Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lobellone

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1988. augusztus 14-ről 15-re virradó éjszaka a Csongrád megyei Csengele, 129-es számot viselő Sebők-tanyában 11-en aludtak, mit sem sejtve arról, hogy a falakon kívül három férfi benzinnel teli kannákkal és égő kanócú flakonokkal éppen rájuk gyújtja az épületet. A pártállami idők legszörnyűbb…..
Tegnap meghalt a magyar származású amerikai filmproducer. Azóta boldog-boldogtalan értelmezi a kacskaringós életútját. Balról azt kérték számon rajta, hogy miért feküdt le Orbánéknak, jobbról pedig azt, hogy miért akadályozta meg a kurzusfilmek leforgatását. Elég pontosan határolták körül az Andy…..
lobellone 2019.01.22 07:41:35
lobellone 2019.01.22 10:35:27
@Parajpuding: Pontosan erről van itt (nagyba) szó!
Vitathatatlan, hogy Robert De Niro minden idők egyik legnagyobb színésze. Kétszeres Oscar-díjas, rengeteg emblematikus szereppel, Martin Scorsese állandó alkotótársa. Várjuk is nagyon a The Irishman-t, ahol mindannyiunk kedvenc pszichopata taxisofőrje együtt játszik Al Pacinoval és az évtizedek óta…..
lobellone 2019.01.06 04:54:49
Katonaélelmezésnek a hadsereg élelmezését nevezzük. E feladatot egykor a →markotányosok látták el, később a →kantinoknak is jelentős szerepe lett. A napi fejadagot →porciónak nevezték. A konzerv eredetileg a katonaélelmezés céljára készült, fontos ételkészítő eszköz volt a →gulyáságyú, s jellegzetes…..
lobellone 2018.03.07 07:38:10
Miközben a miniszterelnök veje és barátai uniós pénzekből gazdagodtak, a kormány hivatalosan szabadságharcot vívott az Európai Unióval. Miközben naponta elutasították a menekültkvótát, titokban ugyanannyi migránst fogadott be a kormány, mint amennyit a kvóta előírt. Miközben muszlimellenes…..
Kadarkai Endre a Facebookra posztolta ki, hogy azonnali hatállyal megszüntették két műsorát is, az Arckép és a Nemadomfel címűt, és más műsorban sem tartanak igényt a munkájára. A Story4 TV nem tartozik a nézettségi listákat szétszaggató tévék közé, de ez a két műsor speciel a a csatornaátlag felett…..
Sajátos tréfát eszelt ki a Fidesz az országgyűlés számára: olyan európai parlamenti döntésről kezdeményeznek vitát, amelyik nem létezik. Ha még létezne, ez tényleg rombolná a magyar parlament tekintélyét. De ilyesmiről már jóideje nem beszélhetünk...
A fotókat pedig nem más készítette, mint Ajkai Dávid. A képek fekete-fehérek, a szettek bámulatosak és dögösek, a kreatív koncepciót pedig Sophie Rotas (alias Baksa Zsófi) alkotta meg. A stylingért Horváth Ottó, a hajakért pedig Pásztor László felelt. A magyar csapat egy fantasztikus nemzetközi…..
Erre mondják, hogy nem a kor teszi az embert. Idősebb korukban is megvillantják az egykori Playboy nyuszik csodás alakjukat és dögösen kacérkodnak a kamerával! Hugh Hefner is megmondta: Aki egyszer Playboy nyuszi volt, örökre az is marad ;) Ben Miller és Ryan Lowry alkotásait láthatjuk: Candace…..
Az elegemvanblog megszerezte az Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Születésnapi Ünnepségének Előkészületét Nyomon Követő Bizottság által készített forgatókönyvet, melyet a közszolgálati jelleg hangsúlyozása mellett közreadunk. A Miniszterelnök Úr születésnapi ünneplésének alapelvei: 1.    A…..
Kökény-Szalai Vivien tavaly április 1-i, kurvára nem vicces dúlásának egyik áldozata az a Dudás Ádám volt, aki 19 év után, közös megegyezéssel távozott a TV2-től. Szerkesztő-riporter volt a TV2 szinte összes hírműsorában, 2004 óta Tényekben dolgozott, a hírműsor egyik arca, műsorvezetője volt. Aztán…..
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
Az Index Tarlóssal készített interjúját kéretik eltenni, hogy a jövő nemzedéke e kortörténeti dokumentumból megismerhesse Viktor világát. Először azonban dicsérjük fel a bikát, mielőtt ledöfnénk. Viktor huszonnyolc éve van a politika élvonalában, erre büszke, alkalmanként kérkedve emlegeti, hogy ő…..
  Olvasom, hogy a minap 400 nap börtönre ítéltek (amely 800 ezer forint kifizetésével megváltható) valakit holokauszttagadásért. Emlékszem, amikor a törvényt meghozták – már akkor borítékolható volt, hogy mint egy színházban a díszlet részét képező pisztoly, ez is el fog sülni előbb vagy utóbb.…..
lobellone 2016.01.07 19:03:42
@prevent:
Ez a "miért?" ugye költői kérdés akart lenni? :))

A legrövidebb válasz talán az lenne, hogy emberi gyarlóság miatt. Mert gondoljuk csak el, hogy ha történetesen a pirézek kezében összpontosulna a világ teljes médiabirodalma (vagy annak nagyon nagy százaléka), akkor nem lenne-e emberileg természetes az, hogy a tárgyilagosság és arányosság szabályait durván felrúgva folyton-folyvást csak a pirézek ellen közel 100 éve elkövetett népirtásra emlékeztetne a piréz többségi tulajdonú médiabirodalom?
Szóval ez a része még talán magyarázható a gyarlósági tényezővel. De ha ehhez még egy elég szigorú törvényt is lenyomnának a (szólás és vélemény szabadságát úton-útfélen fennen hangoztató) világ torkán a pirézek, akkor már tényleg megérdemelnék az alávaló jelzőt...
  Van ilyen ember, és ez most nem poén, nem kamu. Nem lájkvadászat. Milyen lehet az élete? Van neki valódi élete a Facebookon kívül? Mi lehet ott? Sivárság. Mit tesz a fotóival? Mit? Megnézi. És? Megmutatja egy embernek? Kettőnek? Kinek? Nincs jelen az igazi valóságban, nincs…..
comment:com Alkoholmentes alapozás 2015.09.14 09:30:00
Amikor 2013-ban az NBC-n elindult a Gyertek át szombat este eredeti verziója, a Hollywood Game Night, a late night show műfaját akarták ötvözni a vetélkedőkkel, és mindezt beszuszakolni az amerikai középosztály nappalijába, hátha a nézők is elhiszik, hogy a sztárok is Most mutasd…..
Kedden írtuk meg, hogy Jegyes-Tóth Kriszta távozik a köztévétől, a helyét pedig a HírTV-től lelépett Földi-Kovács Andrea fogja átvenni. Kerestük Jegyes Tóth Krisztát az ügyben, de azt mondta, amíg nem jár le a szerződése, nem nyilatkozhat semmiről, így nem tudtuk meg pontosan…..
Bochkor Gábor a Music FM-hez igazolt, de egyedül, Boros Lajos, akivel 12 éven át melózott együtt, nem ment vele. Boros a Borsnak azt nyilatkozta, ez az ő döntése, még ha hívnák, akkor sem menne, mert  (...) két év alatt Vogával felépítettünk egy másik brandet. A BorosMegaVoga…..
lobellone 2014.09.25 13:12:27
@ethan blow: Ott a pont, köszönjük a lényegre törő összefoglalást! Igen, arról van szó a "gigászok" eme csatájában (már majdnem "a humor nagyágyúit" írtam, de az már foglalt:-), hogy két üresfejű és felszínes, de nagy önbizalmú alak élete végéig havi nagy lóvét szeretne szakítani azzal az év(tized)ek óta változatlan üres süketeléssel, ami csak nagyon keveseknek jön be.
Legalábbis, Bárdos András ezt gondolja azokról, akik a kereskedelmi televíziók néhány valóságshow-jában feltűnnek... Nos, ő is részt vesz hamarosan egy hasonló produkcióban, szóval, a celofánság őt is elérte, sajnos... Azt nem gondoltam volna, hogy egyszer egy…..
lobellone 2014.09.13 12:08:30
@don-kanyar: Nála bizony nagyon elkelne a beszédtechnika tanár, szégyenszemre, hiszen ő maga is magyar szakos tanári diplomával lett "híradós" (vagyis súgógépről magyartalanul és bakizva felolvasó médiamunkás), de sajnos a helyes hangsúlyozást a mai napig nem tanulta meg se ő, sem "hidrogénszőke" hitvese...csak hát hogy venné az ki magát, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokkense beszédtechnika tanárhoz járna. Itt tart ma a magyar médiabiznic:((
Így múlik el a világ dicsősége: a Tények egykori, a Hír24 jelenlegi műsorvezetője a Szombat esti láz című celebtáncos műsor után újabb lazább szerepet vállalt és aláírt az RTL Klub Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorához, aminek ugye az a lényege, hogy a spártai…..
lobellone 2014.09.08 17:09:52
@zitoka: Igen, igen, Kurucz Péter engem is nagyon zavart emiatt. Olyannyira, hogy nálam ő vezette a "gagyik" listáját, mert nemcsak fülsértően hangsúlyozott (sokszor volt olyan érzésem vele, hogy konkrétan nem is érti, amit olvas), de ráadásul önkéntelenül hadonászott, szinte verte az asztalt a kezével! Talán annyira "dühös" volt a szövegre, amin végig kellett rágnia magát:)
Szerencsére már régóta nem látom/hallom sehol, remélhetőleg bekerült a jól megérdemelt süllyesztőbe:)
A minap láttuk, hogy néz ki Debrecen új villamosvonala kívülről, most megnézzük, körülbelül mit lát a járművezető. A CAF-ok vezetőfülkéjének hátoldala ugyanis teljesen üvegezett, mondhatni közlekedésbarátok és kisgyerekek álma (Budapestre sajnos én se mernék ilyet…..
Az elmúlt években idehaza történt bestiális gyilkosságok után időről időre fölmerült a halálbüntetés visszaállításának kérdése. Ez jórészt politikai vitákban csúcsosodik ki, pedig alapvetően erkölcsi kérdés. Mit mond az Egyház a halálbüntetésről? Legelőször…..
lobellone 2013.10.14 10:20:24
@SemBoga: Nem mondod...ezt nem is tudtam, de hát mindig tanul az ember, köszi:)
lobellone 2013.10.14 10:21:39
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Köszi...jó pap is holtig tanul...hát még én akkor:)
lobellone 2013.10.14 11:09:10
@-JzK-: Nagyon korrekt levezetés, köszönjük!

Nem hiszem egyébként, hogy az emberek többsége (ideértve még a legvadabb liberálisokat is) úgy legbelül, "szívének köldökén" át ne érezné pontosan, hogy szándékos emberölésért bizony halál jár minden isteni-emberi törvény szerint, és nincs helye semmi okoskodásnak, emberi méltóságra és egyéb zagyvaságra való hivatkozásnak.
A hét fotója minden hétfőn az a kép, mely a Mai Manó Ház Facebook rajongói oldalán bemutatott A NAP FOTÓJA válogatásunkból az előző héten a legjobban tetszett nektek.  Fotó: Keleti Éva: Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán az otthonában, 1971 Urbán Ádám PéldaKÉPek című…..
lobellone 2013.10.01 14:14:41
@mézescsók: Tudom, hogy (fél)istenkáromlásnak tűnhet, de a leharcoltat továbbgondolva még az sincs kizárva, hogy nem sokkal a fotózás előtt frankón harcoltak (összeverekedtek) egymással. Zoltánon mintha az emiatti bűnbánat, Éván mintha az emiatti teljes reményvesztettség látszana...
ProgBlog Quo vadimus? 2013.02.13 19:52:14
„…És éltünk úgy az otthonná vált tájon, mint őseink egykor az otthontalan és határtalan pusztaságban.” Hegedűs Géza: István - 1974   Magyarország irányt tévesztett 1989-’90 táján: azt hittük/hitették el velünk, hogy ha itt demokrácia lesz, akkor ettől…..