Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Korpásék lyánya (törölt)

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még véletlenül sem Magyarországról szól a mai poszt (...), hanem Thaiföldről, ahol a rendőrök esőben nem szívesen mozdulnak ki az őrsről, ellenben jogosítványt szerezni finoman szólva sem túl bonyolult, de legalább vicces. Erről és sok más érdekességről is szól Cooper mai…..
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 21:56:47
@Mj: Ante Gotovina egy katona, nem terrorista. Mellesleg már kimondhatjuk, hogy hős, örüljünk, hogy győzött az igazság.
Osama és Tóásó pedig aljas terroristák, egyik nagyban, másik kicsiben utazott.
Tóásó fogva tartása valóban jogellenes, inkább ott helyben le kellett volna lőni. Akkor nincs probléma.

Egy állam hogyan lehet terrorista? Nem értem.
Én nem értem, hogy csak azért, mert szegről-végről magyar származású valaki, miért kell elvtelenül mosdatni, ha terrorcselekmény elkövetésére készült vagy más mocskos dolgokat követ el. Csak mert magyar nevű román?
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 22:07:38
@Frau Holle: a magyar nyelvújítással elérték a magyar főfejek, hogy olyan szavaink lettek, amik sajnos nem hasonlítanak a német, latin stb. szavakhoz, így nehezebben tanul idegen nyelvet a magyar
mert mindenre fostak a nagy nyelvújítók egy "szép" új magyar műszót, hogy nehogy a németet, latint, ógörögöt kelljen már használni, mert az nem nemzeti, nem magyar, nem elég szittya

ezt szívja ma is az idegennyelv tanulással küszködő magyar
Egy indai tankönyv szerint amíg a zöldségek fogyasztása erőt és egészséget ad az embernek, addig a hús egyaránt leépíti a testet és a szellemet is. A húst fogyasztók gyakran csapodárak, hazugok, nem tartják be az ígéreteiket, becstelenek, lopnak, verekednek és…..
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 21:24:18
@Korpásék lyánya: jav: "gasztroenterológiai"
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 22:02:33
@karikaV43: én nem a teljes kiőrlésű lisztedet támadtam, hanem hogy azt pizzába teszed
ez barbárság, primitívség, ócska proliság

sajnos vagy szerencsére én komolyan veszem a gasztronómiát és nem tudom elviselni az ilyen vadhajtásokat, mint a nem pizzalisztből készült pizza

hívhatod ezt igényességnek vagy sznobságnak, én az ételkultúra iránti messzemenő tiszteletnek hívom

anyád hogy van amúgy? hazajött már a kocsisorról?
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 21:15:44
@karikaV43: Ne akarj olyat a számba adni, amit nem mondtam, mert ez egy mocskos, aljas trükk, hogy belekeverj olyanba, amiről egy szót sem ejtettem.

A teljes kiőrlésű liszteknek megvan a szerepe a táplálkozásban, de az igazi pizzától messze van ez a szerep. Ennyit mondtam, nem többet. Pizza az nem teljes kiőrlésű lisztből van, ahogy a csülök pékné módra sem tartalmaz halat... ENNYI!
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 09:50:07
@Silkent: okos vagy, az biztos

nincs semmi értelme annak, amit írsz
de te nyugodtan felveheted a cégedbe dolgozni a kirúgott tesco pénztárosokat
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 10:40:04
Nem tartozik szorosan a témához, de nekem tele van a puttonyom azokkal a munkatársakkal, akik dohányoznak. Ők úgy gondolják, hogy mivel rászoktak tizenévesen egy káros szenvedélyre, ezért nekik automatikusan jár a cigiszünet. Akkor én gyorsan szokjak rá valamire, ami miatt én is vergődhetek, hogy nekem most ki kell menni szívni, fújni, szúrni, nyalni valamilyen szert? Kávézók ugyanez, ők is kikövetelik maguknak a szüneteket.
Közben a nem dohányzók hajtanak...

@Recepcios lány: ebben sok igazság van, ahol a multi vendég, ott a helyi viszonyokhoz képest elkanászodik, sőt, a helyi kisfőnökök is szemetebbek, mint a német, angol, francia lenne

elvégre a multik magyarországi üzleteit is magyarok működtetik, miért lennének ők különbek, mint a többi magyar vállalkozó

Angliában, Ausztriában, Franciaországban ezt nem lehetne megjátszani a munkavállalókkal

viszont a magyar munkavállaló meg nem nyugati szinten dolgozik, nem elkötelezett, nem nyújtja azt a teljesítményt, hajlamos a lógásra tapasztalatom szerint (cigiszünet, kávészünet, betétcsere, késés, lébecolás, munkaidőben munkakerülés, lopás)
CouchSurfing A brazil vér 2012.11.17 12:57:07
 A brazil vendégemmel, Víniciussal a második este a Jászai Mari téren találkoztunk és elsétáltunk a Szimpla Kertig. Körbevezettem, de nem nyerte el a tetszését a hely. Az első surferem, aki nem szerette. Rendeltünk két italt, majd leültünk egy asztalhoz és Brazíliáról…..
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 10:04:37
@Gabbesz: Igen, én sem értem, hogy miért nem a netről tájékozódik, aki kíváncsi egy országra. Sokkal megbízhatóbb, mint egy saját országát és más országokat sem ismerő gyerektől nyert információk.
A fordított évszakok résznél én is felnyerítettem, általános iskolai tananyag, nem olyan nagy újdonság.
Én is merek néhány brazilt Fortalezaból és São Pauloból, nyilván ők nem a szegény rétegből jöttek, ennek megfelelően elég értelmesek, európai körút általános a köreikben, de az európai történelemben, politikában, építészetben nem igazán tájékozottak. Ez nem is várható el szerintem. Egyszerű gondolkodásúak és az angoljuk tényleg nem valami jó, de nem rosszabbak, tájékozatlanabbak, mint egy francia, olasz vagy spanyol.
A cikk jól mutatja, hogy egy brazil nem ismerheti a saját hazáját sem, hiszen ő csak egy kis részén lakik, a többit ugyanúgy hallomásból ismeri csak, mint Európát.
A mai poszt nem egyetlen országról szól, sokkal inkább a motivációról, illetve arról, miként lehet szépen fokozatosan felépíteni egy életet és külföldi karriert. Jöjjön tehát András története, melynek során az Egyesült Államokból indulunk és Magyarországon keresztül…..
Korpásék lyánya (törölt) 2012.11.18 09:41:44