Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baloldali érték

0 bejegyzést írt és 426 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy népszerű liberális elmélet a kereszténység fejlődésémek, modernizációjának szükségességéről. E szerint azért csökken a kereszténység befolyása, mert az dogmatikus, maradi, nem ad választ a jelen kérdéseire. Manapság a liberális kereszténység erős a protestantizmuson belül - bár ugyanott…..
Baloldali érték 2020.01.13 20:25:42
A kereszténység erejének csökkenésében jelentős szerepet játszik az, hogy egy defenzív, mindenhonnan kivonuló megfutamodó vallásról van szó.

A keresztények nem fognak tüntetni, követelni, harcolni. Minden provokáció esetén elnézést kérnek hogy még léteznek. Keresztényekkel bármit meg lehet tenni. Nem verik szét a modern művészeti kiállítást ahol keresztényellenes polgárpukkasztás folyik, nem fogják követelni a kereszténygyalázó médiaszemélyiségek eltakarítását a közbeszédből, nem követelik az elhatárolódást a multicégek részéről, nem fenyegetnek bojkottal, nem sújt le az ellenségeikre a média torkolattüze stb. Zsidók, muszlimok tizedét nem tűrik mindannak ami a keresztényekkel folyik, de ugyanez igaz a genderszektára is. Ők is szépen lassan kiépítették a módszereiket az egész társadalom befolyásolására és számonkérésére bármilyen olyan ügyben ami kicsit is hozzájuk tartozik. A keresztények meg az elmúlt 100 évben kivonultak mindenhonnan.

Kommunikációs fronton is totál csődtömeg az egész. Vegyük pl a "pedofil papok" esetét: ez egy jól megtervezett kommunikációs hadjárat a katolikus vallás ellen. Ennek a két szónak a minél gyakrabb ismételgetése, eposzi jelzővé kovácsolása, köztudatba ültetése a cél. Persze mindig csak papokról van szó, sohasem rabbikról vagy imámokról.

A genderlobbi célja a társadalom minél alaposabb felforgatása, és a normalitás fogalmának átírása. A nyugati világban az erkölcsi alapokat mindig is az egyház szolgáltatta.

A cél tehát kettős:
- A jobboldal egyik fő irányzatát adja a kereszténydemokrácia, így minél inkább kilövik a lábát és intellektuális hátországát, annál jobb. A cél kivéreztetni az egyházat, generációs éket verni a hívek és az utánpótlásuk közé. Azaz ne küldd a gyerekedet templomba, ott a pediofil pap!
- A pedofília vádját és asszociációját átruházni a genderszektáról. A 90-es években még kéz a kézben járt ez a kettő, a társadalomban az a kép rögzült, hogy jelentős az átfedés a homoszexuálisok és a pedofilok között (ami egyik irányban még igaz is.) Ez gátját jelentette a homoszexualitás társadalmi elfogadtatásának, ezért a pedofíliát egy zseniális húzással áthajították a túloldalra. Azaz a homokosfelvonulásra viheted a gyereked, a ha ők rázzák a faszukat előtte, az rendben van, csak a templomba ne...

Bármennyi kommunikációs lépést is tesz a (főleg a katolikus) egyház, bármennyire is szabadkozik, vizsgálódik, elnézést kér, stb. annál jobban sározza magát. A fő cél csak az, hogy mindig legyen hír róla, és csakis ebben a kontextusban. Lásd ahogy a 444 is elkezdte pár hónapja gyártani ebben a témában az anyagot, nem nyugszanak amíg nem találnak valamit itthon is. (Egy ekkora szervezetnél a méretéből adódóan nagy eséllyel lehet találni valamit, persze egy LMBTQIAXYW++ egyesület tagságában tizedannyit sem kéne kotorászni...)

Nincs már hová hátrálni, azaz van, ha a megszűnés és a feloldódás a cél. Ez lenne az a pont, ahol azt kellene mondani az egyház vezetésének hogy ellentámadást indít minden téren, egy sokkal karakánabb és konfliktusokat felvállaló módon, de erre láthatólag képtelenek. Addig is marad a mindennapos töketlenkedés és behódolás a liberálisoknak.
„Konzervatív forradalom” van a mi utcánkban, azt mondják (a járda járhatatlan a sártól, az út kátyús és egyirányú, a kukákban bűzölög az itt hagyott szemét, de a házfalakon büszke feliratok hirdetik, hogy „Tiszta udvar, rendes ház”), és bár ez a „konzervatív forradalom” maga a totális…..
Miután az Orbán Viktort egykor legeciző Simicska Lajos visszaadta a Hír TV-t a Fidesznek, azonnal megszűnt a csatorna legsikeresebb műsora, a Szabadfogás, de a vitaműsor vezetői „szamizdatban” megcsinálták a soron következő, szerda esti adást, amit azóta 151 ezren néztek meg a Facebookon. A műsor…..
Baloldali érték 2018.08.03 16:31:54
@afropöcs #8=======Đ ~ ~ ~: És mit tettél az elmúlt 18 évben azért hogy ne csak 180 ezer legyen a fizetésed? Tanultál valamilyen új dolgot? Új nyelv? Új szakma? Megvalósítottál valami új ötletet? Kerestél másik munkahelyet? Vagy csak vártad a sült galambot?

Szidhatod a fideszt hátradőlve hogy mindent jól csináltál, de ha nem látod be hogy a saját boldogulásodért te vagy elsősorban a felelős, akkor ezzel csak magadat csapod be.
A távol-keleti országról olyan kép él általában az emberekben, hogy egy rendkívül modern (legalábbis a nagyvárosokban mindenképp) hely, ahol orrvérzésig, sőt néha azon is túl dolgoznak az emberek. Nos, Tshabee posztja ehhez képest szolgál majd egy pár nem is kis meglepetéssel, különösen ami az első…..
Csak egy baráti figyelmeztetés volt, semmi több...
Baloldali érték 2018.07.26 17:11:35
@Etniez: A kétharmadot elsősorban a Fidesz okozta.

A baloldal most úgy van mint a bukott tanuló akinek 2 pont kellett volna a ketteshez. De valójában nem annak a 2 pontnak az elvesztésén múlt a dolog, hanem a további 50 pontnak az elvesztésén.
Újságcímlapokon keresztül gúnyolódnak a már alakulóban lévő Új Világ sajtóján, amikor minden, de minden kormánypropaganda lesz. 2022-ben a Nők Lapja Kövér Lászlót hozza címlapon, a Rubicon Dózsa Lászlót, az ÉS meg Bayer lovagot, Németh Szilit és Schmidt Mariskát. És persze még a Buci Maciból is dőlt…..
Baloldali érték 2018.07.17 11:24:55
@Minden ballib bérretteg: A kerítést is el kéne bontani, mert mióta megépült nem jönnek a migráncsok, tehát nincs értelme.

Egyébként a migráncsok azok mindig jók, mert agysebészek meg mérnökök, aki nem az az meg csillogó szemű 4 éves kislány. Tehát nincs is migráncs probléma, ahonnan jönnek az meg a világ legjobb országa lehet, mert ott csak ők vannak és nincsenek náci magyarok meg németek.
Baloldali érték 2018.07.17 11:42:58
@Minden ballib bérretteg: + Kedvencem amikor veregetik a libsik egymás vállát ha a terrortámadást már 3. generációs bevándorló követi el hogy az már rendben is van, mert nem migráns, az már tősgyökeres francia...

És ezt ÉRVKÉNT használják fel, hogy nyugottan jöhetnek az újmigrik, mert hát az ómigrikkel van csak a baj.
Baloldali érték 2018.07.17 15:52:02
@Látens Inszinuáció: Szóval ha nem bírunk a cigánybűnözéssel az már elég ok arra hogy gyorsan befogadjunk minden muszlimot meg afrikait aki épp erre jár?
Putyin Európa és Amerika megosztásán dolgozik, a magyar kormányfő vasárnap igencsak a kezére játszott; Albright volt amerikai külügyminiszter gyakorlatilag az utóbbi 8 év magyar belpolitikáját írta le, amikor bemutatta, hogy egy országban miként tud elterjedni a fasizmus; Tüntetések lesznek…..
Az atomerőmű veszélyt jelent a természetre – de ez fordítva is igaz: a természet is veszélyt jelent az atomerőműre. Az atomerőmű legnagyobb ellensége: a föld, a víz, a levegő. Az atomerőmű legnagyobb ellensége pont maga a természet, ami mozog, változik, alakul és alakít. A természet erői ellen nem…..
Minden sci-fi őse. Mestermű. Mindkettő igaz Frizt Lang klasszikusára, amely olyannyira megelőzte a korát, hogy a bemutatón megbukott, azonban az idő őt igazolta, a rendező gigantikus látomásának hangulata és jelenetei alapjául szolgáltak a műfaj olyan kiváló darabjainak, mint pl.…..
Általánosságban... Bár a budapesti villamoshálózat problémáin sokat segítenének az első posztunkban javasolt gyorsítási intézkedések, magának a vonalhálózatnak a fejlesztésével is foglalkozni kell, mert komoly bajok vannak. A legnagyobb gond a belvárosi gerincvonalak (Rákóczi út, Bajcsy-Zsilinszky…..
Baloldali érték 2017.03.09 19:39:35
@Baloldali érték: Miskolc dettó.
Baloldali érték 2017.03.09 20:52:07
@rontap: Ja igen, a kettes villamos továbbvitele nagyon adná magát.
Én mondjuk megfelelném a 24-es körjáratosításával a Thököly-DózsaGy út-Dráva u. nyomvonalon, majd ott visszakötve a 2-es vonalába.

A 2-es villamos esetében budapest szegénységi bizonyítványa hogy nem képes akár saját erőből 100 méter vágány építésével bekötni a közvágóhídnál elvágott vágányokat az 1 utcával arrébb futó 51-es vonalába, így Pesterzsébetig hosszabbítva a 2-es villamost (aztán lehet újra 2a sűríteni).
Pofám leszakad, szavam bennszakad attól, amit a Karc FM, pontosabban a március 3-án adásba került Paláver című műsoruk, és annak házigazdája, a klasszikus magyar televíziózás egyik ikonikus arca, a bajszáról (is) ismert Papp Endre produkált egy betelefonáló hathatós közreműködésével. Egy olvasónk…..
Baloldali érték 2017.03.06 18:40:24
@zombizan: pedig semmi túlzás nincs benne, nagyjából megfelel a valóságnak. Ha rákeresel a wikipédián egyes feministákra és megnézed a cikk alján a kategóriákat, kiderül hogy jelentős %-uk zsidó.
Bárkit kérdezünk a témában Budapesten, jó eséllyel egyet fog érteni azzal az állítással, hogy a fővárosi villamosok lassúak. Rengeteget kell állni a lámpáknál, sok a megálló, tele vannak a pályák ilyen-olyan sebességkorlátozásokkal; szinte alig van olyan megállóköz, ahol lassítások nélkül végig…..
A sorozat legújabb részében egy olyan épületet fedezünk fel, amelyben már a '70-es évek óta nem lakik senki...
Baloldali érték 2017.02.04 22:10:12
Több sajtóorgánum is megírta, hogy a magyar és az ukrán fél a legmagasabb érintett szinten tárgyalnak a Záhonyból Munkácsig meghosszabbított, végig normál nyomtávolságú pályán közlekedő, közvetlen InterCity vonatforgalom elindításáról. Az eredetinek tekinthető hír az orosz rzd-partner.ru portáltól…..
Nem kevés csúszással, de azt lehetett hinni, befejeződött a Budapest - Esztergom vasútvonal felújítása. Azonban a beruházás óta sokkal több probléma lép fel és a szolgáltatás minősége rendkívüli mértékben csökkent. Az utasok és a MÁV közötti levelezés és panasztétel gyakorlatilag mindennapossá…..
A 4-es metró napi utasforgalma 158 ezer volt a legutóbbi felméréskor, ám az ígéretek időszakában nem voltunk restek az Uniónak 340 ezret mondani. Ezért a metró elindulása óta félvén attól, hogy a pénzt vissza kell fizetni, már mindenfélét bevetettünk: ritkították a 47-es és 49-es villamost, a…..
Baloldali érték 2016.11.24 21:49:10
@gigabursch: "MIndazon túl, hogy a Déli szerintem felszámolandó"

Ezzel egész észak- és közép budát elvágnád a vasúttól, 3-400 ezer ember legalább
Az ezredfordulón a dél-olaszországi Riace gyakorlatilag elnéptelenedett. Az iskola a bezárás küszöbére került, sok ház omladozott, mert az emberek vagy északra, vagy külföldre költöztek a munka és a jobb élet reményében...
Ezt a jó szokását lovagolta meg a Kétfarkú Kutya Párt azokkal a plakátokkal, melyekkel telepakolta az összes, számára elérhető felületet. A dolog ki is merül ebben, s pont ennyire vehető komolyan. Nulla mondanivaló, nulla megoldás és nulla értelem. A szomorú az, hogy mégis jobban teljesítenek, mint…..
Baloldali érték 2016.09.24 23:42:42
@GolanTrevize: "A kutyapárt plakátjai pont annyira értelmesek mint a kormány üzenetei"

Igazából az a szánalmas a magyar politikában hogy akármilyen társadalmi kérdésben eddig tart a vitakultúra. Hátizé, van egy népszavazás, ne menjetek el kedves szavazók, nem szavazásra buzdítani olyan demokrata dolog.

A magát demokratikusnak nevező ellenzéknek a demokrácia egyik alappillérét jelentő népszavazásról ennyi a véleménye.
Semmi vitakultúra, semmi érvelés, kampány kiszervezve a viccpártnak. (GYF legalább felvállalja az igent.)

De vehetjük azt is a magyar demokrácia mélypontjának, hogy a Fidesz gáncsol mindenfajta egyéb népszavazási kezdeményezést, ami baloldalról jön. Mert magyarországon ma a népszavazás nem tud az adott kérdésről szólni, csakis azon a szemüvegen vagyunk képesek a dolgokat nézni, hogy kinek az ötlete volt a népszavazás.
Még sosem voltam nudista strandon, mégis megszállt a vágy, hogy ledobáljam a fürdőruhámat a strandon. Persze nem lehet, nem lehetek abban, amiben kényelmesen érzem magam. Miért nem? "Nem, és kész!" - kb. ezt érzem a kultúránk válaszának, merthogy igazán értelmes magyarázat…..
Melyik volt Románia első vasútvonala? Mikor miért épültek vasutak? Hogyan változtak a körülmények az idők során? Vasútföldrajzi-történeti cikksorozatunk keleti szomszédunk olyan kérdéseit tárgyalja, melyek anyanyelvünkön nemigen érhetőek el. Nem, nem Erdélyről lesz szó – egyelőre.  Bevezetés A…..
Törvénymódosítások (ld. pl. az új Alaptörvény, vagy az új Ptk.), hivatalos állásfoglalások (ld. több Eu-s javaslat magyar vétóját) és állami vezetők különböző megnyilvánulásai (pl. Kerényi Imre) egyértelműen bizonyítják, hogy a jelenlegi magyar kormányzatban a homofóbia nem csupán egyes személyek…..
Kiedis és a Red Hot Chili Peppers többi tagja (Chad, Flea, meg az a gitáros gyerek) éppen James Corden talkshow-műsorvezető Carpool Karaoke nevű műsorszámát forgatta, ültek az autóban és énekeltek, meg hülyéskedtek egy sort. A forgatás után megálltak, hogy egy mexikói kajáldában egyenek valamit,…..
Szűk buszfordulók, kitekert nyakú sofőrök és rengeteg késés. Ezek jellemzik a legújabb magyar elektromos busz Várnegyed-béli szereplését. Megkérdeztük ezekről a problémákról a BKK-t és a gyártót is...