Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BA2017

0 bejegyzést írt és 484 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz felfüggesztése kapcsán fél év után vége újra kinyílt annyira a bicska a zsebemben, hogy virtuális tollat ragadjak. Köszi Viktor, köszi Frédi. Azt ugye régóta tudjuk, hogy a Néppárt nagy átlagban egy ócska kollaboráns bagázs, mert ha a többségük valóban értékalapon politzálna, már rég…..
BA2017 2019.03.21 07:59:54
@MAXVAL bircaman közíró: Bepánikolt. Aham. Ezért ment az orbán delegáció olyan sötét, rángó arccal a sajttájra, míg a martin féle bohócok vidáman, fesztelenül ülték végig az egészet. Tisztára a pánikban fürödve. Nézz szembe a valósággal: A buta tolvaj cigány megbukott, immár büdös ő mindenhol, a néppárt meg úgy vágta haza, hogy ha kell, azért elő tudják venni. Ő a tök alsó most a pakliban és ha a tök lesz az adu újra, akkor majd szólítják. Addig meg...kuss.
BA2017 2019.03.21 11:09:43
@MAXVAL bircaman közíró: Néztem a hátteret. Kék volt. Orbán mondjuk fehér volt és így jól mutatott a kék drapéria előtt. Hidd el, ha zöld a drapéria, akkor is láthatóan fehér lett volna.
  Kedves Zsolt! Olvastam háromrészes húsvéti elemzését (egy, kettő, három) a Soros-féle világösszeesküvés mélységeiről, és hogy az elmélet szerint mik a céljai. Azt hiszem, lényegét megértettem. Azt nem állítom, hogy magamévá is tettem, mint világmagyarázó modellt,…..
BA2017 2017.04.22 23:27:58
@Jakab.gipsz: Szerintem erről beszél te analfabéta barom:

"kvadrillio 2017.04.22. 20:26:19
BAYERNEK IGAZA VAN ! A SOROS-HÁLÓZAT NÁLA MÁR TÖBBSZÖR IS MEGMUTATTA MAGÁT, AKÁR KOMMENTELÉSEKNÉL, AKÁR A KITÜNTETÉSEIK ????? VISSZAADÁSÁNÁL....STB......TÉNYLEG KURVA SOK A ZSIDÓ ÉLŐSKÖDŐ MAGYARORSZÁGON !!!!! CSAK AZT TUDOM MONDANI, JEWS GO HOME !!!

Válasz erre 

kvadrillio 2017.04.22. 20:31:47
a zsidók minden volt szocialista országba (nem csak oda !) befészkelték magukat, mindenféle alapítványok, szervezetecskék álcája mögé ! iszonyú pénzeket szívnak el az őslakosok elől !+ élősködnek rajtuk, vagy ahogy áderjancsika mondta..., RENESZÁNSZOZNAK !!!, miközben az őslakosok kénytelenek külföldön m unkát keresni, amit ezek a há-lózati ügynökök bíztatásukkal még elő is segítenek !!! MAGYARORSZÁGON 70 EZER SZERVEZETÜK VAN... VAGY ENNÉL IS TÖBB.....
NA PAKOLÁS, OCCT HAZEAMENNI IZRAELBE !!! MERT A MAGYAROK CSIPÁJA HAMAROSAN ÚGY KINYÍLIK, HOGY FELKONCOLJÁK ŐKET !!! "
Legoptimálisabb Hazaáruló 2017.04.14 20:40:34
Egyes szavak és fogalmak a nyelv természetes fejlődésének köszönhetően változnak. Az idő, a társadalom és kultúra jelentős hatással lehet a nyelvre. Manapság a régen oly kemény "hazaáruló" szó lényegül át és nyer sajátos tartalmat a Fidesznek köszönhetően. Az optimista (mint én) időnként azt hiszi,…..
BA2017 2017.04.16 09:44:48
@Éhbérkommentelő: Ha ennyire tényszerű akarsz lenni, akkor írd már ide lszi. azt is, hogy a szavazó joggal rendelkezők hány százaléka ment el szavazni azon a "népszavazáson"! Utána kielemezhetjük, hogy miért maradt távol az emberek normálisabb része.
Kedves Kiss András, Jabronka Richárd és Puch László, vagy akit illet! Az „A Fidesz autista gyereket használt fel Kunhalmi és Botka rendezvényének megzavarására? – videó” című cikketekhez szeretnék hozzászólni, ha tetszik segíteni nektek, mivel alighanem fogalmatok sincsen arról, hogy mi az az…..
Kisoroszi Önkormányzat Közleménye Kedves Kisoroszi Lakosok! Örömmel jelentjük be, hogy a kormány döntése alapján az EUROVELO kerékpár útvonal többlet forrásból a szigeten fog áthaladni. Arról már korábban is tájékoztattuk Önöket, hogy két kis híd megépítésére is sor kerül. Egy Kisorosziban és egy…..
BA2017 2017.03.19 06:59:12
@Kőris23: Milyen szavazáson? Semmilyen szavazás nem volt.
Kisoroszit is érinti az Európát átszelő kerékpárút. Az EUROVELO 6 kerékpársztráda jelentős, előnytelen változást is hozhat a falu életében. Mindenképpen meg kell akadályozni, hogy a - Szentendrei-Duna-ág  felett - tervezett híd  a Rév utcánál megépüljön, mert a beruházás teljesen megváltoztatná az…..
BA2017 2017.03.12 12:12:39
BA2017 2017.03.17 13:30:35
@Kisoroszi Blog:

Idézem: „Ahol a gondolkodás, ott lakik a lelkiismeret is: nem a lábban vagy kézben, hanem a fejben. A nagy tömeg tétlen és vak, mint a test volna fej nélkül; megy, amerre viszik; neki nincsenek problémái a fizikai megélhetés problémáján kívül. A Kor lelkét az írástudókban kell keresni.”

Szépen degradálja az itt élők tömegét. De szedjük hát szét Babits gondolatait és vetítsük szépen rá a mai magyar valóságra:

1.) "Ahol a gondolkodás, ott lakik a lelkiismeret is: nem a lábban vagy kézben, hanem a fejben."
Bizony mondom, hogy az egyszerű emberek - akikről később a megélhetés apró gondjai mentén még lesz szó - is gondolkodnak. Igen, a mindennapos problémáik mentén legfőképpen, hiszen életben akarnak maradni. Ezért sokszor kénytelenek kompromisszumokra, de ezért lelkiismeretlennek nevezni őket, márpedig ez történik, dőreség és hát kimondom: tahó dolog. Babits az ide idézett gondolatait nem egy műtárgy, egy híd kapcsán fogalmazta meg, ezért az idézet itt csak arra jó, hogy megsértsen vele sokakat és magasztaljon keveseket feleslegesen. Dobjuk el az elitizmust, azt hagyjuk meg arra az időre, amikor egy pohár bor mellett polemizálunk, elméleteket gyártunk, álmodozunk...bármi.

2.) " A nagy tömeg tétlen és vak, mint a test volna fej nélkül; megy, amerre viszik; neki nincsenek problémái a fizikai megélhetés problémáján kívül."
Jelen környezetben ez azt jelenti, hogy a többség hülye. Nem, nem hülyék. Az a hülye, aki ezt az idézetet ide citálta. Nem kicsit, nagyon. Igen, a tömegeket lehet irányítani, mert valóban a megélhetésük mentén működnek. Akinek a napi betevőt kell előteremtenie, nem tud világmegváltó gondolatokkal foglalkozni. Jelen esetben a híd sokaknak a zsebében hagy nem kevés pénzt, ha megépül. Sokaknak ez jobb minőségű életet jelent és a településnek évi 20.000.000 forint megtakarítást alsó hangon. Ezt nehéz felülírni magasabb szempontokkal, helyben biztosan nehéz. Pontosan azért, mert a tömegek gondolkodnak, értik, hogy ez nekik jó. Nyilván van, akinek nem lesz jó, vagy azért, mert közvetlenül érintett vagy azért, mert egyáltalán nem érintett, így neki csak a táj a szempont. Azt gondolom, hogy nem szabad feláldozni százakat a tájért cserébe. A fejlődés nem valami rossz dolog, hanem valami mást jelent a jelenhez képest. Hoz jót és rosszat. A mérleg két serpenyőjébe ezeket a jókat és rosszakat kell felpakolni és kiderül, hogy összességében a híd jó-e ennek a falunak vagy sem. És elsősorban az itt élők életminősége a szempont, mert mindig az ember az első, az az ember, azok az emberek, akik itt élnek! Ahogy természetesen az ember érdekében sem lehet feláldozni a minket körülvevő világot - dehogynem! Ez történik minden nap. - úgy egy szép táj megőrzése nem mehet az ott élők életminőségét javító beavatkozások kárára sem. Az arany középút a legjobb, mert mindkét oldala rögös és fájdalmas botladozással lehet csak járni rajta.

3.) "A Kor lelkét az írástudókban kell keresni.”
Értem, hogy az értelmiség szeretne vezetni. Az elmúlt hetven évben domborodott, hogy nem különbek a nem értelmiségi rétegeknél, sőt! Olykor rosszabbak, mert ők értik is az árulásaikat, mégis megteszik! Akár nemzetről, akár települési közösségről, akár barátokról van szó. Helyi példát is lehetne erre írni. Ezért javaslom, hogy az értelmiség ahelyett, hogy rossz kontextusban idézett Babits szövegek helyett, az elitizmus kizárásával hétköznapi nyelven indítson vitát, nem kirekesztve ebből senkit. SENKIT!

Hogy is kezdődik Babits írása?

"Az ember, ha nagyon nagy a mondanivalója, önkénytelenül szerény lesz."

Ez az első mondat.
BA2017 2017.03.12 15:07:30
@Arcade Macho: Valóban pofázol, mert tajtparaszt vagy. Ettől te még nem fogsz eltakarodni - istenem! De romantikus társalgáok lehetnek a kölykeiddel! - mert az nem úgy működik...de a jó nevelés okán kivágnak majd, mint macskát szarni.
1000 leütés Az abortusz ellen 2013.10.19 11:00:18
Alább a művi terhességmegszakítás kapcsán azt az álláspontot igyekszem kifejteni, hogy az alapesetben erkölcsileg védhetetlen -- nem azt, hogy jogilag nem kellene védeni. Az erkölcs és a jog eltérő szempontjai ebben a nagyon nehéz kérdésben nagyon élesen mutatkoznak meg: mivel…..
BA2017 2013.10.20 19:08:52
@Makkasz: Miután csak azt írtad körül, hogy hülye vagyok, így nem tekintem cáfolatnak vagy érvnek/érvrendszernek, a terjengős postodat. Nincs is mit hozzátennem ebben a formában. A nem értek egyet nem érv, csak dacos válasz. Ne érts egyet, nem vártam el. :) És de, a döntés súlyáról van tapasztalatom, arról is, hogy hat ez az egész egy nőre, mert van empátiám, én és a párom beszélgetünk az érzéseinkről is, ki is tudjuk fejezni magunkat, így....igen, van róla tapasztalatom. Jobb, ha tőlem tudod meg, hogy nem maga a miniműtét a tapasztalat. Az egy apró kellemetlenség a lelki vonatkozás mellett, a moralizálgatás mellett, hogy ő vagy az, helyes-e vagy gyilkosság....ezen végig kell menni egy párnak, ha egy ilyen döntés elé kerül. Elhiszem, hogy szerinted ez hülyeség, mert te odadugod az árát a csajodnak, a többi legyen az ő gondja, de nem mindenki ilyen. Van, aki elmegy a nővel és meg is várja, mert a legtöbb nő, nem megkönnyebbülve, hanem sírva jön ki egy ilyen eseményből, tele kétségekkel és gyengén. Nem fizikailag. Na, mindegy. Falra a borsó. :)
BA2017 2013.10.20 19:34:09
@Makkasz: Lazíts.
BA2017 2013.10.20 19:50:26
@Ad Dio: Igen, így van, ahogy írod, de definíciók alapulnak axiómákon, hivatkozhatnak rájuk, tehát az élet definíciója kiteljesedhetne az emberi élet minőségéig, hivatkozva a biológiai életre, mint alapfeltételre. Pontosabb lenne és sok egymás melletti elbeszélést megszüntetne. :) Talán.
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
BA2017 2013.10.19 08:41:28
@bontottcsirke: Hogy valaki olyan sötét legyen mint te, az az elképesztő. Észbeli képességeid valahol a homok és a kavics között leledzenek. A szavazati jog kérdése nem kapcsolódik a saját fajtánk szeretetéhez sehogy. Senki nem sajnálja a magyar állampolgárságot a romániai magyaroktól, de a szavazati jogukkal tényleg a mi cerkánkkal csapdossák a csalánt. Ezen az alapon a te fajtád - ha már így közelítünk mindenhez - az elnyomott palesztin népnek is adna szavazati jogot Magyarországon? Ökörség. A léted is az.
BA2017 2013.10.19 09:02:33
@bontottcsirke: Ostoba vagy. Költöznöd kéne romániába.
Az utóbbi hetekben az interneten terjedt egy videó, amelyben a Széll Kálmán téren berendezett kamunappali berendezési tárgyait néhány óra alatt elhordják az enyveskezű járókelők. A videóban leszögezik, hogy a bútorokat, könyveket és egyebeket elhordók nem statiszták, a végén…..
BA2017 2013.10.18 07:30:50
@csavari: És hová fizessék be te sültbolond? ...mert ugye te az összes bankt kiűznéd mint zsidó...bocsának! Mint maffia céget. Talán azt hiszed, hogy az országnak van egy nagy bugyellárisa valahol? Idióta! :D
  A Paksi Atomerőmű jelenlegi megnövelt teljesítményű blokkjainak meghosszabbított élettartama is lejár a 2030-as években, így szükség lesz a kieső baseload (tehát folyamatosan üzemelő, áramot termelő) kapacitás, 2000 MW pótlására. Pótlására és nem pedig…..
Az oldal zárt körű béta tesztelése október 10-én indul. Jelentkezz, ha szeretnéd kipróbálni az első kenőpénz-figyelő oldalt! Hozzáférést a fizettem@atlatszo.hucímen tudsz igényelni. A teszteléssel kapcsolatos tudnivalókat a hozzáférési infókat tartalmazó e-mailben fogod…..
BA2017 2013.10.11 15:43:12
@dex.ion: Azért az anonimizálás nem ennyire ördöngös....
BA2017 2013.10.11 17:38:29
@nyünyüge: Még mindig nem nagy durranás....
Nem kellenek titkosszolgálati eszközök ahhoz, hogy pusztán digitális eszközeink használatából, a térfigyelő kamerák adataiból, vásárlásainkból és úgy általában a mindennapos életünkből könnyen leprofilozhatóak legyünk. Az ifiles rövid animációs filmje azt meséli el,…..
BA2017 2013.10.07 17:53:32
@Sanda gyanu: Nos, ilyen rendszerekben az hangos, akinek nincs veszteni valója vagy vállalja az esetlegesen elszenvedendő veszteséget.
BA2017 2013.10.07 18:43:21
@etruszk: Csak nem óbudai mester az illető? :)
BA2017 2013.10.08 03:07:00
@Behajtó70: A sült galamb soha nem jön magától. Meg kell fogni az élő galambot és meg kell sütni. Erre kéne a magyar "cégeknek" ráébredni.
Azt ugye korábban már tisztáztuk, hogy az olyan helyiségek az irodában, ahol nem kell dolgozni (pl. vécé, menza, orvosi rendelő) a barátaink. Azt gondolhatnánk, hasonló a helyzet az irodai konyhával is, pedig NEM! Az okok megértéséhez idézzük fel, miért is gyűlölünk a…..
BA2017 2013.10.07 18:44:29
@NemNick: Nem, én vagyok, aki már látta ezeket, te meg a hülye, mert azt hitted, hogy nem azt írtam, amit, hanem azt, amit te akartál látni benne. ;)
A folyamatos stressz a gyárban poszthoz szeretnék hozzászólni és a kommentelőkhöz, akik szerint a 11 óra pihenés két műszak között az MT és a józan ész szerint is elegendő. A nyáron lesz ötödik éve, hogy hasonló helyen dolgozom. A szerződésem két havonta van hosszabbítva,…..
BA2017 2013.10.05 15:08:26
@Ananké: Az utolsó bekezdésed minden szava igaz. Az igazán tanult emberek, akik valódi tudás birtokában vannak, azok nem nézik le az aluliskolázott társaikat, nem pökhendiskednek, mint newbe és társai, mert ők már tudják azt is, mennyi mindent nem tudnak, azaz milyen kevés a tudásuk a valóság tényeihez képest.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Kedves ügyfelünk, bankunk a piaci környezettel lépést tartva megújítja szolgáltatásait, ezért szeretnénk, ha elvinnéd tőlünk a pénzed a jó büdös francba. Húzzál innen gyorsan, mint a vadlibák, csak bukunk rajtad, amíg itt rontod a levegőt. Erről szól a levél, amit a gyerek…..
BA2017 2013.09.19 17:23:44
@danialves: Piaci verseny piacgazdaságban van. Nálunk egyelőre igencsak a szocializmust idéző lépéseket tesz a kormány (?) tehát két hétig lesz majd jobb ajánlat, de ahogy feljebb valaki írta, az ügyfélportfólió átalakul, de a végén kiegyenlítődnek a díjak. Értelmetlen. A kormány összes lépésével egyetemben.

@zobod: Mesélj! Mitől vagy boldog? Mert ha versenyszférában dolgozol, akkor erre semmi okod sincs, hacsak nem vagy hülye/részeg/értelmi fogyatékos/stb. Ha vállalkozol, akkor pláne! Ha közalkalmazott vagy, akkor vigyoroghatsz, ott stabil minden. ...még.
BA2017 2013.09.19 17:34:27
@zobod: Ez hülyeség, nem lényeg. A lényeg a munkahelyek megőrzése lenne okos gazdaságpolitikával. Amit te írsz, az a hülyeség. Egész addig mantrázod ezt, amíg a nálad jobbak maradnak csak bent. Bár a mi hazánkban inkább azok, akik jobban fekszenek, a dolgozni tudókat majd felveszik alvállalkozóként, hogy duplán szívjanak.
BA2017 2013.09.19 19:48:58
@gigabursch: Nagyon mellé lőttél. Majd figyelj....és köpd le magadat, amikor a vezér foga fehérje kivillan.
Tisztelt Munkahelyi (T)error!  A helyszín egy álmos vidéki kisváros szociális intézménye. Általában mindenki ismer mindenkit (ahogy ez az ilyen helyeken lenni szokott), ebből is következően a postás pedig jófejségből a delikvensek munkahelyére viszi ki a leveleket, hogy ők…..
BA2017 2013.09.18 07:52:05
@Mária: Megint okoskodsz. Feleslegesen. Vannak olyan munkahelyek, ahol a beérkező postát postázó dolgozza fel, beszkenneli, iktatószámmal látja el. Ott bizony mindent felbontanak és te nem is biztos, hogy látod a papíralapút. Hülye picsa.
BA2017 2013.09.18 12:01:37
@Babette_: Ő ért hozzá, kár vitázni vele. :D A vén dohos kancaszerűség....párttitkár is volt, onnan a nagy tudás
BA2017 2013.09.18 12:05:22
@Mária: "Másik címre küldött, de hozzájuk keveredett levelet NEM szabad felbontani, hanem vissza kell juttatni a Postának."

Te el vagy tévedve aszott vén komcsi káderem! Nagyon! A posta dolga a route-olás és a kézbesítés, ha rosszul végzi, viselje a következményeit. Nekem, sem másnak, sem egy cégnek nem dolga a hibás kézbesítések kezelése. Nem is törődik vele senki, rajtad kívül, de szerintem te is csak itt osztod azt, amiből neked nem jutott egy morzsányi sem. :D
AllForSale egy hete küzd egy új előfizetésért, de valami rontás van az adatain, amit nem tudnak a kollégák személyesen sehogyse eltávolítani: Múlthét vasárnap szerettem volna venni a már meglévő Telenoros előfizetésem mellé egy másikat, mivel az édesanyám kórházba…..
Ma (szombat)  délelőtt Kelenföld és Háros állomások között azonos vágányra került, és egymással szemben haladt két vonat, és egymástól mintegy 100 méterre álltak meg. Országos hír lett belőle, de vajon tényleg olyan veszélyes helyzet volt ez? Mint minden komolyabb…..
BA2017 2013.09.15 17:42:39
@Realista Vasutas: Ezért szoktak egy belső erőt csatolni az ilyen divatos alvállalkozóhoz (mert a túlárazás miatt van az alvállalkozásnak értelme). A belső erő meg ügyesen viszi a MÁV közműtérképét...ha meg nincs, akkor a MÁV büntetendő.
Előrebocsátom, hogy nem olvastam "A szürke 50 árnyalata" vagy "A sötét 50 árnyalata" c. könyvet - nem vagyok mazochista háziasszony, és vak komondorom sincs - csak metaforaként használom az ismert könyvcímet, azt hangsúlyozni, hogy a mazochista magyar kétharmad (52 százalék), egy…..
BA2017 2013.09.15 12:39:14
@pánpéter: Tévedés. Nem ilyen egyszerű kérdés ez. A szegény rétegeket azért érinti rosszabbul, mint az áfa, mert az áfa bután magas. Ha az áfa a luxuscikkeken lenne magas, akkor igaz lenne, amit írtál, de a 27% mindenhol ott van.
Csak egy teljesen hétköznapi túlfoglalás történt a **** Apartmanban, ahol kuponos naiv ügyfél csapata úgy érezte, hogy annyira le vannak szarva, hogy még a fűtést sem kapcsolják be miattuk, nemhogy a recepció kinyisson. A létesítmény vezetőjével történt konfrontáció után a…..
BA2017 2013.05.31 06:51:08
BA2017 2013.05.31 06:59:16
@Bullshit generátor: Tévedtem. Csak a "hibás válaszok" tűntek el. :)
Valahol érthető, hogy az ember egy gyönyörű ívű gyorshajtás sodró lendületét nem okvetlen akarja megtörni a szabályok követésével. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
BA2017 2013.05.30 09:14:04
@Roltii: Az szép, hogy te jössz a szövegértéssel! :DDDDDDDDDDD
BA2017 2013.05.30 09:15:12
@olcso: Tehát a szájtépés helyett teszt. Az autó nem alapjáraton indul, hanem gázadással, ahogy a bicaj sem magától indul helyből, hanem el kell löknöd és utána tekerned. Ne duma, teszt!
BA2017 2013.05.30 09:31:10
@olcso: Ember! Olvassad már el, amiről szó van vagy ne írj, mert hamar rádsütik, hogy annyi eszed van mint egy 20 éve alkolizmusból élő tanulatlan roma hajléktalannak! :D Istenem! Tudod mit? Írj! Csak ne nekem, nem szeretem a hülyéket. :D
Sok a képzett bevándorló, de Németországnak versenyezni kell értük, különben egy évtizeden belül milliós hiány lehet a munkaerőpiacán. Érdekes kutatási eredmény látott nemrég napvilágot Németországban. Két kutatóintézet az országba újonnan bevándorlók képzettségét…..
BA2017 2013.05.30 07:13:46
@siskalaszlo: Nem rólad szól az írás, hanem a magasan képzettekről. Szar írás, magyartalan, a lényeget nem tartalmazza, de akkor sem rólad szól, legfeljebb csak neked.

Azt csinálják jól, hogy a tőkét okosan fektetik be. Ők szolgáltatnak mindent a környéken, nálunk is, a pénzt meg hazaviszik. Ide a szar, silány árujukat hozzák, hogy megvedd. Mindeközben ügyelnek arra, hogy a stratégiai döntéseket ők hozzák meg, ne más. Ez a gazdagság receptje nagyon leegyszerűsítve.
BA2017 2013.05.30 09:02:25
@röhögő: És mi ezzel a baj? Így kell csinálni, ez a siker titka. El kéne tanulni tőlük, mert jól láthatóan nyerő a stratégiájuk, míg a miénk a siránkozással nem tűnik annak évszázadok óta.