Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.net

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
  Fránya dolog ez a hálálkodás, különösen akkor, ha kötelező jellegű. Mert a kézfogás, meg a tábla csoki még csak-csak elmegy Terka néninek a harmadikról, amiért a hétvégén öntözte a virágainkat, de ha pénzről és üzleti érdekekről van szó, akkor már furcsább,…..
.net 2012.12.23 15:02:56
@Elstron:
"Az MNYP rendszer egy hulladék volt, a piacinál jóval magasabb költséghányaddal, és fenntarthatatlanná tette az állami rendszert már rövidtávon is. "

Hogyan kívánod megoldani a mostani nyugdíjrendszert?
Mert ahová visszaléptünk az szerintem mégrosszabb és még annyira sem fenntartható mint az állami?
Az alap probléma ismert.
Egyre több a nyugdíjas és egyre kevesebb az aktív dolgozó aki fizetni tudja a nyugdíjasokat.

Nézzük milyen megoldások lehetségesek.

1. Valahogy növelni kell az adófizetők számát.

Ehhez új munkahelyek kellenének, de igaziak ám nem ilyen 47 000 forintos hülyeségek, hanem valódi érték előállító, ja és normális magas fizukkal, mert ha mindenki éhbérért gürizik, abból nem lehet sok nyugdíjjárulékot levonni. Ennek jelenleg nyomát sem látjuk, pontosabban inkább az ellenkezőjét.

2. Csökkentsük a nyugdíjasok számát.

Értelemszerűen ez úgy működik hogy a nyugdíjkorhatárt az egekbe emeljük, és aki megéri annak szerencséje van. Ezzel az a bibi, hogy a fekete gazdaság még feketébb lesz, hiszen minek legyek bejelentve legálisan, úgysem érem el a nyugdíjas kort, inkább magamra költöm amíg élek.

3. Csökkenteni kell a nyugdíjakat.

Az a vicc hogy sokat nem nagyon lehetne ezzel spórolni, mivel a nyugdíjasok elsöprő többségének 75 000 forint körüli a nyugdíja.
Lásd az alábbi táblázatot
inforadio.hu/hir/belfold/hir-369213
.net 2012.12.23 15:23:37
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Na azért a cikk többi részét elfelejtetted beírni hogy miért is mondta mindezt.

"Jobboldalinak lenni Magyarországon a XXI. században – mondtam egyszer egy érdeklődőnek – jellemhiba.

Talán csak véletlen – gondolhatná a felületes olvasó -, hogy a magyar jobboldal kizárólag pöffeszkedő suttyókkal és félművelt akarnokokkal képviselteti magát a politika színpadán, de nem – gondolom én -, hanem ez a magatartás, viselkedéskultúra éppen hogy a posztszovjet jobboldal lényege, egy gyökerek nélküli, talajtalan és jövőtlen politikai irányzat kétségbeesett kapálózása a megváltozott világ érthetetlen ténye és tendenciái között, egy bukott ideológia értelmetlen propagálása, túl hype-olása.

...

A bizonytalan választópolgár ránéz Hoffmann Rózsára, és azt kérdezi: ez lenne a jobboldali, konzervatív oktatáspolitika? Ez a jobboldal? – majd köp egyet és megfogadja, hogy soha az életben nem szavaz többé semmire és senkire, ami/aki Che Guevarától egy kicsit is jobbra esik.

Meghallgatja Fekete Györgyöt, Vidnyánszky Attilát, vagy bármelyik random párthülyét a művészeti területről, és máris tudja, hová kell szavaznia: bárkire, csak ezekre nem."
.net 2012.12.23 15:31:16
Amúgy pont ide kívánkozik Tóta mester örökbecsűje ami azóta időszerűbb lett mint valaha.

"Milovan Gyilasz jugoszláv kommunista 1957-ben publikálta Az új osztály című munkáját, amelyet Tito rezsimje négy év börtönnel honorált. Ebben a könyvben ugyanis Gyilasz azt a felháborító megfigyelését vezeti le, hogy az átkos úri világot az úgynevezett kommunisták nem számolták fel, hanem egyszerűen beleültek az előmelegített székekbe, és most roppantul élvezik, hogy ők az arisztokraták. Csak éppen sokkal bunkóbbak a volt uralkodó osztálynál, mivel nem ezüstkanállal a seggükben születtek.

A Jugoszláv Kommunisták Szövetsége okkal akadt ki ezen a profán hasonlaton, hiszen az önmeghatározása arra épült, hogy az ő hatalomátvételükkel egy vadiúj korszak jött el, ahol minden másképp van. Arisztokrácia, oligarchia, előjogok, kizsákmányolás és egyáltalán nagybirtok mint olyan ebben a forradalmi rendszerben nem is létezik. Nincsenek királyok, hercegek, grófok. Aki ennek az ellenkezőjét felveti, neadjisten bebizonyítja, az bizony államellenes felforgató.

A fülkeforradalom eredménye, a Nemzeti Együttműködés Rendszere szárba szökkent, él és virágzik. És rohadtul pont úgy néz ki, mint az a rendszer, amit állítólag végleg felváltott, csak éppen rosszabb annál.

Mert mit utálhatott a kommunistákban a magyar választó?

Utálta mindenekelőtt a korrupciót. Akkor telt be a pohár, amikor – egyébként szocialista kormányzat alatt – börtönbe kezdték vinni a nagyobbacska komcsi tolvajokat, keresztapákat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere az efféle hangulatromboló eseményeket valóban megszüntette. Egyszerűen kizárt, hogy bármely ismert kormánypárti figura börtönbe vonuljon csak azért, mert lopott. Eleve az okosabbja beleíratja az alkotmányba, hogy amit ő csinál, az legális. A hülyébbjének beleírják utólag, aztán aláíratják a leghülyébbel.

Utálta aztán a magyar választó az oligarchákat; olyannyira, hogy Orbán Viktor az ő hatalmuk megtörését jó előre megígérte. Ez meg is történt, a gyűlölt újnemesség szűkölve adta át pozícióit a fideszes garnitúrának. Akik aztán pont úgy viselkednek, mint az elődeik – csak persze bunkóbbak, hiszen még csak most helyezik a seggükbe az ezüstkanalat. De mindenki másét is. Addig nem nyugszanak, amíg a seggükbe nem gyűrték az ország összes ezüstkanalát. Generációk múlva tanulják csak meg, hogyan kellene használni őket.

Utáltuk a kontraszelekciót, a hálózati kádereket, akik hol itt, hol ott tűntek fel miniszterként, vezérigazgatóként, nagy hatalmú megyei párttitkárként. És minden pozícióban kaszáltak. Ennek a ribanctípusnak állatorvosi címerállata ma Schmitt Pál, a köztársasági bőrizomtömlő. A számtalan egyéb kis zseb-Bugyonnij felsorolásához nem újságcikk, hanem adatbázis kell. Semjén Zsolttól Papp Dánielig jut illetékes elvtárs minden napra.

A kommunista, aki ellen a nép felkelt a fülkékben, nemcsak kártékony és korrupt, de fárasztó is. A szocializmus bornírt szlogenjein már úttörőként is csak röhögtünk. Olyan propagandagépezetet viszont az MSZMP megszűnése óta nem épített senki, mint a Fidesz. Nem születtek a rendszerváltás óta olyan turbófeltöltésű seggnyalók, mint a Fidesz-média pribékjei. És nem függesztette ki senki a saját magához írt ódát a középületekbe.

Ráadásul ehhez az esztétikához igazítanának minden más médiát. Magától értetődőnek tartják, hogy aki nem támogatja őket, az retorziókra számíthat; egymás között semmi kivetnivalót nem találnak abban, ha az állam minden eszközét felhasználják a kritikus média ellen. Kifelé pedig konokul hallgatnak, vagy hazudnak szemrebbenés nélkül, hátha nem derül ki.

Utálatos volt a kommunistákban az is, hogy miközben a fentiekkel bizonyították, milyen tompa, belterjes, beszűkült társaság az úgynevezett élcsapat, mégis feltett szándékuk volt, hogy egész Magyarországot, sőt a világot is átszervezik. Holnapra megforgatják. Amit az akadémikus jobboldal „társadalommérnökösködésként” hány a balosok szemére, azt a Fidesz nemhogy mozgalmi, de transzcendens küldetéstudattal adja elő. Ők tudják, hogyan kell élni, vállalkozni, újságot írni, Istennel kommunikálni, magyarnak lenni, meg hogy mennyi béremelés jár a melósnak. És rendeletbe foglalják.

Utálták a posztkommunistákat, joggal, mert egy diktatúra örökösei. Lássuk be, nem a valóságtól elrugaszkodott képzet az, hogy aki korábban cenzorként dolgozott, az demokratikusan szerzett mandátumát is arra fogja használni, hogy komcsi módszerekkel nyírja az ellenzéket. Elvégre a komcsi, az olyan, hogy nem tűri az ellenvéleményt.

Pedig maguk a komcsik rengeteget fejlődtek Kádár harminc éve alatt is. Rájöttek, hogy monolitikus egyetértést nem várhatnak el, sőt azt is belátták, hogy a nyilvánosság egészét nem tudják kontrollálni. Jobb, ha hagyják a kocsmák népét átkozódni, az értelmiséget gúnyolódni és fantáziálni. Sőt a végén azt is felismerték, hogy jobb lesz nekik, ha önként elengedik a teljhatalmat.

Itt még nem tart az új gárda. Nekik elölről kell kezdeni.

Nincs forradalom, nincs új rendszer. A kommunisták hűlt helyére az új állampárt seggei települnek. Milovan Gyilasz elégedetten mosolyog, tétele túlélte az új osztály bukását. A komcsi örök."
Kitüntették a Békemenetet. "A díjat a Fidesz alapítványa (melynek kuratóriumi elnöke Balog Zoltán miniszter) minden évben annak adja, aki a legtöbbet tette a polgári közösségek erősítéséért." (Index) Az egész éves fáradhatatlan munkáért jár a kormánypárt civil…..
.net 2012.12.22 22:39:58
@halavány:

Nyuszóka, ahhoz képest hogy ennek a kitüntetésnek semmi de semmi köze szerinted a fideszhez meg a zállamhoz.
Az országgyűlés elnöke ott vigyorog a csoportképen.
Az utóbbi hetekben az elkeseredett és mindenre elszánt balliberális ellenforradalmi elemek megkísérelték az ország lakosságának nyugalmát megzavarni. Útszéli, bolsevik jellegű blogbejegyzések ezreivel, lázító röplapokkal és hazug lejárató cikkekkel uszítanak a kormány és a…..
.net 2012.12.19 00:58:24
@hurmazs:

Azt soha nem lehet tudni.
Sajna ismerek élő igazi embereket (após, sógor) akik igazi hithű feketeöves narancsbolsik. Hozzájuk képest stefi egy liberális elhajló. :-)
A HVG híre szerint listázza egy Balatonalmádi gimnázium igazgatója a diákok politikai véleményét, majd ezt a listát el kell küldenie a kormányhivatalnak! Az, ami a napokban kezdődött csak úgy tarthat ki, ha együtt vagyunk, és megvédjük egymást. Ezért a Kettős Mérce…..
.net 2012.12.19 00:09:16
@dzsugasvili:
Hidd el nem feltétlenül fizetett fideszesek.
Sajna én is ismerek pár ilyen embert egészen közelről (család) fanatikusan éltetik a kövér focistát, pedig pénzt sem kapnak érte.
Ja és ha bármilyen észérvet akarsz mondani, akkor emútnyócév.....

Ez van egy csomó ember TÉNYLEG ezt akarja és most jól érzi magát ebben.
Az újabb kormányzati blöff remélhetőleg nem jön be. OVI megint szeretné eljátszani a gondoskodó apa szerepét, ő megnyugtat mindenkit, ő rendet tesz mindenhol, így lesz ez a felsőoktatási "reformmal" is, állítja. Hiszen minden csak félreértés, hiszen, ha gyerekek ti másként…..
      A háborúnak törvényei vannak. Orbán Viktor rájött arra, hogy a seregei veszedelmes ellenállásba ütköztek, és visszavonult. Bonaparte Napóleon is így tett volna. Egy tábornok nem hülye, hogy biztos pusztulásba vezesse az egységeit, átrendezi egy kicsit a…..
.net 2012.12.16 09:48:12
@mamakata:
Van erröl a 40% ról valami link?
Megosztanám pár emberrel ....
Gondolom, nemcsak nekem unalmas a hétfői Gyöngyösi-beszédet követő hiszti, mely valami olyasmiről szól, hogy rekesszük ki azokat, akik megpróbálnak kirekeszteni bennünket azért, mert mi kirekesztjük őket a mi kirekesztésünkért (és lehet folytatni...). A beszédről nincs mit…..
.net 2012.12.03 00:36:38
@Namir:
Figyi okoska.
Szerinted a titkosszolgálatokat miért tartják fenn az adófizetők pénzéből?
Én eddig totál azt hittem hogy többek között azért hogy a nemzetbiztonságra veszélyes egyedeket megfigyeljék és lefüleljék.

Ezek szerint a jól fizetett állásukban csak pasziánszoznak egész nap és a jobbiknak kell felvenni a harcot az idegenek ellen?

Ha ilyen fostalicska az egész titkosszolgálat, akkor hogyan lehet hogy még nem hullottak fejek?
Vagy csak akkor van amikor a földrajzi név bizottságot kell basztatni?
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
.net 2012.12.01 22:31:20
@Alikam:
Olvasni tudsz?
Ki beszélt 3 évről agyhalott?

Ha sunyiság akkor az bőven a munkáltató.
Szöveget értelmezni tudsz?

Akkor leírom lassan hogy az ilyen értetlen seggfejek is megértsék.Ha a leírt szövegből nem derült volna ki kis szellemi fogyatékos.

Amikor elment a feleségem szülni 2 évvel ezelőtt (hahó seggfej 2 év kettő), már akkor jelezte hogy két év múlva vissza szeretne menni (mondom kettő az kevesebb mint a három). Sőt idén májusban is jelezte a főnökének amikor telefonon beszéltek hogy szeptemberben szeretne visszamenni. Figyelsz? Májusban nem egy nappal előtte hanem 5 hónappal előtte!!!

Szerinted hol a francba van itt a sunyiskodás?

Na most találd ki kis retardált hogy miért tette mindezt?

Ne törd a buksidat, elárulom!
Tudod egy bankban is van fluktuáció, jönnek mennek az emberek, felmondanak, nyugdíjba mennek, stb.
Azért jelezte már jó előre, hogy ha amúgy is van üresedés a fluktuáció miatt, akkor a feleségemmel tudjon eleve kalkulálni. Tehát nem arról van szó hogy valakit kitúr a helyéből, hanem arról hogy amúgy is mennek el emberek, és felszabadul hely magától is.

Amúgy ha észrevetted, a főnök maga is bevallotta hogy vannak betöltetlen helyek a szervezetben sőt épp akkor mondott fel valaki.
.net 2012.12.01 22:45:17
@Lovas nemzet:
Kedves antiszociális trollocska.
A feleségem csak egy alkalmazott a cégnél?
Nem is értem hogy mit akarsz azzal mondani hogy szupersztár?

Nem hinném hogy rosszul dolgozott volna, hiszen a főnökeitől folyamatosan jó értékeléseket kapott, prémiumot, előléptetést (senior banki tanácsadó, stb.). Ebből gondolom hogy nem valószínű hogy szarul végezte a munkáját.

Ugyanakkor több mint gyanús, hogy amióta a kedves kormányunk meghozta az új M.T. ennél a banknál valahogy nem igazán akarják visszavenni a GYED-ről vagy a GYES-ről a kismamákat. Biztos mindegyik szarul dolgozott ugye?

Nyilván egy cégnek egy kismamát alkalmazni macerás (most ne jöjjön nekem egyik agyhalott sem azzal a dumával, hogy januártól fél TB-t kell fizetni majd a kismamák után).
Miért macerás?
Hát azért mert a kisgyerekkel baj van.
Beteg lehet, bölcsi szünet, mindenféle macera ami egy szinglinél nincs meg.
Nyilván egy kisgyerekes anyát nem lehet olyan könnyen ugráltatni mint egy egyedülállót, hiszen neki otthon is van tennivalója.

Ez a hátrány egy munkáltatónak sokkal nagyobb mint az hogy fél tb-t fizet.

Mi a megoldás?
Vagy a pasik keressenek 2x annyit és semmi gond ha anya otthon marad.
Vagy a munkáltatók legyenek rugalmasabbak.
Érdemes lenne megnézni hogy pl. nyugaton hogyan van ez megoldva?
Gondolom ott is valakinek vigyázni kell a gyerekre.
Gondolom ott is van ovi, bölcsi szünet, pláne ahol a nagyszülők több száz km-re laknak vagy maguk is dolgoznak, nem tudnak az unokára vigyázni.
Gondolom ott is megbetegszik a gyerek, stb.

Ott mivan?
Ott is kirúgják a kismamákat?
A köztársasági elnök eddigi legsúlyosabb dilemmájával néz szembe, ugyanis az országgyűlés elfogadta a választási eljárásról szóló törvényt. Azt a törvényt, amelynek apropóján Áder János azt jelezte, hogy ha egy törvénnyel kapcsolatban az alkotmányellenesség…..