Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yorgi!

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kell is, hiszen az első, szombat esti (19:30, Duna TV) adás fellépői nem igazán emelik meg az ember vérnyomását: Benji, Calidora, Csondor Kata, Henderson Dávid, Leander Kills, Rocktenors, Roma Soul, Singh Viki, Spoon21, The Wings A produkció bezzeg odateszi magát, legalábbis ez derül…..
„Brussels, we still love your money” – hirdetik a Kétfarkú Kutyapárt matricái szerte a városban. Valóban: tény, hogy az EU pénzeli az országunkat és az EU nélkül Magyarország visszamenne a ’70-es évekbe. Vagy még korábbra...
Yorgi! 2016.10.12 16:43:28
Még januárban több írásban is megemlítettem, hogy már látom előre a CSOK károsultak hadát. Sajnos a törvény és a szabályozás egyáltalán nem teljes, nem korrekt és folyamatosan önkényes módon változik. Az ügyfél ma már nem bízhat a bank állításában sem, hiszen eljutottunk odáig, hogy a közjegyző…..
Yorgi! 2016.05.07 09:16:09
@Punxsutawney Mormota: nincs ilyen problémám ne aggódj! Csak nekem az elvem, hogy a gyerekemet én nevelem. Szemben a veled hasonló "nagycsaladosokkal" akiknél az egy kölköt az egyik nagymama, a másikat a másik neveli, a harmadikat meg jobb helyen fizetett cseléd, vagy a másik két gyerek neveli. Az eredmény három, egymás levedlett ruháiban járó, koszos, jobb esetben is parizeres kenyeret kapó, Muagli szerű gyerekek, de ti vagytok a"nagycsalád" amit nekem támogatni kellene. Mohók vagytok és gusztustalanul telhetetlenek. Három gyereke legyen annak, aki saját erejéből tudja tisztességesen nevelni es ellátni őket, es nem annak, aki a markát tartja mindenért, mert neki három gyereke van. Most vagy érted a különbséget vagy nem…
Yorgi! 2016.05.07 14:36:02
@Látens Inszinuáció: abszolút igazad van!
Yorgi! 2016.05.07 18:53:45
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: anyád már vár, ne várasd sokáig, vele valosíts meg incesszust (ha érted egyeláltalan a szó jelentését), hátha jól jön még valamilyen családtámogatás igénylésekor
Aki valaha volt kollégista (jelen sorok írójának volt szerencséje hozzá), az tisztában van vele, hogy noha megvannak az előnyei, azért a világnak ezen a táján ritkán fáklyásmenet a koleszos…..
Közösségi Izautálat Bár a cím elárulja a lényeget, de lássuk be, nem csak ez számít,  hisz megannyi történés van a villán belül. Lilu – az egyszemélyes divatrendőrség, a.k.a. a csajom szerint fiatalos szexi dögként feszít – és Bence köszönti a népet. Kerekítve 60-40…..
Szombat este eldőlt, hogy Kállay-Saunders András képviselheti Magyarországot a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűri Király Viktort, Kállay-Saunders Andrást, a Fool Moont és Bogit vitte tovább. Utóbbi Csiszár Jenőnél és Rákay Philipnél is első lett, Kovács Kati szerint a…..
Yorgi! 2014.02.23 12:58:09
@Bérgyilkos Bohóc: volt már roma X-faktor nyertes (mindegyik szériában jellemző volt az "egzotikum"), roma leszbikus Megasztár valahanyadik (Oláh Ibolya), "kisebbségi jaj de sajnálni kell mert délvidéki magyar" X-faktor nyertes, Dal zsűritag, soroljam még?! Végre itt győzött az esélyegyenlőség, magyarországi magyar fehér embernek (pl: egy Kovács Istvánnak)esélye sincs, nem elég "különleges"
Big Brother vs. Való világ, Gyanú árnyékában vs. Családi titkok, Megasztár vs, X-Faktor, Jóban Rosszban vs. Barátok közt, Hal a tortán vs. Vacsoracsata - a Tv2 és az RTL Klub hosszú évek óta cicázik egymással és a nézők idegeivel azzal hogy saját fejlesztésű vagy annak…..
A Mokka erre a hétre (?) leköltözött Hajdúszoboszlóra, és miközben Vujity Tvrtko a Hortobágyon bohóckodott csikóskalapban, Tatár Csilla a hét elején, Demcsák Zsuzsa meg tegnap fürdőruházott egyet, hátha nő a nézettség (lásd még: csöccsel mindent el lehet adni). Kinek állt…..
Elnézést, ha kicsit vulgáris, de így talán az első mondattól kezdve érthető. Készül a 2013-as költségvetés, megint szó esik a vállalkozások támogatásáról. De semmi újdonság, mindig a régi nóta. Most persze hitel kevésbé, főleg pályázat. Munkahelyteremtés, megőrzés,…..
Most lép hatályba az a jogszabályváltozás, amely újabb pofon lesz a rokkantnyugdíjasoknak. A szabályváltozás szerint az özvegyi nyugdíj szempontjából a rokkantnyugdíj egyenrangú lesz az öregségi nyugdíjakkal, így nagyon sok rokkantnyugdíjas még inkább a tönk szélére kerül.…..
Yorgi! 2012.08.30 08:45:10
@metropolis.: Igazad van. Tele a tököm azzal, hogy életerős, de lusta, semmirekellő, több százezer (ál)rokkantat tartsak el (az igaziakat nem értem ide), akinek ennyi a dolga, hogy két évente elindul "papírt szerezni" a kórházakba, ami az is pénzbe kerül nekünk ugye. Néhány orvos meg egy ólomkristály vázáért meg egy üveg szilvalekvárért eladja a lelkét is ezeknek.

EVÁ-t fizető vállalkozó vagyok, mindenről adok számlát, mert másképp nem tudják az ügyfeleim elszámolni a nekem fizetett díjat. Közel 45-50 %-os az adóterhelésem, én NEM kapok Erzsébet utalványt, SZÉP Kártyát, cafetériát, nekem mindent jó magyar forintért adnak. Ezért kurvára frusztrál, hogy sokszor 40-50 éves emberek rokkantak "idegi alapon", én, meg a magamfajták eltarjuk őket, a többi "bérből, fizetésből" élőnek pedig állom az ingyen nyaralását, ebédjét.

Mindig azt mondja a Kormány: "Csökkentjük a munkát terhelő adókat". Igen, de miért csak annak, aki munkaviszonyban dolgozik? Az ügyvéd, a taxis, a manikűrös, a fodrász, az órás stb. nem dolgozik? Nem munkával keres pénzt? Azokat lehet 50 %-os adóval terhelni, hogy eltartsuk ez a sok ingyenélő, nosztalgiázó semmirekellőt?!
Antal egyik reggel arra ébredt, hogy albérletbe adott lakásában valaki ottfelejtett egy UPC-előfizetést, amit ő fel sem tud mondani. A UPC csak a szerződő féllel hajlandó tárgyalni, aki nyilván nem fog jelentkezni tartozása kifizetése miatt:Másfél szobás lakásomat kiadtam…..
A következő kérdésre a Zugügyvéd is szívesen várná egy Bv. jogban otthon lévő  kolléga magyarázatát.Szia Zugügyvéd!Mi alapján döntik el,  hogy egyes  vádlottakról leszedek a bilincset a tárgyalóteremben, míg másokkal úgy bánnak, mint Hannibal…..
UPDATE: Itt a nagy felindulásban alapvetően keveredett össze a szezon a fazonnal, minthogy a népszerű DJ-razziákat a MAHASZ intézi, továbbá a matricákat is a ők adják az üres adathordozókra. Az Artisjus ettől függetlenül az őket érintő kérdésekben hamarosan önálló posztban…..
Yorgi! 2010.07.07 11:08:00
Az emberek mintha elszoktak volna a hatósági- és egyéb fegyveresnek látszó személyek terrorjától, a biztonsági rutinellenőrzések meg mintha szaporodnának. (Bezzeg Belgrádban, ahol még fura haj/ruha miatt igazoltatják az embert az utcán.) Első naiv ügyfelünket az óbudai…..
Yorgi! 2009.07.22 14:00:57
"28. § (1) A vagyonőrzési feladatot ellátó személy a csomag tartalmának, jármű és szállítmány bemutatására a szerződésből fakadó kötelezettségei érvényesítése céljából, a tervezett intézkedése okának és céljának közlése mellett akkor hívhat fel, ha
a) megalapozottan feltehető, hogy az érintett bűncselekményből vagy szabálysértésből származó olyan dolgot tart magánál, amelynek őrzése a vagyonőrnek szerződésből fakadó kötelezettsége;
b) e dolgot a felszólítás ellenére sem adja át; és
c) az intézkedés a jogsértő cselekmény megelőzése, megszakítása érdekében szükséges."

Ez a vonatkozó jogszabályból idézet.

E szerint MEGALAPOZOTT "gyanú" kell arra nézve, hogy a vásárló pl: lopott (pakolgat a táskában, zavartan nézeget stb.). Ha figyelmesen elolvassátok a három feltételnek egyszerre kell fennállnia, tehát gyakorlatilag tettenérés szükséges."rutin" eljárásban ilyet nem lehet csinálni! Főleg nem "100-szor egy nap", ahogyan az őr mondta.

Én felszólítottam volna az őrt, hogy az összes női egyenes és oldalági rokonával kövessen el vérfertőzést, majd megvártam volna a rendőröket, ha van merszük kihívni. Ha kijönnek, úgysem tudtak volna semmit csinálni az igazoltatáson kívül, mert az ilyen "rutin" vizsgálatra az idézettek szerint nincs joga az őrnek. Ha azt mondják az őrök hogy lopott, és kiderül hogy mégsem, azt pedig már hamis vádnak hívják, és fel kell jelenteni az őrt.

"235. § Aki
a) mást nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy szabálysértési hatóság előtt szabálysértés, illetőleg nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy a fegyelmi jogkör gyakorlója előtt fegyelmi vétség elkövetésével hamisan vádol,
b) más ellen szabálysértésre vagy fegyelmi vétségre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz az a) pontban megjelölt hatóság tudomására,
vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.'
Konzumpornó-sorozatunkban most a régi áron kínált, ócska sajtért való tülekedés képeit kínáljuk kedves olvasóinknak, készítette István. A Penny Market akciójáról itt olvashatnak többet, a felvételt megnézve semmiféle választási eredményen nem csodálkozhatunk.…..
Három hét posztolás után a techrovat is kiszúrta a témát (via MTI), és a proaktív újságírásnak hála, a BSA szóvivőjének reakcióját is olvashatják az adóhatósággal fenyegető leveleikkel kapcsolatban:"Sarlós Gábor, a BSA sajtószóvivője lapunknak elismerte, hogy nem…..
Yorgi! 2007.11.22 20:07:22
Láttátok a hírek között a BSA-s cikkben linkelt megállapodást pdf-ben?

index.hu/tech/uzlet/bsa071119/

A nagy titoktartás és bizalmas információkezelés közepette a megállapodás fejlécében elfelejtték az angol szövegben kitakarni a két felet képviselő személy nevét: Dr. Szikora János és Ms Sarah Coombes. Ezek után mennyire lehet komolyan venni a "megállapodás" 7. oldalán írtakat:

"Felek teljes és korlátlan titoktartási kötelzettséget vállalnak a jelen Megállapodás alapján tudomásukra jutott információk alapján. Vállalják, hogy azokat bizalmasan kezelik, arról harmadik személynek nem adnak tájékoztatást..."

Ezek után hogy lehet ezt komolyan venni, amikor olyan szerencsétlenek, hogy a saját megállapodásuk bizalmasnak gondolt adatait sem képesek bizalmasan kezelni? Amúgy végképp nem értem, hogy egy állami feladatot ellátó szerv vezetőjének neve mióta bizalmas annyira, hogy azt a szerződésben ki kell takarni?