Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kristóf Tarnay

300 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel a kormány nem kíváncsi a diákság javaslataira, a parlamentáris forma és a javaslatcsomagok írása helyett figyelemfelhívó és jogvédő diákmozgalomként folytatjuk - többek közt Szegeden is, együttműködésben a Szegedi Civil Hálóval. Országjáró turnén az FDP Szegeden tavaly nyáron (Fotó: Koszta…..
A fenti szlogent az azóta az Orbán-Simicska-médiaháború áldozatává váló hazai Metropol újság használta. Mikor középiskolába jártam a Tömörkénybe, minden reggel ott osztogatták nekünk a lapot, az egész suli olvasta, fejtette benne a sudokut, mindennapjaink meghatározó kellékévé vált. Én is minden…..
Szeptember közepén az első híres-hírhedt adás után újra nekifutott az M5 a melegkonverzió témájának, hiszen nyilván egy valamire való csatornaigazgató sem hagyná ki, hogy a csatorna egyszer kikerült a Mezzo és a Bartók Rádió csendesen elfeledett társaságából, mindjárt a leganyázósabb természetű…..
Sok mindent felforgattak az utóbbi időben az internetes kommentek. Azokról a hozzászólásokról beszélünk, amelyeket az olvasók írnak vagy internetes újságok cikkei alá közvetlenül vagy a lapok Facebook-oldalára az egyes cikkeket közzétevő bejegyzések alá. Új helyzeteket hozott ez jogászoknak,…..
Kristóf Tarnay 2019.06.11 18:38:11
@midnight coder: elsősorban nem is a blogra értettem, csak ezt itt tettem közzé. Elnézést, ha félreérthető volt a hely miatt.
Hogyan lesz a népszerűtlen kocka srácból online drogdíler egy szakítás után? Lehet drogboltot nyitni a sima weben? Hány Insta-lájk számít már zaklatásnak? Érdekes modern kérdéseket feszeget egy igaz történeten alapuló új sorozat. Típikus "elmentem külföldre, megváltoztam és most lecseréllek a…..
Némileg szembemenvén az ellenzéki fősodorral nem érzek igazán nagy kataklizmát abban, hogy miközben tudvalevően az internet egyharmada pornó, és ennek ellenére a szülők többsége simán odaadja a gyerekei kezébe, ráadásul úgy, hogy a most meglévő fura információs szakadék miatt vélhetően a gyerek már…..
Olyan eset jutott a tudomásunkra, melyben egy személy a Szegedi Civil Háló nevével visszaélve próbált emberektől Messenger-üzenetekben, illetve telefonhívások során pénzt szerezni. Szervezetünknek semmi köze az illetőhöz, sosem szoktunk és nem is fogunk ilyen módon adományokat kérni, igyekszünk jogi…..
A tegnapi európai parlamenti választási eredmény egyik legnagyobb tanulsága szerintem, hogy az emberek erős identitást képviselő és felvállaló pártokra szavaztak, mint amilyen a Momentum és a DK, de egyébként a Fidesz is. Ezzel szemben a bár megírt programmal rendelkező, de mégis legnagyobb betűkkel…..
Kristóf Tarnay 2019.05.29 09:35:28
@Vipera01: Nem, arról jó indikátor ez a kérdés, hogy valaki hisz-e az alapvető jogegyenlőségben (ne érjen senkit jogi hátrány olyan tulajdonság miatt, amiről nem tehet) vagy sem.
Hadd idézzem Nádasdy Ádámot, aki azt mondta, azért támogatja a melegházasságot, mert konzervatív: „Mi lehetne konzervatívabb annál, hogy az ember tartósan, egy életre elkötelezi magát ahelyett, hogy naponta váltogatja a partnereit?”
mandiner.hu/cikk/20160808_nadasdy_adam_a_meleghazassag_konzervativ_valasz
Két dolgot szeretnék előre bocsátani. Először is, azon konkrét – pozitív vagy negatív – dolgok kapcsán nem fogok véleményt kifejteni, melyeket már egyik vagy másik oldal megfogalmazott a vitáról. Másodszor pedig, igyekszem annyira szárazon beszélni a történtekről, amennyire csak lehet, lévén túl…..
Kristóf Tarnay 2019.05.15 00:04:42
Csúnyán fog hangzani, de a “minden vélemény arany” bődületes populizmus és egyszerűen nem igaz. Vannak megalapozott és háttértudással alátámasztott vélemények, vannak botcsinálta mindentudók és e két pont közti skálán való elhelyezkedés alapján - bár ez egy szubjektív szempont - van vélemény és vélemény közt minőségbeli különbség. De ez most mindegy, csak kikívánkozott. Viszont az nagyon rossz és talán mondjuk, hogy naiv idealista álláspont, hogy nem kell valamilyen témát kijelölő mederben tartani a vitát, igen is van létjogosultsága, hogy ha valamiről leülünk vitázni és azt még emberek el is jönnek meghallgatni, akkor ne kezdjünk el teljesen másról beszélni, mert az egész beszélgetés szét fog folyni, kicsúszik a kezünk közül és végeláthatatlan hosszú lesz, de valószínűleg az első tervezett témának se fogunk a végére jutni. Pont ezért egyetértek a moderátor alkalmazásával.
A kérdésekre/hozzászólásokra tényleg alig érkezett érdemi reakció főleg a vége fele, ez szerintem is gond volt.
Személy szerint engem elsősorban az érdekelt a vita során, hogy a széljobbnak azon a nagyjából egy A4-es oldalon elférő mantra-kollekcióján túl, amit minden egyes alkalommal hangoztatnak, van-e még olyan mögöttes gondolatiságuk, tartalmuk, amit egyébként nincs idő elmondani, de ilyen vitánk majd kifejtenek. Egyértelmű tapasztalat az volt, hogy nincsen.
Igazából a baj szerintem az volt, hogy Pisti egy kicsit túlbecsülte vitapartnere szellemi szintjét, emiatt újra és újra elhangzó mantrákat próbált mély kérdésekkel megérteni, amelyekre újra és újra nem kapott választ.
Biztosan vannak olyan embertársaink, akiket fizikai függőség köt okoseszközükhöz és elvonási tünteteik lesznek, ha nem használhatják. De most nem erről lesz szó, magamat ugyanis nem ebbe a kategóriába sorolom. Én teljesen jól megvolnék napokig a telefonom nélkül, érzelmileg egyedül a hozzám közel…..
Ismerem Blankát, jóban is vagyunk, ennyi elfogultság engedtessék meg nekem, de ez visszafelé is igaz: a vele szemben írt szavaim néha ridegnek tűnnek, de nem azok, csupán le akarom csupaszítani a legvégsőbb jelenségig, ami ellen viszont föl kell hördülnünk mindannyiunknak. Egyébként tehetséges…..
Kristóf Tarnay 2019.04.18 13:52:34
@MAXVAL bircaman közíró: még jó, hogy el sem akartam érni.
A Google miután az amerikai médiába is eljutott a sztori, úgy döntött, visszavonja a médiainnovációs pályázaton az Origónak kiítélt támogatását, mert miután az amcsi sajtó megkérdezte tőle, mennyire jó ötlet egy állami pénzen kitömött propagandalapot támogati a…..
Bár már itthon a Hell a piacvezető, a Coca-Cola már eddig is fontos szereplője volt a hazai energiaitalpiacnak a Burn-nel és a Monsterrel, most azonban magából a kólából is kijöttek az energiaital-változattal, ami ráadásul azért is különleges, mert míg az esetek többségében vágyakozva olvassuk, hogy…..
Arról már előző posztomban írtam, miért elképesztő baromság az értelmezhetetlen melegpropagandára hivatkozva megpróbálni tiltani az LMBT-diákokkal kapcsolatos racionális helyzetkezelő előadásokat, de most Dúró Dóra által a médiában körbefutott a javaslatuk, amelyet tényleg beadtak, és - atyaég - még…..
Első ránézésre semmi különös nincsen a kormány új plakátkampányának a babaváró támogatást hirdető poszterén lévő fényképen. Egy fiatal pár ül mosolyogva, akik a kontextus alapján babát várnak. Csakhogy a kép, pontosabban annak szereplői és az öltözékük, a megjelenésük nagyon sokaknak ismerős lehet…..
Kristóf Tarnay 2019.03.24 14:57:43
@haXXXor: tudom bizonyítani.
Kristóf Tarnay 2019.03.24 14:59:06
@Eugene Horse: ez alapvetően nem poltikai blog, inkább azon kezdtem el gondokodni, milyen változásokat hoznak az ehhez hasonlók sztorik a stockfotó-felhasználásban
Kezdjük talán ott, hogy nem én és nem a Szegedi Civil Háló szervezi a Melegség és megismerés elnevezésű, pedagógusoknak önkéntes jelleggel civilek által tartott, és az LMBT-diákok meglévő problémás élethelyzeteire értelmes választ adni kívánó projektet. Az, hogy olyannyira összemostak velük, hogy a…..
Kinek adják a jövedelemadójuk második egy százalékát az ateisták? Az elsőt közhasznú civileknek, a másodikat leginkább 31 bejegyzett egyháznak lehet adományozni. Ez utóbbira van még egy kategória, az úgynevezett „kiemelt költségvetési előirányzatú szervezet”, ebbe kizárólag a Nemzeti Tehetség…..
Kristóf Tarnay 2019.03.14 10:43:48
@MAXVAL bircaman közíró: Nem. A szekularizáció az állam és az egyház a teljes szétválasztását jelenteni, teljes világnézeti, vagy ha úgy tetszik: lelkiismereti szabadság, amely a gyakorlatban azt takarja, hogy mindenki abban hisz vagy nem hisz, amiben szeretne, azt a vallást vagy világnézetet követi, amit szeretne és egyiket sem privilegizálja az államhatalom a többi rovására. Ennyi.
Kristóf Tarnay 2019.03.14 18:17:01
@Jakab.gipsz: azt majd magadnak eldöntöd. Felnőtt emberek világnézete fölött ne akarjon az állam atyáskodni. Mellesleg Magyarország vallásilag most is sokszínű.
Kinek adják a jövedelemadójuk második egy százalékát az ateisták? Az elsőt közhasznú civileknek, a másodikat leginkább 31 bejegyzett egyháznak lehet adományozni. Ez utóbbira van még egy kategória, az úgynevezett „kiemelt költségvetési előirányzatú szervezet”, ebbe kizárólag a Nemzeti Tehetség…..
Fegyvertelen Muti, mit olvasol 2019.03.11 14:06:44
Nagyon szeretek buszon, vonaton, utazás közben olvasni. Tulajdonképpen az egyetlen olyan hely ahol úgy olvashatsz, hogy nincs közben lelkiismeret-furdalásod, hogy éppen tanulni kéne, vizsgára készülni, vagy éppen emiatt késel el előadásról, mert még elolvasol egy fejezetet vagy két cikket a hétvégi…..
A Jobbik “botrányairól” írtak cikket - nem meglepően a KESMA többi médiumához hasonlóan nyilván pörgetniük kell a sztorit. Ez volt az első cikkük, ami megjelent a témában.  Ebben az szerepel, hogy engem állítólag megkerestek, de nem reagáltam. Ez azért furcsa, mert nem találtam se a saját…..
Fegyvertelen Félreértések 2019.02.12 12:13:21
Az a baj a Fidesz kommunikációjával, hogy bizony időnként könnyen félreérthető. Elég csak elvéteni a megfelelő alanyt vagy tárgyat és már meg is van a baj. Vegyük például az örökbecsű 888.hu fejlécén jó sokáig ott virító “csatlakozz a lázadókhoz” szlogent. Mi van, ha valaki a szöveget félreértve nem…..
Kristóf Tarnay 2019.02.12 23:32:10
@Ellenzéki Tüntető: Ez az én személyes blogom, hogy én mit gondolok a témáról, leírtam itt: fegyvertelen.blog.hu/2019/02/07/kenyszer-dualis_aktivizmus_a_ner-ben_avagy_mit_kezdek_a_pszeudoszeljobb_jobbikkal_a_hirtv_clickbait-
Más véleményét ne kérje számon rajtam.
Kristóf Tarnay 2019.02.12 23:33:01
@Minden ballib bérretteg: Mit mérek kibaszott kettős mércével?
Kristóf Tarnay 2019.02.12 23:47:40
@Etniez: ez most kihez szól?
A Szegedma elvileg megkeresett engem, hogy mi a véleményem a Jobbik "náci botrányairól", együttműködünk-e velük helyben ezután, stb. A mailt nem találtam sem a Szegedi Civil Háló, sem a saját levelezésemben, de azért választ ennek ellenére küldtem nekik - így nekem nem felróható késéssel. Az alább…..
Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben. Ezért mostantól rendszeresen politikai szereplők érvelési hibáit veszem sorra blogom új rovatában.  Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője tegnap a Sargentini-jelentés kapcsán az magyar jogállamiságról szóló vitában…..
Kristóf Tarnay 2019.02.01 12:05:25
@eloi: Hogy ne tudná? Pont azért ágyaztam be a videót, hogy előbb nézze meg a kedves Olvasó, utána olvassa el, amit kigyűjtöttem. Hogy lenne szövegkörnyezetből kiragadva, hiszen mondatról-mondatra megyek végig. A kifogás és az érvélési hiba elég rokon dolgok.
@delphinus: Konkrétan ő állítja, hogy "nem államosították a sajtót " - mivel ezt nem is mondta senki, "baj, hogy O. V. elmegy vitázni" - nem, ki mondott volna ilyet?
2014 után újra látható az RTL Klubon a kormányzat által fizetett állami társadalmi célú reklám (tcr). Elvileg a piaci szempontok alapján magától értetődő lenne a piacvezető kereskedelmi csatornán hirdetni, de az elmúlt években láttuk, hogy az állami hirdetéseket jó indulattal sem csak a piaci…..
Káromkodni az élet nagyon sok területén belefér. Egy tüntetésen elmondott beszédben például egész nyugodtan, a tüntetés alapvetően egy kellő populizmust és valóság-leegyszerűsítést igénylő műfaj, tüntetésen sosem akadémiai székfoglalót mond az ember, mert a résztvevők megunják és hazamennek. Amúgy…..
Kristóf Tarnay 2019.01.20 17:36:00
@MAXVAL bircaman közíró: látom, pont a cikk lényeget nem értetted meg.