Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Én vettem a piréz állampolgárságot

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baj van, kamerad. Zárjuk le a zsilipkapukat. Mostantól se ki, se be! Fegyveres őröket a parlamenti büfé és a 600 forintos narancslé mellé! Ertsey Katalin izraeli állampolgári is. Izraeli-piréz! (A Barikád már találgatja biztos, hogy a piréz askenázi fajta-e vagy szefárd...) A…..
Én vettem a piréz állampolgárságot 2012.12.01 15:57:05
@Kandeláber: A világnézettel semmi baj nincs addig, amíg nem befolyásolja a szakmájában az embert. Amint befolyásolja, bizony már gond. És ez az ember kijelentette, hogy ő bizony a szakmát félretéve, a világnézete szerint fogja vezetni az intézményt. Ez olyan, mintha egy orvos felelőtlenebbül végezné a munkáját, mert mondj el inkább egy imát, az is segít, hiszen ő hívő katolikus.
Vagy szerinted jó lenne egy iszlamistára bízni a vezetést, ha ő bevallaná, hogy bizony ezentúl ki van tiltva minden, ami neki nem tetszik?

Mint a klasszikus viccben: azért bírtuk jobban a törököket az oroszoknál, mert azon kívül, hogy adót szedtek, nem igazán basztatták az embereket. Nem lett kötelezően oktatnadó nyelv a török stb.
Engem nem zavar senki világnézete addig, amíg meg nem akar győzni arról (akár erővel, akár hatalommal), hogy bizony az ő világnézete a jobb, a követendő és mindenki más elmehet a picsába. Nem, az ilyen ember menjen el a picsába.
Én vettem a piréz állampolgárságot 2012.12.01 16:14:29
@Kandeláber: Minden embernek van világnézete, csak a normálisak tudják, hogy az egy privát dolog, és otthonra való, nem pedig arra, hogy másokat elnyomjak vele arra hivatkozva, hogy az enyém jobb, mint a tied.
"Persze, a dollár bankókon ott a szabadkőműves jelkép, hiába a felirat: "In God we trust.""
Látod, és ez annyira bejött nekik, hogy ők a világ vezető hatalma. A szabadkőművseknél sem kell a keresztény Istenben vagy Allahban, Buddhában hinned, elég csak annyi, hogy elismered, hogy van egy olyan valami (lény, erő), ami irányítja a világot. Ha azt gondolod, hogy ez a nagy építőmester bizony semmi más, mint a fizikai törvények rendszere, az is jó. Csak hidd, hogy létezik ilyen, hogy nem oktalanul, véletlenül történnek a dolgok, hanem oka van a dolgoknak. Van aki a végső okot Istenben, van aki a kvantummechanikában látja. MIndenkinek más a világnézete. Pont ezért működik a szabadkőművesség is: az egyes emberek világnézetében nem a különbséget, hanem az egyesítő erőt találja meg.

Persze, kétféleképpen lehet csoportot/társadalmat szervezni: közös ellenség vagy közös érdeklődés alapján. A Fidesz valahogy az előbbit választotta. Baj, hogy én inkább az utóbbit preferálom?
Én vettem a piréz állampolgárságot 2012.12.01 16:16:13
@Kandeláber: Az SZDSZ-féle jöjjön el az én országom mondat egyszerűen bunkóság. Ezért sem szerették sokan az SZDSZ-t a végére már. Mert nagyon kibukott, hogy ők a liberális bunkók. Ugyanúgy, ahogy a Fidesz a konzervatív bunkók. Nekem elég volt a bunkókból.
Én vettem a piréz állampolgárságot 2012.11.30 04:02:47
@Szúrófény: Van elég tisztességes magyar ember, csak azok nem akarnak politikusnak állni. 4 éves szereplés a parlamentben nem éri meg egy élet becsületét.
Javíthatatlan dunántúli labancként mindig óvatosan lépek az Alföld síkjára, nekem a táj dombokból, völgyekből álljon, ne pedig egy végeláthatatlan horizontvonalból, ahol a Sátántangó tempójában peregnek napok és életek. Az Alföld álmos mezővárosai sem szoktak különösen…..
Én vettem a piréz állampolgárságot 2012.11.29 15:05:35
@Doomhammer: A kormány miért szól be az ÖNkormányzatok működésébe? Attól önkormányzat, hogy a rá bízott forrásokkal szabadon gazdálkodhat. Ugyanígy a hitelekkel is. A kormány beleszólása ebbe csak elősegíti azt, hogy az emberek pénzügyi kultúrája és az öngondoskodás növekedjen, és támogatja a szocialista "majd az állam megoldja" gondolkodásmódot.
Én vettem a piréz állampolgárságot 2012.11.29 15:18:20
@balage_81 reloaded: Olyan emberktől ne várd, hogy produktív beruházásokat támogassanak, akik életükben produktív munkát nem végeztek. Nekik csak a szimbolizmus marad, remélem nemsokára lesz Turul-szobor is Vásárhelyen.