Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chanimano

20 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Aki nincs képben az üggyel kapcsolatban, itt olvashat egy gyors összefoglalót.) A helyen, ahol dolgozom, mint ezer másik helyen az országban, a délelőtti órákban gyakran a rádióhallgatás jelenti a kikapcsolódást, miközben lassan ébredezik odakint a város, álmosan, de jókedvűen…..
Mit jelent számunkra az aktivistáskodás? Ez a kérdés járt a fejemben, mikor az utóbbi pár hét eseményeit végiggondolva arra jutottam, kevés látszik a Hálózat belső működéséből, így amint felhagyunk a többezer fős tüntetések szervezésével, vannak, akik rögtön temetni…..
A Cigány Hallgatók Hálózata (CiHa) a Hallgatói Hálózat (HaHa) egy sejtje. Azzal a céllal alakult meg, hogy képviselje a köz-és felsőoktatásban az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód és az integráció elvét. Ezekkel a célkitűzésekkel összhangban a CiHa cigány és nem…..
Hallgatói Hálózat Fedélzetre! 2013.05.17 17:50:14
Új rovattal jelentkezik a HaHa blog!Ha érdekel az oktatásügy, az aktivizmus, vagy csak nincs ötleted, mivel töltsd az estét, kövesd nyomon a haha hetente jelentkező programajánlóját az aktuális fórumokról, konferenciákról, előadásokról, vitaestekről, megmozdulásokról, és…..
Tegnapra "Bitang nagy Fórumot" hirdetett a Hallgatói Hálózat az Első Magyar Egyetemfoglalás szervezésében, mint ahogy facebook oldalukon is írták „a megújulás jegyében sok új arccal". Mivel az egyetem-, majd a székházfoglaló vándorcirkusz különböző produkciói mindig vezető…..
Telik-múlik az idő, én pedig le vagyok maradva azzal a bizonyos következő poszttal... :) Úgyhogy álljon most itt egy rövid kis up-date, amíg meg nem tudom írni a következő részletes beszámolót. Egyelőre úgy tűnik, végérvényesen ki kell majd költöznöm a koliból, és be…..
Jogos a kérdés: mi adta meg mégis a kezdő löketet?Persze egyrészt az, hogy nem nagyon van választásom, mint a legkisebb ellenállás irányába haladni, és keresni valami jól fizető munkát, másrészt az, hogy a családom is a mobilitás mellett döntött. Ez engem teljesen váratlanul…..
Off To Go If you wanna go, go now 2013.02.27 09:55:55
Blogot kezdeni a legszarabb dolog a világon.    Najó, egyike a legszarabb dolgoknak a világon... :DSzóval, vehetnénk úgy is, hogy ismerjük egymást, de ha így lenne, akkor meg nem indítottam volna blogot. Mert persze tele van ismerősökkel az ember, de nem lehet tudni, hogy…..
PÉNTEK Péntek:13.00 - 13.50 Egyházak elismerésének korlátozása - Karsai Dániel14.00 - 15.00 Egyetemi autonómia - Deák Dániel, Sólyom Péter15.00 - 15.50 Törvény által meghatározott bíróság eljárásához való jog - Fleck Zoltán16.10 - 17.00 Kampányhirdetések korlátozása -…..
Már korábban is találkozhattatok a Hallgatói Hálózat döntéshozatali mechanizmusáról szóló, néha pontos, néha kevésbé helytálló információkkal, melyekről mi adtunk hírt, vagy éppen különböző médiumok próbáltak ízléstelen módon, bizonyos szövegeket kontextusukból…..
Today’s proposal for a constitutional amendment has made it obvious - even for those who so far doubted it - that the government is openly dismantling the system of checks and balances. According to Article 12 of the proposal, the Constitutional Court will not be allowed to scrutinize the content…..
Videók, hanganyagok: (Folyamatosan bővül)   Február 3. vasárnap: A BLOKÁD Helyszín: Sirály (Bp. Király u. 50.) A programsorozat nyitóeseményeként a Blokád című filmet néztük meg a Sirályban. Az Igor Bezinović által rendezett mű egyedülálló módon,…..
Február 3. Nyitó est - A blokádFebruár 4. ELTE PPKFebruár 5. ELTE BTKFebruár 6. LÉK, ELTE ÁJK Facebook-esemény Minden nap előadások, beszélgetések, (szerep)játékok, vitaklub, filmvetítés, színház, esténként közös levezetés! ;) A programok listája folyamatosan…..
chanimano 2013.02.03 03:11:47
:DD
A Magyar Nemzet a tényfeltáró újságírás zászlóshajójaként egy cikkében hírül adta, hogy a Hallgatói Hálózat és az Oktatói Hálózat elnevezésű szervezetek mögött nem elég, hogy Soros György, az X Kommunikációs Központ, de még a Hiller-Magyar vonalon mozgó liberális…..
Múlt hétvégén Fischer Iván meghívására nagyjából 30-an részt vehettünk a Midnight Music koncerten, ahol szuperül éreztük magunkat, majd kb. fél 3-ig beszélgettünk. Egy - főleg a röghöz kötésről szóló - interjút is csináltunk a nemzetközi hírű karmesterrel, amit itt…..
Magyarországon nem igazán lehetett hallani arról, ami az észak-amerikai médiában viszont nagyot szólt: a 2012-es évben a kanadai Québec szövetségi állam diákjai hat hónapon keresztül folytattak tiltakozó akciót, mely magában foglalta a diáksztrájkot, a felvonulásokat, az utcai…..
A HaHa joghallgató tagjaiból álló csoport tanácsokat ad az akciók lebonyolításával kapcsolatban, felméri a lehetséges kockázatokat, és segít eldönteni, hogy mi számít törvényesnek. Ha demonstrációt akartok tartani, de nem tudjátok, mik az első lépések, ha korlátozni…..
Állítólag politikai pártok uszítanak minket. Állítólag átláthatatlan mozgató erők vesznek rá, hogy bizonyos dolgokat elkövessünk. És a legjobb: állítólag pénzt is kapunk érte! Akik előszeretettel rágalmaznak, azok szerint voltam már cionista, hazaáruló, jobbikos, MSZP-s,…..
chanimano 2012.12.26 22:04:14
@Makker Berci: Bár a cikket nem Csönge írta, úgy lesz! :)
chanimano 2012.12.27 15:20:14
@lenyomom a torkodon: ,,a diákok az ellen tüntetnek, hogy bármilyen címen is fizetniük kelljen"

mondjuk ez nem igaz :D de tökjó, hogy erre alapozzák az érveiket.
a hat pontban sem szerepel...