Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabolcs Marci

5 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Döglött kígyó Prezi 2014.02.26 20:20:25
http://prezi.com/naz8rhhdf2qe/kigyok-kozuti-pusztulasa-a-bodrog-folyo-menten/ Prezim, amely alapján előadásom elhangzott a IV. Herpetológiai Előadóülésen Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeumban 2014. február 17.-én. en → hu előadásom en →…..
Ideköltözésünk után hamar rájöttünk: nem vagyunk egyedül. Annak ellenére, hogy közvetlen szomszédunk egyik oldalról sincs, szinte állandónak mondható az átmenő forgalom. Az első találkozásunk a kertünkben viháncoló nyestekkel történt. Mivel éjszakai állatok, és…..
Az első kérdés amire ilyenkor kíváncsi lehet az ember, hogy mennyit ütnek el a vizsgált állatcsoportból az utakon. Egyben erre a kérdésre az egyik legnehezebb válaszolni a munka során, ugyanis nem elég megszámolni az úton talált állatokat, mert az nem mutatja meg az elütöttek…..
Döglött kígyó Békászó sas 2012.12.10 12:09:34
Ilyesmivel is lehet találkozni felmérés közben. ..
Közismert, hogy vannak állatok amik hosszabb-rövidebb távon ciklikusan vonulnak egyik területről a másikra a számukra fontos források térbeli elkülönülése, vagy azok elapadása miatt. Mindenki fel tud sorolni pár csoportot, ilyenek a madarak, a bálnák, az afrikai patások…..
Döglött kígyó Első poszt 2012.11.29 21:04:57
A nevem Szabolcs Márton, jelenleg a Debreceni Egyetemen biológus MSc szakra járok. Szakdolgozatom kígyók úti pusztulásának sajátosságaiból írom. A 2000-es években egy barátommal felfigyeltünk arra, hogy Tokaj környékén rengeteg kígyót ütnek el az utakon. Főleg…..