Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szent Endre

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az LMP kongresszus (hímnemű) küldöttei megittak 3-4 korsó sört a büfében, majd a természet parancsának engedelmeskedve kerestek egy elhagyatott helyet, benyúltak a nadrágjukba és megtalálták a töküket. Vagy (a nyelv csapdájában vergődve) a nőnemű küldöttekre lefordítva…..
Szent Endre 2012.11.18 16:54:57
Kezdeném azzal, hogy Schiffer András és az erkölcsi magasságok viszonya kérdésben nekem újra meg újra beugrik az a tény, miszerint a Schiffer és Tsa ügyvédi iroda éveken át képviselte Magyarországon a Szciengológia Egyháznak nevezett khm... "szervezetet", amiről nekem valahogy sose az erkölcsi magasságok jutnak eszembe elsőként. (lásd: objektivszcn.blog.hu/2010/04/14/az_lmp_es_a_szcientologia_kapcsolata)

Persze tudom, nem ő foglalkozott velük személyesen meg minden, de azért csak az általa fémjelzett ügyvédi iroda neve csillogott ott a papírokon, nekem valahogy nehezemre esik elképzelni, hogy akkor ne mondhatta volna azt - erkölcsi magasságában -, hogy nézd Pistikém, én bírlak, de ehhez én nem szeretném a nevem adni.

Ehhez még hozzájön az az apróság, hogy Schiffer András "1989-ben egyik tagja volt – Bajnai Gordonnal együtt – a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának, ekkor kilépett a szervezetből."

Erre most jön ez az ember és azt mondja, hogy ő nemhogy nem áll össze a "múlt" képviselőivel, de még csak le sem ül velük megbeszélni, hogy egyáltalán miről lenne szó. Mondanám én is a szerzővel egyetemben, hogy ez egy tökös dolog meg minden, csak hát vannak itt ugye körülmények a jövőbeli történéssekkel kapcsolatban is, nem csak a múlttal.

Tudnillik, Magyarországnak most egy olyan kormánya van, amilyen még nem volt. Volt itt korábban is hatalommal visszaélés, meg lopás tonnaszám, elkúrásról nem is beszélve, de azért abban valószínűleg egyetértünk, hogy ilyen sok szinten, ilyen messzire azért még egyetlen kormány se merészkedett. Hogy mást ne mondjak, azért eddig még nem nagyon fordult elő olyan, hogy gyakorló diktátorok gratuláltak volna a magyaroknak ahhoz a demokrácia mocsarából a napsugaras diktatúrába haladunk (lásd: index.hu/kulfold/2012/11/17/lukasenka_magyarorszagnak_elege_lett_a_demokraciabol/)

Persze lehet ezen nevetni, meg nyilván túlzás is, meg ugyan már, de azért ugye tudjuk, azok a viccek ütnek igazán, amiknek alapjuk van. Márpedig azért talán nem véletlen, hogy Aljakszandr Lukasenka nem mondjuk Csehországot vagy Szlovákiát említette, valamiért pont Magyarország jutott eszébe a diktatúra felé haladás kapcsán.

Szóval azért, ha picit eltávolodunk a "gyurcsánytakaroggy" szemlélettől, azt látnunk kell, hogy 2014-ben egy kicsit többről lesz szó annál, hogy nosza zavarjuk el az aktuális csürhét. Mert akik most hatalmon vannak, ők nem csak aktuálisan akarnak kormányon lenni, hanem ennél lehetőleg sokkal hosszabb ideig és minden tőlük telhetőt meg is tesznek annak érdekében, hogy ez még akkor is így maradjon, ha esetleg a választók többsége nem ezt akarja. Ezt tudja az LMP is, tiltakoztak is ellene konfetti dobálással, a tegnapi szavazásból pedig kiderült, hogy papírfecniknél komolyabb eszközzel a jövőben se kívánnak harcolni.

Természetesen egy ilyen helyzet sem jelenti azt, hogy bármi áron össze kell fogni akár az ördöggel is, pusztán azért, hogy a másik ördögöt elzavarjuk. Azt viszont jelenti, hogy azért legalább le kellene ülni beszélgetni azzal a másik ördöggel, meg kellene hallgatni, hogy konkrétan mit akarnak, meg kellene vizsgálni, hogy mit érhetünk el mi, milyen garanciákat kaphatunk erre, magyarán meg kellett volna próbálni. Utána még ugyanúgy lehetett volna mondani, hogy mi ebből nem kérünk, hogy kibékíthetetlenek az ellentéteink, de az, hogy pont Schiffer András áljon ki és erkölcsi magasságában zárja ki az együttműködésnek még csak a tervezgetését is az egykori ivócimboráival, nos az minden, csak nem tökösség.
Szent Endre 2012.11.18 17:40:19
@Hertelendi: A Schiffer Andrással kapcsolatos dolgokat csak annak érzékeltetésére írtam, hogy vele szemben is felmerülhetnének olyan erkölcsi kifogások, amik attól függetlenül kizárhatnák a vele való együttműködés lehetőségét, hogy úgy egyébként mit akar tenni a jövőben az ország érdekében, ennek ellenére most mégis ő az, aki ilyen okból zárta ki az együttműködés lehetősgét, ez pedig - a fentiek fényében - szerintem rettentően álszent dolog.

Teljesen egyetértek veled abban, hogy minden vezető poltikus múltjában lehetne találni fekete pontokat és épp ezért is, nem hiszem, hogy jelen helyzetben megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy azzal foglalkozzunk ki-mit csinált a múltban. Olyat, mint amit most a Fidesz csinál, még korábban senki nem csinált, nekem ennyi most elég a különbségtételhez és valami hasonló hozzáállásra vártam volna az LMP-től is.