Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kristóf Tarnay

328 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nem szexelek fideszessel” – lehetett olvasni pár éve egy tüntetés egyik transzparensén, ami után Jeszenszky Zsolt kormánypárti képernyős az Echo TV elvileg közéleti műsorában a pólóján jelezte: ő viszont szeretne. A tábla mémmé válása jól jelzi, egyre többen érzik úgy, hogy nem csak egy komoly…..
Fegyvertelen Öt szál kender 2021.06.16 22:29:05
Az ilyen apró, már-már groteszk módon komikus pillanatainkban van benne minden káeurópai nyomorúságunk és nyomasztó pótcselekvésünk. Forrás: Police.hu “A túlélés titka: csinálj úgy, mintha.”(Fodor Ákos) Öt szál vadkender miatt állítottak elő váci járőröző rendőrök egy 21 éves fiatalt, akit egy…..
Hétfői sajtótájékoztatóján Cristiano Ronaldo döbbenten fogadta, hogy Coca-Cola termékeket kínálnak neki és azonnal egy mozdulattal meg is szabadult a kihelyezett üvegektől. Nyilvánvalóvá tette, hogy ő inkább vizet iszik mintsem, hogy az amúgy UEFA Euro 2020 szponzorának termékét fogyassza. Sőt,…..
A jámborság sok esetben nem csak a kényelmes életünk számára túl nagy teher, egyesek számára a vesztesek önigazolása, noha én ezt az álláspontot nem osztom. Szélcsend. (Illusztráció: Daniele Levis Pelusi, Unsplash) Mind tudjuk, hogy a jámboroknak van igazuk, csak túl nagy teher a mindennapi…..
Ahogy nem adunk magyarázatot a gyerekünknek, úgy nem igénylünk mi sem a munkahelyen, a kormányablakban és a politikában. Nevelve vagy utasítva? (Illusztráció: Guillaume de Germain, Unsplash) Mert azt mondtam! – talán ez az egyik legkártékonyabb gyerekeknek mondott mondat. Nem csupán azt üzeni…..
Épp a piacot abnormálisan torzító reklámköltések mutatják meg, hogy noha a fideszes elit kínai jellegű félszocialista államkapitalizmusban szeret is élni, értik, hogy működik a piac. Illusztráció: Kate Trysh, Unsplash Az egészségügy ne legyen üzlet – hangzott el a pandémia alatt sokszor és a…..
Kristóf Tarnay 2021.06.02 10:05:24
@arthurthedent: Teljesen másról szól a cikk és sosem mondtam, hogy az rendben lenne.
Kristóf Tarnay 2021.06.02 11:24:15
@arthurthedent: Könyörgöm, a saját blogomon írom le a véleményem. Ne hogy már más akarja megmondani, mit tartsak elfogadhatónak. Számomra az, hogy a nettóm felével megegyező összeget von el az állam és szór el baromságokra, nem elfogadható és ezt a véleményemet a jövőben is le fogom írni.
Kristóf Tarnay 2021.06.02 12:43:10
@arthurthedent: Az állam szolgáltatásait nem vagy csak kényszerből a monopóliumok miatt használom, ha szükségem van segítségre, nem számíthatok az államra. Nekem ne osszák vissza a saját keresetem, hanem hagyják nálam!
Az adás, amelyben Puzsérhoz hasonlítanak, kiöntök egy kis vizet, beszélünk a tíz év után kómából feléledő Fidesz-kommunikátorról, a Megafon pénzén szétosztott pizzákról és arról, miért másképpen káros Gyurcsány és Mészáros. Hang vagy! 9. A Második Reformkor Alapítvány Hang vagy! című műsorának…..
Ugyanaz lep meg, mint a huszonévesen gyereket nevelő kortársaimnál: a hamar meghozott, végérvényesnek tetsző döntés. Illusztráció: Kinga Cichewicz (Unsplash) Sok melankolikus popkult dal foglalkozik a „körülöttem már mindenkit eljegyeztek és gyereke van” érzéssel (közülük a Süllyedő hajó címűt…..
Az alapkonfliktus a béranyaság körül forog, amit ha a törvények nem tiltanának, pár rész alatt már meg is oldódna. Forrás: RTL Klub „Más országban legális, akkor én most bűnöző vagyok?” – hangzik el a főszereplő főorvos szájából az RTL Klub tavalyi Mellékhatás című sorozatában a béranyasággal…..
Nálunk amúgy szabadság van, egészen addig, amíg nem az állami szférában dolgozol. Vagy a szétadóztatott, államilag dominált gazdaságban nem függsz a közbeszerzésektől.  Az eltörlés szubkultúrája? (Illusztráció: u j e s h, Unsplash) Szerinte gáz, ahogyan Orbán Viktor kommunikál a járványról, és az…..
Április elején kaptam meg az első oltásom, előtte telefonon kíváncsiskodtam, hogy most mi újság. Egy nagyon klassz, felújított, szépen kialakított épületben adták be. Astrát, szét is paráztam az agyam, miután az előző napokban erősödött föl épp a sajtópara körülötte. Hiába nagyobb egy átlagos…..
Az ilyen incidensek a legtöbb kárt az elvileg képviselt ideológiában teszik. Illusztráció: Michael Dziedzic (Unsplash) A múltkori, safe space-ről szóló blogfirkám az egyénekre koncentrált. Már akkor utaltam rá, mennyire ijesztő, ha ez a mentalitás beszabadul akár a legkisebb szinten is a közéletbe…..
A transzcendenciák létezését olyan valószínűtlennek értékelem, hogy az életemet nem érné meg e köré szervezni. Illusztráció: the blowup / Unsplash Röviden: nem. Tőmondatokban:  Maximum akkor, ha az otthon maradás turizmus, a kopaszság hajviselet és az önmegtartóztatás szexpóz...
Kristóf Tarnay 2021.04.06 15:54:25
@MAXVAL birсaman közíró: mert a NER-ben aztán nincs cancel culture visszafelé... én egyiket sem támogatom.
Kristóf Tarnay 2021.04.06 15:55:19
@MAXVAL birсaman közíró: Dehogyis. Konkrétan érzékeled, hogy a tetteidnek következménye van.
Kristóf Tarnay 2021.04.06 18:40:09
Most az életünkért küzdünk, amit utána újra meg kell töltenünk tartalommal, akár generációk szokáskészleteit újratanulva. Üresen álló osztályterem. Visszavár? (Illusztráció: Endri Killo, Unsplash)..
Kristóf Tarnay 2021.04.05 18:04:12
@ulpius66: Köszönöm szépen :)
Kristóf Tarnay 2021.04.06 13:22:06
@Bázió: hát abból kiindulva, hogy Izraelben már koncertek vannak, nyitnak újra a színházak, most úgy tűnik...
Gyurcsány titokban oltásellenes? Illusztráció: MTI/Kiss Dániel Korunk egyik nagy problémája, hogy ha egy eredendően súllyal bíró jelzőt ráhúzunk mindenre, akkor elveszíti a súlyát. Így ha minden sértő és bántó, akkor semmi sem az, ha minden rasszista és kirekesztő, akkor semmi sem az és még…..
Szabadnak lenni nehéz. Sokkal könnyebb a posztkádárista állam gyereksorban tartott alattvalójának lenni, ahol a rezsi is politikai kérdés. Illusztráció: The New York Public Library (Unsplash) Mi a szabadság? Tegnap, amikor lementem a közeli diszkontba kajáért, két kisgyerek játszott a téren, azt…..
A kultúrharcos narratívát mindenki értelmezni tudja, mert addig sem azt kell meglátni, hogy egy rakás olyan problémánk van, amit közösen kéne végre rendezni.  Fotó: Telex.hu (Facebook) Nos, akkor kezdjük ilyen alapállításokkal. A BLM-szobor tényleg borzalmasan néz ki, de nem szobor igazából, egy…..
A gond akkor kezdődik, amikor már a közéletbe is betör, hogy a te véleményednek nincs létjogosultsága, mert bántó. Valamilyen oldalon képernyőfotó formájában jött szembe egy tweet, miszerint hogy a francba lehet egy generáció mindenen megsértődve, aki South Parkon és Family Guy-on nőtt fel? Lazán…..
Hang vagy a vírus lelki oldaláról, oltásról, Kínáról és Lölő Dubajozásáról. Résztvevőként ajánlom a Második Reformkor Alapítvány vitaműsorának friss részét! Benne: Einvág Benjámin (Második Reformkor Alapítvány), Pék Szabolcs (Iránytű Intézet), Rácz Adél (Alternatíva Párt), szerény…..
Az informatikai biztonságot nem az adatvédelem durva megsértésével kéne kezdeni. Illusztráció: Le Wagon (Unsplash) Én olyan – egyházi – általános iskolába jártam, ahol több diáktársam konkrétan Facebook-posztokért kapott igazgatóit és efféléket. Az egyházi jelző csak a módszer miatt érdekes.…..
A polgári Magyarország maga lenne a klasszikus liberalizmus. Illusztráció: Boros Bence (Unsplash) Sokan félreértik a jobboldali liberális / libertárius gondolkodást, azt hiszik, hogy ez ugyanolyan kopipészt import kultúrharcos eszme, mint a 888 „fehér férfi” rovata. Pedig nem, pont nem. A saját…..
Kristóf Tarnay 2021.03.15 20:32:57
@MAXVAL birсaman közíró: Nagyon nem. Az életszínvonal oka valóban a műszaki fejlődés, amelynek a szabad piac és a tőkefelhalmozás az oka. Minél több tőkét halmoznak fel a vállalkozók egy országban, annál fejlettebb technológiával tud náluk dolgozni az egyszeri munkás, ennél fogva annál többet termel meg azonos szaktudás mellett, ezért keresnek jóval többet mondjuk a szakmunkások a tengerentúlon, mint K-Európában. Kommunista tervgazdaságban viszont, mivel az állam rossz gazda, mindig is az volt és az is lesz, nincs valódi technológiai fejlődés, ezek a történelmi korszakok általában csak a kapitalista időszakok technológiai fejlődését használják úgy, ahogy és züllesztik le a maguk szocreál szintjére.
Kristóf Tarnay 2021.03.15 23:51:23
@MAXVAL birсaman közíró: A tudomány önmagában kevés gazdasági kérdések megoldásához, a gyakorlatba a kapitalizmus tudja átültetni úgy, hogy hatása legyen pl. az éhezésre.
Amikor elkezdtem nézni az elvileg itthon népszerű Brave New World-öt, ami a Netflixtől már önmagában merész húzás, hiszen egy vezetői értekezleten előadta valaki, hogy a pandémia kellős közepén disztopikus sorozatot akar bemutatni, szóval elsőre ilyen Unorthodox-ellencsapásnak hittem. Abban ugye…..
Vita a vitáról. Miért ülsz le ezzel a nácival vitázni? Miért legitimálod, emeled be a kánonba, mit tudom én… — kérdezték, mit kérdezték, vágták hozzám szemrehányóan többen, miután nemrég elmentem a Hang vagy! című műsorba, ahol mások mellett Bódi Ábellel vitáztunk. (Remek vita volt, aki nem látta…..
Kristóf Tarnay 2021.03.06 12:29:37
Kristóf Tarnay 2021.03.07 02:30:01
@BiG74 Bodri: Természetesen nem vagyok náci, polgári, piacpárti liberális vagyok, ezt jelenti a jobboldali liberalizmus - mondjuk Mises vagy az osztrák iskola követése. Persze, sok ember csak azért hallgat politikai műsorokat, hogy a saját ideológiáját alátámassza, visszaigazolják neki, ez szomorú, de ez ellen én kevés vagyok, hogy tegyek. Mindenesetre annyit tudok tenni, hogy a saját nézőpontomat, mint a sokból egy alternatívát, megjelenítem, hogy akinek ilyenre igénye van, végiggondolhassa. Ezt megteszem, pont vasárnap jön ki a Hang vagy új része, amelyben szereplek :)
Itt nincs kikapcsolt mikrofon! – beszélgetéssorozatot indítottak a pandémia alatt az ADOM Diákmozgalom szegedi tagjai. A héten a diákok választójogáról szóló vitával debütál a Hátsó Pad, az ADOM Diákmozgalom szegedi szervezetének oktatásügyi podcast műsora, a következő adásokban pedig a humán…..
Érthetetlen számomra, miért nem törölték még el a hét órás boltzárat. Itt vagyok újra, visszatértem szeretett régi-új blogomra, egy rövid Medium.com-os, mérsékelt sikerű kitérő után. Technikai gond miatt nem fértem hozzá ennek az adminjához, illetve rettegtünk, hogy az Indexből Origo2 lesz.…..