Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezergabor

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Egymást szerették míg éltek, és a halál sem szakította őket el” – Dávid gyászéneke szavaival búcsúztatta a jeruzsálemi Givat Saul temetőben Hila Armoni lányát, Naamát, akit férjével, Eitammal együtt palesztin terroristák agyonlőttek, amikor autójukkal hazafelé…..
ezergabor 2015.10.03 21:41:56
@dirtyrock: gondolom, most nagyon igazságosnak és eldogulatlannak érzed magad. Pedig nagy különbség, h ez a család nem ásott csempészalagutat a háza alá, mint Gázában teszik, nem rejtegetett rakétát a házában, nem szavazott terrorszervezetre, és nem figyelmeztette őt senki a támadásra, mint ahogy az izraeli hadsereg minden alkalommal a civilekkel megteszi. Lehet Izraelt szidni, ők is hibáznak, de nem lehet összehasonlítani sem egy terroristát egy nemzetet védő reguláris hadsereggel, sem egy erőszak-istenítő katonai diktatúrát egy demokratikus állammal. Ha egy ilyen tettet fel tudsz menteni erkölcsileg, akkor mélyen el kellene gondolkodnod szerintem.
Vérhold? Tetrád? Elengedés éve? Az elmúlt egy évben a New York Times és az Amazon bestsellerlistájára több könyv is felkerült, amelyek címeiben felbukkannak ezek a különös fogalmak. A 2014. április 15-től 2015. szeptember 28-áig tartó csillagászati ciklus a végéhez…..
A budai Hegyvidéken, a Svábhegy északkeleti lejtőjén járunk. Lélegzetelállító kilátás nyílik innen a fővárosra, mintha az égből tekintenénk le. Tiszta időben keleti irányba a Gödöllői-dombságig, sőt még azon túl is ellátni; míg dél felé a Duna ezüstösen csillogó…..
Tegnap éjjel a főváros több pontján furcsa, megmagyarázhatatlan, mennydörgésszerű, mély robajlásokat, robbanásokat lehetett hallani, többek között ott, ahol éppen ezt írom, Zuglóban is. Reggelre persze megszületett a "hivatalos" magyarázat: az egészet egy tűzijáték okozta, amit egy dunai hajóról…..