Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsebenczi Klopédia

8 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előre bocsátom, a Unicef munkája fontos és csodálatos, és a fejlettnek nevezett világnak feladata és kötelessége támogatni a nyomorban élőket más kontinenseken. Nem ezzel van a gond. De kezdem egy kicsit messzebbről. Szinte minden reggel megállítanak munkába menet a WWF-es fiatal…..
Az új földtörvény, pontosabban az új földalapú támogatásról szóló kormányrendelet igen jó példája annak, hogy egy nem szakmai alapon nyugvó döntés hatása sokkal szélesebb körben mutatkozik meg, mint amiről maga jogszabály szólna, illetve amit a módosítással el akartak…..
Zsebenczi Klopédia 2014.08.18 14:21:27
@Diorella Queen: nem tudom, honnan vetted, hogy a szocik idejében 4,5 millió munkavállaló volt, hacsak nem a szocializmusra gondolsz, amikor papíron mindenki be volt rakva valamilyen állásba - utóbbit nem vetném össze a piacgazdasággal

azt írod: "Azt a rohadt sok támogatást amit ilyen olyan ágazatokba nyomkodnak, inkább adnák oda segélyként a családoknak és akkor legalább a kereskedelem felpöröghetne egy kicsit."
ez elég nagy butaság, a legkevésbé megtérülő dolog segélyként kifizetni a támogatást, valójában épp a gazdálkodónak fizetett támogatás az, ami hajthatná a gazdaságot, mivel hozzáadott értéket teremt a segéllyel ellentétben

"Támogatások nélkül kell életképesnek lennie mindennek!"
De nem szüntetik meg a teljes támogatási rendszert, csak rámutatnak valakire, hogy neked jövőre már nem jár, oldd meg. Ráadásul Európában az ezen cégekhez hasonló termelők megkapják az állami támogatást.

@BigPi: nem lehet szétszedni a birtokot pl. két cégbe, mert új cég nem kaphat támogatást

@♔bаtyu♔: a történet nem az, hogy nekem van földem, azt bérbe adom és felveszem a támogatást is, hanem az, hogy egyébként művelésbe bevonhatatlan földeket adnak bérbe, egyenként kevesebb, mint egy hektár, amin nem lehet csinálni semmit, mert nem éri meg
Épp ezért nincs értelme a művelhetetlen terület tulajdonosát művelésre bírni - olyan, mintha azt mondanád egy kifőzdésnek, hogy áruljon hekket, de a kapacitás csak napi tíz hal megsütését teszi lehetővé, amiből nem lehet megélni és általában nem lehet semmit sem kezdeni
A kormánypártok erőszakos munkálkodása, amely a hatalom koncentrálódására irányul, fel kell háborítson minden demokráciában hívő polgárt. Már csak elvi okok miatt is, már csak azért is, mert nem támogatható, ha bárki is visszaél a hatalmával. Persze ne legyünk naivak,…..
Zsebenczi Klopédia 2013.07.17 18:48:54
@a mór: Anyázást meg faszkalapozást mellőzd, ha lehet, köszönöm
Egyébként az egész kormányközeli és stb. társaságból épp Vitézy az egyik, vagy egyetlen, aki ért is ahhoz, amit csinál. Ettől még nem kell őt szeretni és korántsem biztos, hogy mindent jól csinál. De ha a korábbi munkásságát megnézzük, látni való, hogy a városi közlekedésen kívül más nem érdekli. Efféle szakmai hozzáértés más figuráról nem nagyon mondható el. Az más kérdés, hogy kellett-e neki több milliós jutalom és egyebek.
Sem az unió, sem a Velencei Bizottság, sem más szervezet nem fogja megvédeni Magyarországot a kormányától - itt és most szűkebben értelmezve attól, hogy olyan alaptörvényt szavaztasson meg saját magával, amilyet csak akar. Az Európai Bizottság elnöke levelezgethet Orbánnal,…..
Zsebenczi Klopédia 2013.05.10 12:30:27
@doggfather: Nem sírtam.
Zsebenczi Klopédia 2013.05.10 12:34:26
@Blogger Géza: a Hagyó pert úgy vitték le Kecskemétre, hogy az ottani leterheltség szinte megegyezett a budapestivel (egyáltalán nem érdekel Hagyó, sitteljék le ezer évre, még mielőtt megkapom hogy egy bűnözőt védek, csak példa volt) - szóval a gond itt az, hogy kontroll és magyarázat nélkül lehet csinálni

nem okosabb egy darab bíró, de objektív elemek alapján dönt - nem mérlegelhet, csak mert utálja a muszlimokat, ellenben az Ogy igen
érted a különbséget?
Zsebenczi Klopédia 2013.05.10 12:38:04
@Balt: "Az AB nyilván a mindenkori hatályos alkotmány felett őrködik, ezzel veti össze a jogszabályi változásokat, ez eddig is így volt, eztán is így lesz."
Nyilván, csak épp tenni nem tud semmit.

Röghöz kötés: legyen olyan lehetőség itthon, hogy senki se akarjon elmenni, akkor majd visszafizetem a többszörösét a képzésemnek

Nem arról van szó, hogy kell-e bizniszegyház vagy sem - nem kell. Hanem arról, hogy milyen eszközzel akadályozom meg, hogy ezek visszaéljenek a szabályzás adta lehetőségekkel. Ez rossz eszköz.
Az Alaptörvény akárhányadik módosítása és hogy azt megszavazta a kormánytöbbség, a jegybank felvizezése, az arrogáns kommunikáció mind olyan téma, amelyet már számos helyen számos blog és elemzés kivesézett. De honnan is indult mindez? Honnan jutottunk el odáig, hogy csodát…..
A kormány az elmúlt hónapokban jelentős mértékben változtatott kommunikációs stratégiáján. Pontosabban lett neki, vagyis elkezdett végre kommunikálni. A kommunikációnak arra a típusára gondolok - mert tudom, hogy a puszta lét, illetve a teljes elutasítás is tartalmaz…..
Zsebenczi Klopédia 2013.01.29 10:53:58
@TrueY: nem ő. hanem az, akik később is szeretnének bekerülni a parlamentbe
Semmi meglepő nincs azon, hogy épp az egyetemisták vonultak először utcára. A Békemenet és a Milla, illetve annak permutációja egészen más tészta, ők politikai célzattal kívánták megmutatni, hogy tényezők, hogy rájuk számítani kell. Ezzel ellentétben az egyetemisták azért…..
Zsebenczi Klopédia 2012.12.15 11:05:19
@én is és: annyiban egy kalap, hogy színtiszta politikai kérdés
az más kérdés, hogy én melyiken voltam kinn és melyik az, amelyiket szánalmasnak tartom
Zsebenczi Klopédia 2012.12.15 11:46:02
@Frizuravarjú: ebből legyen elég, vagy kiteszlek, köszönöm
Sosem éltünk demokráciában és most sem abban élünk. A kérdés nem az, hogy az épp aktuális miniszterelnök és a kormány milyen intézkedéseket talál ki, ami az épp aktuális ellenzés számára elfogadhatatlan és antidemokratikus. A kérdés az, hogyan éljük meg a demokráciát.…..