Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mv.

142 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kendácsolás szó jelentése Nagyjából ugyanaz, mint a kókányolás, azaz hozzáértés nélkül, slendriánul összedobni, megjavítani valamit, hogy jó lesz az úgy is!  ..
Kókány Hú de szar, kókány munkát végeztél.Nem értesz hozzá és trehány is vagy, ezért csak kókányolsz. Elcseszett, elrontott, elbaszott, összecsapott, lelkiismeretlen munka, hozzáértés nélkül végzett tevékenység. Mint amit Mekk mester csinál a mesében...
Ribancrendszám A nők feneke és dereka közé elkövetett, általában szimmetrikus tetoválás.Ha már egy korábbi posztban megemlékeztem a kőműves dekoltázsról, akkor feltétlenül el kell mondani, mi ennek a női megfelelője.  Az a közös a kettőben, hogy nagyjából ugyanakkor tűnik elő, amikor a tulajdonosa…..
Kiszera méra bávatag Karinthy Frigyes a Halandzsa című szösszenetében alkotta meg ezt a sokat idézett mondatot, ami későbba magyar irodalomban kiszela méla bávatag formában is megjelent, először József Attilánál, 1936-ban a Szabad ötletek jegyzékében  ( kiszela méla bávatag - buta mint egy fasz)…..
Dömdödöm Mesefigura, Lázár Ervin (1936-2006) Kossuth díjas magyar író A Négyszögletű Kerek Erdő c. meséjéből. Dömdödöm arról kapta a nevét, hogy mindenre csak azt mondja, hogy dömdödödöm, ugyanis ebből az egyetlen  szóból áll a teljes szókincse.     Dömdödöm 2020-ban A harmadik évezred…..
Panenka Antonín Panenka (Prága 1948 - ) cseh labdarúgó, aki az 1976-os labdarúgó Európa bajnokság döntőjében a tizenegyesrúgások alkalmával egy szemtelen ejtéssel juttatta Csehszlovákiát aranyéremhez. panenkázás Ezt a cselt azóta sokan megpróbálták, volt akinek sikerült, volt aki csúnyán beégett…..
Zokni-szandál kombó A férfi öltözködési stílus totális hiányára utal, amikor a teremtés koronája a szandáljába zokniban lép bele.Egyesek szerint a szandál is ciki, de hogy ha már muszáj szandálban járni, akkor ne vegyünk bele zoknit! ezért: Zokni-szandál kombó! Ciki vagy nem ciki? Újra…..
Vágyölő zokni? Igen!Vágyölőnek nevezik a nylonból készült boka vagy térdzoknit, amennyiben látszik, hogy nem harisnya, azaz kivillan a ruhából.A legismertebb vágyölő Angela Merkelé, amikor estélyihez húzott bokazoknit.   ugyanez hímnemben: a zokni-szandál kombó..
fennforog jelentése: létezik, felmerül, érvényben vanpéldák: 1.  A gyengeelméjűség fennforog a tanú esetében is2. Rossz körülmények forognak fönn.A hivatali és=/vagy jogi nyelvben elmegy, a közbeszédben kicsit nehézkesnek, tudálékoskodónak tűnik fennforgás az előző szóval kifejezett…..
szörnyethalt! Fú de jól hangzik, ugye?Kisgyerek koromban némelyik mese végén a gonosz halt szörnyet, de akkor még nem kattintásban mérték a média sikerét, manapság viszont az alacsonyabb igényeket kiszolgáló bulvársajtó mindennapos szóhasználata bárkire, aki nem ágyban, párnák között halt meg. a…..
Quod erat demonstrandum azaz ezt kellett bizonyítani! Régebben főleg a matematikában használták a levezetések végén, ma ha egyáltalán bárki veszi a fáradságot hogy bebizonyítson valamit, maximum ennyit ír a végére, hogy ennyi! Rosszabb esetben ennyike. Q. E. D. a fenti kifejezés rövidítése...
vlog A blogolás egyik formája, csak a vlogot nem írják, mint a bloggerek, hanem videóval készítik, ezért videóblog vagy videónapló és aki csinálja, az a vlogger A zemberek jobban szeretnek az okostelefonjukon videót nézni, mint sokat olvasgatni, ezért népszerűbb lehet, mint a blog...
libernyák A liberális (szabadelvű) szó és gondolkodásmód gúnyolása. libernyákok A liberálisok. Aki így nevezi, az ellenségnek tartja őket. Libernyák Internacionálé Nemzetközi politikai szervezet, ami 1947 óta a liberális pártokat fogja össze. Aki 2020-ban a libernyák szót népszerűvé tette,…..
Fidesznyik a csinovnyik, azaz semmihez sem értő, a hatalmat kritikátlanul éltető és kiszolgáló, arctalan hivatalnokok módjára a hatalmat kritikátlanul éltető és kiszolgáló, arctalan lény...
Gugli a barátod olvassuk igen sűrűn a közösségi médiában és nem mindenki érti, van aki sértésnek, támadásnak veszi. Pedig nem kéne. Mi az a gugli? A világ legnagyobb internetes keresője, a google. Helyes kiejtés nincs, Magyarországon úgyis jó eséllyel kijavítanak, bárhogy mondod, a szó…..
piréz fiktív, azaz NEM LÉTEZŐ nép, a TÁRKI egyik 2006-os kutatásában bukkant föl, amikor azt vizsgálták, hogy a magyar mennyire elutasító egy nemlétező nép fiaival szemben.A pirézekből hamar mém lett. érdekesség: Pirézföld A nemzetietlen pirézek támadása Az első piréz Ha a…..
MÉM A szónak van több jelentése, de a legsűrűbben arra használják, amikor egy történést vagy egy közsereplő kifigurázása futótűzként terjed az interneten. Az első magyar mémek Kétségtelenül Szalacsi és Polgárjenő voltak.Tetszikérteni?..
szendó azaz szendvics. ld: Karfiolos sajtos szendó recept a fotó NEM EZT illusztrálja :-)..
Csicsimicsi, csicsimicsizés sajátos, kissé infantilis beszédstílus, aminek a követői előszeretettel becéznek magyar szavakat."fincsi vacsit kajcsiztunk" (= finom vacsorát kajáltunk)"ajcsiba kaptam szülcsinapcsira"  (=ajándékba kaptam a születésnapomra)"kapcsi?" (ha társkeresőn kérdezik, akkor =…..
bonmot (ejtsd bomó) eredetileg jó szó (francia), egyébként rövid, tréfás, szállóigévé váló kifejezés vagy mondat, a kabaréjelenetek szinte kötelező eleme. Ha én egyszer kinyitom a számat A nemzetközi helyzet egyre fokozódik Hunyjuk be a szemünket oszt úgy falatozzunk!    ..
Bőcsködik bölcsködik, nagyképűen okoskodik, hohmecol..
Mi az hogy bócorog? Járkál.Kalamol. Sertepertél.Kószál.Kódorog.Kavircol.Kavirnyál..
kalamol ősmagyar eredetű szó, három jelentéssel jön-megy, járkál- Mit kalamolsz itt körülöttem?- A macska összekalamolta a frissen felmosott követ kotorászik, kutat (Debrecen környékén)- Mit kalamolsz már megint a kamrában? zörög, csörög..
Online masszázstanítás kezdőknek Nyilván sokan mondják, hogy az internetről nem lehet megtanulni masszírozni, és igazuk van.Tegyük hozzá gyorsan, hogy az olyan tanfolyamokon sem lehet megtanulni masszírozni, ami egy vagy két hétvégét vesz igénybe, beszednek érte egy rakás pénzt, adnak egy semmire…..
halandzsa Bár a szó eredetéről számtalan legenda kering, megalkotója egyértelműen Karinthy Frigyes, aki egy Lachs Lajos nevű kitalált figura szájába adta ezt a kifejezést. mit jelent a halandzsa? részben vagy teljesen értelmetlen, üres fecsegésA háromféle halandzsáról nyelvészeti elemzés…..