Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mária Pirézia

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németh Szilárd rezsitábornok egy csokornyi törvénymódosítást nyújtott be a rezsiháborúval kapcsolatban.1. Máris módosítanák a két hete (!) megszavazott rezsitörvényt:A szolgáltatóknak a számlákon a címzést nem Times New Roman betűtípussal kell kinyomtatni, hanem Arial…..
Mária Pirézia 2013.11.25 18:14:59
@MolnarErik: Szerintem Nemzeti Közösképviselő-Vállalkozók Direktorátusa (NKVD) lesz az.
Most, hogy lassan Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgató személye fontosabb lesz, mint az egyiptomi és a szír válság, ideje lenne bepillantani a kulissza mögé is, amit a magyar sajtó – érthetetlen módon – eddig nem tett meg. Ugyanis a dolog egyáltalán nem arról szól, hogy…..
Örülünk, Vincent? Az ingatlan 2013.10.06 22:36:06
          Anyámék írták alá a szerződést, én nem is voltam jelen. Nem néztem meg az apró betűs részt, akkoriban nem érdekelt az ilyesmi. Egy ingatlanról volt szó, afféle társbérleti szerződésről.      Nem volt egy különösebben…..
Mária Pirézia 2013.10.07 15:24:14
   Az ERC Advanced Grant palyazat vegeredmenye.    284 nyertes palyazatbol 2 (igen, ketto) jon a volt keleti blokkba: egy Csehorszagba, egy Magyarorszagra. Ez az Unio legfobb tudomanyos szervenek palyazata, a legfontosabb europai grant.     Nagy Britannia 65…..
Mária Pirézia 2013.09.27 21:17:18
@Ménkűnagy Bundáskutya: Csak nem egy MIK-est tisztelhetünk itt? :)
Mária Pirézia 2013.09.28 16:55:33
@saravad: Békemenet a NEMZETI tudományért. Sumeriológia, testnevelés-elmélet (labdarúgó szakirány), polgári színháztudomány és társai.
(Forrás)..
Mária Pirézia 2013.09.24 15:50:23
@unionista: Az, hogy a magyar fogalmak szerint mi liberális meg mi nem, semmit nem jelent, az számít, hogy valóban mi liberális meg mi nem.

A Fidesz sem jobboldali párt, hanem egy erősen populista baloldali valami.
Az MSZP pedig erősen jobboldali gazdaságpolitikát tud folytatni.
Ettől még a magyaroknak csak az van meg, hogy ami szocialista nevű vagy liberális, az baloldali, ami meg Fidesz, az jobboldali.
Az már eszükbe sem jut, hogy létezik jobboldali liberalizmus is. Pedig létezik.

A CDU pedig, hogy-hogynem liberális-konzervatív párt, mert ez a két fogalom is megfér egymás mellett. Magyarországon a Bokros-féle MoMA ilyen párt. De őket persze baloldali-liberálisnak fogják fel az emberek. De attól még nem az.
Hétvégén Baján furcsa körülmények között nyert a Fidesz. Szexista nőgyűlölő honlap a Fidesz szóvivő kabinetfőnökétől, az ultrákkal márciusban az egyetemfoglalást megzavaró Jobbikos, Kubatov Gábor székházvédő titkára, és ex-láncszavazó kisiparos. De nézzük egyenként…..
Mária Pirézia 2013.09.24 15:45:28
@Konzervatív0: Hídfoglalás rendben volt 2002-ban? A Fidesz sem tud tisztességgel veszíteni. Az MSZP pontosan ugyanazt csinálja, mint a Fidesz, jóreggelt.
Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és mostanra eljutottunk oda, hogy beléphetünk a bérek és fizetések ésszerű, gazdaságilag megalapozott emelésének korszakába, miközben Európa más országaiban ennek éppen az ellenkezője zajlik. Orbán ViktorTörökbálint - 2013.…..
Mária Pirézia 2013.09.17 11:57:17
Geekblog Hajsza a győzelemért 2013.09.10 23:41:01
„Minden évben 25 versenyző indul a Forma 1-en, és minden évben kettő meghal közülük.” Ezzel dobja fel a labdát a következő két órának Niki Lauda nyitó narrációja, vetélytársa, James Hunt pedig később „kerekeken száguldó bombának” írja le az általuk vezetett…..
A sajtóban részletek jelentek meg a három az ötödikes, tehát 11 éves gyerekeknek írt erkölcstankönyvek egyikéből. Ami ebből a könyvből kiviláglik az nem erkölcs, csupán erőszakosság, összeesküvés-elmélet, és gyenge minőségű sovinizmus. Nem akarom, hogy az én gyerekem azt…..
Mária Pirézia 2013.09.08 12:27:24
@Kandeláber: Ha az az éppen aktuális rigmus, hogy mindenki húzzon innen, akinek nem tetszik a rendszer, akkor ne tessék csodálkozni azon, hogy a termelő erők is lelépnek.
Nem ám a rendszerrel van baj....nem, azokkal, akiknek nem tetszik!

Persze az adóbevétel meg kéne...érdekes ez.
Mária Pirézia 2013.09.08 13:20:45
@komplikato: Az hagyján, hogy Brüsszelben adózik. Megy ki vele az egész fejlesztőgárda meg a komplett üzemeltetés. Költöznek ki szépen a bőven átlagkereset felett kereső emberek. Ezzel egy kicsit a fogyasztást is csökkentjük ebben a szép gazdaságban.
Plusz megy ki a szakértelem, egy olyan szakmában, ami így is jelentős munkaerőhiánnyal küzd. Ne csodálozzunk, ha csökken a GDP, így sem vagyunk a gazdasági teljesítőképesség határán.
Az informatikaoktatást pedig szépen építik le a közoktatásban. Nyilván így a legjobb.
Mária Pirézia 2013.09.08 15:46:26
@bbjnick: Ez a "keresztény törvény" az ún. aranyszabály, nem Jézus vezette be, legfeljebb a zsidó-keresztény kultúrába.
Jézus előtt is sokan használták már az aranyszabályt, pl. Konfucius, de a maoizmus tanításának is része volt a reciprocitás elve.
A görögök is ismerték pár száz évvel Jézus előtt ezt az erkölcsi alapelvet stb.
Nem menekültünk meg a könnyektől, az X-Faktor új szériájában Keresztes Ildikó helyett Tóth Gabinál törik el a mécses - írja a Bors. A sírás dramaturgiai elemmé vált a tehetségkutató előző szériájában, Keresztes pityergése többször szerepelt a bulvárlapokban, mint a…..
  A szoft technológiai szaktanácsadó képes a korábban megszerzett “hard” tudását konvertálni az új helyzetek többnyire csak lazán strukturált, “szoft” problémáira. Ismeri az ehhez szükséges fogalmi kereteket (káoszelmélet, skálafüggetlenség, többszörös…..
Ertsey Katalin LMP-s képviselőnő néhány egyszerű kérdést tett fel július végén Balog Zoltán EMMI-miniszternek "Miféle családbarát kormány az, amely éhbéren tartja a bölcsődei dolgozókat?” címmel.   Balog ugye nemrég reagált a bölcsődei dolgozók levelére, tegnap…..
Mária Pirézia 2013.08.13 21:12:12
@Algopirin: Tehát rükvercből mehetünk most már üresbe is?
Mária Pirézia 2013.08.26 11:13:05
@eMM2: A Fidesz szabadságharcol? Hiszen hatalmas hirdetésekben adta közzé, hogy megszűnik a túlzottdeficit-eljárás, azaz Magyarország betartja az EU szabályait ezen a téren. Ez szabadságharc?
Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és energiát más korszerűbb energiatermelő…..
a szocialista kormányok az államadósságot és a munkanélküliséget megduplázták, a magyar családokat megszorítások sorozatával sújtották, felelőtlen költekezésük miatt az ország pénzügyileg kiszámíthatatlan, sérülékeny volt. „Csaknem Görögország sorsára…..
Mária Pirézia 2013.08.23 22:12:06
@gipsz.jakab: felcsökkentés, ilyen nincs. a csökkentés szó nem létezik! lenövekedés van!
Egyre valószínűbb, hogy el fogunk költeni különösebb aggodalmaskodás vagy töprengés nélkül másfél olimpiányi pénzt egy olyan fejlesztésre, amit finoman szólva sem övez az energetikai szakma egyhangú jóváhagyása. Ha őket nem is, de a közvéleményt könnyen lehet lekenyerezni…..
Mária Pirézia 2013.08.23 17:26:19
@TheElf: Az égésnél mindenképpen kémiai energia (a kötéseké) alakul át hőenergiává (hiszen azért égetünk, mert az egy exoterm reakció - hő szabadul vel), majd ez a hőenergia fog mechanikai energiává alakulni.

Magában a körfolyamatban nem az anyag körforgásáról, hanem a termodinamikai paraméterek körforgásáról van szó!
Az üzemanyagciklus meg a termodinamikai körfolyamat nyíltsága/zártsága nem ugyanaz, ne keverjük össze :)
Mária Pirézia 2013.08.23 17:33:35
@vilagnezet.blog.hu: Dehogy elavult. Második generációs, nyomottvizes atomerőmű, mint a világban lévő erőművek túlnyomó többsége.
A jelenleg épülő reaktorok közül is sok ugyanilyen második generációs PWR.
A harmadik generációs reaktorok kb. 15 évesek, ez jelenleg a csúcstechnológia az atomreaktoroknál.
Ilyenekből azért még nincs sok.

A negyedik generáció pedig még kutatás alatt áll.

De kíváncsian várom az indokaidat, hogy miért is elavult Paks.
Mária Pirézia 2013.08.23 20:48:40
@Knorr: Igen, novekedik/csokken a terfogat, amint a dugattyu mozog: valtozik a kozeg terfogata. Pont a terfogatnovekedeses resze a korfolyamatnak a munkavegzo resz.
Megpróbáltuk a közösségi médiázást, a blogolás jobb. Welcome back. A Defamer szerint Niki Finkét, a Deadline Hollywood rettegett bloggerfőnökasszonyát kivágják a laptól, mint macskát szarni. Meglátjuk, ezt a hírt az elmúlt hat évben vagy ötször tuti lehoztam, és egyszer sem…..
  A tengerentúlon nem cicóznak vésővel és kalapáccsal, robbantanak   Négy éve bezárt erőművet semmisítettek meg Amerikában, Miamiben, robbantással. A korábban 60 éven keresztül 350 ezer háztartást árammal ellátó erőművet azért zárták be, mert a régi…..
Mária Pirézia 2013.08.12 15:12:27
@Kovács János 18: Ez melyik műsorában volt? Meg kéne hallgatni, de nem rémlik ilyen rész.
Hámori Péter útirajza Észak-Koreából, a Kommentár folyóirat 2013/2 számából. * „Mi vagyunk a világ legboldogabb gyermekei.” A kép úgy 15 méter széles, 4-5 méter magas. Rajta ragyogóan süt a nap, két gyermek hasal a fűben, egy kisfiú és egy kislány. Utóbbi mellett egy…..
Mária Pirézia 2013.08.11 12:34:46
@bbjnick: Fogalmazzunk úgy, hogy
1. Majdnem csak annyit esznek, amennyit megtermelnek.
2. Az USA-tól jövő és egyéb élelmiszersegélyekre nagyon alapoznak.
Mária Pirézia 2013.08.11 22:53:59
@S=klogW: Azért érdemes kiemelni, mert ők a legnagyobb ellenség. Mégis elfogadják a segélyt tőlük...Dzsucse ide vagy oda.
Örülünk, Vincent? Pótjegy 2013.07.29 10:27:01
2013. május 15-én (és nem 15-től!) a MÁV "a menetrendben megjelölt egyes gyors- és sebesvonatok igénybevétele esetén" (brrr...) gyorsvonati pótjegyet vezetett be. Az erről kiadott, részletes tájékoztatóban vannak felhasználási szabályok, mentességek, van felár-bérlet és…..
Mária Pirézia 2013.07.30 11:06:31
@Pásztörperc: "De azt ne a MÁV tegye, hanem a jogalkotó."
Nem értek egyet. A jogalkotónak nem azt kell szabályoznia, hogy milyen pótjegyek, kiegészítő szolgáltatások vannak. Hanem azt, hogy ezen szolgáltatáshalmazból mi az, amit dotál.
A jogalkotónak nem feladata, hogy rögzítse, hogy egy szolgáltató pontosan milyen szolgáltatást nyújtson. A minimumot előírhatja, meg írhat elő minőségi kritériumokat, de a szolgáltatáshalmaznak felülről nyitottnak kell lennie.

Azzal, hogy meghatározod a pótjegyek számát és milyenségét, ezt a szolgáltatáshalmazt zárod le felülről, ami nem jó dolog.

Mondom, a jogalkotónak csak az a feladata, hogy a szolgáltatóknál lévő szolgáltatásokra eldönti, hogy melyiket hajlandó dotálni.

Másrészt, az egy jelenlegi helyzet, hogy a MÁV tulajdonosa az állam. Ettől még nem úgy kéne irányítani azt, mint a tulajdonunkat, hanem úgy kezelni, mint egy piaci vállalatot, aminek a profitjából/veszteségéből részesülünk. Mert ha így állunk hozzá, akkor sokkal ésszerűbb elvárásaink vannak, és könnyebben lehet liberalizálni a MÁV piacát, és megszüntetni a monopóliumát. De amíg te amellett érvelsz, hogy a jogalkotó oldja meg a problémát, mert úgyis miénk a MÁV, akkor pont amellett érvelsz, hogy tartsa fenn az állami monopóliumot: a törvényt nem általánosan a vasúti szolgáltatókra, hanem a MÁV-ra írják....
Mária Pirézia 2013.07.30 11:35:57
@jotunder: Hálistennek nem vagyok vasutas, csak a családban dolgoznak ott páran, meg a fél falu :) Például az összes szomszéd. Ha átjönnek, akkor 5 perc múlva már a MÁV a téma :)
Mária Pirézia 2013.07.30 11:59:05
@Pásztörperc: Ekkor viszont a MÁV nem sért törvényt, nem bírál felül semmilyen jogszabályt. A MÁV pontosan betartja a jogszabályt. Az, hogy a jogalkotó hülye szabályozásst hozott, az ne a MÁV hibája legyen már.
A MÁV menetdíjszabályzata baromira nem írja felül a törvényt, hiába akarja a posztod ezt sugallni.

A törvény szar, de erről nem a MÁV tehet.
Szándékosan aludtam pár napot a magyar kupacsapatok szégyenletesen gyors kupabúcsújára, de így se tudok más címet adni ennek az írásnak, mint amit a sorsüldözött debreceni ultrák megfogalmaztak kórusban a jó nevű norvég Strömsgodset elleni szívás (0-3) utolsó perceiben. Ez a…..
Mária Pirézia 2013.07.29 20:13:04
@freehckr: "Az ultrák egymással vagy a rendőrökkel vannak elfoglalva, nem a többi szurkolóval..."

Tegnap a Formula 1-ről hazautazvaa vonaton jót röhögtünk azkon a Videoton szurkolókon, akik a vonatra felszálló Haladás-szurkolókhoz csak ennyit üvöltöttek percekig: "Mocskos Szombathely, mocskos Szombathely."
Kérdem én: ha a nagy ultrák csak a másik ultráival vannak elfoglalva meg a rendőrökkel, akkor nekem (aki amúgy nézem az értelmes focit) mi a fenéért kell nekem találkoznom azzal, hogy a két szurkolótábor utálja egymást? Nem, egyáltalán nem csak a másik oldal ultráit meg a rendőröket befolyásolja, hogy az egyik csapat ultrái mit művelnek. A műveletlen, céltalan gyűlölködés egyszerűen undorító, ezért sem jár el az ember meccsre. Egyszerűen nem vagyok kíváncsi rá.

Néha megnézek 1-1 NB1 közvetítést....színvonaltalan az egész.
Az állandó felforgatás, átalakítgatás régi haladó baloldali hagyomány, amely mindent rombol, de annál kevesebbet nyújt. A cél most is az: nem megérteni akarják Magyarországot, hanem átalakítani, még hozzá azonnal, saját képükre Bazsó Bálint 2013. július 8...
Mária Pirézia 2013.07.17 17:24:15
@dogfüggő: Tehát az EU is elismeri, hogy Magyarország végre betartja az EU szabályait? NEMLESZÜNKGYARMAT! Brüszel nekünk nem diktálhat!
Vastagbőr Béremelés mindenütt 2013.07.12 09:01:00
Magyarország jobban teljesít. Ez egyértelműen látszik az alábbi hírcsokorból is. 1, PedagógusokSzegényeket rendesen becsapták. "Az úgynevezett életpályamodell megalkotásakor megígért teljes béremelésnek a 60 százalékát kapják meg szeptembertől, majd a következő 4 évben…..
Mária Pirézia 2013.07.13 22:44:40
Érdekes amúgy a Fidesz szélkakaspolitikája. Privátban rendkívül elismerték az IMF-et is, ahogy ezt az USA-nak elmondták 2009-ben:
www.cablegatesearch.net/cable.php?id=09BUDAPEST794#para-244712-9

"In private, Fidesz officials praise the IMF and give
high marks to the approach the organization is taking in
Hungary. Matolcsy and Jarai tell us that a Fidesz government
would likely seek a new agreement with the EU and IMF when
the current Stand-By Arrangement expires next October, and
Matolcsy notes that "we would propose some changes" to the
existing agreement."
Minden demokratikus országban a gazdaságpolitika feladata olyan körülmények megteremtése, amelyben az emberek életszínvonala, életminősége javul. Nemcsak egyes rétegeké, hanem az ország egész lakosságáé. Hogyan állunk ebből a szempontból? Mit mondanak a háztartás-statisztikai…..
Mária Pirézia 2013.06.27 18:51:26
@S=klogW:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_fsp001.html

Az ugye megvan, hogy 12 év alatt majdnem megháromszorozódott a nyugdíjakra fordított kiadások mértéke? A GDP valahogy nem háromszorozódott meg.

www.ksh.hu/docs/hun/xtabla/nyugdij/tablny11_03.html

A népesség százalékában kb. 5%-kal nőtt a nyugdíjasok száma, a 24%-os arányhoz képest ez kb. 20%-os növekedés. Tehát ez szerinted semmi.
Mária Pirézia 2013.06.27 18:53:06
@S=klogW: Csak hogy viszonyítsuk: félmillióval többen kapnak nyugdíjszerű ellátást, de másfélmillióval kevesebb aktív van, akiket ugyanúgy segélyezni, finanszírozni kell.
Mária Pirézia 2013.06.27 18:56:45
@S=klogW:
"aminek jó részét a külföldi strabag építette ami által a kivitelezés bekerülési költségének jelentős része kikerül a magyar gazdaságból ,
az M6 és köröshegyi-völgyhíd idejében 25% körül becsült korrupciós hányad jelentette költségről nem is beszélve"

Nem kerül ki a gazdaságból, ott van az a pénz, autópálya formájában. Maga a vagyon megvan.

A korrupciós rátáról: Debrecen Mr. 20%-a mond valamit neked? A Fidesz oldalán is rengeteg az "alkotmányos költség".

A korrupció általános jelenség, nem csak az MSZP tehető felelőssé érte. Persze, ezt nehéz felfogni, ha vakjobber vagy.