Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halalosiram

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma 60 esztendős az amerikai film történelmének egyik legjobb színésze. Tom Hanks pályafutása során sokféle karaktert eljátszott, és nem is akárhogy. Mindegy, milyen figurát, szerepet kapott, munkáját tökéletesen elvégezte. Szenvedéllyel, hitelességgel, lélekkel kelti életre a rá bízott szerepeket,…..
DEKE! & Co. Az Apollo-1 jelentés 2013.12.19 10:00:00
Az Apollo-1 tragédiájában a hivatalos jelentés szerint a trehány munka és a minőség-ellenőrzés hiánya is közrejátszhatott. Az alábbiakban részletet közlünk Deke Slayton "DEKE!" című könyvéből, amit ezen a blogon fordítunk magyarra; Deke a hatvanas évek elején lett az…..
A bíróságon Dianne és Celeste egyesítik erőiket: lezuhant egy repülő, mindenki meghalt, Dianne képviseli az utasok hozzátartozóit, Celeste pedig a személyzet rokonait, akik mind a gép gyártóját perelik természetesen. Egyszerűnek ígérkezik a történet, van egy tanújuk, aki…..
2perc Ebből te nem kapsz! 2011.05.09 16:38:00
halalosiram 2011.05.10 09:05:48
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.   Sokszor a…..
hogyvolt House 6x03 - Epic Fail 2010.03.31 09:00:00
Ebben az epizódban végre visszatérünk a Princeton Plainsboro Oktatókórházba, már nagyon hiányzott ez a kellemes, családias közeg, nosztalgikus bizsergést érzek, amint a kamera végigpásztáz a sürgősségin. Már meg is érkezett az aktuális hetibeteg, éppen a „világhírű…..
A németek az angolok ellen, a franciák egymással szemben, második világháború! Az elsőt még annak idején, noha nem volt hozzá sok közük, de az angolok nyerték (1918 '99), erre a Rajna innenső oldalán most készültek egy kis revánssal, és bíztak benne, hogy a hülye angolok…..
Nehéz csörtéket vívtak meg sikerrel a listavezetők, összerázódni látszik a második vonal és láttunk valami olyat, amit csak nagyon ritkán lehet, és Guti visszasarkalós gólpasszához mérhető mozdulat volt. Az eddigi egyetlen szórakoztató hétfő esti meccs lett a forduló…..
Három válogatottal folytatódik történeti sorozatunk; a kronológiai sorrendet megőrizve a század első harmadánelsak válogatott puzzlejét rakosgattam össze, elsősorban a vb-szereplések tükrében. A színek és formák kavalkádjában némileg törekedtem az all-star csapat…..
halalosiram 2010.01.30 12:55:19
@heinrich: Az első kerületben nincs túl sok focicsapat, csak nem a Tabánban vagy edző?
Dave "Neked is fáj, ami nekem" munkacímű bosszúálló projektje egyszerű, de nagyszerű típusú utolsó fázisához közeledik. A többévnyi munka gyümölcsének learatásához már csak pár lépés kell: 1. a hegyi szállás felé tartva az utolsó benzikútról telefonon…..
A Fehér Ló bárban évek óta sikerrel lépnek fel sikitozó lánykák előtt a város szépreményű rockerei a híres Bandák háborúja versenyen, amire ezúttal benevezett egy őszes halántékkal és lassan, de biztosan épülő pocakkal bíró társaság is, melynek tagjai képességei és…..
Fiatal festő műhelyében vagyunk, művész nagy munkában, rendkívüli koncentrációval lelkes-mosolygós férj HTB feleségéről fest aktot, mindenki lélegzetvisszafojtva várja a végeredményt. A házaspár viszont nem éppen műértő, mert férj egy orrtöréssel honorálja a…..
Nou San Trafford Vesszen a GDP II. 2008.12.29 12:11:00
Beköszöntött a tél, itt az influenza-szezon, mindezek tetejébe az egész világon végigsöpör a pénzügyi válság. Szeretném azt hinni, hogy nem a Vesszen a GDP felszólítás talált hallgató fülekre, hanem az az oka, hogy az elmúlt években az amerikai bankok, ööö... ökológiai…..
Az elmúlt évadban ez volt az első sztrájk után készült epizód, ezért is nyit olyan képekkel, amiktől minden sorozatrajongót kiver a hideg veríték. Jellegzetes, piros ON STRIKE feliratú táblák terítik be a képernyőt, de ezúttal szerencsére nem David Shore vagy Carlton Cuse…..
hogyvolt House 4x09 - Játékok 2008.10.24 08:30:00
House-nak új játékra van szüksége, de sürgősen, mert már látványosan nem tud semmi értelmes elfoglaltságot találni magának, most is éppen szappanopera-maratont tart az orvosi társalgóban. De csak amíg Cuddy be nem állít, és egy gombnyomással véget nem vet a platinaszőke, 100%…..
A ’The Reigning Lorelai’ című rész szomorú eseménnyel kezdődik: Lorelai nagyanyja, Richard imádott édesanyja és Emily összes rémálmának állandó főszereplője váratlanul meghal. A végrendeletében is hű maradt önmagához, tehát a halála után is épp olyan profi…..
halalosiram 2008.07.12 21:52:49
Jöjjön az epizód, ami berántott, és végérvényesen Gilmore rajongót csinált belőlem. Valahogy úgy esett, hogy ezt a részt láttam életemben először a sorozatból, és meg is találta a fogást rajtam rögtön: a koffeinfüggő anya-lánya páros, akiknek 45 percen keresztül be nem…..
Legutóbb volt szó a sorozat egyik legemlékezetesebb epizódjáról (táncmaraton rulez), most az ott történtek következményeivel folytatjuk. A ’Let The Games Begin’ című epizódban két főszál fut végig, az egyik Rory és Jess kapcsolatának első fejezete. A táncmaratonon…..
Nou San Trafford Elinterezik? 2008.05.12 11:54:00
Amikor azt hittük, a Siena remek helytállása teljesen hiábavaló lesz, érkezett Del Piero, és a 89. percben kiintegetett mindenkinek, hogy üljön vissza nyugodtan, mert egyetlen kérdés sem dőlt még el! Mert bizony hiábavaló lett volna az Inter pontvesztése, ha a Parma az utolsó…..
hogyvolt House 3x21 - Család 2008.04.24 09:03:00
Ebben az epizódban két hetibeteg is van, két kissrác, testvérek. Az alapállás a következő: az egyik srác leukémiás és csontvelő-átültetésre vár. A bátyja, aki a donor lenne, pedig elkapott valamit, ami nagyon nagy gáz, hiszen a csontvelő-donornak makkegészségesnek kell lennie.…..
hogyvolt House 3x17 - Magzatpóz 2008.03.27 10:19:00
Ezen a héten Dr. Gregory House szerepében Dr. Lisa Cuddyt láthatjuk, aki zavarbaejtően pontos alakítással hozza a címszereplőt. A hetibeteg pedig egy fotós, és így egy zseniális húzással elérik azt, hogy ebben a részben kicsit más fényben lássuk a szereplőket, valahogy úgy,…..
A Gilmore lányoknál teljes bezsongás van napirenden, love is in the air, és ez az alaphangulat a szokásos több liter kávéval kiegészítve az átlagosnál is nagyobb hiperaktivitást eredményez. Így indul a 11. rész (Paris Is Burning), melynek kezdetén Luke sikeresen lebeszéli a…..
Mai óránk címe: párkapcsolatban nem létezik win-win szituáció. Példánkban a lány bizonyítja, hogy igenis a szerelem az nemcsak hirtelen jövő, mindent elsöprő érzelem, hanem lassan építkező folyamat. És persze ugyanezen példán azt is bizonyítja, hogy a szerelem hirtelen jövő,…..
Az első 5 részben a legfontosabb szereplőket megismertük, és ott tartunk, hogy a Gilmore lányok diszkrét pasizásba kezdtek. Lorelai Rory tanáráról álmodozik, Rory pedig az Új Srácról, Deanről, tehát tanácsos lenne sürgősen beszereznie egy létrát, mert lassan már csak…..