Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sziráki Zsófia

82 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztos vagyok benne, hogy ezen a nyáron is színes élményekkel gazdagodtunk mindannyian. Az esős időjárás nem vehette el kedvünket a pihenéstől, a növények örültek neki, bennünket pedig szivárványok - távoli esőcseppekben megtörő napfény által előidézett sokszínű…..
Az albérlet keresés szezonja van. Ha bennünket ez nem érint, viszont szeretjük a filmeket, akkor is aktuális a téma. Harmadik epizódjához érkezett ugyanis a lakótárs keresgélés (Már megint lakótársat keresünk c. film). Igazán megnyerő lakásokban játszódik, vannak fejlemények…..
Ma estére azt terveztem, hogy kiülünk a teraszra egy-egy pohár borral. De elmosta a zuhé, mármint a kint üldögélést. A bort és a teraszt szerencsére nem, a témát sem. Gyertek velem praktikus apró teraszokat nézegetni - feltéve hogy nem ilyen "csúnya" balkonon csodálkoztok éppen…..
Vigyünk jó hangulatot, fényt és színt a közelgő nyári éjszakákba! Ültessünk virágokat garmadával, süssünk kerti partyra mi szem-szájnak ingere, olvassunk érdekes cikkeket, essen le az állunk egy-egy szép kép láttán! Ez a célunk, ugye, egyet értünk? Látványos fotók,…..
A Design Depo Kft. a CARITART® program keretében nyílt pályázatot hirdet alkotóművészek (18. életévét betöltött magánszemélyek) részére a 2014. június 15 - 25. között megrendezendő Művészeti Alkotótáborban való részvételre.  A "MÚLTPAPLAN - JÖVŐPÁRNA" címet ef…..
Hosszabbodnak a nappalok, sűrűsödnek a grillezős-borozós, jó társaságban beszélgetős, hangulatos nyári éjszakák. Mindennapjaink kényelmét szolgálja, ha mi és vendégeink is eljutunk a kaputól a bejáratig. Könnyebben megtaláljuk az utunkat, ha megfelelő fénnyel van…..
Esős tavaszi napokon nem ritka a szivárvány. Neonszínek szivárványában úszik Birmingham egyik aluljárója 250 színes lednek és Bill FitzGibbons amerikai tervezőnek köszönhetően. A "LightRails" alkotás ledeit számítógép vezérli, és akár egyszínű rózsaszínűek lehetnek. A…..
Kiváló borokhoz frappáns tárolási megoldás dukál. Mi jobb van annál, mint egy finom bor mellett, kellemes társaságában tölteni az időt? A beszerzés és felbontás között valahol azonban tartani kell a boros palackokat, feltéve, hogy nem tekerjük ki a nyakát azonnal - a…..
Legyél aktív és kreatív részese Budapest életének! Mutasd meg magad a májusi összművészeti Design Hétvégén a Bartók Béla Boulevardon! Pályázz most ötleteiddel, munkáiddal, vagy csak gyere el az élmény kedvéért!  Designerekkel, építészekkel, művészekkel és…..
Elviszi a kabátunkat a szél! Legalább nincs gond, hogy hova akasszuk... De ha a kabát is megmarad és a tavasz is eljön, szögre akaszthatjuk, vagy a kiskutya farkára... (Szerkesztő: Sziráki Zsófia)   Ipari jellegű, állatos, minimál és csináld magad ötletek következnek.…..
A nagy sikerű "felhő étterem" után, Takeshi Hosaka japán építész egy másik nagyon érdekes munkáját ajánlom megtekintésre, mely a Daylight House - Napfényes Ház nevet viseli, mert... Bár a teleknek csak a csücske kap fényt, 5 méter magasságban viszont fényárban úszik a tér.…..
Ma kezdődik a 6. Budapesti Építészeti Filmnapok a Tabán Moziban, a Kortárs Építészeti Központ szervezésében. Ehhez kapcsolódó programként előadást tartott Budapesten Takeshi Hosaka fiatal japán építész. Három projektjét mutatta be az érdeklődőknek. A legformabontóbb…..
Estünk már hanyatt összevissza gubancolódott poros vezetékkötegtől páran biztosan. Láttunk már cifra dolgokat porban hemperegni a tv mögött. Nézzük meg kicsit más szemmel a kábelcsodát! A vezeték nélküli korszak beköszöntével szemétkupac és műalkotás is válhat majd…..
A fellegekben járunk ilyen jó időben. Megjött a borúra a derű, és bízzunk benne, hogy ki is tart tavaszig, így idén megússzuk a márciusi hófúvást! Szívjuk hát magunkba a napsütéssel a jókedvet, és vigyük be magunkkal a lakásba a vidám felhős ötleteket! Érdemes néha más…..
Ajánlom magunkat természetesen ezen a héten is. És a mozit! A vasárnapi Oscar díjátadó közeledtével a jelölt filmeket még gyorsan megtekintheti akinek még elmaradása van. Ajánlom mind a 9 filmet: Amerikai botrány, Phillips kapitány, Philomena, 12 év rabszolgaság, A Wall Street…..
Olyan színben látjuk a világot... amilyen hangulatban vagyunk, amilyen színekkel körbevesszük magunkat, illetve amilyenben szeretnénk! A nő című filmben kellemes korall vörös árnyalatok szövik át végig a filmkockákat, finom lilás rózsaszínnel és narancsos barackkal vegyítve. A…..
Örülök, hogy rátaláltam erre a lágyan modern, organikus jegyekkel rendelkező, számomra már-már Gaudí Casa Battló épületét idéző, ötletes részletekben gazdag otthonra. Mesés ablakok, faágból csillár, görgős fatörzs ülőke, kazettából pixelkép, szivárványos…..
Szeretjük a pályázatokat! Te is szeretni fogod, ha alkotó kedvedben vagy, és szereted a jó bort. A design és a bor találkozási pontján a fiatal (értsd ezúttal: 35 év alatti) grafikusművészek és borászok találnak egymásra, és lehetőség nyílhat hosszú távú…..
A művészet különösebben nem érdekelte, szívesen zongorázott volna, végül fotózni kezdett. Jól tette.  Benjamin Zank 21 éves New York-i fotóművész. Színvak. Első egyéni kiállítása februárban nyílik Brooklynban. (Szerkesztette: Sziráki…..
A ragyogó orchidea és kellemes árnyalatai vidáman mutathatnak otthonunk minden zugában. Az orchidea a szerelem, szépség, finomság jelképe. Keleten a kifinomultság, a műveltség és gyöngédség megszemélyesítése. 2014-ben az év színe. Alkalmazhatjuk finoman egy-egy…..
Vége a láblógatásnak. Az ajándékvadászat és az aprósütemény majszolás is véget ért. Itt az ideje, hogy a mi bendőnk helyett a kis madarakra fókuszáljunk kicsit, akik a hideg beköszöntével egyre nehezebben jutnak elemózsiához. A madáretetőt készíthetjük ajándékba, vagy a…..
A szilveszteri buli már a múlté. A macskajaj a jelen. Boldogságban, vidámságban gazdag újév a jövő. Ezért mi lencselevessel indítottuk (pl.: kókusztejes, garam masala fűszeres). Sok víz, citromlé, gyömbértea, finom rántotta, és pihenés a kulcs a másnaposság…..
Család, barátok, rengeteg munka és trakta... Most jöhet a megérdemelt pihenés, olvasgatás...    Ha innál valamit, ajánlom a forralt sörös cikkem ínyenc recepttel, vagy a borosat, ha inkább azt innál az év végéig.  Ha még ennél vagy sütnél, íme…..
Sötét téli hajnalon álmosan, félig lehunyt szemmel botorkálunk ki a fürdőszobába. Ugye ismerős a kép? Egy mozdulattal felkapcsoljuk a világítást, de mégsem látunk semmit. Két oka is lehet ennek: nem elég a fény, vagy pont hogy fényárban úszik az egész helyiség... "Pedig…..
Pont akkor talál meg a halászlé, a vörösboros vadpörkölt és a paradicsomos rákragu, amikor öltözékünkkel is az alkalomnak tisztelgünk. Elegánsan felöltözünk magunk, a környezetünk és az ünnep örömére. Ilyenkor is legszebb oldalunkat akarjuk mutatni a velünk…..