Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Isley

0 bejegyzést írt és 355 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Tésztasaláta sonkával 2022.01.23 11:03:33
Ilyet sem csináltam még, de valahol el kell kezdeni. A karácsonyi dőzsölés és a főtt fej után kellett valami könnyebb étel. Természetesen egy kis húst azért belecsempésztem, de csak az íze miatt. Kistesó még az ősszel hozott pár dolgot a kies Taljánországból, köztük egy zacskó teljes kiőrlésű…..
Isley 2022.01.23 14:39:58
@kocsmagomba: ok, de ha szálkamentes, akkor mi van benne? Csont?
A két ünnep között betévedtem a vásárcsarnokba. Éppen ment a szilveszteri malacvásár. Persze nem annyira egész malacot árultak, inkább süldőt, azt is felaprítva. Nyilván úgy okoskodtak, hogy manapság már nem telik a népeknek egy egész malacra, inkább vesznek egy kisebb darabot. Én nem annyira a…..
Isley 2022.01.22 10:33:02
@látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: az, hogy hogyan bánunk a nekünk kiszolgáltatottal, és egymással, intelligancia (érzelmi intelligencia) kérdése is.
Blogkocsma Köleskeksz 2021.12.29 14:42:10
Százados Asszony hozott kekszet melóba. Ropogós köleskeksz mogyoróval és chia maggal. Laktóz- és gluténmentes, vegán. Finom volt, elkértem a tasakot, megnéztem sz összetevőket: földimogyoró 23 %, napraforgómag 21 %, kölespehely 15 %, finomítatlan nádcukor, rizsszirup, édesítőszer (maltitol),…..
Blogkocsma Megint összekentem 2021.12.17 07:00:00
A tésztát. Enni kell, akkor is, ha az ember a háta közepére nem kívánja a konyhai ténykedést. Olyanra vetemedtem, amire hét éve nem volt példa: befizettem ebédre a melóban. De ez sem olyan jó, mert rengeteg ételt adnak, ami finom, én meg sajnálom meghagyni, úgyhogy két hét alatt feljött három kiló.…..
A születésnapi vacsora után ezt kapta a fiunk. Nagyon szereti (mi is), valamint a zsírt, amiben a máj sült előszeretettel használja főzésre. Még a rizs főzésénél is ilyen zsírban pirítja le a magot, amitől királyi íze lesz! Persze, ha ilyen vastag szeleteket tesz a pirítósra, akkor nem fog sokáig…..
Blogkocsma Feles zöldborsópüré 2021.09.10 07:00:00
Nem sajtóhiba: nem csak feles sárgaborsó létezik (menzáink betonfőzeléke), de biz feleznek zöldborsót is. Erre vörösbor(de)minőségi  olvasónk hívta fel a figyelmemet, amikor ilyet keresett. Találtam neki a madarasban, így vettem magamnak is, hogy kipróbáljam...
Isley 2021.09.10 14:44:13
Blogkocsma Gyors de ciki 2021.09.07 07:00:00
A módszerváltás után megszaporodtak az addig hírből sem ismert szavak. Jöttek a multik, kinyílt a világ, megjelentek az egzotikus ételek, az addig ismeretlen márkanevek. Azon nyomban el is kezdtük a szavakat a magunk képmására formálni. Így lett a Kika-ból kaki, a Lidl-ből Ildi, a Carpigianiból…..
Isley 2021.09.10 14:42:24
@Andrass9: Régebben a metroban is volt, mostanában nem jártam arra.
Nem galuskával, mert a nokedliszaggatóval készítettem ... Feleségem megkívánta, mert régen csináltam nokedlit. Hozott is hozzá csirkedobverőt. A kicsilyány is lecsapott rá, nomeg bedobozoltam két adagot a rendelőnek (már megint oltanak szegények)...
Isley 2021.08.25 07:52:26
@Andrass9: Nekünk van locsoló vízmérő óránk, /mi a pontos neve, azt nem tudom/, arra nem kell csatornadíjat fizetni. Meg kell terveztetni hivatalosan. Mellékmérőnek számít, 8 évente cseréltetni kell, ami a te költséged. Kútfúráson is gondolkodtunk, de az öntözőfejekhez nem lett volna elég tiszta a víz. / a szomszéd nem tudja használni a sajátját, mert mindig eltömődik/
Nagyon ráéheztünk, meg volt egy szép húsparadicsomunk is, hát kiváncsi voltam mennyi ideig tart. Spoiler: a víz felforrásától az asztalra tételig 21 perc...
Isley 2021.07.19 16:05:56
@Andrass9: Budafokon csak ma hajnal óta 96mm :,
mi nem áztunk be, de a szomszédok nem mindenhol ilyen szerencsések
Persze mindenfélével el lehet rontani egy fínom fasírtot, de úgy tűnik (többszöri próbálkozás után is), hogy a cukkíni jót tesz neki, és így a sütőben is elkészül olaj nélkül! Egyszer már süttem, de akkor nem dokumentáltam, mert a fasírtot a feleségem keverte ki, és utána rámsózta a cukkínivel…..
Isley 2021.04.21 07:12:40
@Andrass9: A masszába zsírt nem teszek. Tudom, tudom, a hagyma így nyersen kerül bele... de tény, hogy nem diétás.
Blogkocsma Tonhal tatár 2021.04.14 07:00:00
Amióta láttam hal-tatárt, azóta ábrándozom egy tonhal tatárról (a lazac nem vonz ennyire). Enni se ettem, meg elkészíteni se jött a lehetőség. Most viszont a madarasban akciós volt a friss tonhalfilé. Ennek nem tudtam ellenállni, és vettem egy gyönyörű példányt. Mondjuk még így akciósan is a…..
Blogkocsma Húsvéti szendvics 2021.04.17 07:00:00
Eljött ismét a Húsvét. Került, ami szokás, torma a kertből, kemény tojás. Sütöttem egy kacsát a pocakjában almával és rozmaringgal. Sonka helyett csülköt főztem, kicsit szaftosabb. Tervbe volt még véve egy sós kalács, hogy kerek legyen a történet. Aztán rájöttem, hogy a Hegyre kell menni. Az ottani…..
Isley 2021.04.17 20:24:45
@kocsmagomba: megírtam, de kitöröltem. A lényeg az volt, hogy ellenőriztettem az ellenanyag szintemet az oltás után, és erős immunválasz lett az eredmény. Nem akartam szétoffolni a posztot, de mégiscsak sikerült. :(
Isley 2021.04.18 10:20:50
@Andrass9: Hm, ahol én teszteltettem, ott a második után 2 hetet javasoltak.
Nagyjából veled egyszerre kaptam.
Isley 2021.04.18 11:01:00
@Kumari aki Nilüfer:Hát igen, ha nem lett volna ellenanyagom, sem tudtam volna mit csinálni, de családi okok miatt jó tudni.
Blogkocsma Húsleves májgombóccal 2021.04.11 07:00:00
Másutt ezt májgombóclevesnek hívják, de én nem főztem bele mind a levesbe, mert a feleségem nem kedveli a gombócokat, a gyerekeimnek pedig mindegy, hogy nevezem ... Ezzel a módszerrel lefagyasztva sokáig eláll. Csak ki kell olvasztani meleg vízben, levágni a zacskó sarkát, és óvatosan nyomva…..
Isley 2021.04.12 13:42:00
@kocsmagomba: nálam van, örökbe' megkapod. De neked kell megfogni. :)
Blogkocsma Párolt káposzta 2021.04.08 07:00:00
A cím természetesen megint megtévesztő. Nem a disznótoros és a sültek, főképpen a kacsa elmaradhatatlan kísérője, amit sós vízben főtt krumplival kínálunk. Hagyományosan némi zsírban karamellizált cukron indul, aztán ahány ház, annyi szokás, szépen szerteágazik a történet. Van, aki hagymát is tesz…..
Isley 2021.04.10 10:14:42
@Kumari aki Nilüfer: Gondolom valamilyen protokoll szerint kell eljárniuk.
Isley 2021.04.10 17:27:44
@kocsmagomba: @valkür: A foci eb megtartása iránti vágyakozás felülírja a józan észt.
2012. 04. 05. óta írjuk a posztokat, 9 évesek vagyunk.   Fogorvostól jöttem haza, ahol a Fény utcai piac parkolójában tettem le a kocsit. Hamár a piacon járok, körülnéztem a henteseknél, milyen izgalmas dologhoz jutok hozzá. Mondanom sem kell, hogy megkapta a szemem egy nagy halom szép…..
Mi nem tányérba tesszük a kocsonyát, hanem különböző műanyag tartókba, mert a tányérok nem jönnének vissza - az extra logisztikát igényelne. Ráadásul nekem jobban tetszik kiborítva a dobozból: oldalról is át lehet látni. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne benne minden finom és jó, amit…..
Isley 2021.04.04 14:44:06
@valkür: meg, azért, hogy az "védettségi igazolványt" megkaphasd 1 héten belül
Isley 2021.04.07 08:22:56
@Andrass9: A másodikat viselni nem annyira könnyű. Nekem.
Isley 2021.04.07 13:19:04
@kocsmagomba: Nem titok: Sinopharm
Blogkocsma Bambi vörösborral 2021.03.27 07:00:00
Nem, ez nem egy újabb fejezet az agyhígítás történetéből. Bár nem lepődnék meg, ha valaki azt hinné, hogy ez ismét egy példa a bor meggyalázására. Egykor magam is belefutottam néhány elrettentő példába, ilyen volt Kisbéren a Mikkamakka, vagyis fehérbor kólával, vagy Nagykanizsán a nyegleó névre…..
Mindig túllépem az elfogyasztható étel mennyiségét, amikor pirított májat készítek. Fogalmam sincs, hogy miért, de másodszor már nem szívesen eszem belőle. Így azután marad az újrafeldolgozás. A házi májkrémet nagyon szeretem, abból kilókat meg tudnék enni. Nem lehet, hogy ez az oka a másnapos…..
Isley 2021.03.26 19:07:09
@Andrass9: Ráadásul könnyített ügyintézéssel szerezhetnél kínai vízumot:). Irány Kína
Régen mindig puha lett, de mióta blogolok, még egyszer se sikerült :( Mit rontok el? Nem sózom, nem főzöm ronggyá, nagy hővel pirítom .....
Blogkocsma Kolbászgombóc leves 2021.03.18 07:00:00
Vendégposzt kocsmagomba konyhájából A kolbásztöltelékre illik úgy gondolni, hogy további ételek alapanyaga lehet. Ha már egyszer kész van, a finom, család ízlésének megfelelő, fűszeres kolbászhús, akkor a gondos háziasszony újabb fogásokat készíthet belőle. Ne szaladjunk előre. Mostanában nem…..
Isley 2021.03.20 13:09:19
@szivar: Szerintem az már romlott volt. A dobozos tej sem tud megsavanyodni (sem megaludni), az is keserű lesz.
Blogkocsma Méhecskehotel 2021.03.15 07:00:00
Darázsgarázs, rovarhotel, méhgarázs, etc. Mindegy hogyan nevezzük, a lényeg ugyanaz. Európában nagyjából kétezer beporzó rovar él, ezeknek többsége valamely magányos méhfaj közül kerül ki. Bővebben. Magányos, mert a házi méhekkel ellentétben nem többezres kolóniákban él. Egyes fajok agyagos…..
A barátunk, akinek dílere van, jelentkezett, hogy most vágnak valahol marhát, lehet jelentkezni. Ilyen alkalom nem minden nap adódik, kértem hát egy szép nagy marhalapockát. A lapocka tényleg szép volt, lefagyasztottam hát vákuumzacskóban - így gazdagítom a csodahüttőt. A kicsilyánynak…..
Isley 2021.03.13 20:01:13
@Andrass9: Hogy a lényeget ragadjam meg: nekem mindig a jénai tetők törnek.
A szuvidáláshoz nem tudok hozzászólni de szuperül néz ki. Nálunk a szószos húsokhoz, mindig krumplipüré jár. De a sok párolt gezemice nem rontja el. :)
Kicsilyány jött élettársával vacsorára - ittalvással kijátszva a kijárási tilalmat ... Kérdeztem, mit ennének. Kiegyeztünk a címben szereplő egyszerű és könnyű vacsorában, merthogy fogyózik és farkaséhes ... Eredetileg szuvid sült oldalast ajánlgattam párolt zöldségekkel, hiszen azt csak meg kell…..
Isley 2021.03.09 15:50:05
@kocsmagomba: Pénteken kaptam meg a kínai vakcinát. Vasárnap délután és tegnap fáradt, álmos voltam. Mást nem tapasztaltam
Minden évben vetek 2-3 sor spenótot. Fele Matador típusú, a másik fele amerikai magból. Ez utóbbi különlegesen sötét és nagy levelekkel rendelkezik. Természetesen annyi terem belőlük, hogy tavasszal nem tudnánk mind megenni, ezért kicsit blansírozva, vagy ghí-n párolva lefagyasztom. Használtam…..
Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!   Kezd elfogyni a kacsazsírom idehaza, valamit tenni kéne az ügy érdekében. Végül a madarasban fedeztem fel bőrös kacsahájat. Szerencsémre volt mellette hízott kacsacomb is, ami szintén egy jó gondolat. Hamár nekiállok piszmogni a konfitálással, akkor…..