan? Nos, ennek most alaposan utánanéztünk!” Számos újságcikk, internetes blogbejegyzés kezdődik hasonlóan magabiztos felütéssel, mióta már-már mindenki számára evidenssé vált, hogy a szervezet „elsavanyodása” káros, ezért az egészség…..
Csurka Istvánnak régebben nem kellett a vízautó és most Orbán Viktornak a facebook oldalán ajánlgatják a hívei a szerintük szenzációs találmányt. Szinte már mániákus és ámokfutó gerilla marketinggel napokon keresztül számtalanszor feltéve, megismételve. Ilyen és hasonló bevezetésekkel tesznek fel…..
isuzu 2013.10.28 04:01:23
Horváth József Viktor!
Nagyon jól érzékeli, hogy mi van e körül.Tépik a szájukat, nem is ellenőrzik a régi állításokat, csak ismételgetik egymást a netes oldalak. Határtalan ellenszenvet lehet érezni ez iránt az ember iránt, talán azért mert nem tartozik a "magyar" nobel-díjasok csoportjába? Hihetetlen, hogy minden információ nélkül teszik ezt. Még 2007-es megjelenésű az a Discovery Science film, amiben már erről beszéltek és a kísérletet is bemutatták. Igaz, Spanyol Zoltán ötlete ennél azért több, mint 20 évvel korábban született és került beadásra a ném. szabadalmi hivatalba. Nagyon sok meg nem értéssel találkozott, a magyar "tudósok" is teljesen elvetették, hogy ez a perpetum mobile esete, meghazudtol minden tudományos állítást. Hát, nem. Most, pár napja ismételték a discovery-n a filmet: egy kád vízből nyert energia egy ember 30 évnyi minden szükségletét kielégíti, amihez csak használnak vagy ő használ energiát. Az élelmének és ipari gyártású eszközigényének az előállításától, a közlekedéséig mindent, de mindent. És a víz nem fogy el. A kereskedelmi célú erőművekig állítólag még évtizedek kellenek, 30 évet saccoltak, a biztonsági kérdések is kidolgozásra várnak még. Talán azóta,jutottak is előbbre. De, nem olyan elvetendő hülyeség, mint amit a teljes magyar tudományművelő, politika, sajtó, köztük pl. a kurucinfo is és ez az oldal is állít és leír. Szégyen rájuk nézve. Már használnak víz és egyéb üzemanyagok egy gépjárműben vegyesen használt energiáját is. Igaz, abban a víz a kisebb arányú, de létezik, viszonylag új, talán 1-2 éves.
Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy kik és milyen céllal vezénylik le a nem csoporttag emberek szellemi teljesítményeit, és állapítják meg, hogy aki számít az végül is nem is magyar?
Megannyi magyar találmány, szellemi alkotás, ötlet ment veszendőbe. Vagy inkább másnál, másnak hozott elismerést. Nem is lehet egyébre gondolni, ha valaki erre a hadjáratra gondol, ami ezt az embert és találmányát, ötletét érte, amit 1985-ben nyújtottak be először szabadalmi hivatalba, tehát az ötlet egyáltalán nem jelenkori.
Mit ad isten, nem lesz rajta az „egyéni nyugdíjszámlán" az államosított magánnyugdíj-pénztári egyenleg. Orbán Viktor és tettestársai végighazudozták az elmúlt két és fél évet erről az ügyről. Amíg rá nem tették a kezüket a háromezer milliárd forintnyi magánvagyonra,…..
isuzu 2013.04.08 23:18:37
Ez egy nagyon beállítása a dolgoknak. A volt mnypt-i tagok ugyanannyit fizettek be, mint más. A nyugdíjakat ugyanúgy számolják nekik is, mint mindenkinek. Ugyanannyit kapnak. Az, hogy most van mnypt, amely jó hozamot mutat ki, nem jelent semmit. Az átlépők kaptak hozamszámlát, mindenki tudhatná, hogy mennyire volt sikeres a befizetésük. Semmi okuk nincs a panaszra. Ha valaki kimutatja, hogy teljes összegben mnypt-i tagként mondjuk 20 év múlva mennyit kapna a siralmas befizetéseiből, az szólhatna, de csak akkor, ha feltételezhető a hozam arra az időre és elsősorban a mnypt-i befektetések tételesen, személyenként követhetők. Egyből megkérdőjelezhető a befektetők csomagban mozgatott befektetései, amelyek akkora csalásra adnak okot, hogy csuda. De, ha valaki korrekt, akkor számítások után nyitja szólásra a száját és butaságot beszél!!!!!!! Még akkor sem, ha a politikai nézetei erősen ösztönzik erre. Hagyni kellett volna őket főni a saját levükben és nem kisegíteni, ha pofára esnek. Bár, sajnos az állam vállalta a kármentést erre az esetre, ami nem lett volna más, mint a többiektől behajtott adóból való megsegítés, aminek semmi erkölcsi alapja nem lett volna. Főleg, hogy ilyen szövegek terjednek. Semmivel nem járnak rosszabbul így, mintha nyilvántartanák, ugyanis van olyan nyilvántartás, ami a nyugdíjazáskor kerül elő, a munkáltató minden havi kimutatása a kifizetésekről és a levont, valamint elutalt járulékokról. Ezeket a dolgozók is készhez kapják. --------A cikkben az a megjegyzés, hogy örökölhetőséget ígértek, pedig nem igaz. Állami rendszerben nincs örökölhetőség. nem is ígérték. Bár ez lett volna mindig is a korrekt. Mindig, mindenkinek, de a célja mindig is az volt, hogy az éppen esedékes nyugdíjfizetéseket biztosítsák. Ezért féltek az elöregedéstől, a fizetők számának a csökkenésétől is.
Van néhány képes magazin, amelyeket előadásaimban a "hiteles" tájékoztatás példáiként szoktam emlegetni. Tény, hogy az olvasók számának megőrzésén, növelésén a lap túlélése múlhat, és ennek érdekében egy-egy hatásvadász főcím még megbocsátható, de ha az egész cikk…..
"EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL! SZÓDABIKARBÓNÁVAL A RÁK ELLEN!!! MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG!!!Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk (...) tisztítókúrákon…..
isuzu 2013.03.19 05:09:35
Ugyan ilyen későn, de szeretnék egy megjegyzést tenni a felvonultatott érvekhez, magyarázatokhoz:

"A rákkutatók nem szorulnak a ködpiszkáló védelmére, de azt minden józanul gondolkodó ember beláthatja, hogy a daganatok ellenszerének kutatói nem a jelenlegi tudás konzerválásán, hanem minél hatásosabb új módszerek kifejlesztésén dolgoznak.

Az 1990-es évek elején 100 emberből 1 halt meg rák miatt, ma 3-ból 1. Azt jósoljuk, hogy néhány éven belül 2 emberből 1 ember halálát fogja okozni ez a betegség.

A rák valóban vezető halálok a fejlett országokban, de a növekedés nem az utóbbi 20 évben vált ilyen drámaivá. A daganatos halálokon egy része bizonyosan civilizációs ártalmakra vezethető vissza, de arról se feledkezzünk meg, hogy a betegség növekvő gyakorisága a népesség egyre növekvő átlagéletkorából is következik. "
(eddig az idézet eme lapról)

Erre a ködpiszkálók nem adtak választ, nem tettek ellenvéleményt:"Az 1990-es évek elején 100 emberből 1 halt meg rák miatt, ma 3-ból 1. Azt jósoljuk, hogy néhány éven belül 2 emberből 1 ember halálát fogja okozni ez a betegség."

Ez nem a megbetegedettek gyakoriságára, hanem a megbetegedettek közül az elhalálozottak arányára mutat rá. Vagyis az, hogy a kutatás hatalmas méreteket öltött, nem hozott megoldást. 1%-ról 33%-ra emelkedett az elhalálozottak aránya, miközben óriási energiát fordítanak kutatásra és a "hagyományos" gyógykezelésre.
Ha minden változatlan maradt volna a 90-es évek elejétől, akkor ma is 1% lehetne ez az arány, aminek csak kisebbnek kellene lennie, ha a kutatásoknak és a gyógykezeléseknek akkora értelme lenne, és olyan hatékonyak lennének, mint az a ráfordított energiából következhetne. Nem így van. Miért nincs így? A civilizációs betegségek a 90-es évek elején is meg voltak, közel ilyen mértékben, mint most.

A ködpiszkálók válaszként az elhalálozási arány rettenetes növekedésre, csak annyit tettek, hogy leírták a megbetegedettek számát. Ez nem ellenérv. Drámainak nevezik a megbetegedések növekedést, ami azért ,20 év, lássuk be, nem hű, de nagy időtáv. Ha másban is ilyen pedánsak és ennyire tudták bizonyítani egy új ellenében a megszokott és a gazdaságok számára jelentős kiadással bíró régi, hagyományos kezelés jótékonyságát, az nagyon nagy kérdéseket vet fel. Pl. lehet-e részrehajló érveléssel bizonyítani valamit?
isuzu 2013.03.19 05:32:44
Idetenném még ezt a véleményt, hátha magyarázatot adnak itt:
".. egy szódabikarbóna keveréket (NaHCO3 és KHCO3), amely 10% fölött tartalmaz hatóanyagot és ennek a hatására a bőrgombák-, a sugárgomba- (amely baktérium), ekcéma-, öregségi jelek kórokozói stb. rövid kezelés után elpusztulnak. .. folyadék formájában elfogyasztva a végstádiumban lévő rákbetegek állapota is egy-két hónap elteltével, a végzett kontroll vizsgálat alapján látványosan javul. Az onkológusok nem értik, miért?
Magam is 3,5 hónapja iszom a folyadékot este lefekvés előtt és reggel a vizeletben 9-es PH értéket mérek. Nem befolyásolja a gyomorsavam napközbeni állapotát. Jó étvágyam van. A tüdőmben áttétes rákbeteg vagyok és a kemo kezelés mellett intenzíven lúgosítom a szervezetemet."

Lehet, hogy a roppant egyszerű megoldások, melyek már annyira sokszor voltak az igazi megoldások, eleve elvetendőek? Vagy mégsem?

Vannak más, ezen a téren alkalmazott, és szintén ellehetetlenített módszerek is, de folyton lesöprik a porondról az újakat.
Pedig az 1%-ról 33%-ra növekedett halálozási arány a betegek körében nem arra enged következtetni, hogy a siker a hagyományos eljárásé és a kudarc az újaké. Sőt!

Mint ez esetben is, az újak alkalmazása alatt történt elhalálozás a hagyományos orvoslás szerint már elegendő érv az új elvetésének és üldözésének.
Miközben az új eljárásokban hívők nem üldözik, nem is üldözhetik azt a hagyományos orvoslást, amelyik 20 év alatt megharmincszorozta az elhalálozási arányt.
Ez nem érdekes?
A Szkeptikus Társaság rendszeresen kap leveleket. Támogatókat és kritizálókat egyaránt. Az ellenérdekeltek támadásai sem ritkák, tevékenységünkből fakadóan számítanunk kell rájuk. Nehéz azonban megszoknunk az erős indulatokat, amivel például a legutóbb érkezett e-mailben is szembesültünk. Nem ezért…..
isuzu 2012.12.01 21:03:33
A levélíró eme kifogása:
„HírTV gyógyhír című műsoráról amit követően Önök felháborodottan támadták azt az urat, aki a kötelező oltások ellen volt, és lelkesen védték a harcsabajuszos izraelita vallású "nagymestert" aki az oltások mellett kardoskodott.”

- nem adott alapot a válaszlevélre.

Azt ugyanis igyekeznek a kedves szkeptikusok mellőzni, de különösen a válaszlevél írója, hogy ugyan ezen a csatornán bemutatott pl. Magnapress nevezetű eszközt milyen mértékben és stílusban cikizték ki. A védőoltások mellett való kardoskodást pedig védik. Nem ugyanaz a kettő, tudom. Mégis, maga a stílus egészen pongyola, semmiféle tudományos megalapozottságot nem mutató, amolyan okoskodom egyet a nagyfejemmel fajta.

Az oltások tekintetében mindkét oldalnak van igazsága. Sőt azt hiszem, hogy kb. azonos arányban.

Tény, hogy vannak, akik minden ellenérv figyelmen kívül hagyásával képesek mellette állást foglalni. És ez nagy hiba. Az ilyen véleményalkotás és annak elhitetési kísérlete soha nem vezet jóra.

Ha annyira okos ez a társaság, akkor rettentően kevés a „tudományos” érveiket egymást túllicitáló bugyutaságokkal villantani. Mondhatnám, hogy gyerekes és lehet, hogy nem is tévedek. Nem igazán gondolom felnőtt, komoly egyedekből állónak ezt a csoportot, de úgy is fogalmazhatnám, hogy az is gyerekes, vagy csupán csak kíváncsi, aki képes végigolvasni mindezt.

Egyszóval rukkoljanak elő valós tudományos érveléssel és ne rohanják le, mint a zsizsikek az éppen betévedő olvasót, aki merészel ellentmondani a nagy egyetértésben vallott, nem sok valaminek.

A címet olvasva, persze érdekelt ez a bejegyzés, de nem számítottam erre a sok szemétre, amit összehordtak.

Nem tartozik az oltáshoz, de mégis jelent valamit az a kép, amit szinte minden téma vitatása, reakciója sugall. Tehát annyira még sincs távol a kettő.
Sajnálatos, hogy a levél írója, aki nem fenyegetett – és jó lenne, ha nem túloznának -, hanem éppen kiakadt az itt tapasztalható és a tárgyban is megnyilvánuló, azonban csupán egy irányba mutató vélemény, akarat alátámasztásaként íródott szövegen. Ami persze tagadhatatlan, hogy mellőzi az objektív, tehát önkritikát is tartalmazó, megközelítést. Mondhatnám csupán korteskedés valami mellett, amit soha nem a megfelelő módon és részletességgel tárgyaltak ki, tettek közzé az oltáspártiak.

Az meg főleg elképesztő, hogy ennek ellenére képesek – kiváltképp a válaszlevél írója -a magyar társadalom többségét minden bekezdésben úgy beállítani, mintha híján lenne az észnek, a lojalitásnak, a tisztességnek, a lelkierőnek, és mindennek, ami képessé tenné az önálló és helyes gondolkodásra.
Épp a válaszlevél tartalma és stílusa az, ami bár később íródott, mint maga a levél, de úgy tűnik ott lapult és lapul a háttérben. Hát erről írhatott a levélíró. Mert, hogy jön bárki ahhoz, hogy így merjen megnyilvánulni? – Hát, így!- válaszolhatnák Önök.
- No, igen. Erről ennyit - mondom én.
Ha hiszik, ha nem, a stílus maga az ember. Nem az öltözködésben, hanem úgy általában, s főként a beszédében, a tetteiben, de még a gondolataiban is. És Önök nem vizsgáztak jól. Nem stílusuk van, csupán szegényes, fröcsögő, lenézési próbálkozással kompenzált önbizalom hiány, identitás zavar. Kár azért a szóért, amit itt okoskodásra fecsérelnek, higgyék el! Nem kell, csak néhány gyalázkodó, degradáló stílusú társalgást elolvasni ezen a blogon, és minden látszik. Csak sajnálni tudom, aki ennyire szegényes érzelemmel és értelemmel van megáldva.
Tudják, az ember akárhova vetődik életében, csak az marad, aki.
isuzu 2012.12.16 18:29:00
@Tom Benko:
Nem csak azt olvastam. Sajnos. Nem írtam volna általában, ha nem bizonyosodom meg az állításom igazáról.
Ezt nem sokan tennék meg, de megtettem.
Miért tettem meg? Először is reméltem, hogy valóban okos ellenérvek, azok megfelelő tálalása vár itt a felvetett témákkal kapcsolatban. Sajnos csalódtam. Legyen ez az én büntetésem, de tapasztalatszerzésem is egyben.
isuzu 2012.12.16 18:54:13
@pounderstibbons:
Tulajdonképpen nem a kettő összefüggéséről van szó, hanem annak kitárgyalási módjáról és céljáról.

Mindkettő ellen vannak érvek. És persze vannak mellettük is.

Itt viszont míg az oltást, ami ellen van számtalan érv, védik. A magnapress, ellen is és mellett is vannak érvek, de csak kizárólag támadják.

A kettő között úgy tesznek különbséget, hogy bár mellette és ellene is szólnak érvek, csak az egyik esetben, az oltáséban nyilatkoznak mellette. És nem tárgyalják ki az ellene szóló érveket! Pedig vannak, súlyosak!
A magnapress esetében viszont csak ellene szóló véleményeket írnak, és semmit mellette. Pedig vannak.

Ide azok, akik elismerik - mert nekik van még önkritikájuk - a hiányosságaikat, és szeretnének tisztábban látni, azok jönnek tájékozódni.
És itt nem tájékoztatást, korrekt, a cím által sugallt véleményeket találnak, hanem félretájékoztatást. Mintha itt a szkeptikusok tájékozatlanok volnának. Ami igaz is. Nagyon sok hiányossággal küzdenek, de nem is azért vannak itt, hogy korrektek legyenek, hanem azért, hogy egyfelé vigyék az irányt. Üzleti és egyéb ok vezet erre, azt Önök jobban tudják. Látni, de nem szeretném taglalni.

Egyszóval felfújt dolognak tartom a válaszlevelet. ( azt már meg sem pendítem, hogy mennyiben létező levélről van szó, amire a válasz íródott, mert a sok fröcsögés, vádló nyilatkozat, erőlködés mellett, már olyan mindegy, hogy 1-el több vagy kevesebb! ).

Nem mondom, hogy további jó munkát, hanem azt, hogy további sok-sok tanulást és megfelelő emberi magatartást várunk el - direkt nem kívánom, mert még megsértődnek!
Robogó Utálom a karácsonyt 2012.12.14 10:33:49
Mínusz 4 fok, robogótesztelés idén már nem lesz, jöhet a bullshit. Beugrik: ugyan utálom a karácsonyt, mint a szart, de a normális emberek nem így vannak ezzel. Így a közszolgálatiság jegyében szétnézek, milyen motoros ajándékok vannak. Darázsgarázs Tibihez mentem, úgyis…..
isuzu 2012.12.16 18:21:07
@muz:
Az ne zavarjon, hogy ez csupán híresztelés! A muzulmánok nem, de a zsidóknak izéli a csőrét a karácsony. Okkal, mert rájuk verik Jézus szenvedését, halálát. Mi pedig Jézus születését ünnepeljük. Persze, hogy nem tetszik nekik, de ők soha semmivel nem rukkolnak elő tisztességesen. Uszítanak, ráadásul most az ellenségeikkel szemben. Persze kérdés, hogy ki nem az ellenségük? Békétlenek, uszítóak, és vannak akik ugranak rá. ÉBRESZTŐ!!!!!!!!!