Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esefe

0 bejegyzést írt és 1391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyamatosan szivárognak a hírek Brüsszelből az októberben újonnan felálló, Jean-Claude Juncker volt luxembourgi miniszterelnök által vezetett Európai Bizottság lehetséges tagjairól. Bár a hivatalos bejelentés csak ma délben várható, addig is érdemes megvizsgálni, hogy a…..
esefe 2014.09.11 14:20:57
@retrovírus: Ez a high up! nickű baromra is igaz. Hihetetlen, hogy ezek hogyan tanultak meg írni, hatvanas IQ-val. Azt biztos nem értik (hogyan is érthetnék), hogy a legtöbbet ők ártják annak, akinek használni szeretnének.
Mert a magyar társadalom nagy része nem akarja őket látni. Ez a kézenfekvően adódó válasz tükröződik az Index.hu-n minap megjelent cikkhez feltett kérdésre adott olvasói válaszokból, ezt sugallják az országgyűlési és önkormányzati képviselői helyekért versenyző politikai pártok, erre a politikai…..
esefe 2014.09.11 14:17:28
Hosszú idő után ismét egy nagy marketinggel futó kibocsátás zajlik, új papír jön a Budapesti Értéktőzsdére: a Norbi Update Lowcarb Nyrt. Ugyan ez egy nagyon kicsi cég az intézményi befektetők számára, de érdekes a téma, úgyhogy a hétvégét a Norbi Update kibocsátással…..
Már a liter sem a régi. A Hazai tej elnevezésű Sole-Mizo termék dobozára felkerült a paszomány, és ezzel együtt eltűnt egy deci belőle. További homárpozitív megoldással ezt ráadásul nem is sikerült jeleznie az árcímkénél valamelyik CBA-nak. Gábor jelentiése a nemzeti…..
Az osztályozás szigorúan a saját tapasztalataimon alapul, és mint ilyen a valósággal való minden egybeesés egyáltalán nem a véletlen műve. :) Kezdjük talán a legkevésbé feltűnő csoporttal. A tök átlagos bringás A tök átlagos bringást senki nem veszi észre, mivel betartja…..
esefe 2014.08.13 13:36:40
@valogatos: Talán jobb lenne, ha foglalkoznátok a többi közlekedővel, míg bajotok nem esik, vagy így, vagy úgy! Miden embernél van erősebb, hát még egy bringásnál, aki általában egy kis girnyó, óriási arccal és kis aggyal.
esefe 2014.08.13 13:44:15
@oszt jónapot: Lássuk be, Te például az vagy. A kis valogatossal együtt!
Szegény, kirekesztett Józsika nem tudta feldolgozni a rasszista támadást, ezért roma szamurájjá képezte magát és kardot ragadott, hogy bosszút álljon mindazokon, akik felelősek a szegregációért. Emlékeznek még Patai Józsikára? Ki ne emlékezne! Ő volt az a 15 éves cigány…..
Friss kanadai kutatások szerint, ha valakit kiközösítenek vagy semmibe vesznek a munkahelyén, az sokkal ártalmasabb, mint gondolnánk – írja a Huffington Post. A vizsgálat tárgya a kiközösítés hatása volt az alkalmazottak egészségére és munkamoráljára. A kutatási eredmények azt mutatták meg, hogy a…..
esefe 2014.06.15 09:31:56
esefe 2014.06.15 10:04:47
@hekhekhekhekkinen: És ki is mondta, hogy nekem kell megoldanom? és ki is oldotta meg eddig?

És az anyád hogy van, prosztókám?
esefe 2014.06.15 10:06:49
@maxval a gondolkodó birca: Na erről nem is beszélve.:))
Egy budai kerthelyiségben két mosolygós, fiatal nővel találkoztunk legutóbb, akik egy almabor kóstolás utáni váratlan ötlettől vezérelve úgy döntöttek: életre keltik hazánk első, kiváló minőségű ciderét, a Czidert. Tölyhi Orsi és Szabó Kata ráadásul mindezt úgy tette,…..
Pár napja a Facebook törölte a Tolvajkergetők nagyjából 180 ezer lájkkal bíró oldalát. Mivel több ismerősöm követőjük volt és lelkesen osztotta a posztjaikat és videóikat, így bennem már korábban kialakult egy vélemény erről az oldalról, és a hír kapcsán alkalmasnak…..
Felemás érzéseim vannak az újságírók jogosnak tűnő (na jó, az) elégedetlenségével. Az újságírás jellegzetesen az a szakma ugye, aminek szája van a 'közfül' felé: akármit mond, a legkisebb szart is hallhatjuk. A gyári melósoknak nincs közvetlen csatornája, (sem pl. a merci…..
esefe 2014.06.13 14:51:29
@belekotty: Mi van szépecsém? Belegörcsöltél egy bukott vitába? Elég szánalmas, de azért csak erőltesd!
esefe 2014.06.13 14:55:25
@ymel: Az index fórum gyakorlatilag már kimúlt. Egy cseppet sem érdekes az a hely, ahol nem engednek ellenvéleményeket ütköztetni.Márpedig egyre gyorsuló ütemben választják a rosszabbnál rosszabb, teljesen alkalmatlan modikat. A faszokat nézegetők topikja virágzik, az érteles viták topikjai megszűntek.
2012-ben született egy képviselő-testületi döntés arról, hogy az Ipari Parkban működő gyárak buszai kerüljék el a Schweidel József utcát.  A gyárak legtöbbje be is tartja a rendeletet, de a Suzuki valamiért nem. Javasoltam a Bizottság ülésén, hogy a rendelet betarttatása…..
Sokan voltunk és jó volt a hangulat. Forradalminak nem nevezném és forróságot sem a szónokoknak köszönhetjük. Voltak idegesítő ripacsok is a színpadon, akik pontosan nem értem mit kerestek ott... de természetesen voltak tartalmi hozzászólások is. Bár egy picit uncsi, hogy a civil…..
esefe 2014.06.11 14:37:48
@_wood_: tortenelem.fazekas.hu/uploads/343.doc
esefe 2014.06.11 14:39:03
@Andráska8: Inkább szánalmas egy-egy ilyen tüntetés, mint hasznos. De minek erőltetik akkor?
esefe 2014.06.11 14:42:02
@Pan Modry: Bezony. 2007-ben volt olyan negyedév, hogy a tótok 13%-kal a lengyelek, csehek 7%-kal az oláhok 6%-kal fejlődtek, a fletói Magyarország meg mínusz nullával, vagyis nulla alatt.
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
esefe 2014.06.11 11:04:01
@esefe: Bocsi! Az előbb két frissítésre is úgy tűnt, hogy az előző hozzászólásom eltűnt.
esefe 2014.06.11 11:05:07
@mim: Bocsánat! Volt még vagy ötven párt.
UTOLSÓ VACSORA - Sikerült lekapnunk a Főzdefeszt hősét, az önmegtartóztatás és a mértékletesség élő szobrát, aki a legjobb hazai sörök árnyékában is kitart a megszokott ízek mellett. De kóstoltunk sörfagyit, és lőttünk még pár képet a hétvégi Főzdefeszt & Street…..
esefe 2014.06.11 10:16:38
@oszt jónapot: Nem értelek még mindig. Mi a bunkóság, hogy nem issza a belga sört, vagy a hazai magánfőzdéset? Lehet, hogy itta vagy evett olyat amit ott csináltak, de most épp ászokot iszik. az is lehet, aki most éppen nincs a képen és az ő nője vagy haverja az belga sörért ment. Nem értem a problémát.
esefe 2014.06.11 10:32:11
@oszt jónapot: Nem bizonyítja semmi, hogy egyedül volt mindvégig amíg ott ült. Azt sem, hogy nem ivott egy kisfőzdés sört, vagy nem evett bármit amit ott lehetett kapni. Lehet nem futotta még egyre, vagy valóban nem ízlett neki, ezerért meg főleg. Azt gondolta, annyiért nem iszik mégegyet.

Nem értem változatlanul, mi a baj?
esefe 2014.06.11 10:47:46
@oszt jónapot: Meg, de ez nekem nem az.
Nemrég ért véget valamelyik tévécsatornán az a műsor, amiben Pimaszúr ott aludt a Medgyesi Péter és Orbán Viktor urakkal is kiváló kapcsolatokat ápoló tévéproducer-étteremtulajdonos-parkololóművész Törökbálint-Tükörhegyi, kacsalábon forgó, 0-24-ig biztonsági őrrel…..
esefe 2014.06.11 07:27:11
@kvadrillio: Ráadásul az ország egyik szélén lévő vidékről irányított mezőgazdaság, nagyon megszívatja az ország másik szélén élő parasztokat. Sokkal jobban, mint, ahogy most meg vannak szívatva.
Most, hogy az Origónál ilyen botrányos dolgok történnek, teljesen egyértelművé vált, hogy Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, immáron végérvényesen. Az ebben a legszomorúbb, hogy az a sajtószabadság szűnt meg, ami már 2011. januárjában is megszűnt, és minden, magára valamit adó médium rengeteg…..
esefe 2014.06.10 13:41:53
@Istóczy úr: Nem, nem az a céljuk, ez világos. De a profit messze nem közvetlenül elvárás a sajtóval szemben, a többihez meg a sajtónak nulla a köze. Az még a független sajtó alatt volt, de az nagyon régen nincsen, bármit is ír magáról.
esefe 2014.06.10 13:55:05
@♔bаtyu♔: Nem is fontos a tudás, igazad van!
esefe 2014.06.10 14:06:30
@doggfather: Maguknak káros, ami a legnagyobb marhaság.
Felreppent a hír, hogy bizonyos minisztériumok 2016 márciusáig valamely vidéki nagyvárosba költözhetnének a fővárosból. Az első híradásban a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetéséről, illetve az agrártárca Debrecenbe településéről volt szó. Utóbbi…..
esefe 2014.06.09 16:50:15
@esefe: Arról nem is beszélve, hogy milyen jövő vár egy arcra, aki most leköltözne Debrecenbe és négy év múlva veszt a Fidesz és semmi állása nem lesz Debrecenben, de mégcsak reménye sem. Ki az aki ilyenre elköltözik a halál farkára, mikor Budapesten ezer lehetősége van. De még Bécsben és Münchenben is, ha tud németül? Bécs mag még közelebb is van.
esefe 2014.06.10 05:46:32
@M. Péter: Azt a tíz százalékot amit meg nem, azt szívja meg a paraszt, mikor négyszáz (ugye többlet oda -vissza) kilométerrel és egy éjszakával többet tölt és költ az ügyintézéssel mint eddig,. Csak a Kósának legyen jó megint, mert az a legfontosabb.
esefe 2014.06.10 09:46:27
@crazyfish: Meg akarják mutatni a városvezetők, hogy ők milyen jó eredményeket tudnak elérni a városuk érdekében. Hogy az ország erre rábaszik anyagilag és az érdekelt emberek döntő része személyesen is, az eddig sem volt elsőrangú szempont. Csak ilyen nyíltan még nem mondták a pofánkba.
Sajnos a sokadik paleós- böjtölős- vissza a természetbe-forradalom után újra megjelentek a termekben az önjelölt sportemberek, és miután sokadszorra hígítják az amúgy is problémás állagú látogatóközönséget, hirtelen még megmondani is nekiálltak. Hogy ez a zajos, agresszív,…..
A magyar stand-up egyenetlen fejlődését remekül mutatja, hogy a műfaj egyik legnépszerűbb és legrutinosabb alakja még csak a harmincas évei közepét tapossa. A szentesi származású Kőhalmi Zoltán első éves építészmérnök-hallgató volt, mikor írásaival elnyerte a…..
esefe 2014.06.09 09:26:00
@agent_x: A Badár sehol nincs a Kőhalmihoz képest, talán még a zalai gyerek közelíti meg. Szerintem messze a legjobb.
Ha azt a nyugdíjtervezetet megvalósítják, amin gondolkodnak, az lesz a legszemetebb és legigazságtalanabb rendszer. Több nyugdíjat kapjon az, aki gyerekeket nevelt fel és aki iskolázottabbá tette utódait, azaz egyetemre járatta... Akiknek nincs gyereke, majd nyomorogjon, ráadásul…..
esefe 2014.06.08 04:13:00
@Gyurcsany F.: Ha a gyerekei becsülettel dolgoznak, meg is érdemli. Ha nem, úgy sem kap.
esefe 2014.06.08 04:14:51
@Krampuszka25: Ha nincs gyerek, kitől kapod vissza a mit félretettél? Vagy mit tudsz rajta venni, ha nincs aki megtermelje, mert mindenki úgy gondolja ahogy te? Vagy abban bízol mégis lesz aki eltart? De azt valakinek előbb el kell tartani, amit te nem teszel meg.
„Vitam et sanguinem pro regina nostra - sed avenam non!” („Életünket és vérünket a mi királynőnkért – de zabot, azt nem!”) A magyar rendek felkiáltása az 1741. évi pozsonyi országgyűlésen, az osztrák örökösödési háború idején     Hogy itt mekkora…..
esefe 2014.06.07 16:00:08
@Istóczy Viktor: Erős a gyanú, hogy valóban ennyit ér kb. az ilyen akció.
esefe 2014.06.07 16:06:23
@Élhető zóna: Szerintem reménytelen (kisfiús lelkesedés, ami ha gyerek vagy, vagy majdnem az, akkor szép, ha nem akkor big gáz), de a te dogod.
esefe 2014.06.07 16:07:15
@Istóczy Viktor: Mondjuk az azonnal látszott, hogy nem lehet komoly üzletember. Még komolytalan sem.:))
Emlékszünk még a néhány évvel ezelőtti fővárosi közmondásra, miszerint mi zavarja leginkább a BKV-t abban, hogy jó szolgáltatást nyújtson? Az utasok. Úgy tűnik a BKK-t is zavarják azok, akikért vannak, ugyanis a legaljasabb utasellenes intézkedésre készülnek alakulásuk…..
esefe 2014.06.07 06:50:39
@szipipeti: Ez hihetetlen annak a fényében, hogy valaki nem ad számlát tíz forintról és betegre büntetik. És még nem is biztos, hogy elfogadják saját álláspontjukat, ha ellenőriznek.

Egyébként érdekes, ha összegyűjtetsz valakivel mondjuk tízezerért, ezer kezelt és eldobott jegyet havonta, akkor négyszázezret költségként elszámolhatsz minden egyéb bizonylat nélkül? Mondjuk van húsz alkalmazottam, fejenként és naponta jut rájuk durván két jegy, vagy a felükre négy-öt. És van szabad pénzem párszázezer. Csak hogy a BKK-nak ne kelljen a szabályokat betartania, és dolgoznia.
esefe 2014.06.07 06:53:11
@doominogame: A közszolgáltatók akkor is szarnak (szarhatnak) a kuncsaftra, ha magáncégek. Nem lehet három csatornát a lakásba kötni.
esefe 2014.06.07 09:53:56
@polyvinyl: Falvakban a magyarok harminc százaléka lakik. (A városokban más az ellátás, de persze lehet operát követelni minden koszvadt falunak is.) A budapesti agglomerációban meg harmincöt.

De a kérdés nem ez, ha nem is érted. Ha van hely ahol eddig árulták, ezentúl miért kell megnehezíteni az embereknek, hogy vegyenek jegyet? Ez a kérdés.