Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k.monitor

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén a hatalom kinyilvánította, hogy neki mindent szabad és továbbment a jogállami intézmények kiüresítésében. Az általunk szemlézett több ezer cikk és közbeszerzés, több tucat adatigénylés és feldolgozott ügy egy minden eddiginél koncentráltabb, informális kapcsolatokon és függő viszonyokon alapuló…..
Ez a K-Monitor nemzetközi korrupciós sajtószemléjének márciusi száma, amit minden hónap első szombatján olvashattok. Olyan ügyeket gyűjtünk össze, amik meghatározzák egy ország politikai életét - és magyar szemmel is relevánsak. Sajnos ezek a témák gyakran elvesznek a hírversenyben, ezért érdemes…..
Az Unió antidemokratikus és az átláthatatlan háttéralkuknak kedvező lépésre készül: bevezetné a globális beruházási vitákkal foglalkozó bíróságot. Ez a lépés csökkentené az állampolgári részvétel és a demokratikus döntéshozatal lehetőségét az Unió országaiban. Az ügyben megelőzésképp petíciót…..
A kormányzati kommunikáció visszatérő agyréme a civil szervezetek befolyásolási kísérleteivel való riogatás, amit mostanában áltudományos Századvég-tanulmányok is "kimutattak". A kormány szándéka egyszerű: kell egy ellenfél, aki ellen harcolni lehet, és miközben megvédik az országot, addig sem a…..
Szeptemberben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordultunk, hogy megtudjuk, mit gondol a hatóság a kormány legújabb átláthatóság elleni trükkjéről: az önkormányzati adattárház adatainak eltitkolásáról. A NAIH állásfoglalásában hitet tett az átláthatóság…..
Az idei év hemzseg a nagy visszhangot kiváltó korrupciós ügyektől, elég csak a Vizoviczki körüli pávatáncra, az MNB alapítványokra, a Századvég tanulmányokra, Voldemort Nagyúr sötét varázslataira, az EMMI-ORÖ tandemben elszivárgó uniós pénzekre vagy a letelepedési kötvény-bizniszre gondolnunk, hogy…..
„Húsz font évi jövedelem és tizenkilenc és fél shilling évi kiadás: egyenlő a boldogsággal. Húsz font évi jövedelem és húsz font, nulla shilling, hat penny évi kiadás: egyenlő a nyomorral.” (Charles Dickens: David Copperfield)   „Csak” – lényegében ezzel az…..
A Fonyó Károly vezette Mundus Invest 51 százalékos tulajdonrészt szerzett a Borsod megyei kormányhivatalok takarítását végző B+N Referencia Zrt.-ben. Még 2011 április ötödikén jött létre 6 millió forintos törzstőkével a Mundus Invest Zrt. ingatlankezelő, melynek a cégadatok…..
A Nemzetközi Labdarugó Szövetség, a FIFA antikorrupciós testülete sürgős reformokat sürget a szervezetben és az Európai Tanács bizottságát is arra bíztatja, gyakoroljon nyomást a változások érdekében. “Nagyon sokat jelentene, ha az Európai Tanács bizottsága csatlakozna…..
Michael Kuria, az FCPA blog egyik állandó szerzője, első pillantásra meglepő megállapításra jut legutóbbi írásában. Kutatása szerint a világ 50 legkorruptabb országának többségében működik legalább egy, a korrupciós ügyek megelőzésével, felderítésével és…..
Szerbia leggazdagabb emberét, Miroszlav Miskovicsot hamarosan kihallgatja a rendőrség üzleti tevékenységével kapcsolatban - adta hírül cége, a Delta Holding. A szerb miniszterelnök-helyettes néhány héttel ezelőtt szólította fel a hatóságokat a Deltával szemben korábban felhozott korrupciós vádak…..
Holtan találták a svájci hatóságok munkáját segítő, 44 éves orosz üzletembert angliai villája közelében. Alekszander Perepilicsnij 3 éve kért menedéket Nagy Britanniában, hogy egy svájci nyomozás részeként egy speciális orosz pénzmosási módszer vizsgálatát segítse. Perepilicsnij kollégái és…..
A munkavállalók whistleblowinghoz való viszonyát vizsgálja a lengyelországi Báthory Alapítvány friss közvélemény-kutatása. Eszerint a megkérdezettek 70 százaléka szükség esetén azonosulna a közérdekű bejelentő szerepével, nem maradna néma. A válaszadók 69 százaléka…..