Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Á. Bözse

102 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Énekeljetek hálaéneket neki, énekeljetek dicséretet Istenünknek!” (Zsolt 147,7 TLB fordítás) A szellemi utad egyik legfontosabb eleme, hogy megtanulj hálát adni Istennek azért, amit nekünk adott. Szóval hogyan fejezed ki hálád Istennek, hogy az mindennapi életed szerves része legyen? Az egyik…..
„Jöjjetek hozzá mint élő kövek, mint szellemi ház, amely szent papsággá épül fel.” (1Péter 2,5a, GW fordítás) Isten azt mondja, hogy pap vagy. A hátteredtől függően ez vagy ijesztő, vagy kicsit zavaros lehet számodra. Péter azt mondja, hogy a papsággal járó…..
„Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem az Úr szájából származó minden szóval is.” (5 Mózes 8:3/b, NLT fordítás) Amikor Jézus azt mondja, hogy így imádkozzunk, „Add meg ma is a mindennapi kenyerünket...”, Ő sokkal többről beszél, mint a kenyérről. Sőt, a Biblia azt tanítja nekünk, hogy a kenyér…..
„Ne aggódjatok az életetek miatt, amiatt, hogy mit esztek vagy isztok, vagy a testetek miatt, hogy mit fogtok viselni. Nem több-e az élet, mint az étel, és a test, mint a ruha?" (Máté 6:25, NIV-fordítás) Az aggódás lényegében irányítási kérdés. Irányítani akarod az irányíthatatlant. Nem tudjuk…..
  „És az az imám, hogy a szeretetetek egyre gazdagabb legyen ismeretben és az éleslátás mélységében, és képesek legyetek megérteni, mi a legjobb; és hogy tiszták és hibátlanok lehessetek a Krisztus napjára, tele a megigazulttá válás gyümölcsével, amely Jézus Krisztuson keresztül terem, Isten…..
"Most, hogy a legrosszabbon már túl vagyunk, örömmel jelentjük, hogy sértetlen hittel és lelkiismerettel csináltuk végig, és úgy tudunk szembenézni a világgal – és legfőbbképpen veletek, hogy emelt fővel járunk. De ez nem a mi érdemünk. Isten volt az, aki figyelmünket magára…..
„Biztos vagyok benne, hogy Isten, aki elkezdte benned a jó munkát, be is fejezi amíg véglegesen meg nem valósul, arra a napra, amikor Jézus Krisztus visszajön." (Filippi 1:6 NLT fordítás, második kiadás) Isten igéje soha nem fogja megváltoztatni az életed, amíg nem válik személyessé. Nem a…..
"Hatalmas nyomás alatt voltunk, sokkal nagyobb alatt, mint amit képesek voltunk elhordozni, annyira, hogy már az életben maradásban sem reménykedtünk. Ahogy később kiderült, ez volt a lehető legjobb, ami történhetett velünk. Ahelyett, hogy a saját erőnkben vagy bölcsességünkben…..
 “Jobb elégedettnek lenni azzal, amink van, mint mindig valami másra vágyni.” (Prédikátor könyve 6:9b, GNT fordítás) Ahelyett, hogy elégedetlenkedünk, inkább hálásnak kellene lennünk, és panaszkodás helyett inkább arra kellene gondolnunk, hogy minden, amink van ajándék…..
"Krisztus egy testté formál minket és olyan egyénekké, akik egymáshoz kapcsolódnak." (Róma 12,5b GW fordítás) A gyülekezet nem csak abban segít, hogy Istent tudd a középpontba helyezni. Abban is segít, hogy kapcsolódni tudj más hívőkkel. Isten nem azért helyezett ide, hogy…..
"[Mózes] nagyobbra tartotta a Krisztusért szenvedett szégyent, mint Egyiptom kincseit, mert a jutalomra tekintett." (Zsidókhoz írt levél 11:26, NIV fordítás) Az első döntés: Válaszd azt, hogy azzá leszel, akivé Isten akarja, hogy legyél. A második döntés: Válaszd a…..
"Ne fáradjunk bele a jó cselekvésébe. A megfelelő időben learatjuk az áldást, ha nem adjuk fel." (Galata 6,9 NLT fordítás, második kiadás) Nagyon sok dolog van, ami akadályozza azt, hogy beteljesítsük az életünk küldetését. Az évek során sokat vitáztam arról, hogy a…..
„Az Úr adja a bölcsességet, tőle jön a tudás és a megértés." (Péld 2,6 TEV fordítás) Azt mondod: „Bízni akarok Istenben, de nem hallom őt." Amikor a gondolataid tele vannak több ezer olyan dologgal, amik elvonják a figyelmedet, akkor tényleg nem tudod meghallani Istent.…..
 "Szabaduljatok meg minden bálványtól." (Ezékiel 20:7, TLB fordítás) Ha adósságspirálba kerültél, meg kell, hogy szabadulj néhány dolgodtól. Sőt, kiárusítást kell tartanod még ezen a héten, ha még fizetsz is a raktározásukért. Amikor annyi mindened van, hogy be sem fér a házadba, az problémát…..
„Amikor Jézus partot ért és látta a nagy tömeget, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok.” (Márk 6,34a, NIV fordítás) A legjobb módja annak, hogy megállapítsd, hogy Isten szemszögéből szemléled-e a világot az, hogy megvizsgálod,…..
„Jobban boldogul kettő, mint egy, mert együtt hatékonyabban tudnak dolgozni. Ha az egyikük elesik, a másik fel tudja segíteni. De ha valaki egyedül van és (kísértésbe) esik, az nem jó dolog, mert nincs, aki felsegítse.” (Prédikátor könyve 4,9-10, GNT fordítás) Mennyire…..
„Ha ti ...tudjátok, hogy hogyan adjatok jó ajándékokat a gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok jó ajándékokat azoknak, akik kérik tőle." (Máté 7,11 NIV fordítás) Minden forrása Isten. Minden amit látsz a földön és minden, amit nem is látsz a földön és az…..
"Az én imám az, hogy a ti szeretetetek egyre inkább bővölködjön ismeretben és az éleslátás mélységében, hogy meg tudjátok ítélni, mi a legjobb, és tiszták és bűntelenek lehessetek Krisztus napjára, tele az Isten előtti megigazultság gyümölcseivel, amik Jézus Krisztus…..
"Hordoznunk kell annak "terhét", hogy előzékenyen viszonyulunk mások kétségeihez és félelmeihez." (Róma 15, 2 TLB fordítás) A figyelem talán a legfontosabb dolog a barátságokban és a kapcsolatokban, mert nem tudsz úgy szeretni valakit, hogy nem hallgatod meg. Nagy különbség…..
"Az Úr házában fogok élni örökké." (Zsoltárok 23,6b NLT fordítás, második kiadás) Amikor Dávid király azt mondja, hogy "Az Úr házában fogok élni örökké." (Zsoltárok 23,6b NLT fordítás, második kiadás), arra utal, hogy Isten helyet készített neki a mennyben. Ez az…..
“Isten tudta, hogy mit tesz a kezdetek kezdetétől. Eldöntötte a kezdetektől, hogy a Fiához hasonló módon alakítja azok életét, akik szeretik őt. A Fiú áll a helyreállított emberiség első helyén. Látjuk az életünk eredeti és elkészített formáját  benne.” (Róma 8,29…..
"Soha ne nélkülözzétek a lelkesedést, hanem tartsátok meg a szellemi buzgóságot, az Urat szolgálva. Legyen örömötök a reménységben, legyetek türelmesek a szenvedések közepette, és legyetek hűek az imádkozásban." (Róma 12,11-12, NIV) Ahhoz, hogy elérd a céljaidat, ki kell…..
"A mennyből segítséget fog nekem küldeni, hogy megmentsen, mert ilyen a szeretete." (Zsoltárok 57,3a TLB) Van egy mítosz, ami azt mondja, hogy meg kell tisztítanod a cselekedeteidet ahhoz, hogy Istenhez gyere: „Rendbe kell szednem mindent. Van néhány dolog, amit előbb helyre kell…..
„Mert kegyelemből vagytok megváltva, hit által – ami nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – és nem cselekedetek által, hogy senki se tudjon dicsekedni.” (Efézus 2,8-9, NIV fordítás) Nem tudod a kegyelmet kiérdemelni. Nem tudsz érte megdolgozni. Nem jár neked. A Biblia azt…..
"Énekeljetek hálaéneket neki, dicséretet énekeljetek az Istenünknek!" (Zsoltárok 147,7a LB) A szellemi utad egyik legfontosabb eleme, hogy megtanulj hálát mondani Istennek azért, amit nekünk adott. Szóval hogyan fejezed ki a hálád Istennek, ami életed ennyire fontos része? Az…..