Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kyttyhi

21 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy nehezen, pár év késéssel belőtte az easyJet a ziccert, februárban indul az Amszterdam-Budapest útvonal. Ők nincsenek oda a magyar piacért, kínkeservesen bővítenek csak. A jegyek 10 ezer forint környékén vannak, sajna ez teljesen reális, érdemes őket megvenni, nem valószínű, hogy érdemben…..
kyttyhi 2016.09.18 17:05:43
@Fillér B. Gusztáv:
A napi tomegkozlekedesi jegy ami eldoobhato az 7,5 az egy oras az 2,9. A tartos chip kaart is 7,5 plusz a penz amit ratesz az ember.
Vonatjegynel van 1€ felar az eldobhato jegyert :)
Tales from the Netherlands 1. Tale 2014.08.25 22:31:54
I have never done Carpooling before but it was totally cool! The two guys coming to Antwepen were nice and funny so the 15 hours just flew away! We arrived at 19:00 on Sunday, so after that I checked in my B&B and kinda fainted. I didn’t wake up till 9. Of course the breakfast was over but I…..
Summer in Japan Arrival 2013.06.27 12:40:25
Mivel szerintem nem lesz erőm ide rendesen is írni, ezért mára íme egy Video. ez az első, szóval csak finoman! :) ..
kyttyhi 2013.09.02 19:40:08
@Ágnes Bozsó: Szia!

Most költözök be albiba és épp és csak kölcsön netem van, de hétvégén megírom Neked:)
Summer in Japan Fuji 2013.08.08 03:45:00
Szerdán elmentünk az Edo történeti múzeumba. Nekem személy szerint ez sokkal érdekesebb volt mint a filmes Ghibli. Az Edo periód építészete és tárgyai voltak kiállítva meg makettek az akkori városi életről, hogy hogyan öltözködtek és éltek az emberek. A hét többi része…..
Summer in Japan Kyoto 2013.08.02 13:44:33
12-én Pénteken volt a lakótársam búcsú bulija. Egy hatalmas tál sashimit ettünk, meg eljöttek az Ő japán újonnan szerzett barátai.  Az est karaokéba torkollott és hajnali 3 kor értünk haza, kb. négykor aludtunk el.  Ez persze nem lett volna probléma, de másnap a sulival…..
Summer in Japan Akihabara 2013.07.24 17:22:13
Akihabara az elektronikus kütyük, a manga és anime cuccok valamit a maid caffék hazája. Az Otakuk számára maga a földi paradicsom. Nekem simán fura volt… Az akihabara városnézés elég érdekes volt hála a szervezett  vezetésnek.  Az idegenvezető halványkék francia…..
Kicsit elmaradtam az írással, szóval voltunk a Diesnylandben is. Jó volt bár annyira nem nyűgözött le.  Mivel vasárnap voltunk a népesség Budapestével volt egyenlő, és laza 90 percet álltunk sorban a hullámvasútért. Ennél még sokkal érthetetlenebb még számomra…..
Tokyoban mindenki Harujakuban és Aoyamaban mászkál akinek jól megy, és szeret menőnek látszani. Ez a két legnagyobb divat negyed, és a nagyon terendik mászkálnak erre. Az iskola szervezte program keretében ide is eljöttünk. Mondjuk a szervezés kifulladt annyiban, hogy ők fizették az…..
Summer in Japan Hétköznapok 1. 2013.07.07 23:47:54
A hét minden napján más-más tanárt kapunk. A szerdai tanárnő bolond. Nagyon vicces, az ember halálra röhögi magát vele-rajta. Természetesen itt is Hello Kitty no Kittichan lettem, de már kezd tetszeni. A csütörtöki tanár egy kedves idős hölgy, rendkívül szeretetteljes, a…..
Igazából az elmúlt napokban sok minden történt. Elég sok japán étel jött szembe, rengeteg fura ruhásat láttam, és már pár perverz videó is a kezembe került. De úgy gondoltam, még gyűjtök hozzá némi anyagot, és mindegyikről külön írok, ahogy a háztartási eszközökkel…..
Summer in Japan Kamakura 06.29. 2013.07.02 16:35:14
Kamakura japán fővárosa volt 1185 és 1333 között. A városban és a környéken számos buddhista szentély működik. Igyekeztünk időben indulni, de 9-es indulásunkat 10-re toltuk, mivel a nem kellőképpen agresszív ébresztőóra miatt, nem sikerült felkelni.  890 jenért lehet…..
Summer in Japan Nikko 06. 28. 2013.07.02 05:59:46
Nikko Tokyotól északra található 150km-re, és 2 óra alatt meg lehet járni. Természetesen odafele kicsit tovább tartott, mert elképzelésem nem volt, hogy tudnám kezelni a jegy automatákat, így ismét segítséget kellett kérnem, az én japán szintemhez közelítő angol tudással…..
Szóval felszálltam a buszra és megéreztem, hogy otthon hajnali 1 múlott, de csak bámultam ki a buszablakon. A  rengeteg ismeretlen formájú autó, a komplex utak, és ahogy egyre közelebb értünk a központhoz, egyre több hatalmas épület vett körbe, folyókat átívelő hidakkal, 3…..
Nem gondoltam volna, hogy akár csak egy karakterkattintásnyit is áldoznék erre a témára, de annyira tetszett, hogy nem tudom megállni. A repüléstől féltem egy kicsit, nem azért mert lezuhan vagy hasonlók, hanem a „tengeren” túli járatokról szörnyű emlékeim vannak. De nyilván…..
Summer in Japan 10, 9, 8, 7, 6..... 2013.06.16 16:35:38
English below Megkezdődött a visszaszámlálás, és már csak 10 napom maradt bár addig még esküvő, felvételi, orvosi vizsgálat stb. hátra van. A két hónapos program, két 1-1 hónapos részre osztható.  Az első a nyelvtanulással eltöltött hónap, Tokyoban, (programokkal…..
Folytatva a helymeghatározást elértünk az utolsó alegységig. Az előzőekben a kerületekig jutottam. Szóval ezek a kerületek (ku) még további egységekre vannak tagolva. Ezeket cho vagy machi (falu) néven említi az útikönyv, ami igazából jelen esetben háztömböket jelöl. Ezen…..
(English written with grey)Tehát a Tokyo agglomerációt már el tudjuk helyezni a térképen (lásd) szóval nézzük azon belül mi micsoda. Tokyo prefektúra három részből áll: a volt Tokyo-cityből (23 kerület), Tama-ból (Nyugat-Tokió) és a szigetekből. A szárazföldi részt két…..
Csuti János olvasónk küldte el júliusi izlandi útjának beszámolóját, melyet több részben adunk közre. Sokak véleményét idézve, Izland valószerűtlenül más világ, mint amit bármerre járva tapasztalhatunk; lávamezők, gőzölgő talaj, türkizkék vízesések tömkelege,…..
I have to practice my English so this post will have an English form under the picture. Sorry for the poor grammar. Mit tudunk Japánról? Japán (日本 tehát日nap 本eredet=felkelő nap országa...meg van?) vagyis Nippon vagy Nihon, egy szigetország, amit a Japán-tenger, az…..
Summer in Japan 1 month left 2013.05.26 16:49:24
Egy hónap van hátra az indulásig és a legtöbb dolgot elintéztem. Váltottam yent ami kisvárosunk pénzváltójának okozott némi problémát és kis késés is volt. Nem igazán keresik ezt a valutát errefelé. 1.000; 5.000 és 10.000 yenes címleteket kaptam. Az ezer jenesen…..
Elintéznivalóból nem lett kevesebb, az elmúlt 2 hét is elég szervezésdús volt. Mint írtam Japánba nem kell vízum, de valami belső megérzés következtében, csak böngésztem még a konzuli oldalakat. Olvastam japános-angolról magyarra fordított földrengés védelmi tervet, aminek…..
Magyar állampolgárként 90 napig vízum nélkül tartózkodhatom Japánban amennyiben turistáskodom és nem pénzt keresek így a vízumigénylő procedúrát megúsztam. (http://www.hu.emb-japan.go.jp/hun/consul/visa.htm) De sokkal körülményesebb volt jóval egyszerűbbnek hitt dolgok…..
Aki ismer tudja, hogy Japán-lázban égek gyerek korom óta. Az egész egy kósza levéllel kezdődött, melynek aláírója Kazumoto Miaoka volt. Számomra ez 8 évesen súrolta felfogó képességem határát, mert milyen vicces már, hogy valakit Miaokának hívnak. Hát így indult, nem valami…..
Van az úgy, hogy az ember olyan országot választ magának, amiről kiderül, hogy valami miatt mégsem jön be. Ez történt Judittal is, aki párjával megszerette Máltát, de arra is rájött, hogy nem akar élete végéig ott élni. A miértre fény derül a mai…..
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..