Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nextdoor

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összefoglalva: az orvosok szakmai tudása nulla, az orvosok emberekhez való hozzáállása nulla. Tisztelt Praxis!   Ájulásokkal, nagyfokú gyengeséggel, szédüléssel, remegéssel, nagyon alacsony vérnyomással kerültem be a váci kórházba, a Neurológiai osztály vett fel.…..
Az 511-es "kutyaólba" tettek ahol egy két helységből álló koedukált betegszoba volt mosdó- és vízvételi lehetőség nélkül, egy üzemképtelen "fél nővérhívó", a falból kicsüngő elektromos vezetékek lógtak. Tisztelt Praxis!   Mentővel kerültem be a Csolnoky Ferenc…..
Hát egyelőre még a duzzadás nem ment le, szurkál, be van dagadva és közben viszket is. Viszont még bennem volt, amikor hőemelkedésem kezdődött. 5 nappal ezelőtt vettem észre először, fürdés alatt, a jobb combhajlatom és szeméremdomb között valami szemölcs félét. A…..
nextdoor 2014.06.08 18:55:41
Nincs anyag? Egy hozzászólásból kell már külön posztot generálni?
praxis.blog.hu/2011/10/17/lyme_kor_nem_foglalkoznak_a_kezelesevel
2 szolaar 2014.06.05. 22:05:23
Sziasztok.
5 nappal ezelött vettem észre először,fürdés alatt,a jobb combhajlatom és szeméremdomb között valami szemölcs félét.A kádban,víz alatt próbáltam lekaparni.Nem sikerült.Fürdés után ránéztem és mivel környéke duzzadt volt,arra gondoltam,valami pattanás akar képződni és egy óriási miteszer lehet,ami félig kilóg.A bőrt két oldalról összenyomva próbáltam kinyomni.Gondoltam,még nem érett meg.
Tegnap késő este aztán megnéztem nagyítóval és nem hittem a szememnek.Ennek a lencse nagyságú,barnás képződménynek lábai vannak ,amik szépen meg is mozdultak a szemle alatt.
Reggel irány a bőrgyógyászat,ahol közölték,egy jóllakott,elég nagy kullancs példány!
Eltávolították és azt mondták,figyeljem a seb környékét és ha rendellenéset észlelek,azonnal menjek vissza,mert akkor doxícillint kell szednem.
Hát egyenlőre még a duzzadás nem ment le,szúrkál,be van dagadva és közben viszket is.
Viszont még bennem volt,amikor hőemelkedésem kezdődött.(nem vészes,27.2-37.7 között váltakozik,azóta is fent áll)Utalhat ez esetleg fertőzésre?
A kullanccsot megsemmisítették,így be sem tudom vizsgáltatni.
Pontosan azt sem tudom,milyen bőrtünetekre érdemes odafigyelnem? "
Ilyen orvosi szaktudás mellett ami ebben az országban van,egy beteg nincs biztonságban. Tisztelt Praxisblog     Sajnos megint itt van egy eset-a sok közül-ami az Esztergomi kórházban történt egy négy gyerekes családanyával, akinek még nagyon sok dolga lett volna ezen a…..
Egy lábujj műtéttel kezdődött: cukorbeteg volt,és sajnos muszáj volt leműteni kettő lábujját is! Mindenhol voltak problémák a nővérekkel. Édesanyámat is kórházban segítették a halálba! Nevezetesen a veszprémiben! Nem ott hunyt el,mert előtte még megjárta a…..
Kedves Praxis blog,   Régóta lelkes olvasótok vagyok, és ha arra érdemesnek találjátok, megjelenhet a blogon az én pozitív történetem is név nélkül. Igyekszem úgy leírni ahogy én azt megéltem.     2010. szeptemberében terhes lettem. Örömünk leírhatatlan volt,…..
Praxis Törvénnyel szembe menve 2012.05.07 08:26:00
Az állampolgárok joggal hiszik, hogy a törvényalkotók a törvényeket azért hozzák, hogy rend, fegyelem és biztonság legyen az országban. De mi van akkor, ha a törvényeket éppen azok hagyják figyelmen kívül, akiknek leginkább kötelessége lenne azok betartása?  Hosszú…..
nextdoor 2012.05.07 08:56:23
Szeretném, hogy jelenjen meg az alábbi tapasztalat az oldalukon, hogy az érintettek, betegtársak okuljanak belőle:Nekem sajnos nagyon rossz tapasztalatom van a Korányi Kórházzal kapcsolatban. Apámat a Sebészeti Osztályra vitték be, ahol két hét bent tartózkodás után…..
nextdoor 2012.04.25 17:44:42
@lioliom: Félreértettél. Nem tűnik ki a posztból, hogy bement-e az orvosohoz, hogy kérdezett-e, hogy gondolkodott-e alternatíván. Amikor a beteg kórházba került, jól volt "még önállóan evett, fürdött, sétált, kedélyállapota jó volt, még viccelődött is, bizakodott a gyógyulásban, a hazatérésben. (Fizikailag is elég stramm volt: 180 cm magas, 76 kg." Ha úgy kellett lennie, hogy kórházban kell maradnia, biztos oka volt. De túlzásnak és oktalan tartom, hogy azt írja, közömbös, kegyetlen, stb. lett volna az orvosi gárda... Sógorom tavaly májusban halt meg, tüdőrákban. Nem okolom az orvosokat a fájdalmai, az agóniája miatt.
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     2007 Március.…..
nextdoor 2011.08.07 12:17:26
@prolee: Drága:( Dolgozom/dolgoztam, gyerekem is volt már akkor, amikor Nagyi haldoklott. Köszi tehát, tudom. Fura, hgoy a kommentelők csak úgy képesek reagálni, hogy feltétlenül személyeskednek. Tisztelet a kivételnek.
NEm bepicsogok a partvonalról, hanem megéltem, elintéztem, részt vettem. Az a véleményem, hogy aki erre nem képes és feldúlttá válik attól, hogy szeretett hozzátartozója nem részesült a szerinte megfelelő bánásmódban, az ne siránkozzon utólag, mindenkit okolva persze. Nem hibátlan az egészségügy. Nem hibátlanok a dolgozói sem. De tessenek már belátni, hogy a hozzátartozók sem: lehet, hogy azt rikácsolják, hát az eü-i dolgozók ezért meg azért kapják fizetésüket, rendben, de azt is be kéne látni, hogy a hozzátartozóknak is van kötelességük.
nextdoor 2011.08.07 12:22:20
@apoló: Nem tudom, olvastad-e, hogy Nagyi otthoni ápolását mi sem tudtuk megoldani. Hospice-ba került. NEm írtam, hogy az a helyes, mindenki ápolja otthon a végstádiumos hozzátartozóját. Csupán arra bátorkodtam felhívni a figyelmet, hogy a hozzátartozóknak is volna dolga, felelőssége, nem kell minden az eü-re kenni
nextdoor 2011.08.07 14:11:43
@neduddki21: A kórház felelőssége az ellátás. És a hozzátartozóé pedig igen, hogy képviselje a beteget, ha az ellátás nem megfelelő stb. Leírtam többször: az eü. nem tökéletes. A beteg, ha nem tud kérni, kérdezni, akkor tegye meg a hozzátartozó. Ott és akkor.
 Ezúttal a közérdekű adatok témakörében vizsgálódtunk és felfedeztük, hogy a Közterület-felügyelet weboldalán meglehetősen hiányosak a közérdekű adatnak minősülő információk. Kérdésünkre Gabnai Viktória a Közterület-felügyelet sajtóosztályának…..
nextdoor 2011.06.21 08:14:44
Meglátásunk szerint a A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepén folyamatosan korlátozzák az állampolgárok jogait, intézkedéseikkel több törvényt és rendeletet megsértenek.
A Telepen kifüggesztett utasítások, illetve a Telep ebtelep.hu oldalán közzétett információk tételesen a következő visszaéléseket tartalmazzák:
A 8. pontban örökbefogadási megállapodáshoz kötik az állat kiadását, melyről számlát is kiállítanak, a 10. pontban kilátásba helyezik, hogy a vevő lakhelyén az állat tartási körülményeit ellenőrzik.
Személyenként évente 2 kutyában maximalizálják a kiadható állatok számát.

A telep működését a 74./1999 (XII.30.) Főv. Közgy. Rendelet szabályozza, mely a Telep tulajdonába került állatok esetében azok értékesítését írja elő,
és évente meghatározza a vételárat. Az értékesítés és az örök befogadás egymást kizáró jogügyletek.
A rendelet és annál magasabb jogszabályok sem hatalmazzák fel a Közterület-felügyeletet az egy személynek eladható darabszám korlátozására, ellenben ezzel számtalan magasabb jogszabályt megsértenek.
A Fővárosi Közterület-felügyeletnek az értékesítés után az eladott áru ellenőrzésére nincs joga.
Az állat tartási körülményeit a lakhely szerint illetékes jegyző, és az állategészségügyi hatóság ellenőrizheti indokolt esetben.

A fajtatiszta állatok esetében az utasítás olyan kitételeket tartalmaz, melyekre a Telepet egyetlen jogszabály sem hatalmazza fel, ellenben több jogszabályt sért.
Azon túl, hogy visszaélnek a hatáskörükkel a rendelkezés figyelmen kívül hagyja a 74./1999 (XII.30.) Főv. Közgy. Rendelet 6.§ (4) pontját,
mely szerint az állatok gazdához juttatásakor előnyben kell részesíteniük az állatvédő szervezeteket.
A 3. pontban az állatvédő- és más szervezetek belépését írásbeli nyilatkozathoz köti.
A 9. pontban írásbeli engedélyhez köti a fényképezést, amelyet egyébként a 12/2010 igazgatói utasításban is megtiltanak,
megsértve ezzel a 1992. évi LXIII. Törvény ide vonatkozó rendelkezéseit.
Azt gondolom, az Illatos úti kutyáknak szükségük lesz azokra, akik
eddig is segítették őket. Azt gondolom, ha a Telep kizárja azokat a
civileket, akik eddig segítettek, helyükbe nem tud rövid időn belül
ekkora hatékonyságú, kapacitású civil erő lépni, miközben az értékesítési
protokoll szigorítása pedig kevesebb kutya gazdához jutását fogja
eredményezni, az egyenleg pedig az lesz, hogy újra nagy számú altatás
lesz.
A köztársasági elnöki honlapra feltették az éjszakai beszédet. Az anyag utolsó előtti sora a következő: "Isten, áld meg a magyart! Jó kedvel, bőséggel!" A nyelvhelyesség mellett kiálló, de azt sikertelenül gyakorló elnökünk ismét bakizott a helyesírásban…..
nextdoor 2011.01.01 13:44:46
@Wywern: Miért, tud olvasni? Esetleg tud: észrevenné a hibákat?
Tisztelt Praxisblog!   Az alábbi történetet küldeném, amely ebben a hónapban esett meg velünk. 11 hónapos kisfiam kedvenc foglalatossága az egész lakásra kiterjedő csúszás-mászás-mászkálás, és kortársaihoz hasonlóan, természetesen utál bárminemű ebben való…..
nextdoor 2010.07.28 19:10:23
@mothe: Kösz a kérdést, agyam működése, térfogata, morfológiája rendben, tudatom tiszta...
nextdoor 2010.07.28 19:20:44
@mothe: Mitől érzed magad kompetensnek, hogy diagnosztizálj 3-4(?) megjegyzésem alapján? És egyáltalán: érdemi hozzáfűznivalód nincs, hát személyeskedsz, minősítgetsz?
Elég kispályás...
Sziasztok! Én is csak egy vagyok az elkeseredett betegek közül.Engem az orvosi ügyelet küldött a fül-orr-gégészet sürgősségi osztályára, gégetályog gyanújával.A beutalóra ráírták többek között azt is,hogy tükrözzék meg a gégémet. A sürgősségi osztályon közel…..
Praxis Ázsiában is jobb a helyzet 2010.07.25 11:32:00
Kedves Despota! Elég rég óta, és meg kell mondanom, egyre inkább elszörnyedve, olvasom rendszeresen a blogodat. Jó messziről persze, a sötét és elmaradott Ázsia szívéből. A postok és kommentek azt mutatják számomra, hogy valami nagyon nagy baj van otthon ezen a területen is. A…..
nextdoor 2010.07.26 19:26:10
Valószínűleg nem leszek népszerű, de a post címével rögvest vitába szállok. Itthon is van jó orvos, jó kórház.
2009 decemberében az Országos Gerincgyógyászati Központban végeztek idegfelszabadító és 4 csigolyát rögzítő műtétet.
A szobák két- vagy háromágyasak. Az ágyak modern ágyak, emelhető a fejrész, lábrész. Számos szobához fürdő is tartozik.
A műtét előtt az operáló és az anesztes is hosszan beszélt velem a műtétről, a műtét előtti délután pedig a betegtájékoztató szolgálat szakembere is bejött, kérdezvén, mindent tudok-e, mondjon-e bármit még. Tájékoztató kiadványt is kaptam, amelyben nagyon részletesen olvashattam a műtétről, ábrákkal illusztráltan ismerhettem meg az eljárást.
Részletesen beszámoltak a kockázatokról, azok kezeléséről.
A műtét előtti napon a gyógytornász is bejött és megígérte, a műtét másnapján segít felkelni - úgy is lett, reggel 8-kor ott is volt, segített, két napra rá pedig járókeret nélkül tudtam mozogni.
A műtét előtti kivizsgálás, az időpont kitűzése is rugalmasan, és meglepően gyorsan történt (nov. közepén jelentkeztem az Intézetben, december első hetében már operáltak is).
A postop. fájdalomcsillapításra különös figyelmet fordítottak - a műtétem napján ugyan nem az intenzívre vagy megfigyelőbe kerülhettem, mégis mindig ott voltak az ápolónők, végtelen kedvességgel, segítőkészséggel, kérés nélkül is folyamatosan infúzióban adagolták a fájdalomcsillapítót.
A műtét másnapjától kezdődően naponta legalább 4 alkalommal megkérdezték, nincs-e szükségem az egyébként gyógyszertartómba helyezett fájdalomcsillapítón túli adagra.
Az ágyneműt naponta cserélték.
Én egy fegyelmezett és könnyen gyógyuló beteg vagyok, és nincsenek/nem voltak rossz tapasztalataim, mégis szorongtam kicsit.
A kórház minden dolgozójának nyugalma, kedvessége, empátiája okán még egy ilyen nagy műtét sem hagyott rossz emléket bennem.
Itthon is van jó orvos, jó kórház.
/Senki nem várt el hálapénzt, senkinek nem adtam előre egy vasat sem, protekcióm sem volt/
Üdv
Tenner Anna
addict Állásajánlat 2010.01.14 14:58:00
Az AOSZ (Autisták Országos Szövetsége)kapcsolattartója kereste meg a blogot azzal, hogy ha tudunk, segítsünk nekik egy adományszervező munkatársat találni. Mivel a levél és az abból átjövő hozzáállás nagyon szimpatikus volt, ezt most egészében megosztom veletek. Az ajánlat…..
A sokkreklám nem újkeletű reklámtechnika. A befogadók ingerküszöbének emelkedésével egyre gyakrabban nyúlnak hozzá a hirdetők, különösen, ha úgy érzik, az az üzenet, amit át szeretnének adni elég fontos ahhoz, hogy ellensúlyozza a sokkolás esetleges negatív hatásait.…..
nextdoor 2010.01.15 07:45:47
Aki ezt a kampányfélét kiagyalta és pláne kivitelezte, érdemes volna eltiltani e tevékenységtől.
A kivitel ócska, ronda, ízlésromboló, amatőr photoshoppolók igényesebbek...a képen ott virít dr. Vasváry Artúrné, a leköszönt elnök is...
Én úgy ahogy van, okádok a megdöbbentős, szörnyűséges jeleneteket ábrázoló, elrettentő izéktől.
Hol van ebben az ígéret, hogy lehet másképp?
A rákliga azt mondja,ha odajut az adó 1%, akkor a rák a mi bolygónkról fejvesztve menekül?
Miért is nem lehet a pozitívat, a szépet mutogatni, tessék ezt lehet, mi ezt meg ezt tesszük, elérjük, ha gondolod, hogy ez szép és jó, járulj hozzá te is, örülj neki.
Elég mocsok ömlik ránk, jön szembe - az embereknek nem azt kell még külön folyatni is szerintem, amitől viszolyog, ami zavarja, ami megrémiszti, hanem azt, amit helyette elérnek a civilek.
Látjuk a hajléktalanokat. És nem látom, amint ki vannak vakarva a koszból, amint egyesül a család, amint újra dolgozik.
De ráktéma: nem látom, hogy nem kell hónapokat várni pl. egy ultrahangvizsgálatra, hogy nem okádja le az asszisztens a folyosón tüdőröntgenre várakozókat, nem látom.
A rákliga mutassa meg nekem, hogy konkrétan mit ért el.
A pr, a duma nem érdekel.
(meg lehet nézni a közhasznúsági jelentéseiket, mire költenek...agyrém)
Szerintem elég durva, hogy egy alapítvány 2 munkatársa bérköltsége (a járulékok nélkül) 2007-ben(!!) több mint 7 millió 545 ezer forint legyen, és további 17 millió (megbízási és tiszteletdíjak) személyi kiadás szerepel a jelentésben.
Azt írják továbbá, hogy az adománygyűjtés költségei 45 milliót tettek ki.
Továbbá ilyen tétel is szerepel, hogy "Rákellenes kampány" 63 millió...
pgfff...
Én kutyázok...mindegy is melyik egyesület...két ízben 20 millió feletti 1%-unk lett. Zéró óriásplakát, zéró film, zéró alkalmazot, zéró reklám, adománygyűjtő kiadás. Nem tolok rommá tört, vérző, lógó nyelvű, szenvedő kutypofákat senki arcába...
Az alábbi történet is egy banküzemi hibáról szól, amely során az ügyfél súlyos tanulópénzt fizetett, és nem volt rest később letesztelni, ki hibázott. Persze újra kiütközött a banki trehányság. Történetem nemcsak  6.000.000 ft-"téves" …..
nextdoor 2010.01.08 06:41:02
Sántít a történet.
3 - MKB, Erste, City - banknál van 4 számlám.
Minden számla tulajdonosa én vagyok, nincs társtulajdonos. Két számla "vállalati" számla.
Bankkártya is tartozik a számlákhoz, az én nevemre szólón.
Az egyik számlához csekkönyv is van - pénzt felvenni a csekk kitöltésével lehet, az én aláírásommal, az általam, azon megnevezett személynek adják ki. A bank év mint év megkérdezi, nyilatkoztat arról, hogy az a lehetséges személy, akinek csekket adok, ha olyan személynek adnék, akiről év elején nem nyilatkoztam, közjegyző előtt tett külön meghatalmazást kérnek.
Minden a bankkal történt írásos kommunikáció két példányban készül, a számlanyitási szerződéstől, a közben létrejövő módosításokon át, minden rendelkezésemről.
A számlák felett on-line is rendelkezem, a belépéshez, valamint a tranzakció indításhoz a nálam levő telefonra kódot tartalmazó SMS-t küld a bank.
Létezhetetlen, hogy a számlatulajdonos rendelkezése (csekk, kártya) nélkül bárki,aki nem társtulajdonosa egy számlának, felvehet pénzt, pláne 6 milliót egy számláról.
Mint ahogy az is elképzelhetetlen, hogy a panaszos kezében nincs a saját bankszámlája feletti rendelkezéseiről szóló dokumentumok másolata (a levelezési címem megváltoztatását is írásban kértem, erre rendszeresített nyomtatvány 2 pld., banki ügyintéző egy pld-t dátumozva, aláírásával, bélyegzővel ellátva átadott).
Változtatás nélkül közöljük a Lelenc.hu hírét:"Teltház van az Illatos úton! Volt már ilyen, de most hetek óta - az állatvédő szervezetek minden erőfeszítése ellenére - folyamatosan teltház van. A Telep feladata Budapest közterületeiről begyűjteni a kóbor kutyákat, és…..
nextdoor 2009.12.12 04:40:45
@vanezígy: A Lelenc nemhogy közli, de orvosi kartonnal együtt adja örökbe azt az adot kutyát, akit tőle fogadnak be. Mi minidg, mindenhol elmondjuk, hogy a mi kutyáink oltottak, ivartalanítottak, korábbi sérülésük, ismert betegségük teljes dokumentációját adjuk velük.
A menhelyi - általában vagy egyes menhelyi - kutyák egészségi állapotáról sejtéseink vannak, de nem jelenthetjük ki, hogy közöttük ilyen-olyan %-ban milyen megbetegedések fordulhatnak elő, erről egzakt adataink nincsenek, és nem is tisztünk közleményeket megfogalmazni a mo-i menhelyi állapotokról.
Az Illatos úton is oltják a kutyákat, s elmondjuk, gyakori a kennelköhögés vírusa, valamint számos kutyának van hasmenése.
nextdoor 2009.12.12 04:43:20
@phaidros: Ki vagyok akadva emiatt...ment a szervezkedés a kórházi gyógyult kutyáink áttelepítése ügyében, Maxszal megbeszéltük, hogy jöjjön ki legalább két kutya - nekem a az öreg volt a válaszottam...
Grafter Ki jött, ki maradt? 2009.11.23 12:53:00
A Class FM kampányának második szakaszában fény derült a „ki jön?”, „ki marad?” kérdésekre.Nagy volt a felháborodás, hogy megszűnik a Danubius Rádió. De az igazán érdekes az, hogy tulajdonképpen mi volt a nagy veszteség az emberek számára? Azt a zenei…..
Ez ütős lesz, pajtikáim:"Vallomást tett a nagy nevettető: Sas József. Elárulta, nincsen érettségije. A humorista úgy véli, hogy Magyarországon, a papírok országa vagyunk, nem azt nézik, hogy mit tud az ember, hanem hogy milyen papírjai vannak. József úgy véli, hogy ő…..
A tegnapi brutális Index videó csak csepp a tengerben. Ilyenkor úgy érzem, csak porhintésnek fogadták el az állatvédelmi törvényt ... bár a törvény az embereket sem igazán védi, miért lenne ez másképp az állatokkal?Íme még két felháborító történet, 2 lelőtt kutyával. Az…..
A Szakítós Mikulás másnapjára egy laza munkahelyi emaillel készültünk. A szép képet innen loptamSziasztok!Most olvastam, hogy gyűjtitek a legjobb szakító-dumákat, gondoltam, megosztom veletek az egyik legsúlyosabbat, amit kaptam.Derült égből villámcsapásként ért a dolog,…..
Vastagbőr Az Önzetlen Cselekedet 2008.11.17 10:45:00
Még ki sem hűlt a hír, de Mészáros Dóra és Rácz Linda máris átadta a "Mentsvár az Állatokért Alapítványnak" a Lelenc által visszautasított konzerveket. A kecskeméti alapítvány saját oldalán található egy kisfilm, melyen keresztül a Mentsvár köszönetet mond a…..