Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alfoldiujra

13 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alföldi Újra Változnak az idők 2013.02.05 04:01:19
"És nem lehet elég semmilyen politikai akarat, fenntartói szándék vagy szakmai felkérés. Ha a társulat nem akar téged, nem akar változást, nincs értelme próbálkozni. Egy társulattal szemben nem lehet színházat csinálni. A társulat szent dolog. Egy világ, amelyet fejet hajtva kell…..
Alföldi Újra Nemzeti-e Alföldi? 2013.01.19 15:55:41
2012. december Balog Zoltán: A Nemzeti Színház nem pusztán színház, hanem olyan intézmény, amelynek nemzeti értékeket kell képviselnie, közvetítenie. Ennek markáns megjelenése a benyújtott pályázatok alapján egyértelműen Vidnyánszky Attilától várható. A két pályázó…..
Imádkozz. Van, akinek már bejött! Csábítsd el az egyik szervezőt! TIPP: Ordódy Gábor határozottan jó pasi! Kezdd el zaklatni az igazgatót! Hidd el, bármit megtesz majd azért, hogy lerázzon. Ajánld fel, hogy megsétáltatod a színészek kutyáit! A kellemetlen mellékhatások…..
Utoljára másfél éve történt hasonló.Akkor Az ember tragédiáját és az igazgatót ért támadásokra reagált hasonlóan a közönség, épp azelőtt, hogy Alföldi Róbertnek a miniszterrel volt találkozója. Kirúgják vagy nem rúgják ki? Akkor ez volt a kérdés.Most már nem volt…..
„Borzasztó, hogy közel nyolcvan évesen, 57 éves szakmai múlttal a hátam mögött magyarázkodnom kell egy országnak és az általam imádott társulatomnak, de megteszem, mert annyira lesújtottak a történtek" Törőcsik Mari Hová lehet még süllyedni?  Tesszük fel sokan a…..
Vidnyánszky Attila lesz a Nemzeti Színház új vezetője. A Vidnyánszky Attila vezette Színházművészeti Bizottság véleményezte a pályázatokat, és komoly mérlegelés után Vidnyánszky Attilát támogatta. A Fidesztől nem távoli Kerényi Imre, Ókovács Szilveszter, Nagy Viktor és…..
raklapfos Ásó 2012.12.17 14:37:57
A nap híre: Vidnyánszky Attila lett a Nemzeti Színház új igazgatója. A nap híre háttér információ egy: A Vidnyánszky által vezetett Színházművészeti Bizottság is értékelte a műveket, és Vidnyánszky pályázata tetszett nekik a jobban. A nap híre háttér…..
A mai nap híre számomra: a Fidesz kormány döntött a Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt kirakat-pályázat ügyében, a papírforma bejött, az intézmény új igazgatója Vidnyánszky Attila lett. Azok közé tartozom, akik - bár valószínűleg sokan gondolhatják úgy, a határon…..
Köszönjük meg egy szál virággal holnap délután hatkor a színháznál azt a munkát, amit a Nemzeti Színház dolgozói, társulata és vezetősége végzett az elmúlt években! "A mindenséggel mérd magad!" Csatlakozz a Facebookon is! ..
Kengurujelmezzel a Jobbik ellen, Nemzetibe járó kormánytagok, háttérben felajánlott és elutasított "vígaszszínház", be-le-köt-he-tet-len teljesítmény és a Jobbik érvelését használó rivális Interjú Alföldi Róberttel a Magyar Narancs 2011/6 számából MN: A színház egyik…..
Olvasói összefoglaló az erősödő kultúrharcról:A parlamenti zsidózás médialeple alatt a Fidesz beteljesíteni látszik az utolsó debreczenijózsefi víziókat is: az új választási törvénnyel keresztülvitték a választási regisztrációt, a kultúrában pedig…..
Szereted a Nemzeti Színházat?Szeretnéd, hogy Alföldi maradjon az igazgató?Akkor a következő a dolgod:- Írd fel lehetőleg minél kreatívabb módon egy A/4-es papírra azt a szót vagy szavakat, amik a legjobban kifejezik azt, amit a Nemzetitől kaptál az elmúlt 5 évben!- Gyere el…..
Két és fél évnyi kínos magyarázkodás és számtalan meghiúsuló leváltási kísérlet után a kormány megtalálta a - szerintük - legtisztább módját Alföldi leváltásának: egy nyilvános és törvényesnek tűnő pályázat, ahol a bírálókat (legalábbis kilencből négyet…..
alfoldiujra 2012.11.26 22:37:30
@komplikato: az hibás, mert a Színházművészeti Bizottság tagjait beleveszi, Ókovácsot meg kihagyja Ez a helyes ami itt van, 4+1.
alfoldiujra 2012.11.26 23:07:44
@parandroid: "ost pedig majd lesz egy vásári, tükrös mézeskalácsszív"

Ez nem igaz, Vidnyánszky nem ilyen rendező. Ami azt illeti, Alföldire mondják azt hogy "alternatív" miközben ő csinálja a valódi, sokféle rétegnek szóló népszínházat, miközben Vidnyánszky az igazi alternatív aki szereti a nagyon elvont képeket, ennek megfelelően nehezebb befogadni.
alfoldiujra 2012.11.26 23:14:14
@Kelly és a szexi dög: (kurva jó nick amúgy)
2010-ben el akarták küldeni, de Vidnyánszky nem vállalta, mert csak Eperjessel együtt kapta volna meg a színházat
2011-ben meg volt a szopós sztori, amikor a miniszter konkrétan a parlamentben ígérte meg Pörzsének, hogy elküldi
1. Írd alá a petíciót 2. Csatlakozz a Facebookon 3. Gyere el vasárnap délután 5-re és ragaszd fel azt a szót a színház ajtajára, ami a legjobban kifejezi azt, amit a Nemzetitől kaptál az elmúlt 5 évben! Részletek itt illetve Facebook esemény is van, csatlakozz és hívd meg az…..
Támogasd aláírásoddal, hogy Alföldi Róbert maradjon a Nemzeti Színház igazgatója! Írd alá és oszd meg ezt a petíciót minél több emberrek! ..
Alföldi Újra Alföldi 45 2012.11.22 19:32:49
1967. November 22. Kalocsa. Valami történt. 1970. Alföld, Ordas, tacskó és csirkeól. A nyerő kombináció. 1972: Óvoda. Egy szerep: Róka. De nem, nem kapja meg. Depressziós lesz és beteg. Anyuka, óvónéni: a falusi együttműködés rendszere. És lám, mégis megvan a szerep! 1974.…..