Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BélaBácsiTudja

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma még nem tudni, hogy ez 2018-ban lesz-e (bízunk benne, hogy igen), de Orbán és rendszere meg fog bukni. El fog jönni a pillanat, hogy szégyen lesz, hogy ott álltál mellette. Énekeltél neki, eladtad a lelked a pozícióért, pénzért, vagy csak félelemből, vagy mert simán hülye voltál és hittél…..
Hamlet „őrült beszédében” legalább rendszer volt, miként azt Polonius megállapította. Nem úgy, mint Illés Zoltán egyre vadabb nyilatkozataiban.             Kép: ritkanlathatotortenelem.blog.hu                                                              Kép: 24.hu  „Én most is benne vagyok a…..
BélaBácsiTudja 2016.04.03 02:12:51
@taxi33: Dehogy. Egyszerűen csak nincs már stábja, aki megmondja neki mit kellene mondani.
Mivel eléggé tele van a sajtó a témával, visszakerestem, hogy pontosan hogy is ajánlottam figyelmükbe a helyet. Ezt írtam Toby-nak, a producernek, amikor kifejezetten az elmúlt korokat idéző helyet is kért, azaz nem a gasztronómiai érték volt a lényeg, hanem egy olyan hely, ami…..
Véget ért a harmadik Éden Hotel, ami az ismert események miatt (nyugi, lesz róla szó) igen valószínűleg az utolsó is egyben, legalábbis a TV2-ről nem tudom elképzelni, hogy belátható időn belül belevágna egy negyedik évadba, kurva drága licenszdíj ide vagy oda. Az ideális az…..
Információink szerint Amin Zoltán, az MTVA programigazgatója már csak péntekig ül a székében, ugyanis hétfőtől a HírTV egykori programigazgatója, Gyurity Mónika igazgatja az köztévés műsorrendek sorsát. A köztévés nézettségek láttán persze érthető a dolog, sőt, ha azt…..
BélaBácsiTudja 2015.05.12 16:45:55
@Serrin: M3 egyébként egy nagyon jó Filmmúzeum pótló. Úgyh azt ne bántsák. A nemzetihírtv meg kezd egész normális lenni. a hétvégi nemzetiségi tematikus nap egész frankó volt.
BélaBácsiTudja 2015.05.12 21:08:09
@pythonozok: engem csak egy szomorít el, hogy amióta újra adja a szomszédokat lekerült a youtuberól.
Dericcért és a Polipért viszont oda vagyok!
Simicska Orbánt ügynökmúlttal vádoló nyilatkozata után igazán itt lenne az ideje, hogy 25 év sunnyogást követően végre világosan lássunk abban, hogy kik voltak az állampárt ügynökei. Ezt a sokak által hőn áhított tisztánlátást viszont úgy fest, hogy leginkább a Fidesz…..
A Fidesznek mintegy 740 ezer töredékszavazatot hozott a győzteskompenzáció: ez közel harmada annak a 2,2 milliós értéknek, amit a régi szabályokhoz hasonlóan, csak a listás szavazatok és a vesztes töredékszavazatok után kapott volna. REINER Roland infografikája.   Így…..
BélaBácsiTudja 2014.04.09 00:40:24
@is: Segítek kedves kolléga a tankönyvben.

Szóval ez alapján a fenti fejtegetés során nyert volna a Fidesz 96 egyénit (jelen állás szerint) és 30 listást azaz 126 helyet.

Az 63,3%.

Látod-látod.

Tudod, normál esetben az győz, akire többen szavaznak. Itt pedig akárhogy is magyarázza a balliberális oldal a bizonyítványát az győzött, akire többen szavaztak.

Persze vannak kivételek. Például ha amerikai elnököt választunk. Képzeld, ott olyan geci a rendszer, hogy 2000-ben nem az győzött, akire többen szavaztak! Totál hihetetlen nem? S az nem lenne demokratikus rendszer? Hát dehogynem!

Teccetek volna választásokat nyerni.
1881. március 25-én született a huszadik század világszinten kiemelkedő magyar művésze, Bartók Béla. 1983-ban az ő arcképével nyomták ki ugyanezen a napon a zöld ezerforintost, a Bartók Rádió 1987-től viseli nevét, de nem volt mindig ennyire megbecsülve.   Bartók a…..
Fűre lépni tilos! 10.000 Ft/lépés. Azért megijedni nem kell, a poénos táblák a jelenleg lezárt Kossuth téri építési területen vannak és csak az ott dolgozó munkásoknak szólnak. Remélem azért nem gondolta komolyan a főnökük, mert akkor nagyon könnyen kiszúrhat valaki a…..
A köztévé idén is rászánt pár száz millió forintot arra, hogy bebizonyítsa: a mai magyar popzenéből igenis ki lehet választani harminc olyan dalt, amiből a közönség és a szakmai zsűri majd kiszedi azt az egyet, ami megfelelően képviselheti a Nemzetet, így csupa nagy betűvel,…..
Mondjuk igazából nem a mémeket fedezték fel, csak az Indexet, a Cinket meg a 444-et. A csütörtöki híradóban leadták "Az egész internet a baloldalon nevet" című, nem feltétlenül hamis, de azért elég alacsony hírértékű összeállítást, amiben a Képviselő funkyra, Szily…..
Tegnapelőtt, azaz az Úr kétezer és tizennegyedik esztendejének január havának nyolcadik napján jelentkezett először a Magyar Nemzeti Televízióban a Szabadság tér '89 című műsor, amit Rákay Philip Úr, a televízió alelnöke vezetett, természetesen a költséghatékonyság…..
A világon sehol nem divat négy csatorna nézettségélt egy kalap alá söpörni, csak nálunk, ahol az MTVA rendszeresen félrevezető közleményekkel idegesíti azokat, akiket még érdekel, hányan nézik a kormány szócsövét. Tegnapi közleményük például így kezdődik: Szilveszterkor…..
BélaBácsiTudja 2014.01.07 11:25:26
@dik_: jelen esetben igen.
RTL3-nál is összesítve mutatják hogy hány emberke látja a reklámot, hisz mindegyik csatornán ugyanakkor megy a reklám, ahogy itt is reálisan mutatja hogy hány emberke látta a himnuszt/áderjánost, hisz mind a 4 csatornán ugyanaz ment.

Ezen akkor lehetne kiakadni, ha nem lett volna azonos a műsorfolyam a 4 adón...minden más csak politikai hangulatkeltés. Ami sixxtől nem szokatlan az MTVA kapcsán...ami sajnálatos tény.
A KARD Kövér Hitlertől másol? 2013.09.09 23:10:49
Nem tudom, meg legyek-e lepve vagy nem? Azon, hogy Kövér László házelnök úr keményeket mond, nem. De hogy a demokratikus rendszert ennyire az alapjaiban kérdőjelezze meg? Nézzük csak: Kövér László megemlítette még, hogy a parlamentnek nagyobb mozgásteret kellene adnia a…..
BélaBácsiTudja 2013.09.10 14:28:04
cink.hu/rendeleti-kormanyzast-szeretne-kover-kar-hogy-nem-fog-1279632670

Ennyike a magyarázat. Csak néhányan korlátoltak ezt megérteni.

Jelenleg teljesen tök felesleges a Parlament így ebben a formában, mert szavazógép (mindig is az volt).

Elég csak az "elmúltnyolcév" végjátékára gondolni, amikor a kisebbségi kormányzás jegyében egy pártnélküli frakció (Kóka féle SZDSZ-frakció, miközben a párt már Fodoré volt) szénné zsarolta az MSZP-t, hogy egyáltalán az ország napi szinten müködni tudjon.
A sajtóban részletek jelentek meg a három az ötödikes, tehát 11 éves gyerekeknek írt erkölcstankönyvek egyikéből. Ami ebből a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Nem akarom, hogy az én gyerekem azt…..
BélaBácsiTudja 2013.09.08 10:16:13
A világ legdrágább hamburgere még nem kapható, mert várhatóan a jövő hónapban rántják le a leplet róla Londonban. Azért övezi ekkora felhajtás ezt az egyébként relatíve egyszerű ételt, mert az, ahogy egy holland tudós létrehozta, örökre megváltoztathatja a hamburgerről…..
A mai nap folyamán az MNB elnöke, mindenki  Matolcsy Györgye rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be legújabb gazdaságélénkítő ötleteit. Illetve azt is megtudhattuk, hogy az MNB külső és belső tagjai között teljes az összhang, nem tudjuk igazán, hogy ezen ki…..
Ritkán látni ilyet a ner harcos uraitól, mint amit a feloszlott LMP frakció bizottsági helyeinek újraosztása kapcsán láthatunk tőlük. Meg vannak szeppenve ezek a nagyszerűek, ráadásul nem valamelyik nagyhangú frakciószónok pasitól, hanem a törékeny, jóindulatból felszorzással,…..
A hallgatói tiltakozásoknak és a kormányzati érvelésnek egyik kiemelt eleme a röghöz kötés kérdése. A kormány eltökéltségét jól jelzi, hogy az alkotmánybíróság által a röghöz kötéssel ellenében felhozott érvek, és a hallgatóknak tett saját ígérete ellenére, az AB-t…..
Teadélután Nem az én nevemben 2013.02.17 14:51:48
Egyetemfoglalás. 2013 02 15 20 23. Hétvége, menni vagy maradni from Ádám Csillag on Vimeo. „Melyik szabályzat milyen pontja alapján kell lekapcsolni az áramot szombat déltől hétfő hajnalig?” – kérdezi az „egyetemfoglaló” az ELTE-BTK-n Pál Ferenc dékánhelyettestől, és…..
Az interneten egyetlen dolog állandó: a változás. És erre fel kell készülnünk. Semmi nem biztos, semmi nem tart örökké. Talán csak a weboldalunk a miénk, de az se maradhat örökké ugyanolyan, ahhoz is időről időre hozzá kell nyúlnunk. Fel kell arra készülnünk, hogy bezár a…..
Demszky 2006-os kampányújsága szerint. 2006-ban én még csak 17 éves hormonbajszos közlekedésbuzi voltam, politikával túl sokat nem foglalkoztam, de valamire ráérezhettem akkor, amikor a postaládánkban talált kampányújságot - ahelyett, hogy visszakézből a kukába dobtam volna - a…..
A kezdetektől fogva hangoztatjuk, hogy nem specifikusan az Orbán-kormány ellen vagyunk, nem ezért jöttünk létre, és akkor sem fogunk feloszlani, ha nem ők lesznek hatalmon - beleszólási követeléseink a mindenkori kormánynak szólnak, így mindenkor hallatni fogjuk a hangunkat. Ezt…..
BélaBácsiTudja 2013.01.27 12:39:48
@MACISAJT: Én azt értem, hogy nekik pont az a lényeg h a mögöttük álló kis csipet-csapat kiléte ködfelhőben vészen el, mert akkor lehet ilyen szipi-szupi überfüggetlenek vagyunk cikkeket írogatni.

@Toma001: Greenpeace egyesület, innentől kezdve elnöke van, s mivel közhasznú egyesület, évente csinál közhasznúsági jelentést (amely a gazdasági adatairól is vall). Hoppá!

Ocuppy mozgalom meg egy vicc, az arab tavasz eredménye meg szemlátomást látszik egyiptomban az iszlamisták előre törésével. Ott is végül azok irányítanak, akiknek arcuk van.

@zsoltiuszprime: lehetőség adott. indulj el a választásokon. s amúgy pontosan jól látod, a HÖOK (és rajtuk keresztül a HÖT/HÖK valódi szerepe) a számonkérhetőségen, és a választások alapján szerzett törvényi eszközök felhasználásán múlik.

Ha a miniszter a HÖOK-al szeretne beszélgetni/tárgyalni, tudjon kit hívjon. Ha a HaHa-val kit hívhat? Arról nem beszélve, ha én összefogok hallgató társaimmal, és alapítok egy "HaHa" sejtet.... ki tiltja meg nekem ha tárgyalni szeretnék? :D Értitek?
BélaBácsiTudja 2013.01.27 15:35:04
@Toma001: de ahogy valakik követelik hogy tárgylajanak - ugyanis a HaHa egy része ezt teszi - szükséges, hogy legyen nekik arcuk, nevük stb....

Ezért nem megy egyébként semmire sem az ocuppy azt leszámítva hogy szépen mosolygunk rajtuk a tv-ben hogy hát igen-igen kis cukik.
A miniszter tegnap irreálisan magas ponthatárokat húzott meg a 16 diszkriminált szakon. Utánanéztünk a 2011-es pontszámoknak és a bekerülési arányoknak, mivel a miniszter elhangzott ígérete szerint a szakmai érvek nélkül diszkriminált 16 szakon a pontszámok…..
BélaBácsiTudja 2013.01.23 09:26:18
@opati666: mert az emelt szint az nem érettségi....... Ja h magasabb óraszámban többet kell benn ülni abba a szemet gonosz iskolába....

@CyberPunK: az h nem tudsz valamiről, csak az bizonyítja h mennyire tájékozódt vagy. Nah, pont ezért nehéz felfogni, h egy miniszter nem tud akárkivel felelősen tárgyalni.... Megállapodik a HaHa-val. ok. De a haha kit képvisel és kinek tartozik felelőséggel? És kikkel üljön le? Hisz nincs egy vezetője.....

A HÖOK meg nem közvetlenül, hanem az egyetemi (és azon belül) kari HÖT delegáltak választják.... Képviseleti demokrácia...